Dodaj do ulubionych

MBUJ latem?

11.05.12, 15:37
Właśnie wróciłam ze spaceru i mój mały , który spał w UJ miał całą mokrą główkę. Tam za budą jest tak wszystko szczelnie zaszyte że nachodzi mnie pytanie - czy to jest właściwy wózek na gorące lato? Czemu do jasnej ciasne nie zrobili tam takiej siatki jak np. w BJCM?
Kocham mojego Urbana ale nie wiem czy nie pójdzie odpocząć do jesienismile
Obserwuj wątek
    • dima1312 Re: MBUJ latem? 11.05.12, 17:50
      tylko możesz budę do przodu naciągnąć wtedy zrobi się luka powietrzna jak go miałam to latem mały jak spal też się pocił
      • flower_v Re: MBUJ latem? 11.05.12, 18:43
        to się zmartwiłam trochę....bo jak nie ma żadnej wentylacji to dla nas odpada, bo w 40stopniach to mi sie dziecko ugotuje sad a już zaczęłam poszukiwania zeby dokupic ten wózek.
        a jak jest w BJ CE? czy tam jest taka siateczka jak w BJ CM?
        • srebrno-listka Re: MBUJ latem? 11.05.12, 19:11
          tak, taka sama. na moim blogu możesz zobaczyć zdjęcia.
          • dima1312 Re: MBUJ latem? 11.05.12, 19:27
            tak w Elicie jest to super rozwiązane w mini tak samo ta siatka z tyłu latem to idealne rozwiązanie a buda cały przód zakrywa i jest spokój
            • calineczka793 Re: MBUJ latem? 11.05.12, 19:56
              W Elicie dodatkowo buda jest wentylowana - po bokach można otworzyć klapki i jest tam siateczka - także dziecko nie poci się w ogóle.
    • chubabubba Re: MBUJ latem? 11.05.12, 19:56
      Ja wkładam pieluchy tetrowa i młody jest suchysmile niestety jest to jedyny wózek jakiego mogę używać bo nasze spacery odbywają się tylko po lesie, piaskach itpwink
      • dima1312 Re: MBUJ latem? 11.05.12, 21:17
        Elit też radzi sobie doskonale na plaży i wertepach mamy to przerobione w końcu mieszkamy nad morzem bardzo lubiałam Urbana i Terriana ale jednak Elite jest bardziej wszechstronny
        • afroddytta Re: MBUJ latem? 11.05.12, 21:25
          Ja tam się nie stresuje pewnie polskie lato będzie tak upalne jak w zeszłym roku tak ok 15 st. tongue_out
          A w sumie jak tak narzekacie, to dobrze, że ja podróżuję z UJ i CM, jak zdarzy się upał i mały będzie spał to go w mini położę - jestem gotowa na wszystko big_grin
          • tygisek Re: MBUJ latem? 11.05.12, 22:00
            brak siateczki wentylacyjnej to jedna mala bolaczka urbana, w zeszlym roku wogole nie bylo z tym problemow, bo maly mial jeszcze daleko do konca oparcia w czasie snu, no a poza tym lato nie bylo jakos przesadnie gorace, jak juz wspominala Afrodytka wink w tym roku bardziej nam tego brakuje, ale poki co, maly jeszcze mi sie nie zagotowal, choc glowke ma daleko, prawie na koncu jak juz sie rozwali podczas snu, radze sobie z tym w ten sposob, ze ubieram go lekko, nawet w chlodniejsze dni, nie ma nic na glowie, gdy zasniew czepce, zawsze mu sciagam, kiedy zasnie a jestesmy na podworku, stawiam wozek w bezwzglednym cieniu, zeby nie swiecilo na niego slonce, a jesli nie ma takiej mozliwosci, staram sie, zeby nie swiecilo w tyl budki tam gdzie glowa, ale na nogi, glowa jest w cieniu budki i daszka teutonii i nie ma dramatu. Dodam, ze syn jest z tych dzieci co sie poca podczas snu, ma sporo wlosow, choc blondas, na lato golimy prawie na zero wink
            pod wzgledem wentylacji mini, elite jest bardzo fajnie rozwiazane, jednak mini zima widawalo mi sie przez te siatke takie troche zbyt przewiewne, mimo tego materialu zabezpieczajacego wink
            dlatego tez tak bardzo mi aktualnie brakuje tego GT co go juz mialam miec dawno, tego mini co juz nie mam dosc dawno....cos jest w tej sezonowosci wozkow, urban jest genialny ale tez ma swoje malutenkie braczeczki wink
            • srebrno-listka Re: MBUJ latem? 11.05.12, 22:31
              Mój dwulatek w urbanie jak śpi to głową dotyka do tego materiału nad siedzeniem. Elite ma znacznie dłuższe oparcie.
              • dima1312 Re: MBUJ latem? 11.05.12, 23:25
                w Urbanie 49 a w Elicie 54
                • afroddytta Re: MBUJ latem? 11.05.12, 23:28
                  no to nie jest to jakaś przepaść wink
                  • dima1312 Re: MBUJ latem? 11.05.12, 23:36
                    jak dziecko siedzi to jest Urban jest płytki a Elite jest głęboki i dziecko siedzi głębiej mój młody jak siedzi to ma głowę na równo z wkładką a do budy spooooro a w Urbanie i Terrianie głowa wystawała
                  • srebrno-listka Re: MBUJ latem? 12.05.12, 13:58
                    No, to spora różnica. smile
                    • dima1312 Re: MBUJ latem? 12.05.12, 14:07
                      jak miałam Terriana to dokupiłam wkładkę od Phill tedsa która ma chyba 56 cm. wysokości i tak przedłużyłam oparcie w wózku bardzo fajna ta wkładka i mięciutka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka