Dziewczyny dzieki Wam jakiś czas temu podjęłam decyję o zakupie BJCM i nadal przy niej trwam

(mimo, że GT kusił),ale teraz proszę pomóżcie w kwestiach technicznych.
Chcę kupić spacerówkę oraz gondolę - chcę też montować foletelik maxi cosi na stelażu wózka
fotelik już mam od znajomych i teraz pytanie czy potrzebuję jakieś adaptery żeby fotelik zamontować na stelażu czy nie (znajomi twierdzą że jakieś adaptery mają ale ich jeszcze nie znaleźli) czy orientujecie się czy te adaptery są tzw uniwersalne i będą pasować czy raczej nie?
czy do zamontowania gondoli też potrzebuję jakieś adaptery? czy ew wykorzystuje się te same co do fotelika???
i jeszcze jedna kwestia wizulana
zastanawiam się na kupieniem spacerówki w kolorze purple, a gondoli beżowej,
problem w tym że nie dane mi było zobaczyć nigdzie w warszawskich sklepach jak wygląda purple na żywo
czy to jest bardziej fiolet czy bardziej buraczkowy??? (widziłam na zdjęciach agnes i zdawało mi sie że to bardzeij fiolet, a na tych zdjęciach "oryginalnych" że bardzej buraczkowy....echhhh)
jeśli ktoś z Was widział proszę o jakies info, może to głupie dylematy ale dla mnie ważne dość
widziałam na żywo bj city select w kolorze amethyst, bjcm ma inny materiał, ale czy kolor podobny?