Dodaj do ulubionych

B-agile 2012 a 2013

31.01.13, 22:46
Jakie są czy będą różnice pomiędzy modelami? (poza kolorami, bo i tak czarny chcę).
Już prawie prawie jestem zdecydowana, ale nie wiem czy czekać czy kupować.
Miałam na oku yoyo, nunę, bjcm i po drodze wiele innych, a decyzja padła dość niespodziewanie, powiedzcie że to dobry wybór?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: B-agile 2012 a 2013 31.01.13, 22:54
      mam ale nie wiem czy to dobry wybór wink bo jeszcze nim dobrze nie pojeździłam, poza tym u mnie robi on jako wózek dodatkowy/wyjazdowy, zamiast parasolki wink

pytałam przed zakupem dystrybutora britaxów i odpisał mi, że nic się nie zmieniło
      • magdal-enas Re: B-agile 2012 a 2013 31.01.13, 23:00
        Ja go chcę jako dojazdówko-galeriówkę, normalnie w teren mam takiego samego nippera jak Ty.
        • magda79pn Re: B-agile 2012 a 2013 31.01.13, 23:08
          jak tak, to myślę że się sprawdzi smile też mam go tylko do takich celów

dodam tylko że wózek mimo amortyzacji jest sztywny, amortyzacja przypomina amortyzowaną parasolkę, ale ja takie właśnie wózki lubię (nierozklekotane i trzymające się kupy) no i na pewno gorzej się podbija niż nipper, ale nie ma tragedii
          • magda79pn Re: B-agile 2012 a 2013 31.01.13, 23:09
            a widziałaś na żywo? bo mogę ci jutro strzelić kilka fotek razem z nipperem
            • magdal-enas Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 10:52
              Nie widziałam, to super jakbyś fotki wysłała. Dzwoniłam do Tosi ale nie mają akurat na stanie żeby obejrzeć.
              • magda79pn Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 10:57
                nie wiem skąd jesteś, w Akpolu są
                • magdal-enas Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 11:04
                  Z Warszawy, z tego co widziałam najbliższy Akpol mam w Płocku smile
    • kropkowo_11 Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 10:33
      Ja mam Britaxa B-agile i jestem z niego baaardzo zadowolona. Lubię go najbardziej za:
      -jego wagę, 7,8-8 kg zależy jak się zważy, spokojnie podnoszę go z 11 kg dzieckiem wsiadając do autobusu etc.
      -lekko wyczuwalna amortyzację (jak na wózek tego typu)
      -obszerny daszek z wentylacją, który świetnie się składa, cicho i łatwo
      -olbrzymia kieszeń w oparciu (materiale, który jest z tyłu wózka) zapinaną na suwak, dzięki temu nie muszę juz wozić torby do wózka o do tej wielkiej kieszeni nawkładam pieluch, chusteczek, przekąsek, picie tec.
      -wygodna rączka, wprawdzie nie jest regulowana ale dla osób do 170-173 cm jest wygodna
      -spory kosz na zakupy jak na spacerówkę, mieszczę tak codziennie zakupy spożywcze i to całkiem spore smile
      -koła, które łatwo pokonują krawężniki, mimo, że wózek nie podbija się jakoś rewelacyjnie spokojnie podjeżdża nawet pod wyższe krawężniki
      -bardzo szerokie, wygodne siedzisko, jest lekko pochylone do tyłu ale naprawdę delikatnie i dzięki temu dziecku fajnie się zasypia, bo jest "wtulone w wózek"
      -wygodny pałąk, łatwo wypinany

A teraz wady, żeby nie była tak słodko wink :
      -nieregulowany podnóżek - u większego dziecka nie jest to problem, moja córa bardzo rzadko śpi na spacerach ale u dziecka mniejszego lub często śpiącego w wózku moim zdaniem nie do końca byłoby mu wygodnie (wprawdzie można go wypchać do góry ale nadal jest pod skosem)
      -regulacja oparcia na paskach, o ile w dół jest to bardzo wygodne to w górę już trzeba użyć trochę siły, ciężko podnieść śpiące dziecko do góry,
      -pasy dla mojej 17 m-cznej córki za ciasne, jak jest oparta o siedzisko to są dobre ale jak już siądzie pod kątem prostym są za krótkie i ciągnie siedzisko za sobą (myslę że latem bez tony ubrań będzie lepiej)
      Tyle smile Ja polecam ten wózek szczerze. Mam teraz M&P Luna na testowanie i porównując do Britaxa wypada on lepiej, ale to oczywiście tylko moje zdanie.
      -
      • kropkowo_11 Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 10:35
        Aha jeszcze tapicerka, ja mam czerwoną i łatwo się brudzi bo jest z materiału typu skórka brzoskwini i błoto, okruchy łatwo się czepiają. Czarny jest z fajniejszego sztywniejszego materiału, nie wiem z jakiego materiału będzie nowa kolekcja.
      • magda79pn Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 10:37
        o pasach nie wiem, bo żaden mój syn nie używał pasów naramiennych, zawsze tylko biodrowe

po co podnosisz śpiące dziecko do góry? daj się wyspać big_grin big_grin big_grin
        • kropkowo_11 Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 10:39
          Hehe nie fortunnie to napisałam :p Chodziło mi że jak już się mała obudzi to wpada w panikę i natychmiast chce siadać, a jak jest przypięta pasami na leżącą to ciężko jej samej usiąść i muszę szybko pionizować oparcie.
          • magda79pn Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 10:50
            wiem, wiem, mój też ledwo oczy otworzy to chcę zaraz wstawać smile
            • magdal-enas Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 11:02
              Ja chcę czarny czyli ten sztywniejszy widać smile
              Moja niunia nie śpi na spacerach, zwłaszcza w sklepach, więc z rozkładaniem nie przewiduję problemów. A pasów tez używa tylko biodrowych (jesli w ogóle), dlatego dla mnie pałąk jest must have. Zwłaszcza, że niunia ma tendencje do wysiadania w biegu smile pałąk na sekundy ją blokuje więc zdążam sie zatrzymywać. W nipperze jak piskorz wyłazi dołem smile
              • kropkowo_11 Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 11:16
                O maty moja na szczęście spokojna w miarę, chociaż ostatnio zaczęła stawać w wózku czym doprowadza matkę swą do szału!!!
                • magda79pn Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 11:39
                  może juz tam dzwoniłaś, ale podam namiary bo znalazłam:
                  www.jedynysklep.pl/britax-b-agile-spacerowy-id-8836.html
                  fotki zrobię popołudniu smile
                  • madziarek26 Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 12:25
                    hej

ja mam britaxa czarnego od listopada i na zmianę jeszcze dwa innebig_grin

nie wiem czy nie będe go na wiosnę sprzedawała - bo dziecię 2 latka nie chce już jeździć - bardziej stoi niż się go używa. ( wózek duży i wygodny - starczy na pewno do końca wózkowania)
                    Kupiony w Boćku w Zabrzu.

(się na razie zastanawiam jak na wozkomaniaczkę przystało hahah)
                  • magdal-enas Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 22:27
                    Dzięki! nie dzwoniłam, bo cały dzień z dziećmi po lekarzach latałam. Nadrabiam zaległości w wizytach, bo nigdy nie ma czasu, a teraz ferie i jest luźniej.
                • magdal-enas Re: B-agile 2012 a 2013 01.02.13, 22:25
                  Stawanie w wózku ćwiczyłam ze starszym synem. Jeżdził w wózku na stojąco smile
                  A teraz mała na testowej nunie pierwszego dnia mi ten numer zrobiła, po złożeniu wózka w pokoju, wlazła na siedzenie i sobie stanęła. A mi serce stanęło, bo niewiele brakowało... nie doceniam swojego dziecka.
                  • magda79pn fotki britax b-agile i nipper 01.02.13, 22:58
                    dwie fotki całkiem ok, a kolejne dwie gorsze, bo robione telefonem (niestety bateria mi siadła w aparacie)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/pllCtOnnfpKzra6bEB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/yQhgBdLbG2jJLm6BgB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/r0Iy5w9B2jUo8ibWRB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/sdCJFupYnc19rKijwB.jpg
                    • malinoweciacho Re: fotki britax b-agile i nipper 01.02.13, 23:17
                      Hej, jakis czas temu pytalam tu na forum jaki wózek kupic, od tygodnia mam britaksa B-smart w kolorze desert sand smile. Widze, ze Twój b-agile tez jest bezowy, czy latwo utrzymac tapicerke w czystosci? Troche obawialam sie, czy to dobry wybór, ale kolor bardzo mi odpowiada i material nie wyglada na taki z latwo brudzacych sie, chyba ze sie myle? smile
                      • magda79pn Re: fotki britax b-agile i nipper 01.02.13, 23:32
                        nie mam pojęcia, mam go od świąt gwiazdkowych i byłam nim dopiero z 5 razy na spacerze smile
                    • magdal-enas Re: fotki britax b-agile i nipper 02.02.13, 00:22
                      Dzięki! wielkościowo widzę że porównywalne. Ładny ten beżowy! a w necie same czerwone i czarne. Gdzie kupiłaś?
                      • magda79pn Re: fotki britax b-agile i nipper 02.02.13, 10:00
                        ja mam go z Holandii, poczekaj, u nas też będą inne kolory, brązowy, fioletowy i niebieski smile
                        • jasiek4 Re: fotki britax b-agile i nipper 02.02.13, 12:36
                          A ja zamówiłam Britaxa w kolorze Desert Sand na Słowacji na razie potwierdzono mi zamówienie i czekam na przesyłkę. Jak przyjdzie to dam znać czy sklep ok, cena chyba przyzwoita bo z przesyłką i kosztami pobrania 200 euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka