Dodaj do ulubionych

Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem/

24.06.11, 15:23

Chciałam się pochwalić moim pliko mini z wkładką od Pani Helenki:
moje foto,foto2
Obserwuj wątek
    • mamula_to_ja Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 24.06.11, 15:44
      O ślicznie! smile
      Też mam wkładkę od p.Helenki do mojej spacerówki big_grin
    • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 24.06.11, 16:25
      Wygląda supersmile Też właśnie chcę zamówić u pani Helenki wkładkę do mojego PP Si, tylko tak ciężko mi się zdecydować jaki wzór będzie mi pasował do koloru Geraniumsmile
    • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 14:21
      Koala0405 ja też chciałam zamówić u Pani Helenki taka prostą wkładkę, tzn. bez tych boczków (takich skrzydełek na wysokości główki dziecka), ale gdzieś czytałam, że te wkładki z boczkami lepiej leżą w wózku i nie zjeżdżają. Czy Tobie ta wkładka nie zjeżdża? Jeśli nie to ja też sobie zamówię taką prostą, bo według mnie fajniej wyglądasmile
      A jeszcze jedno pytanko - czy ta Twoja wkładka jest dwustronna? Z jednej strony masz te fajne paseczki, a z drugiej?
      • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 15:17
        Mi też nie podobają się te boczki i wg mnie zmniejszają powierzchnię wokół ramion dziecka. Ja w wózku nie mam tapicerki ze śliskiego materiału więc wkładka nie zjeżdża. Są też troczki po bokach i dobrze trzymają wkładkę na miejscu.
        Zamówiłam wkładkę dwustronną tzn. z jednej strony paski a z drugiej gładki materiał w kolorze turkusowym /ta czarna lamówka super się komponuje w tym zestawieniu/.
        • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 15:29
          Dzięki za odpowiedźsmile Ja chyba mam tapicerkę w wózku z takiego materiału jak i w Twoim wózku (bo to też PP), a skoro jeszcze są troczki to na pewno wkładka nie będzie zjeżdżać. Super, też sobie zamówię dwustronną, tylko ciągle nie wiem jakie kolory wybrać, żeby fajnie się komponowały z czerwienią, ale coś wymyślęsmile
          • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 15:49
            Trudny wybór. Ja też długo się namyślałam i w końcu wybrałam.
            Nie żałuję gdyż materacyk jest piękny a te wybrane tkaniny bardzo ożywiają wózek.
            • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 16:01
              No właśnie wybór jest trudny, a jeszcze chciałabym, żeby ta wkładka fajnie się komponowała z kocykami, które mam do wózka. Ty miałaś łatwiej, bo Twój wózek jest w takim neutralnym kolorze, do którego właściwie wszystkie kolory pasują.
              Bardzo fajnie wybrałaś - ja też myślałam o tych samych paseczkach, ale obawiam się, że w moim wózku wyglądałyby one pstrokato, a u Ciebie wyglądają super.
              No cóż jeszcze się zastanowię nad kolorami, ale wkładkę zamówię na pewno, bo moim zdaniem bardzo dodaje uroku wózkowi.
              • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 16:25
                Dałaś mi do myślenia bo ja nie zastanawiałam się nad doborem do koloru kocyków. Uff .
                Ale przymierzyłam przed chwilą i na szczęście mam dwa z Ikea turkus i pomarańcz i oba pasują. Nawet oryginalne okrycie na nóżki produkowane tylko w czarnym kolorze pasuje.
                Na pewno masz trudniejsze zadanie. Ta pełna czerwień jest piękna tylko trzeba uważać żeby wkładką nie pogorszyć efektu.
                • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 16:37
                  No właśniesmile Ta czerwień jest super, ale jednak latem dziecko się poci i wolałabym, żeby miała coś bawełnianego pod tyłeczkiemsmile To Ci się udało, że akurat przez przypadek wkładki podpasowały pod kolor kocykówsmile Ja wprawdzie kocyki mam biały i ecru, więc niby też do wszystkiego pasują, ale już ten ecru jest obszyty lamówką w czerwono-żółte motylki i jak jeszcze do tego dołożyłabym te paseczki.... Dlatego muszę wybrać coś stonowanego. Na razie wpadł mi w oko taki materiał czerwony w małe białe kropki, więc może ten wybiorę. No i jeszcze coś na drugą stronę.
                  • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 16:45
                    Pooglądałam sobie jeszcze raz galerię materiałów i wydaje mi się, że ten czerwony w kropki będzie dobry a na drugą stronę jakiś jednolity. Tylko który?
                    • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 17:44
                      No właśnie - też myślałam o jednolitym na drugą stronę, tylko, że wg mnie żaden z tych, które ma Pani Helena do czerwonego nie pasuje, bo jest tam chyba tylko pomarańcz, różowy, turkus i zieleń, a reszta to niestety materiały wzorzyste.
                      Z innych w grę chyba mogłyby też wchodzić taki biały w bladokolorowe ślimaczki (czerwone, zielone, granatowe), ewentualnie może te paski, gdzie jest najwięcej czerwonego, a oprócz tego takie cienkie paski żółte, białe, zielone,granatowe, a może ten biały w czarne romby i trójkąty?
                      Więc myślisz, że ten czerwony w białe kropki byłby OK? Podoba mi się też ta Trybuna Ludu (ona jest na tle ecru) - zabawna jest, ale trochę boję się jak wyglądałby końcowy efekt na wózku.
                      Ale tak naprawdę to do żadnego z tych materiałów nie mam przekonania. Koala może pomożesz mi wybrać, bo też już pewnie wiele razy przeglądałaś tą galerę materiałów? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, także oczywiście inne od tych, które napisałam.
                      Problem polega na tym, że jest cała masa wzorzystych materiałów i tak niewiele jednolitych lub w stonowanych barwach, a mnie właśnie takie by pasowały.
                      • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 18:32
                        Wg mnie pasuje czerwony w groszki, nr 1, 11 , Trybuna Ludu no i ten w paski co ja mam.
                        • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 19:03
                          Dziękismile Chyba decyzja zapadła - biorę ten czerwony w groszki i Trybunę Ludu (bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądać w wózku, może to być fajny efekt), chociaż .... spodobał mi się jeszcze ten wzór nr 1 i jeszcze nad nim się zastanawiam. Wkleję potem zdjęcia, żeby pokazać na co się zdecydowałam i jak to wygląda. Serdeczne dzięki za pomocsmile Pozdrawiam.
                          • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 19:18
                            A ta jedynka nie jest w różowe paski? Przynajmniej tak wygląda na moim monitorze.
                            Przed zamówieniem zapytaj Pani Helenki czy ten czerwony w groszki jest również w rzeczywistości czerwony.
                            • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 20:15
                              U mnie ta jedynka wygląda raczej na czerwone paski, ale masz rację zapytam Pani Helenki o dokładny kolor, no i o ten czerwony w groszki też, żeby się potem nie okazało, że dostanę wściekły różbig_grin Musiałabym potem chyba dokupić kolejny wózek do tej wkładkismile
                              Dzięki za przypomnienie, pozdrawiam.
                              • gaga-sie Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 21:23
                                Aga, ta jedynka to różowe paski ( taka mocna fuksja). Do czerwonego radziłabym Ci trybunę ludu i może nr 57?
                                • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 21:36
                                  Gaga-sie dzięki - jeśli paski w 1 to fuksja to stanowczo odpada. Te paski nr 57 bardzo mi się podobają (taką wkładkę ma właśnie Koala), tylko obawiam się, jak ona będzie wyglądać w zestawieniu z tym moim kocykiem ecru obszytym wokół szeroką lamówką w motylki - czy nie wyjdzie pstrokacizna?
                                  Z drugiej strony te motylki są żółto-czerwone, jest tam też trochę koloru błękitnego i białego, więc może właśnie te paseczki 57 dobrze by wyglądały? Kurczę już sama nie wiem, bo ogólnie ten wzór bardzo mi się podoba.
                                  • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 21:49
                                    To tobie ma się podobać. Jeżeli kocyk jest gładki ecru i ma tylko kolorową lamówkę to będzie pasował do 57 bo są tam wszystkie wymienione kolory przez Ciebie. Jak pisałam wcześniej ta 11 jest w delikatną kwiatową łączkę i do mocno czerwonej tapicerki wózka będzie pasować... no ale paski są trendy
                                  • gaga-sie Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 21:50
                                    A ta wkładka dla chłopca, czy dziewczynki?
                                    • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:18
                                      Dla dziewczynki. I wiecie co - chyba zaczynam się skłaniać jednak ku tym paskom 57, bo faktycznie są tam wszystkie kolory z kocyka i może z tymi paseczkami fajnie by to wyglądało? Ten wzór jest naprawdę super (i trendysmile), no i do drugiego kocyka (białego z beżowym misiem) też by pasował. Więc może jednak faktycznie te paseczki?
                                      I znowu problem co zostawić na drugiej stronie - Trybunę Ludu, czy czerwony w białe groszki?
                                      Wiecie, wybór kolorów wkładki jest dużo cięższy od wyboru koloru wózkabig_grin
                                      • gaga-sie Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:30
                                        Wg mnie Trybunę. Możesz poprosić np. o czerwoną lamówkę i obrębienia czerwoną nitką otworów na pasy. Z każdej strony te obrzucenia mogą być inne ( ja tak mam ww swojej wkładce). Ten czerwony w groszki wygląda ładnie, ale jeśli będzie w innej tonacji, może cię to drażnić, poza tym będzie dużo czerwonego. Ale to moja sugestia, jeśli Ci się podoba, bierz takismile
                                        • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:45
                                          Gaga-sie ten pomysł z czerwoną lamówką i czerwonym obrębieniem otworów na pasy jest supersmile Nie wiedziałam, że można mieć z każdej strony inne obrębienie - fajne rozwiązanie.
                                          Masz rację - ten czerwony w groszki może być w całkiem innej tonacji, a to by mnie wkurzało.
                                          Dziewczyny, wielkie dzięki za pomoc i podpowiedzismile
                                          Dzięki Wam decyzja zapadła - zamówię Trybunę i poproszę o czerwoną lamówkę i obrębienia i z drugiej strony paseczki 57. Wrzucę potem zdjęcia jak to wygląda z wózkiem (i kocykiem), ale myślę, że będzie super. Bardzo Wam dziękuję i pozdrawiamsmile
                                          • gaga-sie Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:49
                                            Z pewnością będzie ładniesmile Te wkładki są tak ładne,że sama mam ochotę na następną....
                                            • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:56
                                              Też jestem pewna, że pewnie niedługo zamówię następnąsmile Tyle jest tych materiałów do wyboru, że aż żal się ograniczaćsmile
                                  • gaga-sie Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:14
                                    Tutaj masz zdjęcia wkładek, np. trybuna ludu forum.gazeta.pl/forum/w,101614,126314962,126347344,Re_Kolor_wkladki_do_Elite_kolor_sand.html. Acha, czytałam,że zastanawiałaś się nad materiałem w ślimaczki- ja mam taką wkładkę, jest to kolor zielony w fioletowe, pomarańczowe i ciemnozielone ślimaczki.
                                    • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:34
                                      To te ślimaczki jednak raczej by mi kolorystycznie nie pasowały.
                                      Fajna jest ta Trybuna Ludu, tylko zastanawiam się, czy ona ma tło ecru, czy raczej szare? Ecru by było super, ale szare może byłoby trochę za smutne? Chociaż dziewczyny piszą, że ta Trybuna jest super. Sama nie wiem - ale chyba wybiorę między Trybuną właśnie i tymi białymi groszkami na czerwonym tle na jednej stronie. A na drugiej stronie zamówię jednak te paseczki 57 - przymierzyłam je wirtualniesmile (czyli w myślach) do wózka i kocyków i stwierdziłam, że jednak całkiem fajnie to wyjdzie.
                                      • gaga-sie Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:44
                                        Calineczka793 ma wkładkę z trybuną, możesz podpytać. Próbowałam wkleić linka do jej zdjęcia, ale jakiś błąd wyszedł. Zdjęcia są w wątku Kolor wkładki do Elite-kolor sand.
                                        • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:48
                                          Dzięki, znalazłam ten wątek i pooglądałam zdjęcia. Tak jak napisałam powyżej decyzja podjętasmile Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
                                        • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 22:49
                                          Widziałam tą trybunę w tamtym wątku i wydaje mi się, że bardziej dla chłopca.
                                          Dla dziewczynki czerwony w groszki jest ładny. A ta panterka? Podoba mi się.
                                          Chyba za jakiś czas zamówię ją sobie.
                                          • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 23:05
                                            Trybuna jednak mnie skusiłasmile Jest tak oryginalna, że się jej nie oparłamsmile
                                            Panterka też jest bardzo fajna, do mojego wózka też by pasowała. Tak jak napisałam wyżej na pewno na jednej wkładce nie poprzestanę - lubię odmieniać wygląd wózka, ale na razie już się zdecydowałam na Trybunę, no i te Twoje paseczki też mnie urzekłybig_grin
                                            • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 07.07.11, 10:26
                                              No i masz już tą wkładkę ? Gdzie fotki?
                                              Ja chyba po wakacjach skuszę się na kolejną.
                                              • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 07.07.11, 17:17
                                                Jeszcze jej nie mamsad Ale już jest uszyta i chyba właśnie dzisiaj Pani Helenka ją do mnie wysyłasmile
                                                Dostanę ją więc pewnie na początku przyszłego tygodnia. Foty oczywiście wrzucę - mam nadzieję, że mi się uda, bo ja mało "techniczna" jestemsmile

Ale okazało się, że na razie nie ma tej "Trybuny Ludu", więc trochę zmieniła mi się koncepcja. Na razie zamówiłam wkładkę z jednej strony w te Twoje paski, a z drugiej w te białe groszki na czerwonym tle i obszyta będzie czerwoną lamówką. A jak tylko Pani Helenka będzie mieć ten gazetowy materiał (zamawia go z Czech) to zamówię drugą wkładkę (no bo ta gazeta jednak mnie kusismile), a z drugiej strony wiesz co wezmę? Tą panterkę, którą Ty mi zasugerowałaś - po przemyśleniu stwierdziłam, że ona będzie super wyglądać w moim wózkusmile Też oczywiście potem wrzucę fotki.

A Ty na co się chcesz skusić? Weźmiesz tą panterkę? A co z drugiej strony?
                                                • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 26.07.11, 12:20
                                                  Właśnie dostałam ten drugi materacyk od Pani Helenki (w "gazetę" i panterkę) i nareszcie porobiłam zdjęcia obu wkładek picasaweb.google.com/114334188667026036273/MateracykiOdPaniHelenkiDoPPSI?authuser=0&feat=directlink
                                                  Jak Wam się podobają? Mnie bardzosmile Cieszę się, że w końcu mam dwa materacyki, bo jednak te groszki "na żywo" super wyglądają.
                                                  Teraz się pewnie skuszę na jakąś nową wkładkę do swifta, bo jeszcze kilka materiałów Pani Helenki bardzo mi się podobasmile
                                                  • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 26.07.11, 13:56
                                                    Ups... Zły link. Mam nadzieję, że teraz zadziała picasaweb.google.com/114334188667026036273/MateracykiOdPaniHelenkiDoPPSI?authuser=0&authkey=Gv1sRgCObFl7yorvnnOw&feat=directlink
                                                  • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 26.07.11, 14:57
                                                    Ale są piękne...i bez boczków cudnie. Hmmm ale mi dałaś do myślenia...co by tu znowu zamówić.
                                                  • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 26.07.11, 17:48
                                                    Ja pewnie też się niedługo skuszę na kolejną wkładkę, tylko tym razem do swifta. Tu będę mieć większe pole do popisu, bo wózek czarno-szary, więc w zasadzie większość wkładek będzie pasować. Dopiero będzie trudny wybór, jak się ograniczyć tylko do dwóch materiałówsmile
                                                  • muta001 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 13.10.11, 20:44
                                                    śliczne te wkładeczki
                                                    Dziewczyny, doradźcie mi jakie kolorki wkładek k pasowałaby do PP SI fantasy beige.
                                                    A może ktoś ma w takim wózeczku wkładkę od Pani Helenki
                                                  • aga7-77 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 13.10.11, 21:22
                                                    Musisz najpierw zerknąć do galerii Pani Helenki i zobaczyć, jakie materiały ma teraz dostępnie. Niestety według mnie w tej chwili nie ma tak dużego wyboru - nie ma np. tego fajnego materiału "w gazetę" czy ślicznego wg mnie wzoru "katmandu".

Gdybym chciała coś kolorowego do fantasy beige to chyba wzięłabym te paseczki różnokolorowe, które ja mam (super wyglądają w wózeczku) lub ten wzór w duże kolorowe koła, chyba, że wolisz coś bardziej stonowanego - takich materiałów w galerii jest całkiem sporo.

W zasadzie do beżu większość kolorów wg mnie pasuje. To zawsze ciężki wybórsmile
                                                  • muta001 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 13.10.11, 23:54
                                                    A czy da się złożyć wózek z taką wkładeczką?
                                                  • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 14.10.11, 07:45
                                                    Oczywiście, że się da. Materacyk super i w chłodne dni też się sprawdza /cieplej w pupę/.
                              • gaga-sie Re: Peg Perego Pliko Mini z wkładką /materacykiem 25.06.11, 21:28
                                Aaa, koala ma właśnie 57.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka