Dodaj do ulubionych

pebble czy cabriofix?

23.07.12, 09:58
Dziewczyny, pomozcie w wyborze fotelika. Nie wiemy, ktory kupic. Fotelik bedzie zapinany na bazie familyfix i na cameleonie. Wczesniej bylam zdecydowana na pebble, bo pasy odskakuja, jest funkcjonalnie chowany daszek... Ale ktos mi powiedzial, ze maluchom jest niewygodnie w pebble i ze szybko z niego wyrastaja... To nasze pierwsze dziecko i za 2-3lata planujemy kolejne i chcemy uzywac tego fotelika. Cabriofix jest z 2007 r. wiec za te 2-3 lata bedzie juz przestarzaly, a pebble jest najnowszym modelem.
Doradzcie, ktory kupicsmile
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 10:07
      Z tego co Mi w glowoe swita to cabriofix raczej nie bedzie pasowal do famylifix
      Ja bym brala pebble bo do family fix potem sie dokupuje wiekszy fotelik i tez monuje na bazie
      • chubabubba Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 10:18
        Ja mialam oba.oba wygodne dla malucha, pebble wedlug mnie lepszy. Synej jezdzil w nim do 15 mca zycia.
    • sylki Nie to forum 23.07.12, 10:18
      polecam forum foteliki samochodowe,
      tam podpowiedzą ci lepiej niż my tu
      • akdt Re: Nie to forum 23.07.12, 10:28
        dzieki za info i przepraszamwink
        • akdt Re: Nie to forum 23.07.12, 10:31
          a tak btw to cabriofix mozna zapiac na bazie familifix.
          • sylki Re: Nie to forum 23.07.12, 10:52
            właśnie dlatego odesłałam cię na sąsiednie forum wink i nie przepraszaj smile
    • koala0405 Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 11:07
      Mam pebble i pearl montowany na bazie family fix i uważam, że to był bardzo dobry zakup. Dokupiłam drugą bazę family fix bo mamy dwa auta i nie chce mi się montować bazy za każdym razem. Wpinam tylko fotelik na klik i jest super. Dokupiłam do pearla ostatnio wkładkę antypotną aero move bo wybieramy się w dłuższą podróż.
    • lucyna_1980 Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 11:16
      Obydwa zamocujesz w bazie i za pomoca adapterów na cameleonie.
      Róznia się wagą - Pebble cieższy 0,6 kg., jakością tapicerki, systemem pasów, zagówkiem.
      Pebble jest ciut mniejszy ale ma daszek
      • chubabubba Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 11:36
        Ale cabriofix tez ma daszek
        • akdt Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 17:37
          forum foteliki praktycznie nie funkcjonuje, wiec jak ktos ma przymyslenia na ten temat to prosze sie wpisac. Z gory dzieki!
          • sylki Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 17:47
            Ja widzę co innego, jest coś takiego jak wyszukiwarka oraz warto zadać pytanie...
          • meg.26 Re: pebble czy cabriofix? 23.07.12, 17:47
            Czy masz na myśli to forum o fotelikach?
            forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
            Wydaje mi się, że na nim napewno uzyskasz fachową odpowiedź czy cabriofix pasuje np. do bazy family fix. Jeśli chodzi o cechy typowo użytkowe tj na jak długo starcza itp. to może spróbuj na forach rówieśniczych (na październikowym forum miałyśmy wątek o wózkach i fotelikach i chyba było też o pebble) albo może na niemowlaku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka