Dodaj do ulubionych

Musze mieć jeden wózek, ale jaki?

29.05.11, 10:34
Drogie Wózkomaniaczki, potrzebuje Waszej pomocy. Uzytkuje wózek BJCM, - bardzo mi odpowiada, dziecko ma 9 miesięcy, ale...... potrzebuje jednak wozka z pompowanymi kołami, las, pole , zima itp. I teraz co? Ze wzgledów ekonomicznych nie stac mnie na zakup drugiego wozka, musze sprzdać Mini i kupić cos innego. tylko co? Wózk bedzie często składany, i tu CM jest rewelka, więc pomyslałam o Elite. Tylko czy nie będzie za duży? A może coś innego, musi się łatwo i szybko składać. Poczytałam Wasze opinie o Urbanie, no pewnie by mi odpowiadał, tylko jak wyglada po złożeniu. Sama już nie wiem, cena max 1500-1600 zł. Pomozcie bardzo proszę w wyborze. Aha i co ważne buda, - koniecznie jakaś duża, oglądalam Slaloma i odpadł w przedbiegach. Dzieki.
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Musze mieć jeden wózek, ale jaki? 29.05.11, 11:27
      A Mountain Buggy Swift?
      • pomaaranczowa Re: Musze mieć jeden wózek, ale jaki? 29.05.11, 11:30
        No właśnie, ale oglądałam go w sklepie i wydawał mi się mniejszy niż Mini, a ja bym już nie chciała zmieniać później wózka, Jeden do końca. Wiem, że to może dla Was dziwne, ale p prostu chcę mieć temat z głowy.
        • lucyna_1980 Re: Musze mieć jeden wózek, ale jaki? 29.05.11, 11:32
          No są tutaj osoby ktore uważają, że wystarczy, wożą trzylatków, chyba, że planujesz jeszcze dłużej wink
          • saras-wati Re: Musze mieć jeden wózek, ale jaki? 29.05.11, 12:21
            zmieniłam bjcm właśnie na swifta i jest świetnysmile może wydaje się mniejszy, ale jak wsadzisz dziecko, to okazuje się, że wcale siedzisko nie jest takie płytkie, jak na pierwszy rzut oka...buda w bjcm i swifcie jest na tej samej wysokości(a w nowych swiftach po 2010 podobno jest możliwość odrobiny jej podniesienia), a dziecko raczej później rośnie wzwyż niż w szerz...jest większy od bjcm po złożeniu, ale i tak mieści się do bagażnika corsy(a więc niewielkiego); lekko się prowadzi, nawet z większym dzieckiem(czasem wchodzi do niego moja 5-latkawink)

jestem zachwycona i szczerze polecamsmile
            • calineczka793 saras-wati 29.05.11, 13:36
              > a w nowych swiftach po 2010 podobno jest możliwość odrobiny jej podniesienia

Gdzie znalazłaś takie info, ja jeszcze nie majsterkowałam przy budzie mojego Swifta, ale pewnie chętnie bym się dowiedziała czy faktycznie jest tak jak piszeszwink
              • saras-wati Re: saras-wati 29.05.11, 15:39
                na starym forum czytałam...jeśli dobrze myślę, to powinno być tak, jak w nowym onyxie - te zaczepy budki(gdzie przymocowana jest do stelaża) powinno się odrobinę przesunąć do góry? nie miałam nowego w rękach(ale w sierpniu mieć będę), więc nie wiem, czy dobrze myślę? jak sprawdzisz, to napiszsmile
    • calineczka793 Re: Musze mieć jeden wózek, ale jaki? 29.05.11, 13:35
      Ja się powtórzę - mam Swifta i Elite i jeśli to ma być jedyny wózek to wg mnie Elite jest odpowiedniejszy Tu masz wątek na drugim forum dot. Elite/Swifta/P&T. Na końcu wrzuciłam fotki obu moich wózków.

D.
      • pomaaranczowa Re: Musze mieć jeden wózek, ale jaki? 29.05.11, 20:05
        Wszystko przemawia za Elite, cale trudno mi się zdecydowaćsad Może macie jeszcze jakieś sugestie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka