Dodaj do ulubionych

Peg Perego Pliko Mini a Maclaren Quest

01.03.12, 15:40
Czy ktoś miał te dwa wózki i mógłby je porównać? Po raz drugi kupiłam Questa ,wszystko super tylko amortyzacji mi brak.Najśmieszniejsze,że chyba tylko ja odczuwam ten brak bo mały sprawia wrażenie zadowolonegosmileA w Pliko chyba jest jakaś tam amortyzacja?Gdzieś czytałam, że w nim bardzo kółka turkoczą, tylko czy bardziej niż w Quescie? Najgorsze, że nie mam gdzie Pliko obejrzećcrying
Pomóżcie,pleasewink
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Peg Perego Pliko Mini a Maclaren Quest 01.03.12, 16:25
      Jestem dzisiaj po sklepowych oględzinach, choć to nie to samo, co użytkować wózek, to na mnie lepsze wrażenie zrobił quest, choć miałam go dwa razy i nie do końca mi pasował. Pliko jest bardziej...hmm plastikowe? Przyznam, że siedzisko ma fajniejsze, bo głębsze, budka w pozycji odpoczynkowej osłania bardziej, a czarny stelaż dodaje mu urokusmile

Natomiast quest jest sztywniejszy ma sylwetkę bardziej sportowąwink

Co do amortyzacji...to umówmy się, że jest ona w parasolkach umowna, hihismile

Reasumując pliko mini zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie niż pp siwink
    • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini a Maclaren Quest 01.03.12, 17:34
      Nie miałam Questa ale mam peg perego pliko mini już prawie rok.
      Ma on niewielką amortyzację /po naciśnięciu rączek ugina się lekko/ ale według mnie lepiej amortyzuje nierówności sam stelaż ponieważ ta firma ma "rozklekotane" stelaże.
      Dla synka jest to bardzo wygodny wózek bo siedzisko jest bardzo wygodne, głębokie.
      Na pewno lepiej się podbija niż peg perego si czy vela.
      Do wózka dokupiłam czarną osłonkę na nóżki i przez to nie potrzebuję jak na razie osłonki przeciwdeszczowej. No i jeszcze z wkładką od P. Helenki super się prezentuje.
      • duraczek Re: Peg Perego Pliko Mini a Maclaren Quest 01.03.12, 21:28
        Drogie właścicielki Mini: proszę zwazcie mi ten wózek. Napiszcie też ile zajęło wam Bauc,yc się go składać i rozkładać
        sciskam big_grin
        • koala0405 Re: Peg Perego Pliko Mini a Maclaren Quest 01.03.12, 22:06
          Peg perego pliko mini na wadze łazienkowej waży dokładnie 6 kg. Jeśli chodzi o składanie i rozkładanie wózka to trochę inaczej się go składa /teleskopowo/ niż inne parasolki bo koła nie dotykają budki i tapicerki po złożeniu. Składanie i rozkładanie zajmuje mi 4 sekundy.
          • iga04 Re: Peg Perego Pliko Mini a Maclaren Quest 08.03.12, 14:15
            Hmmm, a ja wciąż mam ochotę na to Pliko Mini winkA jeśli chodzi o amortyzację w parasolkach to ja jednak czuję różnicę. Np. Maclaren XT czy Spitfire to też parasolki a amortyzację mają super, przynajmniej jak dla mniewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka