Dodaj do ulubionych

Britax B-Agile

05.12.12, 23:09
Widzialam dzis ten wozek i po watkach tu ostatnio troche poobserwowalam smile

Spodobal mi sie. Tylko ta raczka... Boje sie podbijania. Czy on sie podobnie prowadzi jak BJCM?

Slychac w nim kolka?

I ten co widzialam mial palak, a jak ogladam kolekcje 2013, to palaka na zdjeciu nie ma. O co chodzi?

Siedzonko wydawalo mi sie bardzo przestronne.
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Britax B-Agile 05.12.12, 23:23
      wszystkie mają pałąk, pytałam się w firmie Britax o różnice między 2012 a 2013, i jakiś Pan mi odpisał, że różnią się tylko kolorem, reszta jest bez zmian

pytałam też o ewentualną reklamację wypłowiałego materiału, to odpowiedział, że takie reklamacje są rozpatrywane indywidualnie, z czego ja zrozumiałam, że reklamować można, a czy uznają to już inna sprawa wink

• afroddytta Re: Britax B-Agile 05.12.12, 23:33
        Przed wczoraj byłam w Tosi i też sobie go obejrzałam powtórnie, poprzednio stał mocno wyeksponowany teraz w ostatnim rzędzie prawie schowany, chyba nie robi jakoś wielkiej furory w PL.
        Moim zdaniem podbijanie ma w miarę ok, ale z pustym wózkiem, nie miałam ładunku ze sobą smile
        Dziś też oglądałam joolza, którego kupiła koleżanka i day to raczej nie jest, ale ogólnie siedzonko bardzo mi się spodobało, mój 1,5 roczniak był w nim malutki, a 3latkowi wystawała głowa, ale na nogi miał wystarczająco miejsca. Muszę nim pojeżdzić jak już koleżanka urodzi smile
        A czy wszystkie Joolze mają taki minimalny luz na ramie (przednich kołach)?
        • kropkowo_11 Re: Britax B-Agile 06.12.12, 09:33
          Nie znam za dobrze czeskiego ale wg opisu w czeskim sklepie wydaje mi się że ma: Odnímatelné madlo před dítětem tzn. odpinany pałąk dla dziecka.
          Pisałam już o podbijaniu, że jest średnie, ale to przez nieregulowaną rączkę. Nie miałam BJCM więc nie porównam.
          Jednak plusy przeważają nad minusami tego wózka więc go zamawiam jak w końcu uda mi się załatwić przesyłkę z Czech od Polski wink
          • starobrno Re: Britax B-Agile 06.12.12, 12:36
            tak, dobrze tlumaczysz
    • pinik Re: Britax B-Agile 06.12.12, 09:47
      Kurcze, ja mieszkam aktualnie w Czechach i chetnie bym wam pomogla z ta przesylka, tylko dla mnie to jest tutaj niesamowite wyzwanie isc na poczte z taka paka. Sama mam trojke dzieci w tym jedno roczne, a ta poczta przypomina mi polska poczte z przed trzydziestu lat.

Raz wysylalam tam swoj wozek i mialam po dziurki w nosie. Dlatego do dzis zadnego wozka juz tu nie sprzedalam, tylko wszystko wywoze do Niemiec jak tam jedziemy i stamtad wysylam.

Jakbyscie znalazly jakiegos kuriera, ktory odbiera z domu, to nie ma problemu. Ale ten dowoz takiej paki i przeniesienie z auta na poczte (schody, plus tysiace drzwi jedne za drugimi i kolejka szczegolnie teraz przed swietami) plus moja mala w foteliku maxi cosi do tego, to dla mnie niezla akcja.
      • magda79pn Re: Britax B-Agile 06.12.12, 10:46
        ja Cię doskonale rozumiem smile bo mamy dzieciaki w tym samym wieku big_grin
        • kropkowo_11 Re: Britax B-Agile 06.12.12, 11:03
          Pinik rozumiem Cię doskonale ja mam tylko jedna sztukę w wieku 15 m-cy i nie daję rady a ty z trójką to musisz mieć wesoło wink Prawdopodobnie uda mi się zamówić wózek do koleżanki mojej bratowej, która mieszka w Czechach, więc luz smile jak to by nie wypaliło to wtedy uśmiechnę się do Ciebie i ewentualnie ta opcja z kurierem.
    • aboojawiem Re: Britax B-Agile 06.12.12, 12:11
      Witam,
      Mam ten wózek od kilku tygodni, ale jak na razie prowadziłam go może z 5 razy. To jest tzw. samochodowy wózek służący na zakupowe wypady.
      Mieszkam w UK i udało mi się go kupić na amazonie w super promocji, niecałe 90£. Teraz jest sporo droższy.
      www.amazon.co.uk/Britax-B-Agile-4-Desert-Sand/dp/B008EH2VNU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1354790792&sr=8-2
      Był bez pałąka ale z folią przeciwdeszczową (wiadomo UK) .
      Siedzonko jest naprawdę spore;
      Prowadzi się go nawet dobrze;
      Po sklepie lub CH jeździ się super - bez problemu prowadzi się jedną ręką, bardzo zwrotny, dobrze się manewruje;
      Kółka słychać, ale to zależy od nawierzchni chodnika;
      Co do podbijania - to nie jest najgorzej, ale nie miałam bardzo okazji sprawdzić go w tej kwestii;
      Składa się super i jest nawet lekki.

Ja jak na razie jestem zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka