Dodaj do ulubionych

Matrix Light

17.09.12, 13:53
Prosiłabym o opinie mam, które go posiadały.
Wiem, że jest mały w porównaniu do gondoli, ale czy zastąpił Wam gondolę i fotelik czy nie dał rady?
Ja kiedyś miałam gondolę X-landera, która wtedy była jedną z mniejszych na rynku - zanim synek zdążył z niej wyrosnąć to już siadał i absolutnie nie chciał w niej jeździć (miał jakieś 6 miesięcy). Dlatego zastanawiam się, czy na te 6 miesięcy (średnio) jest sens kupowania osobno gondoli.
Obserwuj wątek
    • justynek2009 Re: Matrix Light 17.09.12, 16:26
      Przyłączam się do pytania,czy dziecko urodzone latem nie będzie miało jakoś ekstremalnie ciasno w tej gondolce?
      • magda79pn Re: Matrix Light 17.09.12, 16:58
        ja może trochę nie na temat, bo miałam matrixa ale nie light
        kupiłam zamiast gondoli i jak mi to przysłali, to natychmiast wystawiłam na allegro, ani to gondola, ani fotelik sad
        na fotelik zdecydowanie za duże i za ciężkie, a na gondolę za ciasne, najlepiej same zobaczcie w sklepie, mój synek urodzony na lato, był w matrixie mokry, nie miał się jak ruszyć, bo ten gondolo-fotelik był w środku bardzo gruby i miękki, jako fotelik na pewno komfortowy, ale jako gondola niewygodny, my pozostaliśmy przy gondoli capazo w której miał dużo miejsca i luzu.

teraz mam gondolo-fotelik casualplay prima easy, i nie dosyć że jest lżejszy (ale porównuję do matrixa "nie light") jest w nim więcej miejsca, bo nie jest w środku taki "wypchany" i dziecko się nie poci (byliśmy ponad tydzień na wakacjach z samym fotelikiem casuala + stelaż wózka i spisał się super, podczas gdy z matrixem byliśmy tylko w galerii handlowej z klimą i mały był mokry)
        • fantomka44 Re: Matrix Light 19.09.12, 15:44
          A jak wielkością - da radę zastąpić gondolę? Możesz napisać o casulau.
          • fantomka44 Re: Matrix Light 19.09.12, 15:49
            Czy takie rozwiązanie w dłuższym czasie jest w ogóle praktyczne? Chodzi mi o to, że o ile gondola średnio byłaby potrzebna do około 6 miesięcy, o tyle fotelik będzie potrzebny do około 13 kg czyli do około 1 roku. Do spacerów można już używać będzie wersji spacerowej wózka, ale do jazdy autem trzeba by dalej uzywać matrixa. Nie wiem czy z np. 10 kg dzieckiem kobita jest w stanie nieść fotelik.
            • magda79pn Re: Matrix Light 19.09.12, 16:04
              ja mojego syna nie miałam siły nieść gdy ważył 5kg, ale zaznaczam że nie miałam matrixa light

mi jest ciężko opisać, nie masz możliwości osobiście pomacać w sklepie?

casual mi się bardziej podoba, ma tapicerkę taką jakby w mikro dziureczki, używaliśmy go tydzień jako gondoli i spisał się bardzo ok, na tylko dobrze, że po powrocie z wakacji mały już nie chciał w gondoli leżeć big_grin

mój syn nie miał miejsca w matrixie żeby np położyć się na boczku

nie mam chyba fotek matrixa, ale zaraz wstawię ci fotkę synka w casualu
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/n6BII4Q9iw9t1Z52YB.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/UrHCnBZi5aDupkN3zB.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/75DSq9sfFGoPJoroCB.jpg
              • tereferefretka Re: Matrix Light 19.09.12, 16:13
                aaa Magda, jaki piękny !! smile)) jak ma na imię?suspicious
                • magda79pn Re: Matrix Light 19.09.12, 16:22
                  tereferefretka napisała:

> aaa Magda, jaki piękny !! smile)) jak ma na imię?suspicious
                  ============================================
                  Iguś smile
              • magda79pn Re: Matrix Light 19.09.12, 16:22
                my mieliśmy ten model:
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/absF6LjpopQnLOIFfB.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/U29wlhx79CtojNCZmX.jpg

i jak widzisz na zdjęciu, on ma nad głową i w nóżkach taki jakby brzeg, który ogranicza przestrzeń wink w casualu nie ma czegoś takiego, wiadomo że nikt nie będzie używał fotelika, gdy dziecku będzie wystawać głowa, ale w jane jest jednak przez to mniej miejsca na długość.

Jako gondola, czyli po rozłożeniu, tworzy się takie jakby korytko, mój syn leżał w nim jak śledź i był spocony jak szczur wink do tego było bardzo niewygodne dno, szelek nie szło wyjąć i albo dziecko na nich leży (a są bardzo grube) albo jest nimi przypięte (ja bym nie chciała być cały czas przypięta, nawet podczas spania wink ) w casualu zesuwam ochraniacze z ramion na sam dół, i przypinam syna tylko pasami biodrowymi, żeby mi się czasem nie wysunął.
          • hanna79 Re: Matrix Light 19.09.12, 18:56
            Ja też używałam Casualplay Prima Easy zamiast gondoli, może nie wyboru, a bardziej z konieczności, ale przez miesiące letnie spokojnie się dało. Fotelik jest dość ciężki ok 5kg, plus kilkumiesięczne dziecko trochę to razem waży, ale dawałam radę na trzecie piętro. W stelaże casualplay wpina się bez adapterów (w nowszej wersji unisystem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka