Dodaj do ulubionych

Gondola quinny

28.01.13, 14:27
Dziewczyny poszukuje gondoli quinny najlepiej jakby mi ktoś pożyczył smile
Obserwuj wątek
    • deusmeus Re: Gondola quinny 28.01.13, 20:15
      ????
    • afroddytta Re: Gondola quinny 28.01.13, 23:11
      A konkretnie, możesz napisać szczegóły?
      • anoolka212 Re: Gondola quinny 29.01.13, 14:42
        Tak jak w temacie za parę tyg. urodzę córeczkę i na tę pare misesięcy ( pewnie do czerwca) potrzebuję gondolki stelaż mam od zapp,a z adapterami do maxi cosi wiec myśle że bedzie pasował a nie chcę wydawać kasy na nowa gondolę wiec może ktoś mógłby pozyczyć - Warszawa lub sprzedac tak do 50 zł
        • deusmeus Re: Gondola quinny 29.01.13, 15:24
          "Pozyczyc" gondole.... Czego to ludzie nie wymyslawink
          • gie-oska82 Re: Gondola quinny 29.01.13, 15:37
            hehe do 50zl raczej nie kupisz gondoli do quinny... poza tym radze przemyslec pomysl wozenia gondoli na stelazu zappa...zapp jest dostosowany do fotelika i spacerowki a nie gondoli...producent nie zaleca uzywania gondoli do zappa...ale twoje dziecko i Twoja decyzja jak dla mnie malo rozsadna...
    • rebelka1986 Re: Gondola quinny 29.01.13, 15:39
      Czy to jest prowokacja? :o
      • anoolka212 Re: Gondola quinny 29.01.13, 15:58
        Tak prowokacja, ech niby forum wsparcia... a co sie człowiek nasłucha dobra, skoro nie macie gondolki to po co te wywody? spróbuje poszukac w necie moze sie uda kupić w miare niedrogo
        • annulka79 Re: Gondola quinny 29.01.13, 16:33
          Używane gondole są np. na Allegro:
          allegro.pl/listing.php/search?buy=5&sg=0&order=p&change_view=1&string=quinny&category=82658
          Możesz też szukać starej xlander (2005, 2006)
          tablica.pl/oferta/gondola-x-lander-szara-z-adapterami-do-quinny-ID2bYeT.html
          Gondole Quinny są dość popularne i większość ludzi jednak woli je sprzedać (chętni są i płacą znacznie więcej niż 50 zł), pożyczyć można ale osobie którą się zna a nie zupełnie obcej.
          Szukaj i radzę sprawdzić czy "klika" po zamontowaniu na Zappa i czy taki zestaw jest bezpieczny i stabilny (to były dobre rady).

• anoolka212 Re: Gondola quinny 29.01.13, 17:04
            dzięki za info, poszukam moze akurat się trafii coś w rozsądnej cenie, poszukam jeszcze tych od x-landera smile wiem że z pozyczaniem to nie zabardzo ale chciałam zobaczyć jaka będzie reakcja wink
            • annulka79 Re: Gondola quinny 29.01.13, 17:27
              No tu akurat reakcję nie trudno przewidzieć wink
              Jakbym Ci napisała "Cześc, pożyczysz mi wózek/ fotelik? Nie na długo tak pół roku." Już widzę, ze sie zgadzasz big_grin

Pasuje każda Dreami (Maxi Cosi i Quinny)
              Z xlandera pamiętaj, że tylko te bardzo stare (do 2006 roku) są białe w środku (chyba wszystkie), następne już nie pasują.
              Jak kupisz używkę to i tak sprzedasz.

• anoolka212 Re: Gondola quinny 29.01.13, 17:31
                dlatego mówie że nie spodziewałam sie " dobrych duszków" smile bo powoli przestaję w nie wierzyć smile ale jakby mi wózek był zbedny to bym wolała komuś oddac niż wyrzucić wink pozdrawiam
                • rebelka1986 Re: Gondola quinny 29.01.13, 18:16
                  Wiesz, ja też wolałabym oddać niż wyrzucić, ale zakładam, że prędzej oddałabyś komuś, kogo znasz, niż pierwszej lepszej osobie "z ulicy", która później Twój "dar" wystawi na allegro wink
                • martuska1982 Re: Gondola quinny 29.01.13, 18:18
                  "oddać niż wyrzucić" też bym wolała i chyba każda by wolała, ale jak w perspektywie jest "oddać lub sprzedać" to sorry, ale kto nie sprzeda?Dziecko rośnie,potrzeby rosną, jeśli mam coś co mogę upłynnić to nie oddaję obcym.Oddałam kilka rzeczy wózkowych, ale siostrze,obcym bym sprzedać wolała. wink

i nie uwierzę jak ktoś napisze, że wolałby oddać niż sprzedać wiedząc, ze towar jest chodliwy i znajdzie kupca bez problemu.
                  • deusmeus Re: Gondola quinny 29.01.13, 19:17
                    Po pierwsze każdy rozsądny człowiek, jeśli miałby oddać wózek - oddałby go w pierwszym rzędzie komuś bliskiemu lub komuś, kogo przynajmniej zna. Zgadzam się z martuska1982, że zazwyczaj też każdy woli zarobić, żeby kupić inne potrzebne rzeczy dla malucha - i nie bądźmy obłudni, pisząc że jest inaczej. Pomagam, jak mogę jeśli wiem, że ktoś jest w potrzebie, ale zawsze na pierwszym miejscu będą potrzeby moich dzieci. Ale nie to jest najważniejsze w całym tym wątku. Jeśli ktoś faktycznie jest w potrzebie, to nie stawia warunków, w tym przypadku brakowało tylko, by autorka wątku napisała w jakim kolorze ma być gondola. Zaraz przypomina mi się sytuacja, w której chciałam dać ok. 8 zł w bilonie żebrzącej kobiecie. Kiedy zobaczyła, że zamierzam wrzucać "drobne" - powstrzymała mnie z pytaniem, czy nie mam przypadkiem 50 zł, bo potrzebuje na leki (przy czym chyba jakieś wysokoprocentowe, sądząc po jej alkoholowym oddechuwink)...
                    I proponuję, by autorka wątku nie oburzała się na bezduszność forumowiczek, tylko raz jeszcze przemyślała sprawę.
                    https://lbyf.lilypie.com/HCwop1.png
                    https://lbdf.lilypie.com/pB8Np1.png
                    • anoolka212 Re: Gondola quinny 29.01.13, 19:41
                      Jakich wymagań bez przesady nie ma co sie tu rozwodzić na tym czy lepeij oddac czy wyrzucić bo wiadomo, że kazdy chce coś jeszcze wydusić z danej rzeczy, wiele jest dziewczyn które poprostu dostają dużo rzeczy od rodzin czy zajomych i oddają dalej żeby nie zalegały, tyle. Forum nie służy do oceniania innych ale do wymiany poglądów uważam , że zapytać zawsze warto a że zaraz był odzew nie koniecznie zwiazany z tematem trudno zaraz może sie jeszcze czegoś dowiem na swój temat.. ... . Liczyłąm bardziej na reakcje typu nie pożycze ale moge sprzedać... więc nie wiem po co tyle szumu wink
                      • martuska1982 Re: Gondola quinny 29.01.13, 20:24
                        Anoolka, ale spoko. wink
                        Ja też tylko wyraziłam opinię.
                        Nie odpowiadałam na ogłoszenie, bo nie mam do oddania ani do sprzedania godnoli quinny wink
                        natomiast odpowiedziałam na tekt "lepiej oddać niż wyrzucić" wink
                        ot i tyle.

Jak dla mnie to ogłoszenia może każdy zamieszczac jakie chce.Nawet jeśli ktoś tu wejdzie i napisze "jestem potrzebujaca,gdyby ktoś miał do oddania wózek stokke lub joolz, najlepiej taki i taki kolor" to mnie to nie obejdzie, najwyżej sie pod nosem uśmiechnę. wink
                        • z_oe Re: Gondola quinny 29.01.13, 20:35
                          hahahah dobre martuska1982 jakby ktos mial do oddania bee plus to Ja chetnie sie nim zaopiekuje- pokryje koszta wysylki smile
                          • anoolka212 Re: Gondola quinny 29.01.13, 20:44
                            no wiesz za darmo wózeczek to ja tez bym chciała smile hehe smile chociaz na chwile obecna bardziej ucieszyłabym sie z gondoli quinny smile pozdrawiam
                            • martuska1982 Re: Gondola quinny 29.01.13, 20:50
                              niestety są takie wózki, których ja nawet za darmo bym, nie chciała. wink
    • afroddytta Re: Gondola quinny 29.01.13, 22:56
      Tak jak dziewczyny piszą poszukaj starej x-landera, ja taką kupiłam za grosze na allegro. Generalnie gondolkę mogłabym pożyczyć, ale raczej w krótszym terminie np. związanym z jakimś wyjazdem itd., z gondolą nie chcę się rozstawać, bo jest uniwersalna i może się jeszcze nie raz przydać, niestety na długo nie mogę jej udostępnić ponieważ sama jestem w ciąży, poza tym moja szwagierka i siostra mogą jej też szybciej potrzebować smile
      Teoretycznie można te gondole wpinać na zappa, ale przynajmniej ja bym to traktowała jako rozwiązanie awaryjne/dodatkowe, bo jednak nie wyobrażam sobie korzystania z takiego zestawu jako jedynego, sama mam Baby Jogger City Mini (chyba bardziej komfortowy niż zapp?) i ewentualnie adaptery do gondolki, ale nie zamierzam z takiego zestawu korzystać, bo moim zdaniem jest zbyt mało komfortowy dla malucha.
      Moja gondolka wygląda tak (musisz szukać podobnej)
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/j1mICtYQsVg9w9DurA.jpg
      • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 09:48
        możesz mi powiedziec jaki to model gondoli bo na allegro sie pojawiła i chyba właśnie taki starszy model albo jak masz to wklej wiecej fotek smile
        • annulka79 Re: Gondola quinny 08.02.13, 10:35
          Xlander 2005 lub 2006 (w środku biała)

• annulka79 Re: Gondola quinny 08.02.13, 10:43
            allegro (raczej tablica) jest szaro-beżowa z tego typu i granatowa (z beżem i czerwonymi paseczkami) za 260 opisywana jako nowa, pozostałe xlandera są nowsze. Są też niedrogie Quinny.
        • afroddytta Re: Gondola quinny 08.02.13, 13:09
          Te gondolki nie maja konkretnych nazw, trzeba po wygladzie (wewnwtrzna wysciolka biala gladka bez wzorkow) lub zobaczyc czy dopytac na jakie adaptery byla wpinana - adaptery te same co fotelik maxi-cosi , obecnie gondola ma oddzielne adaptery inne. W mojej galerii sa rozne zdjecia z ta gondolka popatrz sobie, niestety nie wkleje teraz linka bo nie mam kompa.
          • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 14:48
            ok, jedyna jaka znalazłam wyglada tak img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/00/42/93/3000429394" border="0" alt="//img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/00/42/93/3000429394">
            • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 14:54
              moze tu bedzie cos widac Tekst linka
              • afroddytta Re: Gondola quinny 08.02.13, 16:04
                Wyglada, ze ta jest dobra, ja mam tylko widok czarno- bialy, a kolor powinien byc taki zwykly bez polysku i nie sliski. Adaptery chyba ok, zobacz naxallegro czy identyczne sprzedaja do xlanderow pod maxi-cosi. Nie pamietam jaki masz wozek, jesli nie xlander to te adaptery sprzedasz jeszcze moze za 30-40 zl.
                • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 16:09
                  Pytałam sprzedajacego czy te adaptery pasuja do gondoli i do fotelika ale nie ejst w stanie mi powiedziec, wiec wolę nie brac w ciemno bo szkoda kasy tym bardziej ze przesyłka drugie tyle. Znalazłam quinny nie drogo Tekst linka i to z wawy wiec bedzie pewnosc ze pasuje i bez kosztów przesyłki smile
                  • martuska1982 Re: Gondola quinny 08.02.13, 18:37
                    anoolka, ta gondola za 40zł co pokazałaś pasuje na każdy adapter z wejsciem na maxi cosi.Adaptery które są w zestawie pasują na quinny freestyle chyba i na pewno na xlandery xa xt xrun x3 x1
                    Na te adaptery na tych samych wózkach możesz zamontować foteliki maxi cosi.
                    Nie pamiętam na jaki ty wózek chcesz tą godnolę, chyba na zappa? To musisz tylko miec adaptery na zappa pod maxi cosi i ta gondola powinna wejsć.Kwestia tylko tego kliknięcia, które dziewczyny piszą nie występuje.
                    • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 18:44
                      Hej dzięki za odpowiedz, adaptery mam do zappa do fotelika maxi cosi, ale juz nie kupuję tej za 40 zł bo sprzedający nie umiał mi powiedziec czy montuje sie ją na tych samych adapterach co fotelik maxi cosi, a poza tym drugie tyle koszty wysyłki, wiec wolałam nie ryzykwac, ale znalazłam dzis za 100 zł gondolę quinny z Wawy wiec juz po kłopocie smile jutro sprawdze czy da rade z zappem wink
                      • afroddytta Re: Gondola quinny 08.02.13, 19:05
                        Z tą quinny to dobry interes smile Plus dla xlandera taki, ze jednak jest nieco większa, nie ma tego przewężenia, a ta z linka na 100% pasuje, a poza tym sprzedający sam nie wie co sprzedaje, bo adaptery z gondolką sa do wózka x-lander a on pisze, ze do quinny, no ale to juz jego problem (szczególnie jak ktoś kupi jedynie po opsie). Co do zappa to moim zdaniem bezpieczniej kupic jednak te gondolkę quinny, bo xlander jeśli się okaże jednak ciutek większy to może się nie zmieścić w stelaż zappa.
                        • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 19:11
                          Tez się cieszę ze udało sie z ta gondolą ostatecznie jeszcze z ceny babka zeszła wiec za 70 zł kupie i nie będe sie martwiłą czy bedzie do zappa pasowac czy nie wink a ze w domu będzie tylko w zapie zapieta ta gondola to i lepiej. Na dłuzsze spacery mam inny wózek podwójny britax b-dual i jakis czas temu dokupiłam do niego adaptery do fotelika maxi cosi wiec i gondole w nie wepne wink a na dole będzie starsza córka jeździła a w gondoli młodszawink Dziękuje Ci za informacje wink pozdrawiam
                        • martuska1982 Re: Gondola quinny 08.02.13, 21:36
                          Afrodytta,moze sprzedajacy napsiał, ze godnoda (ta za 40zł) jest do quinny, bo na quinny ją woził. wink
                          Do quinny freestyle są chyba takie same wejścia jak na xlandera (takie żłobienia jakby).Koleżanka moja miała freestyle 4xl i tak właśnie było, adaptery z xlandera pasowały.
                          • afroddytta Re: Gondola quinny 08.02.13, 21:50
                            No tego to juz nie wiem, choć faktycznie stare quinny były jak xlandery, więc to możliwe.
                      • annulka79 Re: Gondola quinny 08.02.13, 19:10
                        Ta z linka za 40 zł będzie pasować. Adaptery na zdjęciu są do mocowania tej gondoli i fotelika Maxi Cosi na stelażu Xlander. Taka sama końcówka jest w Zappie do fotelika MC. Ale faktycznie jak masz możliwość zakupu na miejscu to nie ma co. Koszty będą takie same a i zobaczysz na żywo co kupujesz.
                        • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 19:16
                          dokładnie bo ten zapp tylko w domu będzie a na spacery mam britax b-dual i jakis czas temu kupiłam adaptery do fotelika wiec i gondole bede mogła używac a wygladac bezie jak na tym pierwszym zdjeciu (gondola a na dole siedzisko) Tekst linka
                          • afroddytta Re: Gondola quinny 08.02.13, 19:27
                            Dobrze że masz pewność ze pasuje, zawsze to tańsza opcja uzywana gondolka quinny niż jakaś nowa firmówka do wózka. Ja tez miałam ostatnio ambitne plany zamocowania własnie mojej gondolki x-landera na wózek podwójny Easywalker duo, ale mimo odpowiednich adapterów jest ona za szeroka i niestety nie pasuje sad
                            • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 22:23
                              no tak gdybym nie znalazła adapterów do fotelika maxi cosi do mojego britaxa to pewnie bym woziła w spacerówce rozłożonej na płasko ale to nie to samo co gondola, ale udało mi sie dopasować właśnie adaptery z x-landera bo mają takie samo wejscie jak navington i właśnie britax i dzięki temu mogę gondole quinny używać. A jak Ci się sprawuje ten podwójny wózek masz bliźniaki czy rok po roku? u mnie będą rok po roku i dlatego na britaxa padło wymiaowo jak np maxi cosi mura ( którą miałam zanim się dowiedziałam ze będzie druga dzidzia) a można i z jednym i z dwójką na spacer iść smile
                              • afroddytta Re: Gondola quinny 08.02.13, 22:38
                                Ja jakoś nigdy się nie mogłam przekonać do takich wózków w typie britaxa, parę razy przymierzałam się do zakupu P&T ale jakoś nie mogłam sobie tych dzieciaków tam rozplanować, zdecydowanie bardziej odpowiadają mi wózki podwójne z identycznymi siedzonkami. Ja oczekuję dziecka nr 4, więc już to będzie moja kolejna para prawie rok po roku (mam różnice 2l 9mies., 1r 9 mies i teraz 2l 2 mies.). Wcześniej jeżdziłam podwójnym kolcraft duo i byłam bardzo zadowolona, ale to typowy wózek miejski a ja zdecydowanie wole wózki terenowe, dlatego zawsze marzyłam o podwójnym w typie Mountain Buggy i niedawno udało mi się upolować superokazję własnie Easywalker duo i jestem nim zachwycona. Moim zdaniem w wersji podwójnej jest dużo sensowniejszy niż MB podwójny, bo ma lepszą amortyzację i się składa do sensownych rozmiarów. Moje dzieciaki 1,5 roczniak i 3,5 latek go uwielbiają smile
                                • anoolka212 Re: Gondola quinny 08.02.13, 22:52
                                  uu to gratulacje, u mnie będzie różnica 14 miesięcy i tez dłuuugo myslałam jaki wózek wybrac wezne było zeby był w miare mały po złożeniu i w miare funkcjonalny dlatego padło na britaxa rozważałam jeszcze opcje np 2 spacerówek złączonych ale wejście do sklepu czy jakiejś windy było nie możliwe ze wzgledu na szerokość wózków poza tym licze sie z tym że stasza bedzie chciała już chodzić wiec te dolne siedzisko bedzie potrzebne jako podwózka jak nózki beda bolec wiec mam nadzieje ze był to dobry zakup, wszystko wyjdzie w praniu smile
                                • anoolka212 Re: Gondola quinny 09.02.13, 21:10
                                  hej no i przymierzyłam ta gondolke niestety nie klika na zappie hmm nie wiem czy to kwestia tych adapterów czy samej gondoli bo są one jakby za płytkie, musze sprawdzić jeszcze fotelik i gondolkę czy w tym britaxie kliknie wink
    • ju_mi Re: Gondola quinny 29.01.13, 22:57
      Mam gondolę Dreami i stelaż od Zappa i nie ma kliknięcia w adapterze, o którym ktoś pisał - czyli gondola trzyma się na słowo honoru - fakt, trzeba trochę szarpnąć żeby ją wypiąć, ale to nie to samo jak przy np. prawidłowo wpiętym (w te same adaptery) foteliku MC.
      Takiego zestawu używałam jako kolyski/łóżeczka tylko i wyłącznie w domu jak synek był maluśki i lubiłam mieć go "pod ręką". Nie odważyłabym się wyjechać takim zestawem na ulicę - w sensie używać jako "normalnego" wózka, a szczególnie z większym/cięższym dzieckiem, bo bałabym się, że będzie mało stabilny i się wywróci.
      • anoolka212 Re: Gondola quinny 29.01.13, 23:07
        dokłądnie o takie "domowe" rozwiazanie mi chodziło z tą gondolką czyli mieć dziecko pod ręką, na spacer z zapp em to też średnio widzi mi sie takie rozwiązanie stelaż jest chwiejny a dziecko wiadomo też swoje waży, musze poszukać może faktycznie coś z tych x landerów się trafi tańszego dzięki za odzew wink
        • magda79pn Re: Gondola quinny 29.01.13, 23:10
          ja też nie mam, ale sprzedałam jakieś 3 miesiące temu gondolę maxi-cosi dreami, jak nową za 90zł, tak więc poszukaj, na pewno coś ci się trafi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka