Dodaj do ulubionych

bugaboo cameleon - problem

29.12.11, 10:10
Od maja jestem posiadaczką cameleona i w gondoli jeździło nam się super. Od 2 miesięcy maluszek jeździ w spacerówce i niestety zaczęła mi się zacinać regulacja położenia siedziska sad
Czyli jak chcę np. położyć dziecko to tam gdzie się te dwa kółka wciska żeby rzechylić, to mi te kółka pozostają wciśnięte zamiast wyskoczyć automatycznie gdy jest na odpowiedniej wysokośći sad czy coś z tą regulacją jest nie tak (cholerny plastik się zacina?)??? Czy miałyście tak? Może ja coś tam zapiaszczyłam? Jakieś triki macie, co zrobić jak nie chcą mi te "kółka" regulacji wyskoczyć i się nie blokuje siedzisko??? czymś tam psiknąć (wd 40?)?

Miała któraś z was taki problem???
Obserwuj wątek
    • misiunia22.0 Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 10:20
      mnie czasem jak miałam nieodpoiednio ustawuione siedzisko wystarczyło pociagnac je w ktorąs strone i wskakiwałosmile nawet jak popychasz siedzisko nie wskakuje ci??
      • sylki Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 10:57
        misiunia22.0 napisała:

> mnie czasem jak miałam nieodpoiednio ustawuione siedzisko wystarczyło pociagnac
        > je w ktorąs strone i wskakiwałosmile nawet jak popychasz siedzisko nie wskakuje c
        > i??

Dokładnie tak jak napisała Misiunia, wystarczy, że siedzisko jest nie w takiej pozycji jak powinno i już nie wskakują te kółka na miejsce.
        Kupowałaś nowy czy uzywany?
        • tereferefretka Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 11:10
          tam wydaje mi sie, nie ma co psikac, bo zapiaszczyc sie nie mialo ktoredy chyba. czasem tez mi sie zacina, ale wlasnie wystarczy lekko poruszyc i jest jak nalezy.

aa, dziewczyny, 4kids mi dzisiaj odpisalo w sprawie naprawy kola, niezly maja refleks tongue_outtongue_out
          odpisali ze cena 1 kolka to 149zl, i podobnie jak wiekszosc uwazaja, ze lozysk wymienic sie nie da. ciekawe ;P
          hmm no coz, moje lozyska oba kosztowaly 30zl, wiec uwazam, ze niezle na tej niemozliwej wymianie wyszlamwink
          • pomilak1 Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 11:17
            ja nie mam takiego problemu, ale moje dziecko jest jeszcze małe i w miarę lekkie więc może dlatego od razu mi ta pozycja wskakuje smile
            • aldakra Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 19:42
              No jak doginam to czasem wyskoczą i jest ok. Ale czasem jest tak że nadal jest wciśnięte i się nie blokuje sad I dziś jak patrzyłam to chyba jednak jakiś brud/pył mi się tam dostał, bo widać w tych szparkach że ciemniejsze jest....
              Jutro jeszcze posprawdzam, może to tylko moja nieumiejęstna obsługa tego wózka uncertain
              A kupowałam nowy.
              • sylki Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 20:14
                Może psiknij sprężonym powietrzem, z drugiej strony skoro nowy, to zareklamuj
              • maria.szymanowska Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 21:18
                Oddaj wozek do reklamacji. Nawet jeśli jest to kwestia zabrudzen, to lepiej żeby sprawdzili to w serwisie. Bo nawet jeśli teraz czymś psikniesz i problem zniknie to kto wie czy nie wróci jak minie gwarancjasmile to jest za drogi wozek, żeby samemu przy nim grzebaćsmile
                • sylki Re: bugaboo cameleon - problem 29.12.11, 22:24
                  maria.szymanowska napisał:

> Oddaj wozek do reklamacji. Nawet jeśli jest to kwestia zabrudzen, to lepiej żeb
                  > y sprawdzili to w serwisie. Bo nawet jeśli teraz czymś psikniesz i problem znik
                  > nie to kto wie czy nie wróci jak minie gwarancjasmile to jest za drogi wozek, żeby
                  > samemu przy nim grzebaćsmile

Dokładnie tak smile
                  • aldakra Re: bugaboo cameleon - problem 30.12.11, 18:23
                    Tyle że ja mogę go oddać do serwisu, ale do Holandii bym go zawieźć musiała sad wózek kupowałam przez allegro, nowy ale z komisu i mam gwarancję, ale komis ze Szczecina się zobowiązuje że jak im do Szczecina wózek dostarczę to wtedy do Holandii go zawiozą by sprawdzili co się dzieje....no i wózka pewnie przez 2 miesiące nie zobaczę sad
                    może faktycznie sprężone powietrze to był by dobry pomysł, ale skąd ja mam to sprężone powietrze wziąć sad !
                    • maria.szymanowska Re: bugaboo cameleon - problem 30.12.11, 19:41
                      Ja kupowalam cameleona w Szwajcarii. Jak musiałam oddać go do serwisu w PL, to holenderskie Bugaboo odesłało mnie do 4kids, bo to jedyny serwis bbo w PL. Wozek naprawili w 2 tygodnie. Oczywiście na czas naprawy kupiliśmy drugi wozek, bo wtedy cieżko byłoby bez wozka (młody jeszcze nie chodził). Spróbuj załatwić to tak, żeby naprawili Ci go w Krakowie, na pewno będzie szybciej niz wysyłanie wozka do Amsterdamu.
                      • agnes_nyc Re: bugaboo cameleon - problem 30.12.11, 19:55
                        a ja kupowalam swojego bee + w USA i panowie z 4 kids najpierw mowili zebym go zarejestrowala i potem do nich sie odezwala ale po jakims czasie odwidzilo im sie i kaza mi nawiazac kontakt z holandia poprostu sie wypieli smile
                        • maria.szymanowska Re: bugaboo cameleon - problem 30.12.11, 21:30
                          My tez musieliśmy powalczyć. Skontaktowalismy sie z Holandia. Holandia napisała, ze w takiej sytuacji wozek powinien naprawić serwisant w PL (podeslali nam nawet namiar), a my przeslalismy do 4kids mail z bbo z zapytaniem kiedy mamy im wozek dostarczyć. Potem poszło już gładkosmile
                          • agnes_nyc Re: bugaboo cameleon - problem 31.12.11, 09:16
                            maria.szymanowska napisał:

> My tez musieliśmy powalczyć. Skontaktowalismy sie z Holandia. Holandia napisała
                            > , ze w takiej sytuacji wozek powinien naprawić serwisant w PL (podeslali nam na
                            > wet namiar), a my przeslalismy do 4kids mail z bbo z zapytaniem kiedy mamy im w
                            > ozek dostarczyć. Potem poszło już gładkosmile

o to fajnie to ja tez tak zrobie smile dzieki za podpowiedz
                    • agnes_nyc Re: bugaboo cameleon - problem 30.12.11, 19:56
                      aldakra napisała:

> Tyle że ja mogę go oddać do serwisu, ale do Holandii bym go zawieźć musiała sad
                      > wózek kupowałam przez allegro, nowy ale z komisu i mam gwarancję, ale komis ze
                      > Szczecina się zobowiązuje że jak im do Szczecina wózek dostarczę to wtedy do Ho
                      > landii go zawiozą by sprawdzili co się dzieje....no i wózka pewnie przez 2 mies
                      > iące nie zobaczę sad
                      > może faktycznie sprężone powietrze to był by dobry pomysł, ale skąd ja mam to s
                      > prężone powietrze wziąć sad !

a ja mysle ze sami go beda naprawiac a nie wysylac do holandii
                      • sylki Re: bugaboo cameleon - problem 01.01.12, 18:13
                        Aga i tu się mylisz smile
                        • agnes_nyc Re: bugaboo cameleon - problem 01.01.12, 18:52
                          sylki napisała:

> Aga i tu się mylisz smile
                          >

byc moze sie myle nie pisze ze napewno tak zrobia
                          • aldakra Re: bugaboo cameleon - problem 15.01.12, 20:51
                            Dziewczyny, jestem prawie zdecydowana by oddać wózek (jest jeszcze na gwarancji) do serwisu. Wkurza mnie to że to jedno kółko regulacyjne nawet po "dogięciu" ramy nie zawsze wskakuje na właściwe miejsce. Jak nie wskoczy - mam patent - trzeba czymś puknąć w czarną ramę wokół tego białego kółka - wtedy wyskakuje. Ale co to kurcze jest że ja mam w to pukać, bo normalnie nie działa sad

I napiszcie mi prosze czy jest to możliwe by zamiast wózek do Holandii transportować z jakimiś kombinacjami to wysłać serwisowi w Polsce by na gwarancji go naprawili???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka