Dodaj do ulubionych

PP pliko mini a SC pop

02.11.12, 22:57
czy pliko mini dobrze się podbija? nie kopiecie w kółka? bo budowa stelaża wygląda na kiepsko podbijającą i kopiącą wink

wszystko byłoby w nim ok, ale jeszcze ta budka mnie martwi, bo mój mały częściej jeszcze leży niż siedzi, i jak będzie jakaś mżawka czy lekki śnieżek to mu chyba na głowę napada sad
wiem że można ją przechylić do przodu, ale w przypadku dziecka leżącego jest to niewykonalne, i co z tego że on będzie za miesiąc już sobie zupełnie sam siedział, jak co wyjedziemy na spacer, to od razu zasypia smile

właśnie taki rodzaj budki wkurzał mnie w dazzlu, bo szczerze mówiąc jak mam śpiworek, to nie wożę ze sobą folii

widziałyście nowego SC pop? fajną ma tą budkę, z taką dużą dodatkową osłoną przeciwsłoneczną/deszczową

na plus dla PP głębokość siedziska no i mam jakiś sentyment do PP smile
plus dla Popa za piankowe rączki, które chyba nawet mają regulację wysokości, no i podbijanie też na plus, bo maclarenowy typ stelaża

reszta taka sama, rozmiar kół podobny, cena podobna

no i nie wiem co kupić sad
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: PP pliko mini a SC pop 02.11.12, 23:44
      Mam pliko mini i podbija się tak sobie ( jestem niska), ale tragedii nie ma. Mialam questa i w porównaniu z nim jest gorzej. Mój mąż jest wysoki i nie narzeka na podbijanie, ale on się nie zna i nigdy nie narzeka na wózkismile W kółka nie kopię. Budka faktycznie w pozycji rozłożonej nie jest ciekawa, można ją niby wyjąć zza oparcia, ale wtedy majta się i robi się z tyłu otwór, co w zimne dni nie bardzo chyba się sprawdza. Z plusów to b.szybki i fajny system składania wózka i obszerne siedzisko. Budka fajna w pozycji siedziska złożonej ( lepsza niż w queście). Dla nas to wózek bagażnikowy, nie bardzo go więc testuję w terenie, opinia zatem też ostrożna. Z wcześniejszych opinii dziewczyn na forum wyczytałam raczej ogólne zadowolenie. SC nie znam, do popa kiedyś się przymierzałam i nie pamiętam co mnie zniechęciło/
      • gaga-sie Re: PP pliko mini a SC pop 02.11.12, 23:57
        Pop jest cięższy (dla mnie to miało znaczenie). No i naczytałam się,ze szybko skrzypi.
      • magda79pn Re: PP pliko mini a SC pop 02.11.12, 23:59
        moja koleżanka miała popa w roku chyba 2008, zjechały jej się kółka (niania jeździła z zablokowanymi na wprost i skręcała też z zablokowanymi), i stelaż miał luz, ale koleżanka twierdzi że to wszystko była wina niani smile cholera wie, co kobieta z tym wózkiem wyprawiała, a że starszą babką była, to może coś popsuła big_grin

oglądając je na all, widzę że jedne mają kółka ok, a inne mają zewnętrzne pościerane i nie wiadomo od czego to zależy, podobnie jest zresztą w maclarenach

właśnie wtedy gdy koleżanka go miała, to też pojechałam go kupić, prawdę mówiąc bez przekonania, bo nie lubię plastikowych rączek, wolę piankowe (teraz zmienili), ale wtedy okazało się, że nie mają na miejscu czarno zielonego (byłam w nim wtedy zakochana) i nie pamiętam co wtedy kupiłam... wink

Dobra, to już mi tu nie piszcie big_grin pliko mini odpada, może kupię sobie za rok big_grin big_grin big_grin
        • magda79pn to jeszcze tylko... znowu kolor :) 03.11.12, 00:06
          nie, mini odpada przez budkę i niepiankowe rączki i chyba przez rozklekotany stelaż też, ja lubię wózki zwarte i trzymające się kupy big_grin

brązowo-kremowy czy granatowy ???
          tylko wizualnie, bo z czyszczeniem będzie podobnie (kremowy brudzący, a na granatowym wszystko widać), lubię mieć czyste wózki, będę prała często big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/2yNVCKoDCOMAtrLmhX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/ZOSU7l2abWhdb6O3vX.jpg
          • ma-mam Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 03.11.12, 12:43
            A widziałaś na stronie Bobowózki?? Jest Silver za 499złsmile Pozdrawiam
            • magda79pn Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 03.11.12, 13:01
              tak, tam właśnie kupię, tylko nie wiem który kolor wybrać smile
              • ma-mam Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 03.11.12, 13:38
                No to już zależy od gustusmileMnie się podobają akurat w takiej kolejności jak są przedstawione na zdjęciach-czyli najbardziej charcoal a najmniej royal bluesmile. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu
                • magda79pn Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 03.11.12, 13:43
                  tylko że w sprzedaży nie ma tych wózków ze zdjęć, oni mają na sprzedaż kolekcję 2012, z pełnymi kołpakami i piankowymi rączkami (dopytałam o wszystko), z tych przez nich pokazanych, to tylko royal blue jest prawidłowy, szary jest gładki, a brąz taki jak ja załączyłam
                  • gaga-sie Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 03.11.12, 14:43
                    Odruchowo pomyślałam o granatowym, ale na zdjęciach ten brąz też nie jest zły. Nie pomogłambig_grin
                  • ma-mam Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 04.11.12, 11:57
                    A to zmienia podejście do kolorówsmile To chyba lepszy granatsmile Wydaje mi się że praktyczniejszysmileI chyba ładniej się prezentujesmilePozdrawiam.
          • evra_only Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 04.11.12, 15:53
            A mnie sie brązik podoba wink
            W ogóle to lecę zaraz te Silver Crossy obglądnąć, bo znou na parasolkę choruję tongue_out
            • magda79pn Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 04.11.12, 19:32
              to leć zobacz, bo ciekawa jestem twojej opinii, ja nie mam gdzie ich obejrzeć

niestety po przeczytaniu tysiąca negatywnych opinii w necie zrezygnowałam z zakupu, opinie dotyczyły m.in płytkiego siedziska (około 18-20cm, różnie piszą), kołek które się wykrzywiają i ogólnie coś z siedziskiem jest nie tak, bo dzieci dziwnie siedzą i zjeżdżają z niego. Nawet gdybym miała możliwość obejrzenia na żywo, to mój mały nie siedzi jeszcze na tyle dobrze, aby to sprawdzić.

kupiłam pliko mini, kolor "w komiks" wink i jak do mnie dotrze to będę kombinować co z tą budką zrobić, jakoś ją domowym sposobem muszę pogłębić smile
              zdecydowałam, że z budką coś zrobię, plastikowe rączki jakoś przeżyję (nie można mieć wszystkiego) ale dużym plusem były wymiary siedziska, głębokość to około 27cm+13 podnóżek, więc dziecko ma bardzo wygodnie, no i waga do jakiej jest on przeznaczony to 42 lbs, czyli około 20kg (w UE wszystkie są na papierze do 15kg)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/bhO5MxwECJ3R7GKtbB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/dx8BXKU74K48zFo2SX.jpg
              • magda79pn Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 04.11.12, 19:34
                a czy pałąk jakiś do niego pasuje?
                nie jest niezbędny, ale mógłby być
                • koala0405 Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 04.11.12, 22:27
                  Niestety pałąk do niego nie pasuje. Kupiłam na allegro chicco bo sprzedawca twierdził, że pasuje ale niestety po otrzymaniu okazało się, że jednak nie. Były trudności z oddaniem go i zwrotem pieniędzy ale udało się. Teoretycznie pałąk ten pasuje ale po pierwsze niszczy się materiał na rurkach od stelaża oraz można go założyc tylko wtedy gdy wózek składam. Nie o to chyba chodzi by dzieciaka wyciągać z wózka bo chcę ściągnąć albo założyć pałąk.
                  Magda... na pewno sobie doszyjesz tą tylnią część budy. Pliko mini przeznaczony jest dla dzieci pow. 12 m-ca życia ale siedzisko jest tak głębokie i osłonięte że sprawdza się idealnie także przy mniejszych dzieciach. No i oparcie rozkłada się bardziej na płasko do spania niż w innych wózkach.
                  • magda79pn Re: to jeszcze tylko... znowu kolor :) 05.11.12, 15:15
                    z tymi 12 miesiącami to chyba znowu jakiś dziwny przepis, podobnie jak z dopuszczalnym obciążeniem, bo na tym filmiku www.youtube.com/watch?v=SoDSYS0HeEM jest napisane że od 6+, i do 42lbs

ja i tak będę go używała tak samo jak dazzla, czyli codziennie rano przez około pół godziny, być może częstotliwość się zwiększy wiosną/latem, ale wtedy to mały będzie miał około roku, więc jak najbardziej będzie się już nadawał smile

jak mi go przyślą, to zobaczę jak ta budka wygląda, myślałam raczej o jakimś dodatkowym daszku z przodu, a tył niech sobie zostanie taki jak jest

pałąk też mam upatrzony i na 99% będzie pasował bo już taki miałam smile jak wypróbuję to dam ci znać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka