Dodaj do ulubionych

Peg Perego Vela Easy Drive

27.02.12, 10:48
Dziewczyny czy któraś użytkuje ten wózek i mogłaby napisać jak sie nim jeździ. Na forum niewiele jest o tym wózku, niektóre opinie mówią, że przednie kółka często się psują. Chciałam kupić wózek dla rocznego dziecka, często będę jeździć komunikacją miejską albo pieszo do miasta mam 3 km i myślałam o tym wózku albo o Peg Perego Si. W Vela Easy Drive podoba mi się duży kosz i tacka dla dziecka. Poza tym zastanawia mnie dlaczego tych wózków nie można kupić używanych na allegro, większość z Peg Perego to Pliko P3.
Obserwuj wątek
    • mamaodzawsze Re: Peg Perego Vela Easy Drive 27.02.12, 21:23
      to może ja odpowiem, bo mam obydwa.
      Oba bardzo lubię. Velę kupiłam dla rocznego dziecka i używam od 4 miesięcy - sprawdza się znakomicie. Zamiana była z BJCM i moim zdaniem vela prowadzi się i podbija lepiej. U mnie z kółkami nic się dzieje. świetne są pasy - jak w starych pliko nie krępujące ruchów, nie przymocowane do siedziska. Bardzo polecam i trochę trudno mi się z nim rozstać, a mam jeszcze silną potrzebę wypróbowania innych smile
      Przewagą Si jest na pewno podnóżek, większa buda i duża powierzchnia spania. Kółka w si są takie jakby bardziej miękkie i przez to chyba bardziej ciche.
      Dlaczego nie ma używanych? Z Si się ciężko rozstać, bo to dobry wózek dla siedmiomiesięczniaka i dla 2,5-latka, a vela jest dopiero od zeszłego roku. Vela jest minimalnie lżejsza od si, ale szersza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka