Dodaj do ulubionych

MB duo vs easy walker duo.

22.05.11, 12:56
Z filmików w necie wynika, że:
- MB po złożeniu większy,
- MB lżejszy,
- inaczej są rozwiązane detale, jak rozkładanie oparć, montowanie fotelików.

Ale co w kwestii lekkości prowadzenia, jakości zawieszenia i trwałości wózka?
Czy ktś ma porównanie?

Jeszcze mi nie potrzebny podwójny, ale mam nadzieję, ze niedługo...
Obserwuj wątek
    • pinik Re: MB duo vs easy walker duo. 22.05.11, 14:39
      TE wozki maja inne systemy skladania. I faktycznie EW jest o wiele mniejszy po zlozeniu.

Amortyzacja wg. mnie podobna (mam tylko doswiadczenie z tymi wozkami w wersjach pojedynczych, ale podwojne sie tu duzo nie roznia).

Oparcie: w EW jest regulowane ekspresami. Sa mozliwe trzy pozycje. W MB jest plynna regulacja paskiem.

Mnie sie lzej MB prowadzilo, choc EW tez sie niezle prowadzi.
      • fifka01 Re: MB duo vs easy walker duo. 22.05.11, 19:21
        Dzięki za odpowiedź smile

Nie przeszkadzają mi ewentuane trzy pozycje oparcia (byle by była płaska lub prawie płaska do spania) - tak mam w Teutonii i jest ok. A za to, dzięki temu że nie ma paska, na opariu są fajne kieszonki i schowki. smile Bałabym się jedynie tego, że się te zamki zepsują...

Myślę, tez, że dużo mniejszy rozmiar po złożeniu za cenę 2-3 kg więcej (o ile dobrze pamiętam) jest do przyjęcia.

Tylko ta amortyzacja i lekkosć prowadzenia najważniejsza. Żeby ten EW też był przyjazny, jak MB smile
        Strasznie mi się podoba EW duo w kolorze silver. smile Nie mogę się doczekać, aż będę miała "pretekst", żeby go kupić. smile))

• basiaj79 Re: MB duo vs easy walker duo. 22.05.11, 20:23
          EW jest szerszy od MB, nie duzo, bo tylko jakies 3 cm, ale obawiam sie, ze to moga byc istotne 3cm, zeby przejsc przez pojedyncze drzwi.

Fifka - nie wiem gdzie mieszkasz w UK, wiec nie wiem czy ta informacja bedzie przydatna. W Kiddicare w Peterborough sa oba wozki i mozna je dokladnie obejrzec i porownac. Moze warto sie tam wybrac?
          • fifka01 Re: MB duo vs easy walker duo. 22.05.11, 22:47
            Kurczę, wg strony EW ma 75 cm, czyli 1 cm więcej niż MB... A 3 więcej to może być przeszkoda nie do przejścia. sad No ale co ja się bedę martwić, jak jeszcze nie mam nawet drugiego paseczka na teście ciążowym, hehe smile

Do Peterborough mam z Devon za daleko smile Szkodasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka