Dodaj do ulubionych

mam nippera

29.01.13, 11:43
dojechał dzisiaj smile kupiłam u faceta, który wystawiał je na allegro, napisałam maila i miał jeszcze jednego czerwonego (podobno ostatniego)

tak na szybko w domu, to bardzo mi się podoba smile

wysłałam mężowi mmsa wink
odpisał: "a męskich nie było?" big_grin big_grin big_grin

jak go "stuninguję" to wstawię fotki, może jutro smile
Obserwuj wątek
    • sztucznamrowka Re: mam nippera 29.01.13, 11:47
      Czekam na fotki big_grin, ja osobiście nie lubię czerwonych wózków ale czego się nie robi dla funkcji wózka tongue_out
      Jak miałam Britax Beep to on był czarny z czerwonymi wstawkami i jakoś to przeżyłam, nawet teraz jak nie mogę się zdecydować jaki wózek na lato, zaczynam żałować, że go sprzedałam sad
      • magda79pn Re: mam nippera 29.01.13, 11:54
        ja też nie lubię czerwonych, ale był prawie połowę tańszy (a teraz czytam, że nigdzie ich już nie ma)

nie wiem tylko, dlaczego ktoś pisał, że nie można podnieść oparcia do pionu? (trochę się tego bałam) okazało się że niepotrzebnie, u mnie można je podnieść i to nawet mocniej niż bym chciała smile
        • pomilak1 Re: mam nippera 29.01.13, 13:07
          Pewnie, że się da oparcie do pionu postawić!nie wiem kto pisał takie bzdury tongue_out
    • sztucznamrowka Re: mam nippera 29.01.13, 11:55
      Kurcze Magda - Ty to fajnie masz! Kupujesz wózki jakie chcesz i kiedy chcesz big_grin big_grin big_grin
      Ja muszę się tajniaczyć przed moim M......
      • magda79pn Re: mam nippera 29.01.13, 12:08
        czasem trochę sapie wink ale ogólnie to chyba się przyzwyczaił big_grin

przy średnim synu nauczył się, że ja i tak kupię to co chcę i dał spokój, tylko teraz widzę, że trochę zapomniał jak to było wink muszę go znowu przyzwyczaić big_grin

zresztą ja się w jego zakupy też nie wtrącam (samochody) niech jeździ czym chce wink ja jadę z nim tylko w weekendy i często się zastanawiam co my teraz mamy za samochód wink wózek muszę mieć wygodny i nie za drogi (na taki za 2tyś mnie nie stać) bo wszędzie chodzę na piechotę (nie mam prawa jazdy i mieć nie planuję)
        • sztucznamrowka Re: mam nippera 29.01.13, 12:18
          ja też nie mam prawka, prowadzenie auta to nie na moje nerwy smile
          a co do mojego M to on nie jest za kupowaniem samochodów to tym bardziej nie rozumie mojej pasji wózkowej sad
    • pinik Re: mam nippera 29.01.13, 14:12
      Magda, a czerwony to nie meski kolor na wozek? NIe rozumiem. Dla mnie bardziej meski niz babski smile

FAjnie, ze ci sie podoba.

Ja go bardzo lubie i nie sprzedam chyba dlugo, tym bardziej jak widze, jak ich juz nigdzie nie ma. Bardzo dobry wozek w niezlej cenie. A jedzie!!!??? Bosko!
      • m7-7 Re: mam nippera 29.01.13, 14:32
        Święta prawda - nie ma lepszego za te pieniądze. Zupełnie nie rozumiałam dlaczego dystrybutor sie wycofał, mnie sie wydawało że on coraz bardziej popularny.
        Ja swego czasu chciałam swojego sprzedać i kupić bee, z uwagi że syn coraz większy i chciałam coś lekkiego na doraźne wypady, ale po testach zrezygnowałam zupełnie, tym bardziej że los sprawił psikusa i będzie miał kto jeszcze pojeździć smile A lepszej spacerówki w tej cenie na pewno nie znajdę smile
        • magdal-enas Re: mam nippera 29.01.13, 15:48
          Jak to dystrybutor sie wycofał? i nie da sie nippera kupić? nieźle. Ja też mam czerwonego i sobie chwalę. Lubie zywe kolory, a czerwony jest sportowy i pasuje "do figury" nippera.
    • sole78 Re: mam nippera 29.01.13, 17:59
      popieram, nie ma lepszej spacerówki w tym przedziale cenowym, w ogóle nie ma lepszej smile Ja bym przetestowała z ciekawości jeszcze BJ Elita i MB, ale nie zaryzykowałabym sprzedać wcześniej nippera, zważając, że nie są w Polsce teraz dostępne. Dziwne, że dystrybutor się wycofał z rynku w Polsce, bo wśród tego badziewia co sprzedają, często drogiego, Nipper naprawdę wart jest uwagi i przy odrobinie reklamy sprzedawałby się jak świeże bułeczki, ja się nie doszukałam w nim wad, no mógłby mieć odrobinę dłuższe siedzisko, bo się boję czy starczy nam do końca, a bardzo bym chciała.
    • pomilak1 Re: mam nippera 29.01.13, 18:05
      Magda a jak ogólne wrażenia? smile
      • flower_v Re: mam nippera 29.01.13, 19:28
        magda czekamy na fotki jak już odpicujesz nową bryke wink
        • magda79pn co o tym sądzicie? 29.01.13, 20:50
          to jest projekt, jeszcze nie uszyłam, przymierzam i patrzę czy pasuje smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/5BbIFyHIzczCpe1NiB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/P2HzqYQjWfSmN0wYJB.jpg
          • olcia82poz Re: co o tym sądzicie? 29.01.13, 21:22
            Madzia, jak dla mnie WoW big_grin
            • m7-7 Re: co o tym sądzicie? 29.01.13, 21:33
              Iście chłopięca diabelska wersja smile Fajny pomysl smile A dystrybutor niestety sie wycofał, też nie rozumiałam tej decyzji - dla mnie slabym punktem jest hamulec, ale jak sie z nim ostrożnie obchodzi (nie zaciągać na siłe) nie powinien sie popsuc.
              • flower_v Re: co o tym sądzicie? 29.01.13, 22:12
                nie noooo nikt nie powie, ze to "babski" wózek! super smile
                • e-kasia1 Re: co o tym sądzicie? 29.01.13, 22:19
                  Magda, neee
                  nie dawaj do niego żadnych "ozdób"; sam w sobie jest pięknywink
                  • tygisek Re: co o tym sądzicie? 29.01.13, 22:38
                    baaardzo OK smile iscie "piekielny" wink i wiem, co mowie, w koncu nazwisko zobowiazuje big_grin
                    • magda79pn jest i daszek :) 29.01.13, 22:58
                      Jutro trochę go zmienię, nie podoba mi się, że dziecko ma go przed buzią, ja bym chciała aby był on przedłużeniem budki, ewentualnie delikatnie schodził w dół, teraz jest za wielki i za bardzo w pionie, zasłania cały widok.
                      I wydaje mi się, że ta gumka nie jest potrzebna, wystarczą ze 3-4 małe zakładki i efekt będzie taki sam.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/KHUYQir0chBvWbMRdB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/vBBqZ72ebT8I9jaoMB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/sKlAOOEP4yJ16CA6IB.jpg
                      • pinik Re: jest i daszek :) 29.01.13, 23:00
                        super! Fajnie, ze umiesz tak fajnie szyc!!!!
                      • tygisek Re: jest i daszek :) 29.01.13, 23:21
                        ja uzywalam daszka teutonii do MB Urbana, i mialam podobne uwagi co do niego - gumka byla potrzebna tak sobie i denerwowalo mnie, ze zaslania caly widok dziecku schodzac zbyt pionowo w dol, ale sprawa sie diametralnie zmieniala (co do uwagi drugiej) w momencie rozlozenia oparcia i snu dziecka - tu daszek sprawdzal sie rewelacyjnie, schodzil niemalze do palaka i swietnie chronil przed promieniami slonecznymi, oraz dawal zacienienie, ktore moje dziecko akurat bardzo lubi. Ja zakladalam daszek w momencie, gdy maly zasypial
                        • magda79pn Re: jest i daszek :) 29.01.13, 23:25
                          może i masz rację, jutro przymierzę jeszcze do britaxa i pokombinuję z oparciem i zobaczę jak to wygląda, ja bym go najchętniej spłyciła o jakieś 10cm, wtedy również powinien zasłaniać śpiące dziecko (może nie całe) i nie zasłaniać widoku siedzącemu smile
                          • marimag85 Re: jest i daszek :) 30.01.13, 01:37
                            Magda, jak uszyjesz model próbny tego daszka, co by do Nippera pasował, to ja się ustawiam po kolejny jako pierwsza w kolejce. smile Możesz nawet cenę wywindować. wink Ja próbowałam używać od Teutonii, no ale to nie jest idealne połączenie... A myślę, że Ty wykombinujesz tak, żeby było SUPER. smile
                            • gorligorligor Re: jest i daszek :) 30.01.13, 13:45
                              Fajny pomysł na wkładkę, ale mi się diabły źle kojarzą, więc bym strzeliła tylko takie ogniste płomienie (coś jak super szybka bryka-niektóre auta tak mają). smile a ja się nie zdążyłam napatrzyć jeszcze u Ciebie na Britaxa, w głowie mam foty Delti Cata, a Ty już Nippera zamówiłaś tongue_out
                              • magda79pn Re: jest i daszek :) 30.01.13, 13:54
                                Cat idzie do ludzi wink 4 spacerówki w domu, to o jedną za dużo big_grin
                                • magdal-enas Re: jest i daszek :) 30.01.13, 14:13
                                  Magda, mam 2 pytania: czy pod tę Twoją wkładkę zostawiasz tę oryginalną od nippera? czy ją zdejmujesz i masz tylko swoją? bo ja też jestem chętna, mam też czerwonego nippera, ale wzór dla dziewczynki smile
                                  I jak składanie i waga britaxa? wczoraj go oglądałam, jest cięższy czy lżejszy od nippera? składanie na filmikach wygląda na łatwe, czy faktycznie?
                              • sztucznamrowka Re: jest i daszek :) 30.01.13, 14:01
                                Tak, Magda ma fajnie, zmienia wózki jak rękawiczki he, he, he big_grin big_grin
                                A co do tego diabełka.... Trochę mnie przeraził.... Same ogniki wystarczą "ogniu krocz za mną"
                                to cytat z Twin Peaks - tak mi się skojarzyło smile
                                Ale ogólnie pomysł na tuning Nippera w ten sposób kapitalny smile Z "pazurem" big_grin
                                • magda79pn Re: jest i daszek :) 30.01.13, 15:31
                                  pomysł na tą płonącą czaszkę podsunął mi kolega, który chciał dla swojego synka śpiworek z czachą (ale taką prawdziwą, jak z denaturatu) lub ze szczurem big_grin

ja myślę żeby tą wkładkę założyć zamiast oryginalnej, inaczej byłoby tego za dużo, ja swoją uszyję z polaru, na wiosnę będzie fajna, a o lecie pomyślę jak przyjdzie lato smile

britax ma szersze siedzisko od nippera, łatwiej się składa (tak jak pokazali na filmach) i jest troszkę lżejszy ale sztywniejszy.
                                  • magdal-enas Re: jest i daszek :) 30.01.13, 22:09
                                    No to ja zamówię te wkładki, jak będziesz szyła dla nas smile
                                    A britaxa rozważe jako drugi wózek, tylko gdzie by go tu obejrzeć w Wawie.
                                    • magdal-enas Re: jest i daszek :) 30.01.13, 22:17
                                      I jeszcze jedno - a propos używania nippera w lecie.
                                      Jak moja córeczka w nim spała to przeszkadzało mi to, że ta siatka z tyłu przepuszczała słońce i musiałam tę dziurę zasłaniać pieluchą, bo świeciło na głowę dziecka. Oczywiście w zależności jak szłam, ale nie zawsze dawało się uniknąć smile
                                      może i na to coś wymyślisz smile
                                      • magda79pn Re: jest i daszek :) 30.01.13, 22:24
                                        ja ją zaszyję w cholerę wink bezsensu to jest, zimą zimno, podczas deszczu napada, a latem słońce świeci w oczy, przyszyję czarny ortalion i po kłopocie, ale... czekam aż się nipper pobrudzi, bo do jednego okienka nie chce mi się całego wózka rozkręcać wink

trochę się przeraziłam jak zobaczyłam, że tapicerka jest przykręcona śrubkami uncertain

a britax fajnie jeździ, co prawda byłam nim na spacerze tylko ze 4 razy, ale jedzie lekko smile
                                        podbija się średnio, ale ma taką fajną amortyzację w przednich kołach, że gdy widzę niski krawężnik, to w ogóle go nie podbijam, sam wjeżdża smile
                                        • maggieeee Re: jest i daszek :) 30.01.13, 22:53
                                          Magda. A mogę zapytać ile zapłaci as za NIP era? Ja sie bije z myślami od jakiegoś czasu.kupić czy nie
                                          • magda79pn Re: jest i daszek :) 30.01.13, 23:01
                                            785, i kupiłam podobno ostatniego, dziewczyny piszą że nigdzie nie można ich już dostać
                                            • magda79pn kolejne fotki 30.01.13, 23:04
                                              daszek pokażę w innym wątku, bo dziewczyny chciały go zobaczyć też na britaxie

mam do nipperka śpiworek, chyba szału nie ma, za bardzo to on nie pasuje, ale już nie chce mi się szyć kolejnego wink

co sądzicie, taki:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/gaR9IDyavdxEagah0B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/6rf3MOD1tiIPEUk30B.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka