Dodaj do ulubionych

stary FROG

13.09.12, 09:16
czy warto kupić spacerówkę za około 500-600zł, czy to drogo?
znajoma znajomej ma na sprzedaż i się zastanawiam czy jechać obejrzeć

nie mam czasu na szukanie starych wątków, napiszcie mi coś o tym wózku, amortyzacja jest w miarę ok?

jakie ma wady?

czy mi się wydaje, czy one mają nisko rączkę do prowadzenia?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: stary FROG 13.09.12, 09:17
      i jeszcze, czy ciężki jest?
      • sylki Re: stary FROG 13.09.12, 09:25
        Jedź i zobacz, amortyzację ma, nie wiem ile waży, ale obstawiam ok 11 kg. Rączkę jak dziewczyny pisały ma wygodniejszą od cameleona wink
        • mama1dawidka Re: stary FROG 13.09.12, 09:38
          Zalezy czyz e starym logo czy z nowym
          Ze starym bym sobie darowala
          Bo nie wszystkie mialy hamullec
          Ja spotkalam sie z trzema wysokosciami raczki we frogach
          Rzeczywiscie frogi maja wygodniejsze raczki
          I przewaznie super akcesoria w komplecie smile
    • karibik [...] 13.09.12, 09:45
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • sylki to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 09:48

• magda79pn Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 10:12
          Kurcze, wy jesteście "obcykane" w tych bugaboo wink

to teraz mi jeszcze napiszcie; bo znalazłam froga bez budki za bardzo fajną kasę, z nowym logo wink

- czy to jest problem aby budkę dokupić?
          - widzę że niektórzy sprzedają samą tapicerkę budki, czy myślicie, że jakbym kupiła budkę letnią, to na nią będzie pasował ten materiał co inni sprzedają?

- wiem też że same szyłyście budki, jakoś nie mam odwagi się za to zabrać, ale jakbyście trochę podpowiedziały... big_grin wtedy kupiłabym tego froga bez budki + budkę letnią i ją obszyła, tak się da ???
          • sylki Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 10:30
            budki od cameleona nie za bardzo pasują do froga, bo frog ma mniejsze "druty"
            musiałabyś mieć druty od cama do froga, wtedy byłoby super wink
            ale ludzie kupują zestawy od cama na froga, jeżeli nie przeszkadzałoby ci, że nie jest mocno napięty materiał, to śmiało możesz zaryzykować...
            budkę do froga czy cama szyje się zdecydowanie łatwiej niż do bee wink
            • tereferefretka Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 10:33
              sylki, ale druty nie rozwiąza problemu, bo szerokosc ramy siedziska jest inna,ii frog jest węższy,a, wiec beda te druty, a wlasciwie plastikowe patyczki sterczec, albo sie wogole nie dadzą umocować...
              • sylki Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 10:44
                no właśnie gdzieś czytałam, że się dzadzą, a różnica w szerokości wcale nie jest duża, tylko czy jest sens kombinowania wink
                • tereferefretka Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 11:06
                  z tego co sie rozeznałam na szybkiego, to te druty wcale nie jest tak prosto zdobyc, albo czyhać na allegro aż u handlarza się pojawią, albo ebay, ale tam robic zakupy trzeba umieć i lubić ;P

lepiej kupić kompletny wózek, bez zabaw.
                  \

ale pomysł szycia budki samej, nawet niezły, śliczne można na róznych stronach znaleźć, sama się przymierzałam, ale moja krawcowa wymiękła ;P
                  • mama1dawidka Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 16:07

--Magda pisalam ze sa trzy wysokosci frogow smile
                    Jak do domu dojade pstrykne ci fotke froga z buda od cameleona smile
                    Noi Tere napewno mialas najwyzsza wysokosc froga smile
                    https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                    https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                    • magda79pn Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 20:52
                      co to znaczy trzy wysokości? ma trzy poziomy regulacji?
                      nie rób sobie kłopotu i nie rób tych fotek budki, bo chyba nie chce mi się kombinować...
                      • mama1dawidka Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 21:21
                        Nie ma regulacji
                        Poprostu w obiegu sa trzy wysokosci raczek we frogach jedne
                        Niskie drugrie srednie i wysokie
                        Z tego 80 proc to te niskie
                        3 razy mialam sredniego i tylko raz tego wysokiego smile
          • tereferefretka Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 10:32
            budki pasują do cameleona, a nie do froga, podobno na frogu wiszą, pokrycia siedziska tak samo.\

ja mam uraz do froga, rączka nie była wcale wygodna, lepsza w cameleonie uwazam. (chociażby dlatego, że miala regulacje, dla mnie we frogu była za wysoko)

sprawdzilabym amortyzacje przednich kol, poza tym 500-600 jak dla mnie-sporo jak za froga który jest węzszy w siedzisku niz cameleon.

poza tym, cam ma bajeczną torbe na zakupy wink))
            • magda79pn Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 10:45
              chyba nie warto kombinować, lepiej kupić kopmletny
              szkoda że nikt nie wie jaka jest wysokość rączki...
              • pomilak1 Re: to nie jest wątek sprzedam wózek! n/t 13.09.12, 15:20
                nie kupiłabym froga. Miałam cama i dla mnie to super wózeksmile poluj na cama samą spacerówkę tongue_out big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka