Dodaj do ulubionych

Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro?

10.08.12, 09:09
Witam serdecznie. Bardzo Was proszę o pomoc w wyborze spacerówki-im więcj czytam tym mam większy mętlik w głowie. Spacerówka dla 7 miesięcznego bobasa,która będzie jedynym wózkiem i starczy do końca wózkowania. Spacerówka z wózka 3w1 została nam skradziona z klatki-niestety, więc musimy szybko coś zakupić. Chorowałam na peg perego pliko p 3 ale podobno dla starszego dziecka niewygodne,więc się wyleczyłamsmile. Moje typy wózków:
Peg perego si-fajny bo lekki,szerokie siedzisko i wysokie oparcie-a na tym najbardziej mi zależy jednak pozycja półleżąca-czy odpowiednia dla 7miesięczniaka?
BJCM 4 lub Britax B-agile- jeśli taki to który z tych?
I tańsze alternatywy to Espiro Vayo-fajnie bo ma pas krokowy ale też pozycja półleżąca, albo Active-ale opinie niezadobre.
Abc design Primo-czy to oparcie nie za wąskie?Chociaż chyba lekki nie jestsmile
Zależy mi żeby wózek był lekki-wnoszenie z dzieckiem na 3 piętro, miał szerokie siedzisko a przede wszystkim wysokie oparcie. Był wygodny zarówno dla malucha jak i potem dla 2/3 latka. I bardzo praktyczne te budy naciągane ale to nie musi być. Kochane pomóżcie! Może jakieś jeszcze inne propozycje?
Dodam jeszcze,że gdyby Si miał pozycje leżącą to chyba bym ten wózek wybrała.
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 10:31
      Oparcie w SI rozkłada się wystarczająco dla 7 miesięczniaka i moim zdaniem nie powinnaś sie tym martwić. Do tego fajna buda, obszerne siedzisko. Jeśli cała reszta Ci odpowiada to rozkładanie (moim zdaniem rozkłada się znacznie mocniej niż do pozycji półleżącej) to nie jest żaden minus.
      • mama.2012 Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 10:40
        Dziękuje,uspokoiłaś mniesmile. Wszystkie są super ale chyba si będzie najbardziej odpowiedni zarówno na teraz jak i potem. A Espiro vayo??Taka tańsza alternatywa. Jak sądzicie? Z góry dziękuje za wszystkie radysmile
        • pomilak1 Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 11:10
          Wybierałabym pomiędzy Si a BJCM, ten vayo ze zdjęć taki mało zabudowany.
          Wybierz się do sklepu i przymierz się do tych wózków,mi akurat Si się źle podbijało bo jestem niska i musiałam rączki mieć ustawione nisko, w najwyższej pozycji już było lepiej. BJ za to ma pełną rączkę, nieregulowaną i też z tym podbijaniem jest różnie ( w stosunku do wzrostu osoby prowadzącej wózek)
          Si jest taki dość rozchwiany, ale ma fajne, obszerne siedzisko.BJ też b. fajny - siedzisko duże, buda mocno zaciągana no i super składaniesmile
          • jotka_k Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 11:12
            SI jest świetny, przesadziłam do niego córkę jak miała 7 mieisęcy, teraz zabieram go na wakacje dla 4-miesięczniaka, rozkłada się PRAWIE na płasko
        • annulka79 Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 11:25
          Si znam (wnosiłam, prowadziłam) a Espiro Vayo tylko obejrzałam na zdjęciach więc moja opinia jest mocno subiektywna ale ... Espiro ma spore siedzisko choć waga 9kg ( pewnie nieco więcej) przy wnoszeniu... i pałąk jest dość wysoko, młodsze dziecko będzie miało na wysokości nosa. Dodatkowo w opisach podają ze oparcie rozkłada się do pozycji półlezącej (moim zdaniem nie bedzie rozkładał się tak mocno jak np. Si) Si ma chyba bardziej zabudowane siedzisko (to ważne na pewno na początku jeśli wózek będzie jedyny i całoroczny). Si jest lżejsze.
          • mama.2012 Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 12:05
            Masz racje kochana. Coraz bardziej skłaniam się do Si. Nęka mnie jeszcze Bjcm 4 i Britax. Ale bliżej jestem Sismile
            • kasamandri Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 12:13
              Ja także wybierałam z tych trzech wózków. Wybrałam Britaxa.
    • mama1dawidka Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 14:53
      Ja bym si brala
      Bo leciutko sie gQ pcha podbija
      Babyjoger i britaxa nie podbijesz tak latwo
      Si idzie nawet jedna reka prowadzic!
      • 1mzeta Re: Pomóżcie prosze!!!Peg perego,bjcm czy espiro? 10.08.12, 15:10
        "Si idzie nawet jedna reka prowadzic!"

Tak, tak- zwłaszcza pod górkę i z obciążeniem.....
    • 1mzeta BJCM 10.08.12, 15:19
      Mam i nie zamieniłabym na żaden inny. Siedzisko duże, buda naciągana tak, że nawet najbardziej wymagający nie mają się do czego przyczepić- dwa okienka dodatkowo. Oparcie rozkładane do pozycji leżącej. Sam wózek lekki i bajecznie proste składanie jedną ręką. No i jak dla mnie ważne- jedna rączka- popchasz łatwo jedną ręką w każdej sytuacji.
      Mój szkrab ma 2,5 i do małych dzieci nie należy- wręcz przeciwnie- i jeszcze sporo by w nim pojeździł gdyby nie fakt, że zimą przesiadamy się na podwójny.
      Najlepiej jak byś miała okazję w sklepie pooglądać te co cię interesują.
      • annulka79 Si lub BJCM ;) 10.08.12, 16:28
        Nie da się jednoznacznie doradzić który, bo oba są fajne smile
        Si wygrywa podnóżkiem, ma lepszy materiał i jak dla mnie lepiej się podbija.
        BJ pełną rączkę i bezkonkurencyjne składanie.
        Waga Si i 3 kołowego BJCM w zasadzie taka sama (4 kołowy ok. kilograma cięższy).

Moim zdaniem warto zobaczyć oba na żywo i samemu zdecydować.
        • mama.2012 Re: Si lub BJCM ;) 10.08.12, 17:21
          musimy znaleść sklep w którym będą oba i porównać. Si wydaje mi się praktyczniejszy dla ponad rocznego dziecka a BJCM 4 stabilniejszy dla mniejszego-ale to tylko po ocenie po zdjęciach. Na żywo nie widziałam dlatego mam obawy czy si będzie wystarczająco wygodny dla malucha. Ale z Waszych opinii wynika,że tak więc jestem bliżej sismile
          • mama.2012 Re: Si lub BJCM ;) 22.08.12, 12:37
            Kochane powracam do tematusmile Nadal jestem bez wózka-tzn jeździmy pożyczonymsmile. Napiszcie mi co z tymi nowymi kolekcjami Peg Perego Si oraz Britaxa b-agile -kiedy wchodzą?Ciekawe czy bedą się one różniły tylko kolorystyką czy czymś jeszcze? Jak to zazwyczaj jest w przypadku tych modeli?? Może warto poczekać do nowej kolekcji. A jak nie będzie dużej różnicy to pewnie starsze modele będą tańsze. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka