27.11.12, 09:51
Wiem, że kilka z was miało przyjemność testować ten wózek (ja się nie załapałam), czytałam opinie, ale mam kilka pytań i jedna prośbę smile A więc:
- czy budka w tym wózku nie jest za płytka? tzn. wydaje mi się po zdjęciach że nie ochroni dziecka przed wiatrem, bo mam mały "naciąg"
- waga wózka 9-10 kg w sumie to dużo, czy taki wózek nadaje się jako wózek do auta, CH i na szybkie spacery?
- czy można go porównywać z Navingtonem Scoonerem, który mi się podoba ale boje się jego wad technicznych?
- Czy może być to jedyny wózek? (mam spacerówkę na pompowanych kołach ale wolałabym ja sprzedać)
- no i na końcu, chce kupić używkę bo nowy kosztuje ponad tysiaka i to dla mnie za drogo, który ewentualnie z tych wózków waszym zdaniem wygląda najsensowniej?
tablica.pl/dla-dzieci/wozki-dzieciece/?q=w%C3%B3zek+luna
Z góry dziękuję bardzo za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • sztucznamrowka Re: M&P Luna 27.11.12, 12:03
      Ja bym wybrała ten czarny albo zielony (ten droższy).
      Poproś o więcej zdjęć robionych w zbliżeniu smile
    • sztucznamrowka Re: M&P Luna 27.11.12, 12:04
      Ja tym wózkiem nie jeżdziłam ale uważam, że jest godny uwagi i podobny do Scoonera.
      • purple.pain Re: M&P Luna 27.11.12, 12:26
        kropkowo jakbys chciala sie pozbyc spacerowki to daj znac wink
        • kropkowo_11 Re: M&P Luna 27.11.12, 13:07
          O hej purple smile mam Babywelta Moon 4S jak będę chciała sprzedać dam ci znać smile
    • mala_malgo Re: M&P Luna 28.11.12, 16:02
      Nie mam Luny ale od długiego czasu jezdżę Orą a to chyba ten sam wózek, inna budka, ew. reg.wys.rączki - takie detale.
      Powiem szczerze, ze miałam naprawdę sporo wózków przy 2 dzieci i odkąd jeżdżę Orą - wyleczyłam się z nałogu codziennego zagladania na to forum i od 10 mies. nie zmieniłam wózka - a to mój rekord.
      Ora jest fajnym rozwiazaniem. Nadaje się już dla malutkich dzieci +6mscy bo rozkłada się na płasko, podnóżek podnoszony - super. Można włożyć tam jakąś miękką gondolkę i wozić malucha w zimie. Minus - nie będziemy go widzieć, bo siedzisko nie jest odwracane. Co do budki - nie jest głęboka, ale też nie bardzo płytka. Np. Chicco mają płytsze budki zdecydowanie. Dzisiaj jest wiele mozliwości dorobienia lub dokupienia dodatkowego przedłuzenia budki więc to nie jest najistotniejsze moim zdaniem. Wózek ma fajny dostęp do kosza, taki jak w Mutsy, pojedynczą rączkę z pianką- b.wygodną, dobrą amortyzację i szerokie siedzisko-naprawdę! Wożę w nim moją 2,5 latkę i mała mieści się super. Co do wagi wózka to absolutnie jej nie czuć podczas jazdy, bo lekko się nim jeździ. Ja polecam z czystym sumieniem. A z tych które zalinkowałaś - ideału nie ma - bo albo są zniszczone, albo nie mają kosza, albo pałąka. Najlepszy stan ma chyba ten pistacjowy droższy, albo różowy. Poszukaj jeszcze ...
    • pomilak1 Re: M&P Luna 28.11.12, 16:18
      Ja miałam przyjemność testować lunęsmile
      1. budka wg mnie jest płytka, ale śmiało można jakiś daszek zamocować np Teutonii. Nie jest jakaś tragedia ale przed słońcem dziecka nie zakryjesz smile
      2. wg mnie spokojnie się nadaje do CH, dość łatwo się go składa (ale trzeba 2 rąk) i zajmuje mało miejsca. Prowadzi się bardzo dobrze i podbija równiż leciutko.
      3. Można porównać z navingotnem, jak najbardziej
      4. Dla jakiego dziecka? moja mała ma 1,4 i śmiało mógłby być to jedyny wózek

Dodam od siebie,że siedzisko jest na prawdę szerokie, podnóżek bardzo duży co super wydłuża siedzisko. Za to bardzo wkurzał mnie pałąk, a raczej jego umiejscowienieuncertain w końcu go wypięłam i mała jeździła bez.
      Co do tych używanych to się nie wypowiem bo mi się wszystkie jakieś zajechane wydają uncertain no i nie wiem jakie to roczniki bo moja Luna nie miała tej siateczki w okienku. Najlepiej jednak samemu podjechać i obejrzeć .
      Ja w każdym bądź razie lunę polecamsmile A może napisz do 4 kids niech dadzą jakiś fajny rabat smile
      • kropkowo_11 Re: M&P Luna 28.11.12, 17:32
        Dzięki za opinie. Córka ma prawie 15 m-cy. Właśnie te używane są w nieciekawy stanie .może jednak Britax b-agile kupię jadę jutro je oglądać.
        [url=https://www.suwaczki.com/]https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bdf9hmptsmeu5.png[/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka