26.06.11, 09:15
Przeglądając wózki phil&teds natknęłam się na butelkę tej firmy, która rozwiązała by moje problemy w rozsypywaniem mleka modyf. podczas przygotowywania mleka podczas podróży. Wczoraj np. obsypałam siedzenie i wycieraczkę w samochodzie jak przygotowywałam Laurze mleko a mąż jechał po wybojach (skróciliśmy sobie drogę żeby nie stać w korku i jechaliśmy polną drogą) smile. Piszę o tej butelce:

everbaby.pl/sklep/index.php?gfx=true&cat_id=25&products=product&prod_id=21
Miała ją któraś w Was? Jaki jest tam otwór na smoczek? Na te z szeroką szyjką czy te tradycyjne?
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: phil&teds 26.06.11, 09:40
      nie mialam jej ale tez myslalam o niej zaraz po urodzeniu lecz zrezygnowalam mleko wsypuje zawsze w butelke a pozniej dolewam tylko wode i nie mam problemu z rozsypywaniem proszku smile
    • koala0405 Re: phil&teds 26.06.11, 09:46
      A ja przygotowuję sobie trzy porcje mleka w proszku w trójdzielnym pojemniku Avent. Przekręcam wieczko i wsypuję do letniej wody już odmierzoną mieszankę. Nic się nie wysypuje. Przetestowałam na nartach w Zakopcu gdy synek miał 8 m-cy i używam nawet w domu.
      • marge.s Re: phil&teds 26.06.11, 10:34
        Ja tez tej butelki nie mialam wink

Ale niezmiennie od pierwszego dziecka uzywam Tommee Tippiee i jestem bardzo zadowolona, dla mnie rewelacja sa te male pojemniczki na mleko wkladane w butelke - tez nigdy mi nic sie nie rozsypalo. POLECAM big_grin

www.tommeetippee.co.uk/product/closer_to_nature_milk_powder_dispensers_pack_of_6_1/
        Na filmiki po prawej na dole jest demonstracja jak to dziala
        • tygisek Re: phil&teds 26.06.11, 12:09
          ja tez polecam tommee i pojemniczek trojdzielny: mialam avent i taki z tesco, oba rownie dobre. Butelka z dozownikiem tez zwrocila moja uwage, ale jej nie kupilam i nie zaluje smile
          syn szybko przestal pic mleko w ciagu dnia, wiec teraz jedna porcja w razie "godziny W" zupelnie wystarcza-do tego nadaje sie super TT, bo spakowane razem nie zabiera dodatkowego miejscasmile
          • ewakaleta Re: phil&teds 26.06.11, 12:17
            Ja kupiłam te butelkę jak kupowałam wózek też tej firmy.
            Dla mnie się sprawdziło. Potem wymianiałam smoczki na canpola, To są te smoczki z wąską szyjką.
            Mój mąż bez tego w nocy by nie nakarmił smile
            Wlewałam prawie wrzątek , miałam jeszcze taką kurteczkę na tabutelkę i trzymało 5-6 h. Jak mąż wstawał na karmienie to była idealna temperatura. Bo jakby miał robić mleko od początku to bym go nie przekonała do karmienia w nocy smile
    • olus22 Re: phil&teds 01.07.11, 15:43
      Wlaśnie kupiłam tą butelkę uważam że jest rewelacyjna szkoda że wcześniej jej nie znalazłam a dziurkę w smoczku ma dużą
      • pomilak1 Re: phil&teds 01.07.11, 16:13
        tej z linka nie miałam smile też miałam TT i ten pojemniczek smile synek krótko pił mleko w dzień (karmiłam dość piersią) ale jak gdzieś jechaliśmy to pojemniczek się super sprawdzał w nocy teraz dla 2 dziecka też kupiłam butelki TT, mam nadzieję że moja mleczarnia zafunkcjonuje tak jak przy pierwszym ale te butelki są super smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka