Dodaj do ulubionych

pytania techniczne dot. zakupu bjcm

19.03.12, 09:22
Dziewczyny dzieki Wam jakiś czas temu podjęłam decyję o zakupie BJCM i nadal przy niej trwam wink (mimo, że GT kusił),ale teraz proszę pomóżcie w kwestiach technicznych.

Chcę kupić spacerówkę oraz gondolę - chcę też montować foletelik maxi cosi na stelażu wózka

fotelik już mam od znajomych i teraz pytanie czy potrzebuję jakieś adaptery żeby fotelik zamontować na stelażu czy nie (znajomi twierdzą że jakieś adaptery mają ale ich jeszcze nie znaleźli) czy orientujecie się czy te adaptery są tzw uniwersalne i będą pasować czy raczej nie?
czy do zamontowania gondoli też potrzebuję jakieś adaptery? czy ew wykorzystuje się te same co do fotelika???

i jeszcze jedna kwestia wizulana

zastanawiam się na kupieniem spacerówki w kolorze purple, a gondoli beżowej,
problem w tym że nie dane mi było zobaczyć nigdzie w warszawskich sklepach jak wygląda purple na żywo
czy to jest bardziej fiolet czy bardziej buraczkowy??? (widziłam na zdjęciach agnes i zdawało mi sie że to bardzeij fiolet, a na tych zdjęciach "oryginalnych" że bardzej buraczkowy....echhhh)

jeśli ktoś z Was widział proszę o jakies info, może to głupie dylematy ale dla mnie ważne dość
widziałam na żywo bj city select w kolorze amethyst, bjcm ma inny materiał, ale czy kolor podobny?
Obserwuj wątek
    • clio1979 Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 09:41
      Purple stał w Świecie Dziecka na Targówku. Moim zdaniem zdecydowanie bardziej fiolet, ładny, ciemny i głęboki.
      • chiccca Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 09:44
        jak pytałam czy mają - mieli jak dojechałam na Targówek już wózka nie było...wink
    • tygisek Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 09:52
      adaptery nie sa uniwersalne, musza byc takie do BJCM i maxi cosi, adaptery musza byc takie, zeby Ci polaczyc stelaz i fotelik, zwykle jest tak, ze kazda marka wozka ma swoje jakies specyficzne mocowanie - wiec musisz sie postarac o adaptery do baby joggera CM
      • srebrno-listka Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 10:01
        Maxi cosi montuje się chyba na te same adaptery co gondola chyba, przynajmniej tak piszą ekowózki na swojej stronie
        • linkap_wawa Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 10:28
          adaptery pasujace do fotelika maxi cosi sa dolaczone do gondoli twardej - jesli decydujesz sie na gondole miekka musisz dodatkowo dokupic adaptery do fotelika... ale fakt - najlepiej jeszcze upewnic sie u dostawcy
          • agnes_nyc Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 11:41
            Adaptery sa tylko przy twardej gondoli - pasuja tez do fotelika

Gondoli w kolorze bezowym nie kupisz w PL
            • chiccca Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 14:07
              dzięki dziewczyny wiele się wyjaśniło

zmarwił mnie fakt że w PL nie ma beżowej gondoli...
              agnes Ty nic nie załatwisz wink ?
              będę skazana na czarną lub czerwoną???buu
              • agnes_nyc Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 19:19
                chiccca napisała:

> dzięki dziewczyny wiele się wyjaśniło
                >
                > zmarwił mnie fakt że w PL nie ma beżowej gondoli...
                > agnes Ty nic nie załatwisz wink ?
                > będę skazana na czarną lub czerwoną???buu

mozna sciagnac z niemiec ale strasznie drogo wychodzi sad
        • afroddytta Re: pytania techniczne dot. zakupu bjcm 19.03.12, 10:29
          Też gdzieś czytałam, ze są te same adaptery do fotelika i gondolki. Ale adaptery same w sobie musisz kupić, bo adaptery kupuje się do konkretnego wózka i fotelika, czyli jak znajomi mają fotelik maxi-cosi, ale inny wózek to mają adaptery do innego wózka i nie ma siły aby pasowały do BJCM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka