Dodaj do ulubionych

Pimp my ride ;)

15.02.11, 18:56
Jak można odpicować sobie brykę?
Po córce mam quinny: freestyle, speedi i buggstera. Na razie wożę synka w gondoli freestyla na stelarzu speedi, ale spacerówki chciałabym jakoś zindywidualizować. Jakieś dodatki? Akcesoria?
Niestety mąż stanowczo zabronił kupować kolejny wózek. Bardzo stanowczo wink Więc chciałam chociaż pozmieniać sobie to, co mam.
Macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 18:58
      możesz farbami do materiału namalować wzór na tapicerce buggstera o ile masz tapicerkę bez wzorów wink
      no i oczywiście standardowo wkładki kolorystyczne
    • saras-wati Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 19:00
      a kupić sobie nową tapicerkę do buggstera?

albo sprzedaj wszystko, co posiadasz i kup jeden wózwink
      • pomilak1 Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 19:03
        no ja bym postawiła na sprzedaż posiadanych i kupno czegoś fajnego, a jak nie to nowe naklejki, nowa wkładka, nowa tapicerka smile
        • didis Ja sobie tak "podrasowałam" Cameleona 15.02.11, 19:04

https://lh6.ggpht.com/_9gpErXNenDM/TS9OgVRBKkI/AAAAAAAAAOQ/2sGNzzQT6gE/s512/bugaboo%20%288%29.JPG
    • tygisek Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 19:05
      mozna pokusic sie, poszperac i kupic nowe tapicerki (zawsze to troche taniej niz caly nowy wozek), no i dosc prosto jest nalozyc jakas super-wkladke, masz dwie, ba nawet trzy korzysci: wozek moze miec fajny zmieniony wyglad, dodatkowa ochrone, no i Maluch tez korzysta, bo sie np mniej poci, slizga i ma bardziej miekko smile
      dodatkowo mozesz dokupic spiworek - polecam od Magdy, my tu ciotki forumowe mamy ich juz spora pewnie ilosc, ale w sklepach poki co (chyba) nie sa powszechnie dostepne, zatem taki spiworek procz tego ze cieply i funkcjonalny, mozesz sobie zamowic kolor jaki ci sie zamarzy i rowniez zmienia wyglad wozka i robi sie w jakis sposob wyjatkowy...to tak na szybko, ale zaloze sie, ze Dziewczyny beda mialy jeszcze 100 pomyslowwink
    • matylda07_2007 Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 19:13
      Szybkie jesteście smile Myślałam o sprzedaży wszystkiego i kupnie jednego nowego, ale jakiego? Każdy jest do innego zadania.
      Teraz gondola na lżejszym stelażu, później freestyle, bo ma obracane siedzisko, a chcę na początku widzieć dzieciaka i żeby dzieciak widział mnie. Później speedi, bo lżejszy, ale nadal komfortowy. Cenię wózki terenowe, na pompowanych kołach.
      Buggster do samochodu, na krótsze wycieczki i wyjazdy ze starszym już dzieckiem (dla 2-letniej córki zabieraliśmy jeszcze speediego, dla niespełna 3-letniej już buggstera).
      Nie ma jednego, który by mnie zadowolił!
      Buggstera kupiłam używanego, udało mi się z nową tapicerką. Tylko na budce jest plamka i przetarcie, a jak zmienić budkę? U tapicera zrobić? Z farbami świetny pomysł.
      Jakie to są farby do tkanin?
      I daszek na cameleonie świetny. Bardzo mi się cameleon marzył, ale cóż... Trzeciego dziecka nie planuję.
      • sylki Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 19:23
        Nowa tapicerka do buggstera (oryginalna) to koszt 112 euro uncertain
        Nie szyłam nigdy do niego, i nie wiem czy krawcowa by to zrobiła, bo nie da się ściągnąć materiału z pałąków budki (swoją drogę chore to)
        CO do farb do tkanin, nie wiem jak one się nazywaja, ale pewnie wystarczy pogrzebać u wujka googla wink a jak nie masz zdolności plastycznych, to zlecić to komuś.

Kurde może ja pomyslę o podrasowaniu mojej drugiej tapicerki od buggstera big_grin
        • matylda07_2007 Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 19:36
          No właśnie z tą budką myślałam raczej o tapicerze, ale skoro nie da się zdjąć, to może uda mi się chociaż zamalować tę plamkę. Talenty plastyczne u mnie trochę są. Nie powalające, ale poradzę sobie. Z jakichś szablonów skorzystam. A farby już wyczaiłam na allegro! Pomaluję tylko buggstera. Pozostałe urozmaicę wkładkami, innymi akcesoriami, bo siostra jest w ciąży, tymi quinny będziemy się wymieniać, więc może nie będzie chciała takich "pociapanych" wink Ale z buggsterem poszaleję smile
          • sylki Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 19:41
            oo to mam nadzieje ze sie pochwalisz
            z tymi szablonami to super pomysł big_grin
            Pokaz te farby, moze sama skorzystam big_grin
          • vanillafields Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 22:52
            Jak szalec, to szalec, a moze sciagnac tapicerke i malnac stelaz? Kiedys widzialam tak zrobionego brazowego orbita z czarnym stelazem (chyba trzeba farba do karoserii samochodu zeby wyszlo ladnie i nie zeszlo)
            https://www.suwaczek.pl/cache/3182457d54.png
            • sylki Re: Pimp my ride ;) 15.02.11, 22:59
              O jezu jezu jezu
              big_grin
              to nie głupie big_grin rąbnę go sobie na czarno, zapytam tylko męża kuzynki mojego męża który jest blacharzem/lakiernikiem czym to można malnąć big_grin
              • tygisek Re: Pimp my ride ;) 16.02.11, 00:35
                wszystko zalezy czym jest pokryty...czasem trzeba zdjac poprzednia powloke, a czasem niekoniecznie, najlepiej poradzic sie fachury. Z tego co mi wiadomo, najtrwalsze jest malowanie proszkowe, taka powierzchnie nawet jak sie porysuje to wystarczy przepolerowac, bo zeby odlupac taka powloke, to trzeba sie bardzo bardzo postarac, a wiadomo jak to ze stelazami wozkow jest, o zadrapania nie trudno, a na czarnym rysy beda wyjatkowo widoczne
    • matylda07_2007 Re: Pimp my ride ;) 16.02.11, 13:00
      Farby do tkanin znalazłam na allegro, w dziale decoupage. Na razie nie zamawiałam. Czekam do wiosny z tymi cudami wink Młody ma dopiero 3 miesiące, więc póki co w buggsterze nie pojeździ. I lakierników samochodowych znam dwóch smile więc może faktycznie pojechać po całości...
      Jak już się dobiorę do woza, to na pewno się pochwalę! W wolnej chwili rozejrzę się za akcesoriami do quinny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka