Dodaj do ulubionych

Problem z nowym wózkiem - sprzedać?

06.05.11, 20:48
Dziewczyny może ktoś uzna, że jestem nienormalna, ale bardzo mnie to gryzie i wiem, że tutaj poniekąd znajdę zrozumienie smile

Kupiłam Peg Perego Si ale... w kolorze, który mi się nie podoba i nie przekonam się do niego. Tłumaczyłam sobie, że jest lato, że dzieci lubią kolory, że się nie nagrzewa, że to i tamto... Mąż mnie przekonuje, że kolor jest fajny, ale coż, ja się z nim źle czuje na spacerach.

I mam pytanie - co mogę zrobić z nowym (dwutygodniowym) wózkiem raz użytym?
Chciałabym taki sam ale w ciemnym kolorze.

Mogę się zamienić tapicerkami, sprzedać i kupić nowy ciemny... Może ktoś chce się zamienić??

Pomóżcie mi kobitki, bo tyle za wózek zapłaciłam a nie daje mi to spokoju.

A może któraś ma czarny i chce się zamienić smile
Obserwuj wątek
    • walker85 Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 06.05.11, 20:50
      A i najważniejsze...

APRICOT czyli pomarańcz.

Wózek jest ogólnie bardzo ładny, ale po prostu nie ma w moim stylu - kompletnie nie w moim.
    • saras-wati Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 06.05.11, 21:06
      rozumiem, bo sama tak miewałam i mam...niestety ja dwutygodniowe wózki sprzedawałam ze stratąsad czasem mniejszą, a czasem i 20-30%...

jeśli Cię denerwuje, to sprzedaj...jednak gdy ktoś ma do wyboru kupno nowego w sklepie, to nie będzie kupował używanego, nawet kilka razy...chyba, że będzie w dobrej ceniewink
      • walker85 Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 06.05.11, 21:11
        Sprzedam go za 800 zł. Czyli dwie stówy taniej niż w sklepie smile
      • mama.macka odbierz maila 06.05.11, 21:39
        odbierz maila
        • mama.macka Re: odbierz maila 06.05.11, 21:40

podaj maila bo masz nie wktywnego gazetowego
          podpowiem ci coś miałam taką samą sytuację

• saras-wati Re: odbierz maila 06.05.11, 21:41
            podpowiedz też mi, bo mam questa po dwóch spacerach, którego chętnie pozbyłabym sięwink
            • mama.macka Re: odbierz maila 06.05.11, 21:56

ja mam bardziej pomysł jak zmienić tapicerkę a nie jak pozbyć się wózka na stałe. jeśli autorka watku jest zadowolona z wózka i drażni ją kolorek to mam sprawdzony pomysł własnie z PP co do inych marek nie wiemsmile
              • walker85 Re: odbierz maila 06.05.11, 22:24
                walker85@gazeta.pl oto mój mejl smile Nie mogę się doczekać co mi napiszesz smile
                • cortinka Re: odbierz maila 06.05.11, 22:44
                  Jeżeli możesz, to napisz też do mnie. Mam Si, bardzo jestem z niego zadowolona, ale kolor trochę mi się już znudził. Masz może namiary, gdzie można kupić same tapicerki?
                • mama.macka Co udało Ci się załatwić? 23.05.11, 21:42

No jak tamm sprawa tapicerki wygląda? dało radę?
                  jestem bardzo ciekawa smile
    • walker85 Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 06.05.11, 22:48
      Normalnie się cieszę jak dziecko smile Mam nadzieję, że mama.macka mi pomoże smile Będę jej bardzo wdzięczna, bo aż dosłownie chce mi się płakać, że kupiłam wózek w kolorze kamizelek drogówki...
      • sylki Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 06.05.11, 23:31
        kombinatorki tongue_out
        trzymam kciuki big_grin
        • monna16 Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 07.05.11, 02:01
          Ja też chętnie zmieniłabym kolor swojego Si - monna16@wp.pl
    • walker85 Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 07.05.11, 07:20
      A może któraś chce się zamienić? smile Jakby propozycja mamy.macka nie poskutkowała to ja jestem za smile A może gdzieś da się kupić same tapicerki? Albo któraś chce sprzedać?
      • kornnella Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 07.05.11, 08:32
        Zadzwon do serwisu PegPerego chyba w Poznaniu jest z tego co pamiętam. Kojarze tez ze oni mają nie najniższe ceny niestety sad.

Co do sprzedaży mało używanych wózków to sprawdzcie ceny na allegro (w pewien sposób wyznaczają poziom cen rynkowych) i wrzućcie ogłoszenie o pare złotych niżej. Pewnie trudno bedzie sprzedać z małą stratą wózki raczej z wyższej półki cenowej. Też jak ktoś ma na parasolkę 800 zł to woli nową i samemu wybrać kolor, plus mieć opcję zwrotu do sklepu, niż kupić dwu tygodniowy wózek używany na dwóch spacerach nawet jak bedzie o 50 zł tanszy.
        • monna16 Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 07.05.11, 09:03
          No ja niestety mam zielony a chętnie zamieniłabym się na czerwony smile
        • walker85 Re: Problem z nowym wózkiem - sprzedać? 07.05.11, 09:16
          Zgadzam się jak najbardziej. Jedno mam jednak ale - otóż ten wózek kosztował 1049 zł. Więc chcę go sprzedam 249 zł taniej, nie 50 zł. Jeżeli nikt nie będzie chciał go kupić to na pewno będę nim jeździć smile

Dzwoniłam już do serwisu, da się zamówić samą tapicerkę jednak to koszt około 400 zł z przesyłką i czeka się jakieś 1,5 miesiąca co mnie nie urządza - ani cena, ani czekanie. Poza tym płaci się z góry, bo oni to zamawiają z Włoch, z fabryki.

• mama.macka napisałam Ci 07.05.11, 10:32

odbierz pocztę
            • nillkaa Re: napisałam Ci 08.05.11, 20:41
              pomarańczowe z reguły są tańsze,bo do nich owady zlatują ...

Nigdy w życiu nie kupiłabym pomarańczowego wózka ...
              • jotka_k Re: napisałam Ci 08.05.11, 21:25
                a ja od roku jeżdżę pomarańczowym SI i żadne owady się do niego nie zlatują wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka