Dodaj do ulubionych

MB Duo czy BJCE double?

07.05.12, 10:27
Tak się jeszcze zastanawiam - bo nastawiłam się na polowanie na podwójnego MB, tylko trafić dobry wózek używany nie jest łatwo. A w podobnej cenie co używane MB na allegro sa nowe BJCE double z USA. Wiem, gwarancji nie ma, ale na używanego MB tez nie. Z porównania pojedynczych wózków MB jest "pancerniejszy", lżej się prowadzi, ale w BJCE mój starszak ma więcej miejsca, w MB dotyka głową górnej krawędzi oparcia, jak śpi, w elite ma jeszcze dużo miejsca, jeśli wymiary siedzisk w podwójnych wózkach są podobne do tych w pojedyńczych. Buda tez jest większa, nawet od nowych MB. BJCE też składa się wygodniej.
Do MB mogę dokupić twardą gondolę, do BJCE double chyba w grę wchodzi tylko miękka. Co radzicie? polować na MB czy ryzykować ściganie z USA BJCE double bez gwarancji, ale nowy?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: MB Duo czy BJCE double? 07.05.12, 10:32
      Wiesz co minusem MB jest oparcie, a w zasadzie nadmiar materiału jaki się zbiera nad głową dziecka, gdy podnosisz oparcie, na dłuższą metę by mnie to do szału doprowadziło
      • srebrno-listka Re: MB Duo czy BJCE double? 07.05.12, 10:59
        Wiem, w pojedyńczym tez tak jest. W kazdym razie dla mnie pojedyńczy elite w codziennym uzytkowaniu jest wygodniejszy - ciekawe jak z podwójnym.
    • mancipi Re: MB Duo czy BJCE double? 07.05.12, 11:14
      a może nipper-w uk są zaraz po p&t, można je spotkać częściej niż MB czy easywalkery, tylko nie wiem czy tam nawet miękką gondolkę wstawisz...
      • srebrno-listka Re: MB Duo czy BJCE double? 07.05.12, 13:00
        Nipper ma rączkę za nisko, przynajmniej pojedyńczy, którego oglądałam. A z kolei easywalkera podwójnego oglądałam, ma bardzo małe siedzisko i krótkie oparcie - starszak by się w nim nie przespał, w MB ma na styk...
    • srebrno-listka Podbijam ;) 08.05.12, 15:27
      Podbijam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka