Dodaj do ulubionych

Quinny zapp xtra

03.04.12, 20:08
A ja dalej w poszukiwaniu wózka.
Co powiecie o tym? Leży mi na sercu już m&p cruise i jak już nic nie znajde to przy nim zostanę.
Obserwuj wątek
    • necia27 Re: Quinny zapp xtra 04.04.12, 21:59
      Dziewczyny ostatni raz was proszę o pomoc bo muszę już coś kupić smile
      Powiedzcie co wybrać?
      1.m&p cruise
      2.quinny zapp xtra
      plissssss
      • aga7-77 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 14:18
        Ja nie miałam żadnego z tych wózków, więc mój wybór będzie taki bardziej teoretyczny, ale z tych dwóch wybrałabym m&p cruise w zasadzie z dwóch powodów: nie lubię kubełkowych siedzisk i co ważniejsze wolałabym jednak, żeby wózek składał się w jednym kawałku. Nieraz są takie sytuacje, że wózkiem nie dasz rady wjechać, wtedy bierzesz dziecko za rękę/na rękę, wózek na drugie ramię (bo cruise ma o ile dobrze pamiętam pasek do noszenia na ramieniu) i nie ma problemu, a przy wózku składanym w dwóch częściach już jest duży problem w takiej sytuacji.
        No i cruise bardziej mi się podoba smile Ja bym brała m&p cruise.
        • necia27 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 14:29
          marl dziękuje za tak obszerne informacje, wózek już kupiłam ale m&p cruise.Bałam się że quinny będzie za niski sad a bardzo mi chodził po głowie
          • aga7-77 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 16:13
            Jaki kolorek wzięłaś? Masz go już w domu?
            • necia27 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 16:42
              purple z wkładką little flower,jutro będzie w domu smile
              • aga7-77 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 16:52
                Super kolorek smile Myślę, że będziesz zadowolona, miłego użytkowania smile
    • marle200 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 13:54
      Mam zappa Xtre od lipca ubiegłego roku. Kupiłam go wtedy dla 3,5 syna na wakacje bo nie dałabym rady się spakować do samochodu. Wózek wtedy trochę zmodyfikowałam usztywniając oparcie materacem z gondoli i przykrywając wkłądką bo materac brzydko wyglądał. Ta modyfikacja miała służyć usztywnieniu pleców. Byliśmy nad morzem.
      Wózek spisał się super łącznie z wykorzystaniem fotelika maxi cosi.
      Dużo osób skarży się na terkotanie kółek na kostce, hm przyjemne to nie jest ale ja juz tego nie słyszę i nie jest to masakrycznie uciążliwe.
      Wózek jest niesamowicie zwrotnny. Nie przeszkadza mi też, że składa się z 2 części bo i tak rozłożenie zajmuje mi niej niż pół min.
      Priorytetem było, gdy go kupowałam:
      -wielkość po złożeniu,
      - waga
      - lekkość prowadzenia,
      - duża buda
      - kubełkowe siedzisko (ten wózek polecił rehabilitant polecił mojej szwagierce dla dziecka niepełnosprawnego),
      dla mnie ten wózek ma same zalety.
      Jeśli będziesz kupować przez allegro polecam bubumarket. Musisz tylko wcześniej zadzwonić i powiedzieć, że chcesz model z rocznika 2012. Tydzień temu zamówiłam wózek dla koleżanki i przyszedł jej model 2012 z wycięciem w siedzisku na barierkę a w poniedziałek zamawiałam dla drugiej koleżanki ten sam model (na aukcji było napisane, że to Xtra 2012) a niestety przysłali model bez wycięcia na oryginalną barierkę sad i będziemy reklamować siedzisko z tego powodu.
      Ja mam 172 wzrostu przy czym zawsze noszę ok 5 cm obcasa, wysokość rączek jak dla mnie jest na normalnym poziomie nie lubię jak muszę trzymać ręce w górze. Mąż ma 184 i również jeździ chwali wózek a wcześniej mialam chicco ct 04 i nie mógł nim jeździć bo twierdził, ze się źle podbija i kopie w koła smile.
      Ja polecam wózek z czystym sumieniem.

• marle200 Re: Quinny zapp xtra 05.04.12, 13:56
        fotoforum.gazeta.pl/5,2,marle200.html
        to galeria zdjęć mojego zappa po modyfikacji pod kolorową władką jest materac z gondoli. Oczywiście teraz już Jaś jeździ tylko w śpiworku w chłodne dni a jak jest gorąco to normalnie. Szykuję się na uszycie wesołej kolorowej wkładki od p. Helenki.
        Moja opinnia o zappie jest też umieszczona na bangla.pl

Jak masz pytania to pisz.
        • alf1312 do marle200 06.04.12, 23:09
          śliczna wkladka-gdzie ja zakupilas? wink))
      • ju_mi Re: Quinny zapp xtra 06.04.12, 11:38
        Kurcze, Marle zmartwiłaś mnie z tym siedziskiem i barierką. Pod koniec lutego kupiłam w Bubumarket Zappa Xtra 2012 i póki co używam tylko stelaża z fotelikiem Maxi Cosi, a siedzisko jest schowane w pudle w komórce. Będę musiała poprosić męża żeby wydobył karton i sprawdzić czy są te wycięcia na pałąk, bo nie pamiętam sad
        • necia27 Re: Quinny zapp xtra 06.04.12, 11:58
          Ja chciałam kupić właśnie od bubumarket, napisałam nawet email i pewnie gdyby odpisali wózek quinny od nich bym kupiła jednak do dziś nie mam odpowiedzi sad
          • sagale22 Re: Quinny zapp xtra 27.05.12, 20:55
            Witam wszytskie Wózkomaniaczki smile

śledziłam to forum od jakiegoś czasu, w końcu postanowiłam się dołączyć.
            Od wczoraj jestem szcześliwą posiadaczką Quinny zapp xtra, ale od początku...
            Pierwszy wózek - Chicco trio enjoy sprawdził się super dla dziecka do ok 6miesięcy - mały, lekki, wygodny - z miejscem na drobiazgi (torba przy uchwytach) idealny do miasta i do auta. Ale jak dobra byla gondola i spacerowka to dla 6m dziecka spacerówka była fatalna... więc zmiana

zakupiłam graco quatro delux - mega duzy wózek, z ogromną ilością schowków i dużym koszem na zakupy - strzał w 10, ale niestety kiedy moja mała ma już 15miesięcy zatęskniłam za lekkim zwinnym chicco...

i pojawił się Quinny!

jest super lekki i składa się na bardzo mały + regulowana pozycja siedziska to były dla mnie priorytety - wózek spełnia je w 100%, prowadzi się świetne nawet jedną ręką, dużo miejsca dla dziecka taka typowa a nietypowa parasolka jak dla mnie...

ALE! Ratujcie! Ja kobita sroka, przyzwyczajona przez graco do schowków schoweczków przeraziłam się maleńkim koszem na zakupy, i brakiem torby choć wiedzialam o tym...
            Mam najnowszego zappa z 2012 roku z dziurkami na pałąk* oraz co zauważyłąm A NIE MAM POJĘCIA DO CZEGO to służy - przy uchwytach mam miejsce na 2 zatrzaski ... Wie ktoś może o co chodzi? Do czego one służą?

*Jeśli ktoś miałby do sprzedania pałąk do wózka Quinny zapp extra - bardzo proszę o kontakt jestem zainteresowana sagale2@interia.pl
            • sagale22 Re: Quinny zapp xtra 27.05.12, 20:56
              chciałam napisać .... gondola i foletik samochodowy tak ...
              • tereferefretka Re: Quinny zapp xtra 28.05.12, 08:34
                zatrzaski przy rączkach są do standardowego siedziska zapp, czyli tego dla starszaka-nierozkladanego niekubełkowego,bo stelaż jest taki sam, poprostu siedziska sie roznia, zapp xtra montuje sie na adapterach, tamto na zatrzaski i w te rowki wzdluz rurek(od wewnetrznej strony). nie kombinuj montowania tam toreb, bo zapp nie jest zbyt stabilny, moze jakis maly organizer, ale ja poprostu zabieralam wieksza torebke listonoszke i przewieszalam sobie przez ramię. poza tym w tym koszu naprawde sporo mozna zapakowac, zwlaszcza kiedy dziecko jest przodem do ciebie, wtedy jest lepszy dostep do kosza.

ja wozilam w nim naprawde spore zakupy, a kiedy nie szlam na zakupy spokojnie miescily mi sie wszystkie pieluchy chusteczki i inne rzeczy dla malej.

a tak juz zupelnie subiektywnie, po przesiadce z graco i chicco nie dziwi mnie, ze quinny cię zachwyca wink)
          • kkazet Re: Quinny zapp xtra 12.09.14, 09:54
            Odradzam i ostrzegam! Bubumarket to kretacze, oszusci i totalnie maja gdzies klienta ktory zlozyl i oplacil zamowienie! W dodatku termiy realizacji sa wielokrotnie przekladane a kontakt praktycznie niemozliwy. Koniec koncow towar po 64 dniach od oplacenia rzekomo wrocil od firmy kurierskiej jako uszkodzony a srodki na konto zostaly zwrocone po 66 dniach od oplacenia. Regulaminowy termin 14 dni oraz deklarowany termin 5 tygodni zostaly znacznie przekroczone a zamowienie na te same produkty zlozylem w innym sklepie.
      • dagamara81 Re: Quinny zapp xtra 19.09.12, 14:25
        Potwierdzam,miałam zapp zwykły,potem siedzisko dokupiłam,a teraz mam nowy z 2012,to mój ulubiony wózek,co do kół to ich terkotanie doskonale usypiało i usypia moje dzieci.Do zappa starego mam dorobioną barierkę i bardzo mi się ona podoba,więc nie kupuję oryginalnej.Jedyne co mi się nie podoba w 2012 to kolor stelaża,ja miałam taki bardziej świecący,jaśniejszy.Teraz szukamwkładki,mi się te podobają:www.pinkieshop.pl/wkladki-do-wozkow-i-fotelikow-samochodowych/
        • sagale22 Re: Quinny zapp xtra 19.09.12, 14:47
          Jak to miałaś dorobioną barierkę, nieoryginalną? daj zdjęcie smile
          • dagamara81 Re: Quinny zapp xtra 19.09.12, 15:44
            No bo najpierw miałam ją do speedi,potem kupiłam oryginalną,ale nie miałam do zappasmileJak tu się zdjęcia dodaje?
            • olka11135 Re: Quinny zapp xtra 18.05.13, 19:40
              Witam,
              Czy ktoś się może orientuje czy pałąk od quinny buzz pasuje do zappa xtra ?
              • olka11135 Re: Quinny zapp xtra 18.05.13, 19:46
                I czy ktoś może widział sklep w którym można dostać zappa w tym kolorze: www.quinny.com/-/media/Quinny/Product%20content/Product%20images/Strollers/Zapp%20xtra/main/quinny_zappxtra_2013_%20kenson%20signature.png?h=840
                • wrzesniowa_panna Re: Quinny zapp xtra 19.05.13, 00:09
                  sklepu nie znam ale widziałam dzis na żywo ten wzór na targach mother and baby we wro
                  Ciekawie się prezentuje smile było jeszcze kilka takich fajnych wzorów smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka