Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc w wyborze spacerówki :)

20.06.11, 13:25
Witam,

Musimy szybko kupić synkowi (roczniak, 9,5 kg) spacerówkę, bo póki co mamy Zapp`a, ale dobija mnie, bo mimo, że rewelacyjnie się prowadzi, to nie rozkłada się do spania i Małemu jest w nim niewygodnie.

Szukamy czegoś, co składa się do niewielkich rozmiarów, rozkłada do leżenia, jest stabilne łatwo się prowadzi i jest w przystępnej cenie- do 500zł (mam nadzieję, ze jest jakiś wózek, którym odpowiada tym wymaganiom wink ).

Dodam, że to będzie nasz jedyny wózek, więc fajnie by było, żeby jakoś w zimę dał radę.
Myślałam nad Topazem, ale mąż mówi, że to za drogo, tym bardziej, ze musielibyśmy go zamówić w innym mieście, bo u nas go nie ma w sklepach, więc co wtedy z reklamacją???

czekam na Wasze cenne rady, bo naprawdę muszę szybko coś fajnego kupić smile pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • jolanka-5 Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 20.06.11, 23:18
      To musi być nowy wózek czy może być używany?
      • saras-wati Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 21.06.11, 05:46
        zooper twist - mieści się w cenie, którą podałaś, dobra firma, w zestawie folia i chyba pałąk, koła amortyzowane, rozkłada się na płasko, duża budka
      • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 21.06.11, 08:39
        jolankateoretycznie nie musi być nowy, tylko jeśli mam go użytkować jeszcze przez ok. 2 lata, to czy używany wytrzyma tyle??

saras mam wrażenie, ze ten Zooper ma stosunkowo małe kółka, no chyba, że to tylko wrażenie.. czy on pojedzie w zimę? jak się prowadzi i podbija??
        • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 21.06.11, 08:45
          acha, i jeszcze mam wrażenie, że ta rączka jest dosyć nisko.. a my z mężem wysocy jestesmy, ja mam 172 cm, on 184cm uncertain
          • saras-wati Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 21.06.11, 08:51
            poszukaj na forum, o zooperze było bardzo dużo, ma go bluaha, może poszukaj po jej nicku?

może jeszcze inglesina trip?

a najfajniejszy byłby jednak topaz lub mamas&papas cruise(ma wysoko rączki), ale m&p kosztuje 650 z przesyłką(na allegro), ale ma w komplecie folię i uchwyt na kubek
            • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 21.06.11, 17:28
              sama już nie wiem, pooglądam jeszcze jakieś używane na allegro lub ebay`u- może np. peg perego pliko p3 używany będzie w fajniej cenie?? bo te wózki też chyba ok są?
              • pomilak1 Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 21.06.11, 18:42
                Pliko się strasznie podbija, jak zamierzasz jeździć tym wózkiem do ok. 3 lat to weź to pod uwagę smile ja bym też zaproponowała m&p cruise, może Baby Jogger ale wtedy używany smile
                • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 22.06.11, 14:14
                  a słyszałam o Pliko mega pozytywne opinie, hmmmm uncertain czy te wózki, które podałaś, składają się do małych rozmiarów??
                  • saras-wati Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 22.06.11, 14:38
                    bo jest o nich wiele pozytywnych opinii, poza tym podbijaniem - jak chcesz wjechać na krawężnik, to musisz użyć nogiwink
                  • zurekgirl Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 22.06.11, 14:45
                    Pliko moim zdaniem nie nadaje sie dla rodzicow o waszym wzroscie. Ja mam taki jak ty, tatus 188 i kopalismy w kolka, garbilismy sie. Pliko Switch ma nieco wyzej raczki, ale za to podbijanie fatalne. Moze uzywany Maclaren XT? Albo wlasnie ktoras Inglesina?
                    • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 22.06.11, 20:35
                      może uda się tego cybexa używanego kupić, mam na oku aukcję z Callisto, zobaczymy.. szkoda, bo ten peg perego też mi się bardzo podoba, taki stabilny i mocny się wydaje
                      • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 26.06.11, 21:35
                        wózka jak nie miałam, tak nie mam sad

a Waszym zdaniem co lepsze- Peg Perego Pliko p3 czy Si?? jako jedyny wózek, roczne dziecko, na zimę też itd..
                        • ylunia78 Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 27.06.11, 13:08
                          Moim zdaniem Si.
    • ylunia78 Xlander XS może? 27.06.11, 13:04

• koala0405 Re: Xlander XS może? 27.06.11, 13:27
        Mojego rocznego synka wsadziłam w sklepie do X-landera XS bo wizualnie podobał mi się bardzo. Niestety pałąk był na wysokości czoła dziecka. Porażka
        • ylunia78 Re: Xlander XS może? 27.06.11, 13:51
          Xlanery ogolnie chyba maja pałąk dośc wysoko.
          • pomilak1 Re: Xlander XS może? 27.06.11, 14:25
            Nie miałam ale oglądałm dość szczegółowo w sklepie smile
            Z moim wtedy dwulatkiem (raczej drobne dziecko) fajnie się prowadził i podbijał, rączki dla mnie ciut za wysoko ale ja mam ok 158cm. Z opinii forumowiczek szybko kółka się wykańczały i blokada skretności. W sklepie dla mnie był ok smile

• mama1dawidka Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 27.06.11, 13:08
      jak do 500 zł to moze dokupicnakładke xtra? zapp xtra? da sie ja montowacwobie strony
      i zaklada nazappa smile
      • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 28.06.11, 20:55
        myślałam o tej nakładce Zapp xtra, ale mojemu dziecku niewygodnie się siedzi w takim kubełkowym wózku uncertain a mój M nie chce dać się przekonać na Topaza, mówi, że nie da ok. 700zł za wózek (bo akurat w promocji jest).

jak myślicie, na zimę lepszy wózek z pojedynczymi czy podwójnymi kołami??(myślę tu o Topazie lub Callisto)
        • markish Re: proszę o pomoc w wyborze spacerówki :) 30.06.11, 09:33
          chyba decyzja zapadła uncertain- zamówię Cybexa Callisto 2009, wkurza mnie, że nie ma w budce okienka, no ale na 2010/2011 mnie nie stać uncertain dobrze robię? big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka