Mam nadzieje, ze wybaczycie mi lekkie zboczenie z tematu wozkowego, ale zainspirowal mnie watek z rowiesnikow, a ze jest poniekad pokrewny - bo nasze dzieci wiele czasu spedzaja siedzac w wozkach ale i do paru godzin dziennie siedzac w /na krzeselkach i jedzac albo bawiac sie, rysujac itp, chcialam sie dowiedziec na czym siedza Wasze pociechy?
Sama musze przyznac ze juz pare lat emu zakochalam sie w krzeselkach Tripp Trapp i jestem im wierna. Tu gdzie mieszkam - w Danii - sa bardzo powszechne. Nic dziwnego - Skandynawia lubuje sie w prostych, ponadczasowych rozwiazaniach, a Tripp Trapp, mimo, ze zaprojektowany na poczatku lat 70 ubieglego stulecia, wciaz jest popularny i ulatwia zycie w wielu domach na przestrzeni wielu lat.
Ja najpierw poznalam TT a dopiero potem Xplory. To moja "druga milosc" jesli chodzi o dzieciece sprzety.
Tripp Trapp wybralismy, bo spodobala nam sie jego niesamowita funkcjonalnosc, a takze prosty wyglad (latwosc w czyszczeniu!), poza tym to, ze zrobione jest z drewna.
Kiedy kupowalismy pierwsze TT dla synka, wiedzielismy, ze bedzie mu sluzylo od 6. miesiaca zycia az do..pelnoletnosci. Rowniez corka otrzymala swojego TT w okolicach pol roku, natomiast nasza najmlodsza, za pare dni trzymiesieczna Klara, zasiada w TT od urodzenia, bo firma poszla po rozum do glowy i wymyslila nakladke na TT przeznaczona dla noworodkow i malych niemowlat.
Przyznam sie ze tak sie przyzwyczailismy do TT ze podczas wizyt u moich rodzicow w Polsce draznily nas (i dzieci) krzeselka ktore w pospiechu kupilam aby byly tam pod reka i...tak u rodzicow tez juz sa TT.
Zdecydowalismy sie na kolorowe Tripp Trappy, ale wsrod znajomych widze, ze drewniane wersje doskonale wtapiaja sie nawet w najbardziej wyszukane wnetrza. Za to u nas jest zwariowanie
Ja wiec z czystym sercem polecam bo to swietnie wydane pieniadze na wiele lat, bo tak jak z wozka korzystamy do 4, max 5.roku zycia tak z tych krzesel moga z powodzeniem korzystac nastolatki i dorosli.
to pare zdjec:
A to nasza Klara w swoim newborn na TT... notorycznie w nim zasypia
A w czym jadaja Wasze dzieci??