Dodaj do ulubionych

Kobity doświadczone pomóżcie

01.06.11, 15:52
Znajoma mojego męża potrzebuje wózka.
Z tego co zdążyłam wyczytać w mailu to raczej 4 koła. Duże mogą być pompowane.
Mieszka na 3p więc nie może być za ciężki.
najlepiej taki 3w1
Duża gondola, bo rodzi za 2 miesiące.

Jej typy to
Mura 4
ABC 4 tec
ABC Condor 4 Carbon
Quinny Buzz 4

wózek do 3 tys

Moja opinia, to żaden z tych 4 wink
osobiście wziełabym Cameleona (wiadomo big_grin)
BJ Elitte lub Jane slalom pro (ten starszy)
ale co mogę jej zaproponować jeszcze innego w miarę lekkiego z dużą gondolą do 3 tys 3w1
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 15:56
      (Uzywana) Emmaljunga nitro city?
    • lucyna_1980 Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 15:59
      Jak jej nie lubisz to powiedz że mura wink Kręgosłup jej siądzie po miesiącu smile
      A tak na serio to nie jest wózek do noszenia gondola ciężka, stelaż ciężki. Na dawa razy trzeba biegać w górę i w dół.
      Spacerówka to w ogóle porażka. Ja znosiłam najperw stelaz póżniej siedzisko i budkę, montowałam to na dole, córka u góry płakała. Zrobiłam to tylko raz i stwierdziłam, że nie na moje nerwy i siły takie zabawy. Kupiłam Senzza.
      • sylki Lucyna 01.06.11, 16:04
        haha ja jej odradziłam wszystkie 4 typy jakie miała i doradziłam używanego cameleona.
        Nie wiem czy będzie chciała wózek używany.

a te ABC design, one raczej dobrych opinii nie mają, przynajmniej ja jakoś nie kojarzę...

A w ogóle to ja zboczona już całkiem jestem dziś niła mi się Emma, że ją kupiałm i byłam bardzo zadowolona. Takie sny to ja lubię, teraz jeszcze mogłabym pośnić, że mam Stokke'atongue_out
        • agnes_nyc . 01.06.11, 21:56
          cameleona mozna kupic nowego za 3 tysiole na allegro

sylki namow ja bo warto
          • sylki Agnes 01.06.11, 22:09
            ja to wiem, że warto, ale skoro jej się nie podoba, to co ja mogę sad
            Szczerze, to mnie te kilka lat temu też nikt nie namówił na cameleona, a teraz, teraz to dla mnie wózek, który kupiłabym bez namysłusmile
            • sylki aha 01.06.11, 22:11
              gdybym miała swojego cameleona, to pokazałabym jak on jedzie, a tak dupa i tyle, w sklepie też nie zobaczy, bo nie ma gdzie sad
      • lucyna_1980 Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 16:04
        A może Joolz Day? Skoro Buzz jej sie podoba to ten jest podobny ale o wiele bardziej funkcjonalny i lzejszy.
    • didis Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 20:30
      Mura odpada jest okropnie ciężka, chyba, że chce latać na ratybig_grin A jakaś teutonia? Czy ona musi mieć nowy???
      • konwalia-82 Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 20:40
        sylki a może to co ja wybrałam sobie czyli transporter
        jal dla mnie ładny, lekki, tani, nowy
      • sylki Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 20:43
        Nie musi być nowy, już pisałam z nią o teutoni, mutsy (ale ten też ciężki raczej)
        x landerze.
        Nad Teutonią się zastanawia, ale kurcze to też nie za lekkie, choć pisała mi, że może i mogłaby przypinać stelaż na klatce, ale czy to dobre wyjście...
        Joolz Day nie pasuje wizualnie plus małe koła z przodu ją przeraziły, w sumie to się jej nie dziwię, wybór wózka to ciężka sprawa i tak naprawdę po wielu zmianach wiem co by mi odpowiadało i dlaczego od razu nie kupiłam suspicious

Ma mieć 4 koła, to dla niej ostotne, ma dziurawe chodniki więc małe kółka odpadają.
        • didis Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 21:01
          Z powyższego opisu Stokke odpada a już miałam proponowaćbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • sylki Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 21:06
            no niestety odpadają moi faworyci wink
            ale tak to już jest, pewne wózki docienia się później big_grin
          • konwalia-82 Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 21:10
            sylki wg mnie trasnporter to jeden z najlżejszych 4 kołowców(10kg), 4ridr już gorzej
            a bj city select?
            oba te wózki mają super cenę w salon dziecięcy przez net-ja tak zamówiłam trasnportera właśnie
            albo bc elea? choć on ma dość małe koła
            mi się jeszcze bertini podobał na żywo
    • cortinka Re: Kobity doświadczone pomóżcie 01.06.11, 21:23
      A może Concord Fusion? Nie jest za cięzki, kółka z przodu za małe nie są. Fajny, zwrotny wózeczek. Tylko nie wiem, jaka tam jest gondola, bo znam tylko wersję spacerową.
      • pomilak1 Re: Kobity doświadczone pomóżcie 02.06.11, 07:40
        Odpisałam wczoraj ale postu nie ma...
        Może MB swift - fakt jest 3 kołowy ale jak na takie koła to dość lekki.
        trudno jej będzie znaleźć wózek z 4 dużymi kołami a zarazem lekki, ale przecież Wy to wiecie.
        Znając życie to i tak kupi ten co się jej podoba wizualnie a nie najbardziej praktyczny smile
        • ilhenny Re: Kobity doświadczone pomóżcie 02.06.11, 23:22
          pierwsze typy to faktycznie porażka
          najlepszy Joolz Day kółka z przodu są tylko po to żeby się wózek nie przewrócił na postoju smile ale i tak są amortyzowane
          zresztą na 3 piętro to i tak nic nie wniesie nawet jak będzie ważył 5 kg, a jak wniesie to z góry będzie zjeżdżać, więc nie może być za słaby i na pewno na pompowanych kołach
          • sylki Re: Kobity doświadczone pomóżcie 02.06.11, 23:37
            Ilhenny a może masz jakieś rabaty na coś fajnego big_grin
            Póki co zastanawia się nad Teutonią, aaa ja będę miała do cię romans wink
            • ilhenny Re: Kobity doświadczone pomóżcie 02.06.11, 23:44
              pisz dzwoń co tam tylko chcesz i na co chcesz

ps. za tydzień jakaś imprezka będzie w Warszawie oczywiście wózkowa
          • juliaimama2 Re: Kobity doświadczone pomóżcie 06.06.11, 12:08
            Mi osoboście wystarcza ta amortyzacja w Joolz day.
            Nie jest to wózek terenowy ale na kostce brukowej daje rade.
            Jak dla mnie strzał w dziesiątke i mi tam się podoba.
            Wygląda super i sie nie psuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka