Dodaj do ulubionych

Jedo Fyn czy Implast Bolder?

10.02.11, 08:28
Szukam wózka dla kwietniowego malucha, w teren (wieś, las, wertepy). Zależy mi na amortyzacji, pompowanych kołach, aluminiowym stelażu i siedzisku w dwie strony. Obydwa modele mi pasują.
Oglądałam na żywo i mam dylemat który wybrać?
Wizualnie Implast

ale funkcjonalnie?
Obserwuj wątek
    • kk7367 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 10.02.11, 15:42
      Osobiście polecam Jedo, sama uzytkuje od prawie 5 miesięcy, super sie sprawdził w każdych warunkach i terenie. Implasta nie znam więc się nie wypowaidam.
    • gosia_arma Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 10.02.11, 16:09
      Używam Jedo fyn 4ds od prawie 11m-cy i jestem bardzo zadowolona, sprawdził się w lesie, na plaży, oraz na moich bardzo wertepowych chodnikach.
      Naprawdę super wózek.
      • berciunia1 Re: Jedo 10.02.11, 17:47
        oczywiście jedo- fajniejsze kolorki, lepsze materiały, największa gondolka, spacerówka z fajniejszym podnóżkiem i dłuższym oparciem możliwość wpięcia w stelaż fotelika maxi cosi
        • ylunia78 Re: Jedo 10.02.11, 17:57
          mnie Bolder się rozklekotałsadkoła
    • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 07:43
      Kurcze, a tak mi się wizualnie Implast spodobał...
      • ilhenny Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 08:55
        zlitujcie się Jedo ma fają spacerówkę? z dłuższym oparciem i większą gondolą?
        zaczekajcie do wieczora a wkleję zdjęcia trzech wózków stojących obok siebie
        Bolder, Fyn i Tako Warrior
        • gosia_arma Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 10:59
          Fyn ma super gondolę, dużą i szeroką, spacerówka zdecydowanie gorsza, ale na początek jak maluch głównie leży jest ok, może być zupełnie na płasko, no i przodem do mamy, no i ma dobrą amortyzację.
          Jak dla mnie super wózek tak do roku, później to warto zainwestować w dobrą spacerówkę.
        • berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 19:30
          choć z ilhenny zgadzam się w 10000% co do fotelików to na mojego vedi nie dam sobie niczego złego powiedziećsmile spacerówka mi odpowiada a koła nie rozklekotały się wcale. mimo iż nie ma amortyzacji na przodzie nie mam zastrzeżeń.

spacerówka mi pasuje- jedyna jej wada jak dla mnie to że dziecko zjeżdżało ale podłożyłam 1 pieluszkę tetrową pod tapicerkę i od razu problem zniknął, no może ewentualnie budka ciut nisko ale da się przyzwyczaić a jest tez tego poztywna strona szczególnie w zimie jak wieje lub pada śnieg dziecku prosto w twarz.
          moja 2 latka ma w nim sporo miejsca choć nie oszukujmy się wielkiego luzu w żadnym wózku dziecko ubrane w kombinezon i opatulone śpiworem miec nie będzie.Albo ok przyznam się smile)- miałam taki kiedyś wózek quinny freestyle z uchylnym kołem wink ale za to słaba budka, gorsze podbijanie n i tylko opcja przodem do świata.

mój przedmówca nie lubi jedo i już- i nie wnikam dlaczegosmile

mnie jedo wkurzyło tylko tym że ostatnio obrośli w piórka, i serwis nie zawsze chce pomóc
    • falcon_eye Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 15:28
      Z tych dwóch na pewno nie wybrałabym Jedo (którego mam). Spacerówka jest beznadziejna. Brzydka, niewymiarowa i niewygodna. Gondola rzeczywiście duża, ale na pewno nie największa. Przednie obrotowe koła bardzo szybko mi się rozklekotały. Ilhenny ma rację, a ja go nie posłuchałam i mam za swoje wink
      • ilhenny Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 20:08
        za chwilę wkleję zdjęcia
        Jedo Implast i Tako Warrior
        wy większości macie dwa-cztery wózki, ja mam ich około 100 modeli i mogę porównywać i jeździć każdym, nawet zrobiliśmy testy dla klientów
        • sylki Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 20:16
          Szkoda, że sklepy nie mają po 1 modelu danej firmy (które sprzedają) by móc np wypożyczać na test klientom. Co innego pojeździć po sklepie, a co innego w terenie.
        • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 20:28
          ilhenny
          to jaki byś mi radziła?? Implast?
          Potrzebuję wózka głównie w teren dla kwietniowego malucha....
          • sylki Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 20:36
            olencja.0 napisała:

> ilhenny
            > to jaki byś mi radziła?? Implast?
            > Potrzebuję wózka głównie w teren dla kwietniowego malucha....

hahahaha sorki big_grin big_grin ale nie mogłam się powstrzymać
            Ilhenny to 100% facet wink

Teraz, to Ilhennia będzie wink
        • berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 20:56
          ja miałam 31 wózkówsmile więc też mam spore porównaniesmile
          • sylki Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 21:01
            Tylko, że jest mała różnica
            Jak napisałaś ty miałaś wink
            a Ilhenny ma smile
    • berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 20:57
      ale już więcej nie podpadam smile bo będe u ilhennego kupowała latem fotelik a przez moje posty o jedo nie będzie mnie lubił smile hihi
      • ilhenny Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 21:41
        macie tutaj zdjęcia i wybierzcie swoje
        oczywiście wiecie który jest który
        są w bardzo dużej rozdzielczości
        fotoforum.gazeta.pl/u/ilhenny.html
        a dziewczyny od x-lander xq nie lubię klient zamówił Joolz i jak zobaczył jak robię zdjęcia xq kupił go i zastał mi wózek który sprzedaję raz w miesiącu, więc zacząłem rozstawiać następny, też sprzedałem, więc następny i znowu, przez to zmęczyłem się jak nigdy
        i odszczekuję XQ jest fajnym wózkiem oczywiście ten najnowszy bo stare wersje to nic fajnego
        • berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 21:50
          i tak wyszło że jedo ma większą spacerówkęsmile niewiele ale jednaksmile no i szerszą gondolkę - no a teraz widzę, że bolder ma matriałowy podnóżek - który pewnie wiecznie jest brudny a w moim vedim przecieram plastik i czyściutkismile
          choć bolder może bardziej designerski to ja wybieram klasykę
          • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 22:42
            Nic już z tego nie wiem- czyli wygrywa Jedo? big_grin
            • berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 22:47
              najlepiej idź do sklepu, przemyśle na czym ci najbardziej zależy, przelicz ile miesięcy pojeździsz w gondolki, zobaczysz jakie będą to miesiące jak urodzisz latem lepiej kupić większą gondolkę bo o zimę zahaczysz a jak zimą rodzisz to wielka gondolka moim zdaniem nie ma a takiego znaczenia bo dziecko co prawda rosnie ale ma na sobie coraz mniej ubrań.
              zobacz który ci lepiej lezy w recesmile który ma lepszą amortyzację, porównaj materiały
              nie ma to jak na żywo kontakt z wózkiem i najlepiej aby sprzedawca nie stał nad głową
              Ja najbardziej lubię sama pooglądac bo wiem na czym mi zalezy a dopiero jak mam jakieś pytania to prosze o odpowiedzi sprzedawcę.
              no a jeśłi nie wiesz czego oczekujesz wybierz się do sklepu gdzie sprzedawcy nie wcisną ci kitu tylko dobrze doradza, równiez w kwestii fotelika
              • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 12.02.11, 09:19
                berciunia1 napisała:

> najlepiej idź do sklepu, przemyśle na czym ci najbardziej zależy, przelicz ile
                > miesięcy pojeździsz w gondolki, zobaczysz jakie będą to miesiące jak urodzisz
                (....)

ale ja widziałam już obydwa i nie mogę się zdecydować. Jeden i drugi ma to czego potrzebuję. A rodzę w kwietniu i raczej watpię bym przenosiła dziecko do lata tongue_out
                • ilhenny Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 12.02.11, 09:41
                  widziałaś spacerówkę Jedo i spróbuj na paskach gondolowych wnieść dziecko po schodach, a w Implast spróbuj go podnieść i podbić, jeśli masz 175 cm to Implast będzie OK, jeśli nie to szukaj dalej
                  NIE ISTNIEJE IDEALNY WÓZEK DLA KAŻDEGO musisz dopasować do swojego trybu życia potrzeb i czasami finansów
                  • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 12.02.11, 09:55
                    ilhenny napisał:

> widziałaś spacerówkę Jedo i spróbuj na paskach gondolowych wnieść dziecko po sc
                    > hodach, a w Implast spróbuj go podnieść i podbić, jeśli masz 175 cm to Implast
                    > będzie OK, jeśli nie to szukaj dalej
                    > NIE ISTNIEJE IDEALNY WÓZEK DLA KAŻDEGO musisz dopasować do swojego trybu życia
                    > potrzeb i czasami finansów

wiem, ze nie ma idealnego, dlatego prosze o rady

waga dla mnie nie ma wiekszego znaczenia, bo mieszkam w domu na wsi, wiec nigdzie wozka dzwigac nie bede smile

no to moze mi poradzisz cos lepszego?

maluch kwietniowy, wózek w teren....
                    • berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 12.02.11, 12:52
                      zobacz bebecary, roan marita, emmaljunga....
                      jedo bartatina na wahaczach lepiej jest ją wciągnąć po schodach smile ewentualnie wózek na zawieszeniu typu jak w fyn, speedi, implast te się wciąga super- ale jak wciągać nie będziesz, to nie jest to dla ciebie ważne. i trzeba skupić się na funkcjach które będą dla ciebie priorytetem
                      • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 12.02.11, 13:22
                        berciunia1 napisała:

> zobacz bebecary, roan marita, emmaljunga....
                        > jedo bartatina na wahaczach lepiej jest ją wciągnąć po schodach smile ewentualnie
                        > wózek na zawieszeniu typu jak w fyn, speedi, implast te się wciąga super- ale j
                        > ak wciągać nie będziesz, to nie jest to dla ciebie ważne. i trzeba skupić się n
                        > a funkcjach które będą dla ciebie priorytetem
                        >

nic nie muszę wciągać po schodach wink

a z obejrzeniem na żywo mam problem- jestem spod Krosna.... i u nas w mieście są 3 rodzaje wózków. W Rzeszowie widziałam Quinny, X-lander, Graco, Implast, Espiro, Mutsy i Jedo

• berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 12.02.11, 18:49
                          kup na poczatek bartatinę na pasach lub wahaczach - jest to wózek, który jak Ci się znudzi to odsprzedasz bez problemu. Na wertepy będzie idealnysmile to taka moja rada.
                          pojeździsz gondolką tak długo jak Ci się spodoba, albo dzieckusmile potem przesiądziesz się do spacerówki. Jeśli z jakiegoś względy spacerówka Ci się nie sprawdzi to napiszesz do nas a my Wam znów doradzimysmile Prawda dziewczyny??smile
    • berciunia1 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 11.02.11, 22:49
      a może bebecar stylo na skrętnych kołach-? tez sa super i mają wszystko czego potrzebujesz
    • mel-laa Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 14.02.11, 16:11
      Ja mam jedo 3ds i kwietnowego malucha. Kupuj boldera. Moje dziecko zimy w tej wielkiej gondoli nie przejeździło więc i tak musiałam użyć spacerówki. A po co wielka gondola na lato? Bezsens. Za każdym razem jak mijałam błękitnego boldera żałowałam, że też nie mam takiej ładnej spacerówki tylko tą kolumbrynę.
      • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 19.02.11, 12:48
        Byłam zdecydowana na Jedo, jednakże znaleźliśmy nieco tańszy odpowiednik:

Baby smile, V-max, różnica 500 zł, potestowaliśmy w hurtowni, mają identyczne funkcje- pompowane koła, skrętne z możliwością blokady, regulowana amortyzacja, aluminiowy stelaż, spacerówka tyłem i przodem. Łatwo się składają , fotelik można na stelażu zamontować.
        Różnica była taka, że Jedo ma jedną budkę do wszystkiego a V-max osobne do wszystkiego, no i w Jedo do odpięcia gondoli trzeba dwóch rąk.

sklepberbec.pl/p/pl/731/carbon+v-max+baby+smile+2011.html
        • mama.macka Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 20.02.11, 14:00
          jak zalezy ci na kasie kup lepiej używanego jedo fyna niż to badziewie- fyn to sprawdzona konstrukcja, dobrze wyważona i na pewno ma większą gondolkę i siedzisko
          poza tym zamontujesz na nim dobry fotelik np maxi cosi lub cybex aton

ja osobiście wybrała bym fyna- w super stanie i z roczna gwarancją kupisz za 700-800zł
          • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 20.02.11, 19:17
            Nie potrzebuję większej gondoli, bo zimą już na pewno będziemy jeździć w spacerówce wink

W V-maxie też można montować foteliki- z odpowiednimi adapterami smile
            • mama.macka Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 20.02.11, 19:21
              no to kup ten wózek ... ale ostrzegałyśmy smile
              • olencja.0 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 20.02.11, 19:27
                Już kupiony i nawet wypróbowany w terenie wink jestem bardzo zadowolona z wyboru.
            • annulka79 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 20.02.11, 20:10
              olencja.0 napisała:
              >
              > W V-maxie też można montować foteliki- z odpowiednimi adapterami smile

Tylko pytanie, czy tylko fotelik Baby Smile?
              Wiem że wózek Baby Smile Axel ma adaptery do MC, ale odnośnie V-MAX widziałam tylko do fotelika Baby Smile (czyt. atrapy fotelikopodobnej) niestety.
              • ilhenny Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 20.02.11, 22:02
                tylko że do prawie wszystkich polskich wózków jest jeden fotelik Karwala Carlo obszyty materiałem pod kolor wózka
                • mama.macka Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 20.02.11, 22:11

a cóż to za fotelik? nie znam Karwala Carlo
                • annulka79 Re: Jedo Fyn czy Implast Bolder? 21.02.11, 09:16
                  ilhenny napisał:

> tylko że do prawie wszystkich polskich wózków jest jeden fotelik Karwala Carlo
                  > obszyty materiałem pod kolor wózka

To wiem, ale swego czasu szukałam z koleżanką informacji na temat tych fotelików i nic nie znalazłyśmy. Europejski Certyfikat Bezpieczeństwa ECE R44/04 to jedyna informacja na temat fotelika Carlo - trochę mało. Możliwe, że źle szukałyśmy, a nie jesteśmy fachowcami od fotelików żeby nazwa firmy Karwala cokolwiek nam mówiła. W tym przypadku niewiadoma nie jest bezpiecznym wyjściem.
                  Ilhenny, napisz co wiesz na temat tego fotelika, bo może niesprawiedliwi go oceniam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka