Dodaj do ulubionych

Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wrażenia.

05.09.12, 19:34
Postanowiłam się z Wami podzielić pierwszymi wrażeniami, bo dzisiaj rano dostałam Stokke od Didis.

Dostałam go rano, więc od razu postanowiłam rozpakować (spóźniłam się przez niego do pracy wink ) Złożenie go trochę mi zajęło, więc rano go tylko poskładałam, a nie dopinałam dokładnie. Teraz już stoi przy tarasie w całej okazałości i cieszy moje oko smile

Kolor- Blue melange. Pięknie się komponuje z ramą i podnóżkiem wózka. Byłam pewna, że będzie wpadać w lekko atramentowy kolor, a tu niespodzianka, śliczny odcień szarości z delikatnymi niebieskimi nitkami. Nie jest chłopięcy tak jak mi się wydawało.

Prezencja- No chyba nie muszę mówić, że to według mnie najładniejszy wózek na rynku? Chociaż pewnie jestem trochę skrzywiona, bo jeżdżę multiplą i lubię takie nietypowe kształty. Moja mam mówi, że wygląda jak taczki na budowę i ogólnie jej się design nie podoba. Z to mój mąż mnie zszokował. Jak go zobaczył, to spodziewałam się durnych uwag, a on autentycznie się nim zachwycił. Powiedział, że ten wózek jest piękny i jeśli jest tak wygodny w używaniu jak ładny, to się polubią. Szczerze mówiąc, to było największe zaskoczenie dzisiejszego dnia wink

Sprawy techniczne- jeśli chodzi o składanie i rozkładanie, to niestety. W porównaniu do bee, czy elita, to jest horror. Trochę się trzeba nakombinować, by go złożyć do samochodu, a późńiej wyciągnąć i rozłożyć. Pewnie tamte wózki mnie pod tym kątem rozleniwiły i niedługo się przyzwyczaję tongue_out Co do składania podwozia, to za pierwszym razem nie było to takie łatwe, ale teraz już nie mam najmniejszego problemu. Podnóżek reguluje się bardzo łatwo, rączka i pozycja do spania też ujdzie. Co do rozkładania do spania, to jest ono bardziej komfortowe niż w elicie, ale bee bije go na głowę

Komfort prowadzenia- Tu niestety nie udało mi się tego jeszcze dokładnie zbadać. Za to moja mama wzięła go jeszcze takiego nie dokładnie poprzypinanego na spacer jak byłam w pracy i mówiła, że jest zaskoczona. Mała była przodem do niej i podbijał jej się lekko, prowadził jedną ręką. Widziałam, że bardzo jej spasował. Jednak zdania co do jego urody nie zmieniła.

Szkoda, że moje dziecko już śpi, bo bym wzięła je na mały spacerek wink
Obserwuj wątek
    • didis Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 05.09.12, 20:19
      Villemo.. cieszę się, że jesteś zadowolona. Trzymam kciuki za to by Wasz jutrzejszy spacer był równie udany. Przed Wami mam nadzieję, jeszcze wiele miesięcy użytkowania. A za ten styropian mam nadzieję, że mnie nie przeklęłaśsmile
      • villemo86 Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 05.09.12, 20:25
        No, ten styropian trochę napaskudził, ale przetarłam szmatką i odkurzyłam taras i da się żyć big_grin A te luzy w rączce to raczej normalne prawda? Mojej Zuzce stokke póki co przypasował
        • sylki Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 05.09.12, 20:38
          Luzy na rączce robią się bardzo szybko, miałam nówkę i po tygodniu czy dwóch już miał luzy, więc nie przejmuj się ten typ tak ma....gratuluję w ogóle i mam nadzieję, że spodoba ci się on tak jak mi smile
          • didis Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 05.09.12, 21:19
            Zobacz w sklepie, niestety ale to mają nawet wózki z wystawy, praktycznie nieużywane.
            • villemo86 Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 05.09.12, 21:42
              Czytałam o tych luzach więc nie mam żalu smile Mam też świadomość kilku innych wad wózka, więc dla mnie to nie problem, no chyba, że zacznie mi coś bardzo doskwierać
    • saras-wati Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 14:44
      Gratuluję Villemo!!!! Uważam, że blue melange, to najładniejsza ze wszystkich tapicerkach i bardzo Ci zazdroszczęsmile)
      Pewnie będziesz zadowolonasmile

• sylki Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 14:50
        źle uważasz tongue_out
        • saras-wati Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 15:11
          sylki napisała:

> źle uważasz tongue_out
          Villemo,wybacz, najładniejsza jest różowa z granatową budąsmile

• sylki Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 20:45
            NO! tongue_out
            • villemo86 Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 21:14
              No cóż. Jak Cię to uszczęśliwi, to niech będzie blue melange jest drugi big_grin
              • sylki Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 21:16
                hahahaha, uszczęśliwi, choć tak tongue_out
                • saras-wati Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 21:19
                  sylki, naskrobałam Ci coś na priv - wybacz Villemo off topicwink

blue melange jest fantastyczny - pamiętam, jak na niego zachorowałam, a sylki dodatkowo rozbudzała moje namietności wrzucając zdjęcia melanżowewink
                  • villemo86 Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 21:23
                    Dzisiaj moje dziecko spacerowało w blue melange w pięknej szarej sukieneczce. Wyglądała niebotycznie zjawiskowo w tym. Zaraz fotkę wrzucę, tylko bylo juz ciemnawo i nie widać dokładnie, a zdjęcie z komórki
                    • villemo86 fotka 06.09.12, 21:30
                      Kurcz, kolorek w ogóle nie wyszedł. Jutro zrobię zdjęcia lustrzanką
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xg/mc/pugx/iua5Ce4dORsINagVUX.jpg
                      • aga_1980_31 Re: fotka 06.09.12, 21:39
                        Wpadnij do nas na FB smile
                        • villemo86 Re: fotka 06.09.12, 21:44
                          Kiedyś wysłałam już zaproszenie. Anna P... Zdjęcie z orchideą. To poproszę o oficjalne przyjęcie wink
                          • aga_1980_31 Re: fotka 06.09.12, 22:01
                            Ale tam nie potrzebne jest jakieś specjalne zaproszenie wystarczy, że polubisz Stokke Polska i już big_grin Od razu możesz pisać na tablicy smile
                            • sylki Re: fotka 06.09.12, 22:14
                              może Villemo chodziło o inne konto na FB hmmmmm może nie konkretnie stokke smile
                              • aga_1980_31 Re: fotka 06.09.12, 22:18
                                Ale są takie konta że trzeba czekać na potwierdzenie? Hmmm myślałam, że to tak jest w przypadku znajomych tylko. No ale ja FB do końca nie ogarniam więc może coś mi umknęło
                                • sylki Re: fotka 06.09.12, 22:42
                                  Tak, np wózkomania tongue_out
                              • villemo86 Re: fotka 06.09.12, 22:40
                                Chodziło mi o konto wózkomanii, a stokke już chyba polubiłam. Zaraz to sprawdzę smile
                                • sylki Re: fotka 06.09.12, 22:53
                                  hehe,tak myslałam, tam nic się nie dzieje, miałyśmy plan, ale czasu niet
                                • aga_1980_31 Re: fotka 06.09.12, 22:57
                                  a no w sumie logiczne smile Napisałam tu na forum do nas smile No ale chodziło mi faktycznie o Stokke smile No więc tam ruch jest więc warto zaglądać smile
                      • saras-wati Re: fotka 06.09.12, 21:42
                        Ciężko uchwycić nietypowe kolory - zauważyłam, że zdjęcia wychodzą najlepiej w świetle dziennym(ale nie ostrym słońcu) i bez lampysmile

Córa śliczna, sukienka i wózek tylko dopełniają całośćsmile
                        • villemo86 Re: fotka 06.09.12, 21:48
                          Dzięki smile Młoda była już tak zmęczona, że na słowo "zdjęcie" zaczęła ziewać i wkładać paluchy do buzi. To była "już" 19, a ona chodzi spać o 18!
                          • aga_1980_31 Re: fotka 06.09.12, 22:02
                            Śliczna córeczka smile
        • karolina370 Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 06.09.12, 20:37
          Ha ha smile Blue melange obejrzę chyba w niedzielę, no chyba że nas z Villemo pogoda przegoni smile Mnie na zdjęciach ten Blue Melange zachwycił, ale ta śliczność z pałąkiem kropeczkowym też cudna, niech będzie 1:1
          • didis Re: Stokke po raz milionpińcset... pierwsze wraże 07.09.12, 12:14
            Suupersmile Kolor ciężko ująć bo on się zmienia w zależności od światła. Jak jest szaro wpada w szarość, a przy słonecznym niebie jest pięknie jeansowy. Dla mnie ten kolor jest super. No i nie ma wyświeceńsmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka