necia27 03.04.12, 20:08 A ja dalej w poszukiwaniu wózka. Co powiecie o tym? Leży mi na sercu już m&p cruise i jak już nic nie znajde to przy nim zostanę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
necia27 Re: Quinny zapp xtra 04.04.12, 21:59 Dziewczyny ostatni raz was proszę o pomoc bo muszę już coś kupić Powiedzcie co wybrać? 1.m&p cruise 2.quinny zapp xtra plissssss Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 14:18 Ja nie miałam żadnego z tych wózków, więc mój wybór będzie taki bardziej teoretyczny, ale z tych dwóch wybrałabym m&p cruise w zasadzie z dwóch powodów: nie lubię kubełkowych siedzisk i co ważniejsze wolałabym jednak, żeby wózek składał się w jednym kawałku. Nieraz są takie sytuacje, że wózkiem nie dasz rady wjechać, wtedy bierzesz dziecko za rękę/na rękę, wózek na drugie ramię (bo cruise ma o ile dobrze pamiętam pasek do noszenia na ramieniu) i nie ma problemu, a przy wózku składanym w dwóch częściach już jest duży problem w takiej sytuacji. No i cruise bardziej mi się podoba Ja bym brała m&p cruise. Odpowiedz Link
necia27 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 14:29 marl dziękuje za tak obszerne informacje, wózek już kupiłam ale m&p cruise.Bałam się że quinny będzie za niski a bardzo mi chodził po głowie Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 16:13 Jaki kolorek wzięłaś? Masz go już w domu? Odpowiedz Link
necia27 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 16:42 purple z wkładką little flower,jutro będzie w domu Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 16:52 Super kolorek Myślę, że będziesz zadowolona, miłego użytkowania Odpowiedz Link
marle200 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 13:54 Mam zappa Xtre od lipca ubiegłego roku. Kupiłam go wtedy dla 3,5 syna na wakacje bo nie dałabym rady się spakować do samochodu. Wózek wtedy trochę zmodyfikowałam usztywniając oparcie materacem z gondoli i przykrywając wkłądką bo materac brzydko wyglądał. Ta modyfikacja miała służyć usztywnieniu pleców. Byliśmy nad morzem. Wózek spisał się super łącznie z wykorzystaniem fotelika maxi cosi. Dużo osób skarży się na terkotanie kółek na kostce, hm przyjemne to nie jest ale ja juz tego nie słyszę i nie jest to masakrycznie uciążliwe. Wózek jest niesamowicie zwrotnny. Nie przeszkadza mi też, że składa się z 2 części bo i tak rozłożenie zajmuje mi niej niż pół min. Priorytetem było, gdy go kupowałam: -wielkość po złożeniu, - waga - lekkość prowadzenia, - duża buda - kubełkowe siedzisko (ten wózek polecił rehabilitant polecił mojej szwagierce dla dziecka niepełnosprawnego), dla mnie ten wózek ma same zalety. Jeśli będziesz kupować przez allegro polecam bubumarket. Musisz tylko wcześniej zadzwonić i powiedzieć, że chcesz model z rocznika 2012. Tydzień temu zamówiłam wózek dla koleżanki i przyszedł jej model 2012 z wycięciem w siedzisku na barierkę a w poniedziałek zamawiałam dla drugiej koleżanki ten sam model (na aukcji było napisane, że to Xtra 2012) a niestety przysłali model bez wycięcia na oryginalną barierkę i będziemy reklamować siedzisko z tego powodu. Ja mam 172 wzrostu przy czym zawsze noszę ok 5 cm obcasa, wysokość rączek jak dla mnie jest na normalnym poziomie nie lubię jak muszę trzymać ręce w górze. Mąż ma 184 i również jeździ chwali wózek a wcześniej mialam chicco ct 04 i nie mógł nim jeździć bo twierdził, ze się źle podbija i kopie w koła . Ja polecam wózek z czystym sumieniem. Odpowiedz Link
marle200 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 13:56 fotoforum.gazeta.pl/5,2,marle200.html to galeria zdjęć mojego zappa po modyfikacji pod kolorową władką jest materac z gondoli. Oczywiście teraz już Jaś jeździ tylko w śpiworku w chłodne dni a jak jest gorąco to normalnie. Szykuję się na uszycie wesołej kolorowej wkładki od p. Helenki. Moja opinnia o zappie jest też umieszczona na bangla.pl Jak masz pytania to pisz. Odpowiedz Link
ju_mi Re: Quinny zapp xtra 06.04.12, 11:38 Kurcze, Marle zmartwiłaś mnie z tym siedziskiem i barierką. Pod koniec lutego kupiłam w Bubumarket Zappa Xtra 2012 i póki co używam tylko stelaża z fotelikiem Maxi Cosi, a siedzisko jest schowane w pudle w komórce. Będę musiała poprosić męża żeby wydobył karton i sprawdzić czy są te wycięcia na pałąk, bo nie pamiętam Odpowiedz Link
necia27 Re: Quinny zapp xtra 06.04.12, 11:58 Ja chciałam kupić właśnie od bubumarket, napisałam nawet email i pewnie gdyby odpisali wózek quinny od nich bym kupiła jednak do dziś nie mam odpowiedzi Odpowiedz Link
sagale22 Re: Quinny zapp xtra 27.05.12, 20:55 Witam wszytskie Wózkomaniaczki śledziłam to forum od jakiegoś czasu, w końcu postanowiłam się dołączyć. Od wczoraj jestem szcześliwą posiadaczką Quinny zapp xtra, ale od początku... Pierwszy wózek - Chicco trio enjoy sprawdził się super dla dziecka do ok 6miesięcy - mały, lekki, wygodny - z miejscem na drobiazgi (torba przy uchwytach) idealny do miasta i do auta. Ale jak dobra byla gondola i spacerowka to dla 6m dziecka spacerówka była fatalna... więc zmiana zakupiłam graco quatro delux - mega duzy wózek, z ogromną ilością schowków i dużym koszem na zakupy - strzał w 10, ale niestety kiedy moja mała ma już 15miesięcy zatęskniłam za lekkim zwinnym chicco... i pojawił się Quinny! jest super lekki i składa się na bardzo mały + regulowana pozycja siedziska to były dla mnie priorytety - wózek spełnia je w 100%, prowadzi się świetne nawet jedną ręką, dużo miejsca dla dziecka taka typowa a nietypowa parasolka jak dla mnie... ALE! Ratujcie! Ja kobita sroka, przyzwyczajona przez graco do schowków schoweczków przeraziłam się maleńkim koszem na zakupy, i brakiem torby choć wiedzialam o tym... Mam najnowszego zappa z 2012 roku z dziurkami na pałąk* oraz co zauważyłąm A NIE MAM POJĘCIA DO CZEGO to służy - przy uchwytach mam miejsce na 2 zatrzaski ... Wie ktoś może o co chodzi? Do czego one służą? *Jeśli ktoś miałby do sprzedania pałąk do wózka Quinny zapp extra - bardzo proszę o kontakt jestem zainteresowana sagale2@interia.pl Odpowiedz Link
sagale22 Re: Quinny zapp xtra 27.05.12, 20:56 chciałam napisać .... gondola i foletik samochodowy tak ... Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Quinny zapp xtra 28.05.12, 08:34 zatrzaski przy rączkach są do standardowego siedziska zapp, czyli tego dla starszaka-nierozkladanego niekubełkowego,bo stelaż jest taki sam, poprostu siedziska sie roznia, zapp xtra montuje sie na adapterach, tamto na zatrzaski i w te rowki wzdluz rurek(od wewnetrznej strony). nie kombinuj montowania tam toreb, bo zapp nie jest zbyt stabilny, moze jakis maly organizer, ale ja poprostu zabieralam wieksza torebke listonoszke i przewieszalam sobie przez ramię. poza tym w tym koszu naprawde sporo mozna zapakowac, zwlaszcza kiedy dziecko jest przodem do ciebie, wtedy jest lepszy dostep do kosza. ja wozilam w nim naprawde spore zakupy, a kiedy nie szlam na zakupy spokojnie miescily mi sie wszystkie pieluchy chusteczki i inne rzeczy dla malej. a tak juz zupelnie subiektywnie, po przesiadce z graco i chicco nie dziwi mnie, ze quinny cię zachwyca ) Odpowiedz Link
kkazet Re: Quinny zapp xtra 12.09.14, 09:54 Odradzam i ostrzegam! Bubumarket to kretacze, oszusci i totalnie maja gdzies klienta ktory zlozyl i oplacil zamowienie! W dodatku termiy realizacji sa wielokrotnie przekladane a kontakt praktycznie niemozliwy. Koniec koncow towar po 64 dniach od oplacenia rzekomo wrocil od firmy kurierskiej jako uszkodzony a srodki na konto zostaly zwrocone po 66 dniach od oplacenia. Regulaminowy termin 14 dni oraz deklarowany termin 5 tygodni zostaly znacznie przekroczone a zamowienie na te same produkty zlozylem w innym sklepie. Odpowiedz Link
dagamara81 Re: Quinny zapp xtra 19.09.12, 14:25 Potwierdzam,miałam zapp zwykły,potem siedzisko dokupiłam,a teraz mam nowy z 2012,to mój ulubiony wózek,co do kół to ich terkotanie doskonale usypiało i usypia moje dzieci.Do zappa starego mam dorobioną barierkę i bardzo mi się ona podoba,więc nie kupuję oryginalnej.Jedyne co mi się nie podoba w 2012 to kolor stelaża,ja miałam taki bardziej świecący,jaśniejszy.Teraz szukamwkładki,mi się te podobają:www.pinkieshop.pl/wkladki-do-wozkow-i-fotelikow-samochodowych/ Odpowiedz Link
sagale22 Re: Quinny zapp xtra 19.09.12, 14:47 Jak to miałaś dorobioną barierkę, nieoryginalną? daj zdjęcie Odpowiedz Link
dagamara81 Re: Quinny zapp xtra 19.09.12, 15:44 No bo najpierw miałam ją do speedi,potem kupiłam oryginalną,ale nie miałam do zappaJak tu się zdjęcia dodaje? Odpowiedz Link
olka11135 Re: Quinny zapp xtra 18.05.13, 19:40 Witam, Czy ktoś się może orientuje czy pałąk od quinny buzz pasuje do zappa xtra ? Odpowiedz Link
olka11135 Re: Quinny zapp xtra 18.05.13, 19:46 I czy ktoś może widział sklep w którym można dostać zappa w tym kolorze: www.quinny.com/-/media/Quinny/Product%20content/Product%20images/Strollers/Zapp%20xtra/main/quinny_zappxtra_2013_%20kenson%20signature.png?h=840 Odpowiedz Link
wrzesniowa_panna Re: Quinny zapp xtra 19.05.13, 00:09 sklepu nie znam ale widziałam dzis na żywo ten wzór na targach mother and baby we wro Ciekawie się prezentuje było jeszcze kilka takich fajnych wzorów Odpowiedz Link