Dodaj do ulubionych

Peg Peregeo Uno

24.03.11, 09:17
Czy ktoś z Was orientuje się, czy gdzieś w Warszawie w sklepie stacjonarnym można obejrzeć ten wózek?

https://dino.sklep.pl/nowy/images/wozki_spacerowe/peg_perego_uno_2011_d.jpg

Na stronach np. Tosia podaje, że oczywiście dostępny, ale już po telefoenie okazuje się, że tylko na zamówienie...

Poszukuję spacerówki dla 13-mięsiecznej córeczki. Wszyscy doradzają Maclarena XLR, ale mi nie bardzo leżą parasolki, poza tym jakoś i kolorystycznie mam problem z wyborem wśród tego typu MAclarenów (nie chcę typowego dla dziewczynki, ale niekoniecznie też czarny....). Ktoś tu na forum doradzał ten peg peregeo uno - i ze zdjęć wydaje mi się bardzo ok. Macie jakieś doświadczenia z tym wózkiem? Jak się go prowadzi po terenach nie tylko zupełnie płaskich...?

Podoba mi się możliwość przekładania rączki, pojedyncza rączka, pałąk-tacka smile
Obserwuj wątek
    • alicja_wk Re: Peg Peregeo Uno 24.03.11, 15:20
      Też byłam napalona na ten model, ale po obejrzeniu go "na żywo" moj entuzjazm już nie co opadł. Po pierwsze nie spodobała mi się zbyt płytka budka, ktora słabo osłania przed wiatrem i słoncem - po bokach dzecko jest praktycznie w ogole nie osłonięte. Po przelozeniu rączki prowadzi się nie za fajnie, no ale tu rewelacji sie nie spodziewałam, bo wiem, ze kazdy wozek tego typu ma taki feler. Amortyzacja prawie zerowa, wiec w terenie dzieckiem będzie telepało. Poza tym ja osobiscie wolałam 4 duze koła, wiec te przednie małe tez mi sie nie spodobały.
      Oczywiscie jak kazdy wóz, ten ma tez swoje zalety, do których nalezy własnie ta fajna tacka, super wygodne siedzisko rozkładane zupełnie na płasko, naciągana budka do pałąka, małe gabaryty po złożeniu, dosc niska waga, zwrotnosc.

W sumie to wózek spodobał mi sie tylko ze wzgledu na przekładana rączke, bo to była jedna z funkcji, której szukałam, a ze nie wiele jest takich wózków i to dobrych marek, to padło własnie na Uno.
      No, ale po obejrzeniu zrezygnowałam, bo spodobał mi sie tez PP, ale GT3, a ostatecznie kupiłam AT 4, bo chciała 4-kołowca i jak na razie jestem bardzo zadowolona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka