Dodaj do ulubionych

Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rady

11.11.12, 16:33

Mam starą emmę i niestety nie ma juz do niej adapterów a poza tym ma dość mało poręczny stelaż. Mam problem bo teraz muszę dużo jeździć po sklepach,marketach budowlanych etc i nie mam w co wpinać fotelika maxi cosi. Chyba nie da sie kupić samego stelaża - tak by było najlepiej. W takim razie chyba będę zmuszona kupić wózek używany jakiś. Możecie mi doradzić jakiś model ? Zależy mi żeby stelaż był w miarę łatwo składany i nie zajmował jakoś strasznie dużo miejsca w bagażniku. Ponadto miło by było jakby wózek miał opcje gondoli bo po spacerowce nic mi teraz - mam miesięczne dzieckó.
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 11.11.12, 16:58
      Fajny jako stelaż pod fotelik i samochodowa spacerówka wystarczająca do końca wózkowania jest Baby Jogger City Mini. Można też dokupić gondolę montowaną na te same adaptery co fotelik.
      Delti Cat też ma adaptery do MC i ostatnio były zestawy w niskiej cenie.
      Może używany Quinny Buzz z gondolką, też mocowana na te same adaptery co fotelik.

Choć z drugiej strony masz wygodny wózek z gondolką. Może wystarczyłby śpiworek do fotelika przecież nie masz zamiaru urządzać długich zimowych spacerów po dworze.

Może Quinny Zapp z fotelikiem, Maxi Cosi / Bebe confort Mila (z fotelikiem albo miękkim wkładem na siedzisku zamiast typowej twardej gondoli)
      • afroddytta Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 11.11.12, 19:52
        Teoretycznie jak kupisz coś co ma adaptery pod fotelik maxi-cosi to na te same adaptery powinnaś wpiąć gondolkę Quinny Dreami (używane na allegro od 150 zł), ale to wymaga przymiarki (wymiary, środek ciężkości itd.).
        Najbardziej przyszłościowo to faktycznie Baby Jogger City Mini, teraz jako stelaż pod fotelik (lub z gondolą oryginalną lub Quinny), a za chwilę jako wygodna spacerówka do samochodu itd. rozkłada się na płasko i starczy do końca wózkowania (u mnie właśnie jest jako dodatkowy wózek).
        Bardziej minimalistycznie to Quinny zapp, potem tutaj siedzonko nierozkładane, ale można dokupić siedzisko kładzione zapp xtra, jednak komfort mniejszy.
        Środkowa opcja to chyba Nuna Pepp, też bardzo chwalona przez dziewczyny.
        Buzz to już będzie większy wózek, ale używany kupisz dość tanio.
        • mrufczella Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 13.11.12, 20:15
          dzieki dziweczyny, ale tak dla wyjaśnienie ja już parasolkę mam w postaci MCLarena i w niej jeździ teraz starszak, ona owszem fajna jest ale powiem szczerze że raczej na zakupy i wyjazdy a nie spacery po parku,
          do tej pory byłam z niego zadowolona ale teraz zimą kiedy starszak już ma 1,5 roku i do drobnych nie należy, klnę na nią strasznie. Kiedy wsadzę tego mojego słonika do niej to ledwo się mieści i co najgorsze szelki choćbym nie wiem co robiła są za krótkie!! jak on jest ubrany w zimową kurtkę to już w ogóle MASAKRA, niby tak chwalą te Mclareny a tu taki fuckup, może ja to źle użytkuję, sama nie wiem
          tak więc wymyśliłam sobie że starszaka przerzuciłabym z powrotem do tej starej EMMY, bo tam spacerówka jest duża i komfortowa a sama kupię jakiś tani wózek z gondolką i do wpinania fotelika maxi cosi, dlatego spacerówka jest dla mnie najmniej ważna w tym wszystkim, najważniejsze są:
          1) nie za ciężki/wielki stelaż
          2) gondolka albo coś co na kształt tego ( w tej starej emmie też nie mam gondolki tylko taką wkładkę nakładaną na rozłożoną na płasko spacerówkę i to mi wystarcza nawet zimą)
          3) cena - bo mój m. i tak nie może pojąć po co mi kolejny wózek skoro mam już dwa
          • afroddytta Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 13.11.12, 22:49
            Ale proponowanego Baby Joggera City Mini nie możesz porównywać do parasolki, bo to wózek lekki, ale jednak sprawdzający się jako wózek podstawowy, więc tym bardziej jak nie jesteś zadowolona z maca to może kup BJ i wtedy teraz będzie ok, a potem zamiast maca będziesz używać BJ i na pewno będziesz bardziej zadowolona-siedzisko jest duże i obszerne, wózek może terenowy nie jest ale na pewno na co dzień się dobrze sprawdza, zdecydowanie nie tylko do galerii.
    • justyna2262 Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 11.11.12, 20:11
      Ja też polecam Quinny Buzz, jest malutki po złożeniu, lekki, łatwo się składa i rozkłada. Sama też miałam wielką Emmę EDGE SPORT, a na wyjazdy miałam zakupionego właśnie buzza i to się sprawdziło bardzo dobrze.
    • annulka79 Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 13.11.12, 20:51
      Nie rozumiem. chcesz sam stelaż ale zależy Ci na opcji gondoli ... czyli gondolę masz?

Kupisz sam stelaż Quinny Buzz (używany, może nie jest super lekki ale cieżki i wieki bardzo też nie).
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=buzz+stela%C5%BC
      Ale one są zazwyczaj bez adapterów, można dokupić używane za 40-50 zł lub z gondolką Quinny
      allegro.pl/listing.php/search?string=buzz+adaptery&category=0&sg=0&order=p&change_view=1
      Możesz też kupić zestaw Buzza 2w1 w podobnej cenie wtedy będzie wszystko wraz z siedziskiem i całość łatwiej sprzedasz jak nie będzie potrzebna.

Możesz kupić nowego Delti Cat (2w1) za 500 + adaptery za 50 czyli podobnie do używki Buzza.
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=delti+cat
      Najfajniejszy byłby jednak ten Babay Jogger Mini z gondolką ale znów droższy.
      Więcej pomysłów na razie nie mam wink

• maria.szymanowska Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 13.11.12, 21:13
      Ja polecam Micralite Toro. Gondola i MC wpinaja sie na tych samych adapterach. Stelaz jest super leciutki i mały po złożeniu. Jeszcze tydzień temu na tablicy był komplet za 250pln, więc super cena, ale teraz go nie widzę.
    • kasiekonik Re: Stelaż do wpisania maxi cosi - potrzebuję rad 13.11.12, 21:56
      Jeżeli chcesz sam stelaż kupić to Navington Corvet polecam - miniaturką nie jest, ale składa się do całkiem przyzwoitych rozmiarów. Można dokupić gondolę. Ale obok tego, że można kupić sam stelaż ten wózek ma też trochę minusów.
      • maja1406 Re: stelaż quinny buzz 14.11.12, 18:04
        używany wszystko sprawne, niewidoczne ślady używania czy opłaca się kupić za 380 zł z adapterami do fotelika i przesyłką?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka