Dodaj do ulubionych

TEUTONIA COSMO 2012

07.03.12, 19:51
Własnie dojechała. Zamówiłam jakoś w połowie stycznia, początkowo miała być na 15 marca, ale przyszła wczoraj. jest świetna, kolor super, trudno go jednoznacznie określić (katalogowy 4435), taki jaśniejszy bakłażan z bordo, ale na pewno intensywny - fajny!, czarny stelaż, gondola comfort plus. skorzystałam z wszystkich możliwych upustów za łączenie i mam: czarny stelaż, spacerówkę, gondolę, śpiworek all round, mufkę, daszek przeciwsłoneczny, moskitierę, folie przeciwdeszczowe i torbę oraz fotelik z bazą i adapterami. Pasażerka jeszcze siedzi w brzuchu i jakoś się ociąga z ujawnieniem, więc póki co złożyłam raz spacerówkę do kupy, żeby sprawdzić, czy wszystko gra a teraz przygotowałam już gondolę, pojeździłam po domu i.....czekam. Ogólne wrażenie bardzo dobre, materiały wysokiej jakości, wszystko dopracowane, chociaż poszczególne elementy muszą się chyba dopasować troszę do siebie, nie rozgryzłam jeszcze o co chodzi ze śpiworkiem, bo jakoś mi do gondoli nie pasuje ;/
Bardzo dużo czasu spędziłam na form szukając odpowiedniego wózka, czytałam, pytałam i tutaj baaardzo dziękuję wózkomaniaczką za pomoc, bo żadnego pytania nie zostawiły bez odpowiedzi. Saras - nadal zazdroszczę Ci mylo, ale bałam się, że jednak nie da rady u mnie jako jedyny wózek (a dwa na raz za tyle kasy by nie przeszły), Sylki - to Ty zwróciłaś moją uwagę na cosmo, które jak widać ostatecznie wygrało. dziękuję Wam i wszystkim innym dziewczynom, które pomogłysmile
Dodam jeszcze, że po drodze interesowały mnie: maxicosi mura4, mutsy 4rider, jedo fyn, jane rider, m&p mylo, stoke i kilka innychsmile i minęły jakieś 4 miesiące poszukiwań zanim dokonałam wyboru.
Będę rzetelnie opisywać spostrzeżenia z kolejnych etapów użytkowania, co mam nadzieję pomoże komuś w dokonaniu wyborusmile)
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: TEUTONIA COSMO 2012 07.03.12, 21:12
      fajnie że wózek już wybranysmile a gdzie fotki nabytku, he? wink smile
      • djulliet Re: TEUTONIA COSMO 2012 07.03.12, 21:30
        Czarny stelaż i bakłażanowa tapicerka, musi być śliczny, wrzuć koniecznie foto smile
        Co do śpiworka to akurat nie posiadam allround tylko zimowy, ale jeśli masz tam otwory na pasy to śpiwór jest przeznaczony do spacerówki. Do gondoli można używać MiniNest jako śpiworka
    • agra.fkaa Re: TEUTONIA COSMO 2012 07.03.12, 21:29
      Miód na moje uszy, szkoda że nie na moj portfel sad
    • gaga-sie Re: TEUTONIA COSMO 2012 07.03.12, 21:32
      Przyjemnego użytkowaniasmile Ja jakoś głupio sobie wybiłam z głowy Teutonię jako 1 wózek i potem żałowałam...
    • sylki Re: TEUTONIA COSMO 2012 07.03.12, 23:09
      Gratuluję zakupu, mam nadzieję, że będziesz z niego baaardzo zadowolona smile
    • alo_ha Re: TEUTONIA COSMO 2012 08.03.12, 11:14
      a w którym sklepie zamawiałaś?
      • aasia_g Re: TEUTONIA COSMO 2012 08.03.12, 15:05
        dzisiaj u mnie taki pochmurny dzień, że fotki beznadziejnie wychodzą, ale jak tylko zaświeci słonko to obstrykam i wkleję.
        zamówiłam tu: www.wozki-teutonia.pl , bo po rozpoznaniu w kilku większych sklepach dali najlepszą cenę a wszystko sprawnie przebiegło. jak zadzwoniłam na końcu lutego, że się trochę martwię, że urodzę wcześniej a wózka brak to przysłali chociaż fotelik (bo już mieli), żebym miała do przewiezienia Małej ze szpitala.
        z tym śpiworkiem to może faktycznie w całości przeznaczony jest tylko do spacerówki, bo nie mieści się ta dłuższa część, jakbym go rozpięła to krótsza do gondoli wejdzie plus osłonka powinno być ciepło - jak ja wyjadę na pierwsze spacery to mrozów już pewnie nie będzie.
        strasznie się cieszę, że go mam, bo wizualnie jest bez zastrzeżeń, mam nadzieję, że będę równie zadowolona z użytkowaniasmile)
        • agra.fkaa Re: TEUTONIA COSMO 2012 08.03.12, 16:23
          Pytałam się Ciebie, ale podpytam i tutaj - ile Cię to kosztowało?
          • aasia_g Re: TEUTONIA COSMO 2012 09.03.12, 10:09
            za zestaw taki jak opisałam w pierwszym poście zapłaciłam 3700zł. na stronie www.wozki-teutonia.pl masz taki konfiurator i najlepiej założyć sobie konto, wybrać taki zestaw jak się chce i wysłać (przez tą stronę) zapytanie o rabat i dodatkowo zadzwonićsmile. ja własnie tak zrobiłam, rabat jest bardzo duży, bo za mój zestaw ta pierwsza cena wykoczyła jakaś kosmiczna, chyba z 6tyś, sprawnie to wszystko przebiega, ja po godzinie dostałam już nową cenę. Wysłanie zapytania nie jest oczywiście zobowiązujące, tak więc warto sobie spróbować.
            Jeśli będziesz miała jakieś pytania, wątpliwości to pisz, chętnie pomogęsmile
            • magdal-enas Re: TEUTONIA COSMO 2012 09.03.12, 22:42
              Ja też tam kupowałam swojego mistrala. Tylko że ja blisko mieszkam i mogłam sobie do woli pooglądaćsmile
            • agra.fkaa Re: TEUTONIA COSMO 2012 10.03.12, 19:52
              Zrobiłam jak opisałas, tylko nie zadzwoniłam i od czwartku cisza. W poniedziałek chyba jednak zadzwonię.
              • aasia_g Re: TEUTONIA COSMO 2012 10.03.12, 21:38
                hmm, zadzwoń koniecznie... ja zostałam bardzo miło i sprawnie obsłużona, zamawiałam u p. Piotra, a kwestie dostawy załatwiałam z p. Agnieszką i nie mogę złego słowa powiedzieć
                • szajbus21 Re: TEUTONIA COSMO 2012 12.03.12, 09:01
                  Polecam jeszcze sklep www.piotruspan.com.pl/ .Ja swój Be you 2012 zamawiałam u nich i również dostałam mega rabat,gratisy.Mam kompletny zestaw jak aasia_g tylko zamiast osłonki wzięłam parasolkę,fotelik Tario z bazą do samochodu (nawet dostałam osłonki na koła) i podobnie jak aasia_g w świecie dziecka krzyknęli 6000zl,a tu kupiłam za 3800zl.Warto dla porównania wziąść ofertę z drugiego sklepu tylko coś mi na maile nie odpowiadali więć lepiej dzwonić.
                  • aasia_g Re: TEUTONIA COSMO 2012 12.03.12, 18:56
                    ja własnie wybierałam pomiędzy ofertą z www.piotruspan.com.pl a www.wozki-teutonia.pl i ostatecznie trochę lepsza okazała się z wózki-teutonia, ale można powiedzieć, że były porównywalne. na pewno warto sprawdzić oba sklepy, jeśli potrzebujesz czegoś na już to liczy się kto będzie miał lepszą ofertę magazynową. teutonia ma chyba teraz tą przerwę w produkcji.
                    • agra.fkaa Re: TEUTONIA COSMO 2012 13.03.12, 19:19
                      Dzięki dziewczyny - dostałam odpowiedź. Za zestaw spacerówka+osłonka+moskitiera zażyczyli sobie nieco ponad 2300 zl, taki zestaw bez moskitiery na Tosia.pl dostałam za 2095 zł. A koszt moskitiery to 53 zł... Do tego sklepu Piotrus Pan jeszcze nie dzwoniłam.
    • funnybaby Re: TEUTONIA COSMO 2012 18.04.12, 11:05
      aasia_g też zastanawiam się nad murą, 4riderem i cosmo, jane muum itp. Powiedz co zdecydowało że wybrałaś cosmo? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka