Dodaj do ulubionych

czytam i czytam i...pomóżcie

30.01.13, 16:12
chcę kupić wózek dla trzeciego dziecka. Mam po starszych bartatine (mieszkamy za miastem i super sie sprawdza, ale wkładanie go do bagażnika to koszmar) i chicco enjoy na zakupy.
Moje trzecie dziecko ma prawie rok i chce wózek lekki, który sama bez problemu wsadzę do auta, będzie miał obszerne i wygodne siedzisko dla dziecka i łatwo sie prowadził.
Wybieram między baby joggerami i britaxami. Widziałam na żywo BJ citi gt. I na pewno nie chce wózka na 3 kółkach- starsi wywala małego z wózka na pewno i cięzko jedna reka podjechać na krawężnik, a musze często mieć nawet więcej niż pare rok. Nie odpowiada mi jeszcze brak barierki. Myślałam nad 4 kołowcami. Podoba mi sie w necie britax b-agile, ale wolałabym wieksze kółka. Czy ktoś zna wózek BJ citi mini 4 lub czy citi mini jest też tak niestabilny jak gt? Jak te wózki sprawuja się w trudniejszym terenie. Myśle o wakacjach, lasy, plaża itp-komfort dla mnie i dla dziecka. No i czy jednak nie britax?
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: czytam i czytam i...pomóżcie 30.01.13, 16:21
      palak masz teraz w gratisie - sprzedawcy dorzucaja go do wozka

z 4 kolowek masz jeszcze verse GT na kolach pompowanych ale siedzisko kubelkowe

4 kolowka nie jezdzilam wiec sie nie wypowiem
      • tygisek Re: czytam i czytam i...pomóżcie 30.01.13, 16:54
        ale GT to jest naprawde stabilny wozek i ciezko go wywrocic tak, o. No wlasciwie jak zlapiesz raczke na srodku, to i przy uzyciu niewielkiej ilosci sily i woli wprowadzisz wozek bez problemu jedna reka pod kraweznik....moim zdaniem to juz nie "te czasy" w produkcji wozkow, zeby torjkolowce byly wywrotne, GT spelni kazdy Twoj warunek, nada sie i do lasu i na wakacje i na plaze - napewno lepiej niz britax oraz jogger CM nawet czterokolowy. Do baby joggerow sa oczywiscie palaki, zwykle dostaniesz go w gratisie od sprzedawcy, jest tez opcja tacki zamiast palaka, takiej z uchwytem na kubek z piciem dla malucha...jesli idzie o skladanie i wkladanie do bagaznika, to jest jeden z fajniejszych wozkow pod tym wzgledem - sklada sie ekspresowo i bezproblemowo
        • ollasja Re: czytam i czytam i...pomóżcie 30.01.13, 17:53
          z drugiej strony, jeśli Założycielka Wątku widziała gt i jej nie podpasowal, to może faktycznie nie ma co na siłę przekonywac. przy podjezdzaniu pod kraweznik trójkolowiec faktycznie może krzywo pojechać. city mini 4 byłby moim zdaniem dla Ciebie odpowiedni. na bezdroża masz roana , cm może być tym lzejszym miejskim B-)
          • tygisek Re: czytam i czytam i...pomóżcie 30.01.13, 18:13
            nie no ja nie nagabuje na GT smile tylko uwazam, ze z tych co bierze pod uwage jest najbardziej terenowy i tak naprawde najbardziej odpowiada wymaganiom (na czym zalozycielce watku zalezy z uwagi na wakacyjne wojaze) ani bjcm 4 ani zaden podobny britax nie poradzi sobie tak dobrze w terenie jak GT niestety...a przy tym bede bronic trzykolowek baby jogger przed "pomowieniami" wink co do ich wywrotnosci, bo wywrotne nie sa smile to jest mocno niesprawiedliwa teoria, tak uwazam....
            • ollasja Re: czytam i czytam i...pomóżcie 30.01.13, 18:41
              ok, zwracam honor, nie doczytałam o tym lesie i plaży. w tej sytuacji lepszy byłby ten gt... bardziej chodziło mi o to, ze podjezdzajace pod kraweznik gt starsze niewprawne w prowadzeniu wózka rodzeństwo mogłoby mieć problem B-) btw Tygisku napisałam do Ciebie maila!
              • tygisek off top :) ollasja 30.01.13, 18:51
                a gdzie?? nie mam maila, nosz, wpienie sie na ta poczte...nie mam nic, dziewczyny piszcie na aga@tygisek.net, do gazetowego zagladam b. rzadko, nie mam nic w spamie, no nie wiem gdzie one znikaja te maile moje...
                • saras-wati Re: off top :) ollasja 30.01.13, 19:06
                  tygisek napisała:

> a gdzie?? nie mam maila, nosz, wpienie sie na ta poczte...nie mam nic, dziewczy
                  > ny piszcie na aga@tygisek.net, do gazetowego zagladam b. rzadko, nie mam nic w
                  > spamie, no nie wiem gdzie one znikaja te maile moje...

na tygisek@net znikająsad
                  • ollasja Re: off top :) ollasja 30.01.13, 20:04
                    aga, napisz mi proszę na gaxetowego ceny wkladek B-) przepraszam za prywate tongue_out
                    • saras-wati Re: off top :) ollasja 30.01.13, 20:08
                      ja też przepraszam, ale aga wysłałam Ci kilka maili na wszystkie Twoje adresy - mam nadzieję, że dojdą...
    • ewajk1 Re: czytam i czytam i...pomóżcie 30.01.13, 21:11
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi. A którzy sprzedawcy dorzucają pałąk gratis, bo w Łodzi nie znalazłam? czyli wychodzi ze w teren jednak najlepszy ten gt, a ja się go boje przy dwójce 4-5 latków jeżdżących z braciszkiem w wózku. Czy jest duża różnica w prowadzeniu, uzytkowaniu, amortyzacji i komforcie dla dziecka miedzy citi mini 4 a britax b-agile (chodzi mi też o materiał i tą dziwną budkę w britaxe)?
      • kropkowo_11 Re: czytam i czytam i...pomóżcie 31.01.13, 08:48
        Ja mam B-AGILE i pisałam w tym watku o nim:
        forum.gazeta.pl/forum/w,101614,140757730,140757730,britax_b_agile_a_city_mini.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka