dima1312 30.03.12, 22:16 Nomad powraca...w nowszej odsłonie dino.sklep.pl/nowy/linki/wozki/spacerowe/jane_nomad_12/nomad.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaga-sie Re: Nowy Nomad 30.03.12, 23:46 Nomada wspominam dobrze, ale... dobijala mnie płytka buda ( tutaj poprawili, więc+), i niestety siedzisko, a dokładniej-daleko wszyty pasek krokowy, Mój syn zjeżdżał. Na zdjęciach widzę,że ten pasek jest tak samo daleko wszyty Odpowiedz Link
sylki Re: Nowy Nomad 31.03.12, 09:32 slaloma tez widzialam, co do zjezdzania dziecka, moja mala zjezdzala mi w kazdym siedzisku niekubelkowym, to nie byla wina pasa krokowego Odpowiedz Link
afroddytta Re: Nowy Nomad 31.03.12, 11:56 Mam ostatnio identyczne spostrzeżenia. Patrząc na mojego Urbana ze śpiącym maluchem w środku i oparciem rozłożonym do poziomu stwierdziłam, ze tam się zrobił kubełek, bo siedzisko jeszcze bardziej ugięło się do tyłu i maluch w ogóle w tym wózku bardzo wygodnie siedzi i śpi. Podobnie miałam w speedim tam tez siedzisko jest nieco pod kątem do tyłu, a najczęsciej używany przeze mnie wózek podwójny ma kubełki i tam dzieciaki siedzą superwygodnie, mogą nawet leżeć i się nie denerwują jak w zwykłej spacerówce, gdzie leżą praktycznie tylko wtedy kiedy śpią. Niestety wydaję mi się że większość wózków ma siedziska całkowicie poziomo (np. x-lander, fyn) i potem właśnie mamy skarżą się, ze dzieciaki zjeżdżają. A niby taka prosta sprawa. Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Nowy Nomad 31.03.12, 12:32 No o tym nie pomyślałam, a to faktycznie może być przyczyna. Kurczę, dopiero jak się człowiek sparzy, to nabiera doświadczenia... Odpowiedz Link
gatta28 Re: Nowy Nomad 31.03.12, 17:48 Super. Ja Nomada uwielbiałam i pewnie zostałby ze mną do dziś, gdyby nie ta płytka buda. O ile ta nowa naciąga się tak jak w CM, to wózek byłby super . Odpowiedz Link
dima1312 Re: Nowy Nomad 31.03.12, 19:00 ja też bardzo lubiłam swojego Nomada tylko kolor miałam kiepski ale to była już końcówka ich w sklepach a te są bardzo ładne ale budę mogli bardziej wydłużyć nie wysilili się za to miejsca do spania full Odpowiedz Link
renowa Re: Nowy Nomad 31.03.12, 23:01 Fajny Stelaż widzę zostawili. W sumie sprawdził się więc dobrze, ze do niego wrócili. Co do zjeżdżania to ja mam podobne spostrzeżenia jak Sylki. Tym bardziej, ze mam porównanie bo mam 2 różne egzemplarze dziecia Starszy zjeżdżał w każdym niekubełkowym siedzisku, bez względu na to gdzie umiejscowiony był pas kroczny. Jak był bliżej to po prostu nie zjeżdżał tak daleko a jak dalej to zjeżdżał dalej.... Za to młodszy w Nomadzie jeździł od 7-8 miesiąca życia i nigdy mi w nim nie zjechał. Nie zjechał też w innych wózkach, w których jeździł czyli: BebeConfort Streety, Espiro Magic oraz TFK Buggster. Starszy zjeżdżał w każdym Odpowiedz Link
tygisek Re: a moze 31.03.12, 23:43 moze tak jest - jedne dzieci lepiej siedza w kubelkach a inne w "tradycyjnych" o ile mozna tak nazwac...napewno lepiej wyprofilowane siedzisko ma znaczenie, ale i regulacja pasow tez...procz swietnie wyprofilowanego siedziska w MB Urban (np nieregulowany podnozek nie wadzi dziecku) pas kroczny mozna ustawic w dwoch polozeniach-to rowniez sie przyczynia do lepszego usadzenia i przyrzymania pasazera Odpowiedz Link