Dodaj do ulubionych

polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlaka pls

18.01.12, 14:29
Jest tak: Mam synka, niedługo musimy przesiąść się na spacerówkę, synek jest sporawy więc przy założeniu że pojeździmy wózkiem do ok 3 lat oraz że dziecię będzie rosło, potrzebuje wózka z szerokim siedziskiem i dość wysokim oparciem. Jako że teraz używamy wózka na czterech kołach (mc mura 4) dla odmiany wolałabym 3 kołowca. Czego oczekuję od wózka?
-Zwrotności,
-jakiejś tam amortyzacji, koła duże tylko, parasolkę mam na stanie i jej nie cierpię
-sporawego koszyka,
- regulowanej rączki tak, aby można było jeździć z dostawką dla starszaka i żebym nie musiała w nią kopać,
-dużej budki
-na plus oczywiście przekladane siedzisko
- no i oczywiście dostępność akcesorii,

Pomóżcie bo jestem już zielona, mam inny typ przynajmniej raz na tydzień, głupio mi już po sklepach chodzić i oglądaćsmile w końcu pomyślą, że jakaś nienormalna jestem. Myślałam już o Jane sLALOM, Casualplay s4,PP Gt 3, BJ City Elite - ale ten wydaje mi się ogromny jak dla niemowlaka. Początkowo w planach miałam Mutsy ale jakiś taki wąziutki teraz mi się wydaje. Acha, co istotne - fundusze - do 2 tys. Pomóżcie please please!!!
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 18.01.12, 14:32
      mountain buggy urban jungle - widziałam za 2170, ale może jakiś rabat wynegocjowałabyś?

Jest to absolutnie rewelacyjny wózek!
      • mama1dawidka Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 19.01.12, 07:49

• thea19 Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 18.01.12, 15:57
      a my z mury 4 przesiadamy sie do elite - razem z bee ma starczyc do konca wozkowania
    • abigail83 Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 18.01.12, 16:04
      MB Urban, albo Elite, ale moim zdaniem bedzie problem z montazem dostawki, starszak bedzie musial byc miedzy Toba a raczka, bo miedzy wozek a raczke nie wejdzie. ale moze sie myle.
      elite jest rewelacyjnym wozkiem, nie ogromnym, ale siedzisko buda, zwrotnosc, skladanie - super
      • saras-wati Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 18.01.12, 16:42
        do urbana jest taka hulajnoga, którą można zamontować na kształt dostawki, ale można też ją wymontować i wtedy starszak śmiga na pełnowartościowej hulajnodzesmile

• srebrno-listka Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 18.01.12, 22:06
      MB Urban albo BJ city elite, zwłaszcza, że piszesz, że niemowlak spory - a będzie większy smile. Na codzienne spacery mam elite i dla mnie to wózek idealny - wygodny dla dziecka, z duża budą, mnóstwem schowków dla mamy, zwrotny, bardzo wygodnie się składa i zajmuje mało miejsca (jak zajrzysz do linka u mnie w stopce na blog wózkowy to możesz obejrzeć zdjęcia mojego wózka oraz porównanie z MB urban jungle). Spokojnie starczy do końca wózkowania.
    • walker85 Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 18.01.12, 22:16
      Elite jest ogromnym wózkiem, gdzieś na forum wkleiłam zdjęcie mojego także sporawego syna w Elite jak miał 8 miesięcy. Topił się w wózku, latał w siedzisku. Mam 170 wzrostu i mnie Elite przytłacza. Wybrałam Urbana, albo Nippera, to fajna jego alternatywa.
      • pinia82 Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 19.01.12, 07:04
        Tez mam 170 cm, ale to pewnie nie problem, problem może tkwić w tym, ze ciekawskie niemowle może nic nie widzieć z tego "pancernika"smile póki nie urośnie. Nippera nie znam, muszę spojrzeć.
        Oczywiście na blogu wózkowym już byłamsmile - swoją drogą super pomysł na ten blog.
        • agnes_nyc pinia 19.01.12, 11:27
          u mnie w galerii masz fotke real mojej corki 5-6 miesiecznej tylko malutka jest w elicie
    • agnes_nyc Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 19.01.12, 11:29
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2587988,2,31,Baby-Jogger-elitte-1390-zl.html
      tutaj miala 6 miesiecy
      • pinia82 Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 19.01.12, 13:12
        agnes, no nie jest tak źle, moj ma co prawda 5 m-cy ale jest trochę większy niż twoja córka więc może nie będzie tragedii, muszę jechać do innego miasta pooglądać i pojeździć i wtedy się zdecyduję. Dzięki.
        Phil & Teds to już jest olbrzym, widziałam na żywo aczkolwiek nawet nie próbowałam. Ale baaardzo mi się podoba zwłaszcza Vibe.
    • pati0102 Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 19.01.12, 11:43
      Hejka
      Podoba mi się wózek Vibe firmy Phil&Teds(u nas tez są dostępne np na
      www.bobowozki.com.pl
      nie mam doświadczenia z tym wózkiem ale rozważam jego zakup(ale chyba wersję 4kołową).Natomiast slyszałam duzo pozytywów.Może Cię zainteresujesmiledaj znać jakie Twe przemyślenia
      philandteds.com/products/push/vibe
    • dorkkka Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 19.01.12, 15:18
      Tak jak dziewczyny pisaly, Mountain Buggy, Vibe albo Verve z phil&teds (nardzo duże siedziska), no a z nowych to Promenade phil&teds.
      • saras-wati Re: polećcie trójkołowiec dla sporawego niemowlak 19.01.12, 16:09
        elite jest większy od phil&teds...p&t wygląda naprawdę zgrabnie przy eliciesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka