Dodaj do ulubionych

wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latka;)

06.12.12, 15:37
Witam, mam nadzieję, że w końcu tutaj znajdę jakąś pomoc i fachowe porady. Mój synek półtoraroczny jest duży jak na swój wiek ma 93cm i waży prawie 14kg. Wózek, który miał nam posłużyć do 36m-cy(tak zwany 3w1) był wielką porażką, ponieważ jest do 15kg, nie o to już chodzi ale oparcie kończy się na wysokości szyi synka, nie mówiąc już o tym jak bym chciała budę postawić w razie deszczu/śniegu. Był to prezent od babci Tako Warrior, nie mogę mieć pretensji bo taki wybrałam i do czasu dokąd synek nie wyrósł byłam zadowolona. teraz jeździ spacerówką/parasolką baby design travel ale też nie jest mu wygodnie więc częściej po prostu spacerujemy a raczej ja spaceruję a On na rękach mamy(nie powiem, że jest lekko). Proszę więc zlitujcie się nad mym kręgosłupem i podpowiedzcie która spacerówka będzie użytkowana przez nas jakiś rok, na zimę i lato.Oglądałam dziś babby jogger city mini i gt one chyba sa do 23kg. synkowi nawet fajnie się siedziało, dziś u Was na forum przeczytałam o britax-ie b-agile, troszke tanszy ale nie widzialam go na zywca. a może jeszcze coś ciekawego jest tak do 1300zł. Z góry dziękuję i życzę wesołego Mikołajawink
Anka.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 16:16
      baby jogger city mini gt albo nieco drozszy bjc elite
    • escapezone Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 16:16
      hej mam ten sam problem, syn 22 miesiace , 94cm i 15 kg ponad. mamy jeszcze i'coo pii ale bede sprzedawac po swietach bo juz pomalu sie konczy miejsce na nogi wink w pozycji siedzacej , bo w lezacej problemu jako tako nie ma smile my tez mielismy 3w1 tylko wloskiej firmy wozek, i masakra, dla dziecka co juz ma 13kg a co dopiero 15 .
      mamy mi polecaly navington scooner. podobno od polowy grudnia maja byc ciekawe kolory i cena ponizej tysiaka jakos.
      ja po nowym roku przymierzam sie kupic bj city gt, czytalam o tym britax b-agile 3 kolowym, plusem w nim jest jedynie ze ma sztywniejszy podnozek i mozna go wypchnac i utrzyma sie podczas spacerow z tego co mamy pisały, oczywiscie u nas jak zwykle kraj na ostatnim koncu i pewnie w przyszlym roku dopiero wejda wozki te...szkoda... no minusy b-agile to ze nie ma regulowanej raczki, no i w porownaniu w skladaniu wygrywa bj gt w wielkosci a niby ten sam system skladania. wink
    • srebrno-listka Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 18:09
      Baby jogger city elite lub mini gt smile - miałam/mam te wozki, sa w najwyższym stopniu godne polecenia.
      ew. concord fusion smile
      • escapezone Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 18:11
        O jest mama która ma gt wink a czy możesz napisać w jakim wieku jest twój szkrab? smile czytam że bj gt jest do 28kg nawet max wink czy ten podnóżek da się tak wypchnąc zeby nóżki były ciut wyżej i nie będzie opadał? bede wdzieczna za odpowiedź wink pozdrawiam
        • saras-wati Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 18:32
          Wg mnie w gt nie da się tego podnóżka wypchać, jak i w nowszych zwykłych mini. We wcześniejszych modelach był kosz, który miał niby trudniejszy dostęp, ale był w taki sposób wyprofilowany, że można było włożyć kocyk lub małą poduchę w podnóżek i trzymało się bardzo dobrze.

Miałam teraz gt dla starszego dziecka(2,5latki) i ma jeden duży minus - teoretycznie oparcie jest wysokie, pod warunkiem, ze będziesz mieć rozłożoną budę. Przy złożonej budzie materiał z niej zajmuje ok. 10cm, a dziecko o wzroście 100cm będzie opierało głowę o pałąk budki.

Poza tym wózek jest super i bardzo go lubiłam! Największy plus, to jego wielkość po rozłożeniu i komfort dla dziecka, a minimalne rozmiary po złożeniu - dzięki temu, że składa się na płasko, można naprawdę wiele rzeczy spakować do bagażnikasmile
          • escapezone Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 19:03
            A jakiego aktualnie uzywasz wozka, dobra uwaga bo po nowym roku mam zamiar kupic gt
            • saras-wati Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 19:50
              obecnie mam quinny yezz(jeśli to pytanie było do mnie), tylko to jest wózek/niewózekwink Moja córka w styczniu kończy 3 lata, więc już wózka pełnowymiarowego raczej nie potrzebujemywink

w styczniu ma wejść na rynek nowy wózek - mountain buggy mini, może też Cię zainteresuje, choć nie ma na razie o nim żadnych opinii, to znając tą firmę, liczę na wielesmile

gt jest generalnie dobrym wózkiem, tylko trzeba mieć na uwadze jego minusy, aby nie być zawiedzionym!
        • gniesia007 Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 20:58
          Hej
          Ja rowniez mam gt, podnóżek mam cały czas wypchany, wycielam z takiej grubej pianki ksztalt podnozka owinelam folia babelkowa wlozylam pod spod a trzyma sie za pomocą takiego miekkiego materialowego paska od jakiejs nieuzywanej marynarkismile ktory przelozylam pod spodem i spiełam.
          Jesli chodzi o ta bude to fakt jest o wiele nizej niz byc powinna, ale ja poprostu oparcie przepycham przed bude i nam to nie przeszkadza a jak potrzeba to ja lekko rozkladam na taki pierwszy 15 cm odcinek o ile mnie pamiec nie myli i tez jest ok. Moja ma dopiero jakies 86cm chyba ze cos urosla i 22 miesiace a wazy 13,5kg jak dochodza do tego dodatki to tez nie jest lekko, podbijanie pomimo wszystko jest ok ale z zakupami ciezszymi jest problem.
          Jam masz jeszcze jakies pytania to sluze pomoca.
    • afroddytta Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 19:33
      Ja bym kupiła używany City Elite, na allegro są za ok. 1000 zł.
    • afroddytta Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 06.12.12, 19:37
      Ja bym kupiła używanego City Elite, na allegro chodzą po ok. 1000 zł.
      • escapezone Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 07.12.12, 10:40

• anlov Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 07.12.12, 20:14
          Dzięki dziewczyny, za poświęcenie czasu i oświecenie mniewink
          Po niedzieli wybiorę się jeszcze do większego sklepu z wózkami i poprzymierzam młodegosmile
        • sylki ESCAPEZONE 07.12.12, 20:18
          proszę o zmniejszenie sygnaturki
          • escapezone Re: ESCAPEZONE 07.12.12, 20:22
            Juz smile sorry
            • sylki Re: ESCAPEZONE 07.12.12, 22:03
              dziękuję smile
    • anlov kupilam BJCM GT 09.12.12, 09:53
      Wczoraj odwiedzilismy sklep i kupilismy GT, w kolorze antracytowo-czerwonymwink szaro-czerwony znaczy siEsmile Cieszę, się bo z ceny troszkę zeszli i zapłaciliśmy 1200smile Młodemu się podoba, wieczorem jeździliśmy po domu i był przeszczęśliwy. Obawiałam się, że nie będzie chciał siedzieć przypięty pasami, bo nigdy z pasów nie korzystaliśmy, dlatego umówiliśmy się ze sprzedawcą na testowanie do poniedziałku i chyba testy wyszły pozytywniesmile
      Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc w wyborze "nowej bryki"smile
      • escapezone Re: kupilam BJCM GT 10.12.12, 13:58
        anlov gdzie kupowaliscie wozek? super ze zadowolona jestes ja tez zdecydowana jestem na bj city gt i tez w tym kolorze myslalam zeby kupic wink i tak sie zastanawialam co dla mojego długasa kupic wink wiec jezeli twoj skarb jest zadowolony i się miesci smile i jest mu wygodnie tomoj tez bedzie smile ps. milo by bylo gdybys wrzucila fotki ew. wyslala kilka priv bo jestem ciekawa jak szkrab prezentuje sie w nim smile bojego jedynie na kilka sekund udalo sie wlozyc grubo ubranego bo zobaczyl w sklepie fure zabawek i zwiał smile wiec nawet dobrze sie moglam go ocenic w nim smile
        • anlov Re: kupilam BJCM GT 16.12.12, 23:07
          escapezone wózek kupiliśmy w łódzkim MAMA i JA. maja też stronę internetową. Narazie młody nie ma fotek w wózku ale jak tylko udam się na spacer z aparatem to pstryknę i podeślę. Wczoraj moja mama była z wnusiem na spacerze i wróciła mega zadowolona, bo powiedziała, że ten wózek sam jeździsmile Wczesniej nie chodzila na spacery bo ciężko jej się prowadziło (ma 16o cm. wzrostu)
    • komorowska23 Re: wózek spacerowy dla wysokiego, dużego 1,5latk 10.12.12, 11:39
      phl&teds vibe ma oparcie 60 cm i jest do 20 kg.
      A Mountain Buggy urban jest do 35 kg i też ma takie wysokie oparcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka