Dodaj do ulubionych

Czy każdy śpiworek zjeżdża?

16.10.11, 23:09
Przerobiłam w swoim życiu kilka śpiworków, w tym oryginalny teutonii przypinany na klamerki i każdy zjeżdża niemiłosiernie razem z dzieckiem. Tzn. tak w dół jedzie, zwisa, a na górze go nie ma.
Czy to ze mną jest coś nie tak czy z tymi wszystkimi śpiworkami?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 16.10.11, 23:11
      Jak śpiwór teutoni ci zjeżdżał skoro jest u góry przyczepiany, no jakoś nie wyobrażam sobie tego smile

Najlepsze są spiworki profilowane, wtedy nie powinny zjeżdżać smile
      • saras-wati Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 10:30
        ja śpiwór od forumowej magdy - wyprofilowany, od góry zahacza się o oparcie taką zakładkę i dodatkowo troczki - nie zsuwa się nawet w płytkim maclarenie, gdzie maluch siedzi, jak na krześle, a śpiwór ani o cm się nie zsuwasmile tak więc szczerze polecam!
        • tygisek Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 10:38
          mi tez nic nie zjezdza, w MB mam spiwor od Magdy, w MB nie ma jak zaczepic spiworka o oparcie, ale przypiecie pasami spiwora wraz z dzieckiem plus troczki w zalamaniu siedziska doskonale utrzymuja spiworek wraz z dzieckiem na miejscu, mimo ze moje dziecko wierciuch...
          moze nie przypinasz dziecka pasami w spiworku i w wozku?? widuje wiele dzieci tylko wsadzonych do wozka, i wtedy istotnie wisza na palakach i wypadaja z wozkow wraz z wszystkimi betami z tego wozka(poduszkami, kocami i spiworami)
          • abigail83 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 10:47
            > mi tez nic nie zjezdza, w MB mam spiwor od Magdy, w MB nie ma jak zaczepic spiw
            > orka o oparcie, ale przypiecie pasami spiwora wraz z dzieckiem plus troczki w z
            > alamaniu siedziska doskonale utrzymuja spiworek wraz z dzieckiem na miejscu, mi
            > mo ze moje dziecko wierciuch...

u mnie dokladnie tak samo - wozek bj elite
            nigdy mi ten spiwor nie drgnal nawet o centymetr
            skladam wozek tez razem ze spiworem, rozkladam i spiwor jest tam gdzie ma byc
        • saras-wati Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 17:07
          saras-wati napisała:

> ja śpiwór od forumowej magdy - wyprofilowany, od góry zahacza się o oparcie tak
          > ą zakładkę i dodatkowo troczki - nie zsuwa się nawet w płytkim maclarenie, gdzi
          > e maluch siedzi, jak na krześle, a śpiwór ani o cm się nie zsuwasmile tak więc szc
          > zerze polecam!

Cóż za składnia - za taką formę wypowiedzi, to powinnam bana dostaćwink

dele-mele pisał/a, że w mini zjeżdża ten śpiworek? faktycznie faktycznie w BJCM najgorzej wyglądał, ale nie zjeżdżał - na szczęście były troczki i dolna część była solidnie przymocowanasmile Natomiast w MB czy maclarenach(nawet queście), dzięki tej zakładce, wszystko jest na swoim miejscusmile
      • aleksandra1357 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 11:56
        sylki napisała:

> Jak śpiwór teutoni ci zjeżdżał skoro jest u góry przyczepiany, no jakoś nie wyo
        > brażam sobie tego smile

Ja też liczyłam bardzo na te klamerki, ale one nie są u góry, tylko trochę po bokach i na gumkach i śpiwór spokojnie zjeżdżał jakieś 15 cm.
        Fakt, że nie zapinam pasów i nie przekładam ich nawet (moje dziecko jest "grzeczne").

Z tego co piszecie widzę, że problem rozwiązują te tajemnicze troczki w okolicach zgięcia siedzenia. Moje śpiwory były zaczepiane tylko u góry i się odczepiały.
        • sylki Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 12:16
          Nie wiem o czym mówisz, ale u mnie było tak
          Żadnych gumek

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/nxjcf9HWQYKdQvReaB.jpg
          • afroddytta Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 17:45
            Ja używam śpiworka Quinny (do różnych wózków), który nie ma żadnych troczków, ani nie zaczepia się do oparcia i raczej mi nie zjeżdża, bo zawsze mam przełożone pasy (te naramienne, w pasie i krokowy) i przeważnie zapięte, często właśnie po to aby wszystko było na miejscu.
            • pomilak1 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 19:35
              mam oryginalny bboo zakładany za siedzisko i tak jakby pod, nic nie zjeżdża ale mała ma dopiero 3 miesiące więc jeździ na leżąco i za mocno nie kopie tongue_out big_grin
          • aleksandra1357 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 21:08
            Sylki, ale to na tym zdjęciu to nie śpiworek przecież, tylko tapicerka. Nie rozumiem.
            Śpiworki w teutonii są przypinane na takie małe klamerki po bokach.
            • sylki Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 22:48
              I tu się mylisz, bo tapicerką jest tylko ten rzep po srodku, a te dwa z boku to zaczepy śpiwora big_grin Więc nie mam pojęcia jakim cudem ci zjeżdżał.
              • aleksandra1357 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 22:57
                Sylki, wygląda na to, że mam jakiś inny śpiwór oraz inną teutonię. Ale tym razem piszę o moim wcale nie przestarzałym Mistralu - miał takie klamerki po bokach i śpiwór też je miał. Fun CS też ma takie klamerki. Może to jakiś nowszy model, ten Twój, albo inny.
                Tak czy siak super patent, widać, że nie spada smile
                No i chyba powinnam zapinać pasy, ale tak mi się nie chceeee.
                • sylki Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 23:07
                  hmmm może faktycznie inny model, ale myslałam ze one wszystkie tak się zaczepiają uncertain
                  A może faktycznie od tego roku są inne wink

Tak, pasy przede wszystkim big_grin
                  • fifka01 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 21.10.11, 13:04
                    Ja mialam Teutonie z 2010 roku i miała dokładnie tak jak na zdięciu sylki. ani drgneło.
                    Potem zamówilam spiwór do teutoni i Magdy i przysłała mi z innym mocowaniem, wiec sie domyśliłam, ze sie wzorowała na starszych modelach. Ten od Magdy mi zjeżdzał neimiłosiernie, ale go dałam do krawcowej rpzerobić na takie montowanie jak w teutonii ze zdjecia, i od tej pory było idelanie. A sam spiwór lepszy od teutoni. smile

Przerabialam też zwykly tani spiworek w zwykłej parasolce nie montowany niczym, i dostawałam rozstroju nerwowego na sama mysl o wkladaniu do niego dziecka, a co dopiero o spacerze. On nie zjeżdzał, on uciekał, ten spiwór. Koszmarny był. Właśnie mam go do sprzedania, bo stan idealny, ale nie mam sumienia od nikogo nawet 10 zl na to gowno brac.
                    • koala0405 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 21.10.11, 14:54
                      Dziś po spacerze chyba nerwica mnie weźmie. Śpiworek od forumowej Magdy kupiony dwa tygodnie temu zjeżdża mi z wózka. Nawet przełożone pasy i zakładka na górze śpiworka nie pomaga. Chyba coś muszę wymyśleć i doszyć jakieś troczki w miejscu profilowania śpiworka. Stary oryginalny już za mały śpiworek był dużo grubszy i nie zjeżdżał buuu
        • tygisek Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 17.10.11, 21:13
          widzisz sama odpowedzialas sobie na swoje pytanie...przeloz pasy przez otwory i kazdy spiwor bedzie na swoim miejscu, gdybys posadzila dziecko w kombinezonie, bez spiwora bez pasow rowniez ci wyjedzie z siedzenia wozka - kurtki zimowe zwykle sa "bardziej sliskie" niz reszta ubran lub ich brak (latemsmile) - ja jestem zwolenniczka przypinania dziecka pasami, i nie dlatego, ze moje dzieci niegrzeczne sa i wierciuchy, na moich oczach z wozka wypadlo dziecko kolezanki, przegrzeczne i nie przypinane pasami, bo nie bylo takiej koniecznosci....zlozyl sie podnozek, ktory nie powinien byl sie zlozyc, dziecko na szczescie mialo "tylko" ogromnego sinego guza na czole, innej mamie podczas sprowadzania wozka po podjezdzie (schodzila na dol) raczka wozka zostala w reku a wozek wraz z dzieckiem zjechal po tym zjezdzie na dol - na szczescie mial i barierke i dzieciaczek byl porzadnie przypiety pasami, nie chce myslec co mogloby sie stac, gdyby bylo inaczej - nie chce nikogo straszyc, ale po cos te pasy sa w wozkach, zupelnie jak w samochodach - zapinamy je dla bezpieczenstwa, mimo ze nie kazdy z nas przezyl wypadek!
    • dele_mele Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 16:24
      Mój śpiworek do BJCM od Magdy też niestety zjeżdża sad Ortalion śpiworka, do tego śliska tapicerka wózka się nie sprawdzają. Muszę coś pokombinować, bo dostaję szału na spacerach, dziecko które muszę ciągle poprawiać też uncertain
      • agnes_nyc Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 17:06
        a moj spiworek od Magdy w city mini nie zjezdza smile

mam spiworek z nakladka na oparcie od Bugaboo a teraz uzywam w mini i jest swietny
        • dele_mele Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 17:27
          Hmmm.. Więc na czym polega różnica? Ten sam śpiworek, ten sam wózek, a w jednym zjeżdża a w drugim nie? Może coś źle zamontowałam? Przywiązałam na łączeniu siedzenia z oparciem, przełożyłam pasy. Da się jeszcze ten śpiworek jakoś na górze zamocować?
          • agnes_nyc Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 17:49
            dele_mele napisała:

> Hmmm.. Więc na czym polega różnica? Ten sam śpiworek, ten sam wózek, a w jednym
            > zjeżdża a w drugim nie? Może coś źle zamontowałam? Przywiązałam na łączeniu si
            > edzenia z oparciem, przełożyłam pasy. Da się jeszcze ten śpiworek jakoś na górz
            > e zamocować?

jak pisalam ja mam spiworek uszyty do bugaboo i ona ma nakladke na oparcie i ta nakladka swietnie sie sprawdza w city mini a ty pewnie masz uszyty na wymiar city mini z tylko troczki masz i dlatego ci sie zsuwa - czego wlasnie sie i ja obawialam przymierzylam od bugaboo i pasuje wiec specjalnie nie szylam do mini
          • gatta28 Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 19:41
            U mnie Magdowy w BJCM nie zjeżdża. Przymocowałam za pomocą troczków na łączeniu siedziska z oparciem i troczków i wyżej na oparciu - przywiązałam troczki do ostatniej szlufki od pasów. Pasów nie używam wogóle, więc nie przekładałam.
            Może to kwestia siedzenia dziecka. Wydaje mi się, że młodsze, które jeszcze samodzielnie dobrze nie siedzi, tylko jeździ oparte na półleżąco, może powodować zsuwanie. Ale mogę się mylić.
            • dele_mele Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 20:25
              No to może mam rozwiązanie! Przeoczyłam te troczki na górze! Spróbuję je przewiązać, może będzie dobrze smile
              • dele_mele Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 09.11.11, 16:11
                No i jednak nie zjeżdża smile
    • mama1dawidka Re: Czy każdy śpiworek zjeżdża? 07.11.11, 18:57
      a mi z bbo i easywalkera nie zjezdza smile
      oczywiscie orginalne do wozkow spiwoorki
      za to z quinny mi zjezdzal
    • 1mzeta Mój nie 07.11.11, 19:51
      jw. własnoręcznie-maszynowo w końcu uszyłam. Jeździmy BJ mini. Zahaczany u góry samej i w rogu siedzenia tam gdzie są te dwie plastikowe klamerki. Mój jest z jeansu.
      Może to zależy od tego z czego jest warstwa wierzchnia bo wózkowe obicia są śliskie raczej, jak do tego dojdzie śpiworek coś w stylu ortalionowy to pewnie zjeżdża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka