Dodaj do ulubionych

Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie :-)

03.02.13, 22:47
Chcialabym dosc szybko (jutro do dziesiatej rano!) zamowic ten wozek, bo jesli mam kupic, to chcialam go zabrac na wyjazd w srode smile

No, ale zachodze w glowe, ktory kolor wybrac. Nie ma baba dylematow....

Aqua czy Indie???

Tu mozna kolory zobaczyc:

www.bumbleride-shop.com/indie/bumbleride-indie-2012
Mamy wiele czarnych wozkow, jeden rozowy, jeden fioletowy.

Zawsze w wozku mam wkladke albo spiworek (zwykle jest to roz, a raczej pink). Mala ubieram na rozowo, pink z bialym i granatem laczone.

Ktory kolor wybrac??? Czarny bardziej praktyczny, turkusowy bardziej oryginalny i jasniejszy, weselszy i taki troche bardziej wyrozniajacy sie (w mojej flocie, ale i na ulicy)?

Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 22:50
      Ja tam bym brała Jet...
    • ibs79 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 22:53
      Mnie się bardzie Aqua podoba, choć do Jet więcej rzeczy będzie Ci pasowało.
    • wanielka Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:09
      zdecydowanie JET
      • paula2306 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:13
        jet smile
    • magdal-enas Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:21
      Na lato Aqua. Ale całoroczny to chyba lepiej Jet.
      A czy ten sklep wysyła do PL? widzę na ich stronie że do UE wysyłają. Ile kosztuje przesyłka do nas?
      • maria.szymanowska Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:23
        Wysyłają do Polski, wysylka jest za darmo.
        • marimag85 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 01:54
          Maria.szymanowska, a jak potem jest z serwisem? Gwarancja door-to-door z bezpłatnym kurierem z ich strony, czy na własną rękę i za własne pieniądze trzeba wysyłać?
          • maria.szymanowska Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 06:38
            Dostałam informacje, ze w przypadku usterki z winy Bumbleride za transport płaci dystrybutor. Jeśli usterka jest z mojej winy, to płacę ja. Zawsze przed wysłaniem wózka chcą zobaczyć zdjecie usterki, żeby moc ocenić czy wozek trzeba wyslac.
    • maria.szymanowska Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:22
      Ja przez 2 tygodnie zastanawialam sie czy wybrać Aqua czy Fog. Dzisiaj zamowilam Aqua (po naradach z mężem i siostrąsmile).

Jak ubierasz małą na różowo to moim zdaniem Jet bardziej będzie pasowałsmile
      • pinik do marii 03.02.13, 23:25
        A gdzie zamawialas? Tez na Slowacji? To moze juz tej aqua'y nie ma?

Jakie kolory w wozku u Ciebie przewazaja?
        • maria.szymanowska Re: do marii 03.02.13, 23:36
          Zamawialam na Słowacji. Dzisiaj dostałam maila z informacja, ze jest Aqua, ruby, jet i Fog, więc nie sadze żebym zamówiła ostatnią sztukęsmile

A co do kolorów w wózku to na razie nie mam pomysłu na Indiesmile Nie byłam przekonana do turkusu, bo bałam sie, ze jak córkę ubiore w żywe kolory to wszystko będzie sie gryzlo (chociaż ubranka corki są raczej w stosowanych kolorach, z dodatkami w mocniejszych kolorach). Jak przyjdzie wozek i zobaczę kolor na żywo to dobiore wkladke i śpiworek (myślałam o czymś w ciemnym kolorze z ewentualnymi turkusowymi dodatkami - jak te czarno-turkusowe spiworki w pinkieshop)
          • pinik do marii (przesylka) 04.02.13, 09:08
            Nie bardzo rozumiem, jak to w koncu jest z ta przesylka. Czy jest albo za darmo jakas nie wymieniona firma (pewnie czeska poczta), albo odplatnie (ale ile???) GLS????

Co zaznaczylas na dole przy zamawianiu?
            • maria.szymanowska Re: do marii (przesylka) 04.02.13, 09:33
              Ja miałam dwie opcję do wyboru GLS i jakąś inną - obie były za 0 eurosmile Wybrałam GLSsmile
    • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:23
      A tutaj ten turkusowy tak ladnie sie prezentuje w naturze smile

www.modrykonik.cz/diskuse/na-kocikovanie/kocik-bumbleride-indie-ma-aj-nejake-chyby/?page=22
      • magdal-enas Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:48
        A on ma barierkę? Weź Aquę, na jesieni sprzedasz smile
    • gaga-sie Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:24
      No dobra, Jet z budą Aquawink
    • ollasja Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:32
      Jet bardziej zachowawczy, na pewno będzie pasował do wszystkiego, ale... Jak szaleć to szaleć! Wybrałabym aqua, przynajmniej będzie weselej i tak bardziej z charakterem. smile Zresztą mam wrażenie, że jednak ten aqua tak bardziej Ci w duszy gra!
      • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:41
        Aqua sam w sobie jest dla mnie pieknym kolorem. Lubie go latem. Moich chlopcow ubieram zawsze w troche granatu z bialym i turkusem. To nasz standart smile W lazience dodatki typu dywaniki i duprele tez mam w tym kolorze. To dla mnie "czysty" kolor. Kolor wody, morza. Lubie go. Dla chlopca bym go napewno wziela. Tylko zastanawiam sie, czy z tymi moimi rozami (a roz musi byc po dwoch chlopcach! Kazda rzeczy musi byc teraz u mnie ewidentnie babska smile
        • kasjopeja84 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 03.02.13, 23:44
          Ja bym wzięła aqua smile
        • marimag85 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 01:57
          A tak poza tym to już Was nie lubię tongue_out wink, bo przez Was mi teraz codziennie Bumbleride po głowie chodzi. tongue_out wink
          • emakowka Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 07:34
            Aqua na lato piękny!
    • sztucznamrowka Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 08:51
      Aqua jest bardzo ładny ale z praktycznych względów wybrałabym Jet - bo potem można poszaleć z dodatkami obojętnie czy dla chłopca czy dziewczynki smile
      Suuuper masz, że go zamawiasz!!!!
      A gdzie go kupujesz, pewnie poza PL?
      • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 08:53
        Na Slowacji (mieszkam obecnie w Pradze).
        • flower_v Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 08:55
          Aqua smile
      • sztucznamrowka Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 08:59
        A już doczytałam gdzie he he he big_grin
        Przy drugiej dzidzi na pewno się skuszę na tę brykę - trójkołowiec terenowy z regulowanym podnóżkiem - extra big_grin big_grin big_grin
        A dla dziecka w jakim wieku kupujesz?
        Jak kupisz napisz proszę wymiary siedziska, oparcia i podnóżka oraz wysokość rączki i wagę.
        Dzięki smile
        Mój pierwszy wózek dla synka miał w sobie dużo turkusu i miałam do niego turkusowy śpiworek i dodatki turkusowe - no nie powiem rzucało się to w oczy - aż tak, że mi potem kolory zbrzydły big_grin tongue_out
        • flower_v Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 10:36
          pinik i jaka decyzja zapadła? smile
    • sole78 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 10:52
      ładny ten aqua, ale może się szybko znudzić i nie będzie się dobrze komponował z różowym, śliczny byłby pomieszany aqua z jet.
      • tygisek Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 10:56
        aqua smile zdecydowanie, zamowisz sobie ciemna wkladke - czarna, albo granat, albo z zielenia cos, ciemniejsza wkladka da dobre tlo dla ubran Malej, jak szalec to szalec, masz sporo wozkow czarnych, a turkusowego jeszcze nie!!!
    • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 11:32
      Zamowilam!!!

Turkusowy! Do konca pewna nie jestem, czy dobrze, ale zdania tu bylypodzielone, wiec nie zrazilo mnie to do turkusu. Ten wozek bedzie przez to innych od reszty mouch. I na wiosne/lato ladny. W rym czarnym buda w srodku tez czarna. Strasznie tam ciemno musi byc, jak sie ta bude zasloni smile

Tak, ze w srode pewnie obie z maria dostaniemy identyczne wozki!

Mam tylko nadzieje, ze dojdzie, bo ja q srode po poludniu wyjezdzam i chcialam go zabrac. Choc nie wiem,czy to madrze, bo jak mi nie podpasuje? Na miejscu bedzie jeszcze czekal nowy si denim, ktory tez nie wiem, czy mi podejszue. Postamowilam wymieniac znow czesciej wozki, bo mi sue w Czechach troche nuda w temat wkradla , a czas leci i wiecej dzieci nie planuje smile
      • magdal-enas Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 11:46
        Super! ponawiam pytanie - czy masz do niego pałąk w komplecie, czy można dokupić?
        Matko, juz zupełnie zwariowałam, myślę o sprzedaży nippera!
        • flower_v Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 11:50
          pałąk z tego co pamiętam jest w komplecie.
        • tygisek Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 11:52
          gdyby Ci sie znudzila najpierwsza micra i szlaby pod mlotek, to pamietaj, ze ja stoje pierwsza w kolejce wink
          • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 11:58
            Micra narazie jest jeszcze "nowka", ale jak sie znudzi, to dam znac na forum smile
        • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 11:57
          Nippera to bym nie sprzedawala (ja swojego trzymam, bo kocham smile, chyba ze za maly juz jest.

Palak jest w komplecie z tego, co zrozumialam smile
          • gorligorligor Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 14:17
            jak szaleć, to szaleć-Aquasmile /choć mi się i ten fog i walnut też podobasmile/aaaa już kupiłaś tongue_out fajnie maszsmile
          • magdal-enas Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 16:09
            Jak przyjdzie i będziesz jeszcze miała sekundę to napisz, jak wielkościowo, jak amortyzacja, jaka wysokość plecków... please
            • pomilak1 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 16:22
              Widzę, że już kupiłaś big_grin
              Mi się bardziej podoba jet, ale w sumie bałabym się że wypłowieje na słońcu.
              Na pewno będzie piękny!
              Jak już dojedzie i będziesz miała chwilkę to proszę o porównanie do nippera big_grin
              • pinik do Marii 04.02.13, 17:29
                Dostalas juz numer paczki od nich? Ja tak, ale do tej pory pod tym numerem nic nie znajduje i sie zastanawiam, czy w numerze jest blad, czy jeszcze za wczesnie.
                Patrzylas u siebie?
                • maria.szymanowska Re: do Marii 04.02.13, 17:58
                  Ja jeszcze nic nie dostałamsad płacilam przelewem, więc nie wiem czy nie bedą czekać aż sie zaksieguje (pewnie jutro)

Najwyżej popatrze sobie na zdjęcia Twojego Indie zanim mój przyjdziesmile
                  • wiorka_mrau Re: do Marii 04.02.13, 20:08
                    Ale super! Pinik, Ty jesteś niesamowita babkawink Czekam na jakieś foty i może i ja dołączę do fanekwink
    • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 21:35
      Pokazala sie paczka w necie! I o dziwo idzie z WEgier! Nie bardzo rozumiem, bo przedstawiciel na Slowacji, ale jest jak jest smile

Maz mowi, ze w srode raczej przed 18:00 nie wyjedziemy, wiec mysle, ze paczka zdazy dojsc. Moze mi sie uda raz w zyciu wczesniej spakowac, zeby moc wozek jeszcze tego dnia wyprobowac, zanim go w podroz zabiore. Motywacja jest smile Jeszcze nigdy mi sie tak nie udalo, zobaczymy, czy tym razem dam rade.

A do auta musze spakowac graty na 4 dni na 5 osob, wozek teutonia (3w1), ktory w DE chce wyslac (sprzedany), no i jeszcze bym chciala tego bumbleride zmiescic. Wracamy bez teutonii, ale za to dojdzie peg si i jeszcze rozne zakupy (m.in. caly sprzet grajacy z kolumnami, ktory moj maz zamowil w DE). Ciekawe, jak sie zaladujemy smile

I jak ja ukryje drugi wozek w aucie??? W obie strony?
      • marimag85 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 21:50
        Pinik - uwielbiam Cię. big_grin wink
      • magdal-enas Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 22:26
        To zależy jakie auto smile
        jak autobus to dasz radę smile
        podłączam się do prośby o porównanie z Nipperem!
      • ibs79 Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 22:48
        Normalnie czytam i nie dowierzam!!! Pinik, Ty na prawdę zmieścisz to wszystko do jednego bagażnika??? Bez żadnej przyczepki, doczepki, naczepki czy czegoś innego? PODZIWIAM I UKŁONY CZYNIĘ !!!! Ja mam vana i na naszą dwójkę na 5 dni i elit i reszta klamotów i ciężko, oj ciężko smile
        Powinnaś nagrać film i na youtubie puścić, myślę, że byłby hitem!!!
        • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 22:56
          Oj, ja to z pakowania mam dwoje. Wszyscy w rodzinie mnie z tej strony znaja (moi rodzice, tesciowie, kuzyni), ze jak przyjezdzam to z takim manelem, jakbym sie przeprowadzala.

Juz kiedys do Niemiec trzy wozki wiozlam. Po drodze moj maz mial gdzies tam spotkanie sluzbowe. Ja juz wczesniej w necie wyczailam tam poczte. On wysiadl, ja z dziecmi fru na poczte, wyslalam dwa wozki (trzeci, ktorym my mielismy jezdzic zostal w bagazniku), pedem do wozkowego sklepu i stokke zakupilam. Maz po dwoch godzinach do nas wraca, a w aucie juz dwoch pak nie ma, za to my jezdzimy po galerii handlowej nowym stokke smile Takie akcje to ja lubie. Tylko moj maz mniej. I moja mama tez. A do rodzicow jedziemy. Jak zobacza, ze tam juz na mnie wozek w paczce czeka, to sie zdziwia, ze w bagazniku mam nastepny smile
          A w sumie to bym mogla ta teutonia w Mainz pojezdzic i na koniec ja wyslac i zadnych wozkow po swiecie nie ciagac wiecej smile
          • magdal-enas Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 04.02.13, 23:23
            Mogłabyś. Ale po co? smile
            trzeba sobie komplikować a nie ułatwiać, nie wink
            no i jakbym ja miała nowy wózek a z rozsądku wzięła stary, to mój m by podjechał do najbliższego szpitala na badania mojej głowy smile
            • gorligorligor Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 05.02.13, 18:31
              no i jeszcze trzeba mieć niezłe zaplecze finansowe, by sobie poszalećtongue_out i w 2h kupić kolejny wózek od tak. No, ale rzeczywiście jesteś szalonasmile ale tak nieszkodliwie chybatongue_out. Z drugiej str., to przecież w sumie "chwilowe szaleństwo", bo my-mamy w końcu muisimy się pożegnać z wózeczkami, chlip chlip....nadzieja we wnukach!smile
              • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 05.02.13, 18:40
                No wlasnie! Ten czas na tego typu szalenstwa jest ograniczony. I stwierdzilam, ze u mnie blizej juz konca niz poczatku, a tu sie tak malo dzialo w ostatnim roku (przez ta przeprowadzke do Czech, gdzie sie czuje, jak na koncu swiata). Ale postanowilam i tak zaszalec smile Sprzedalam dwa wozki, to i kasa sie znalazla na nastepne smile
                • gorligorligor Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 05.02.13, 18:46
                  pinik ja sobie wczoraj sprawiłam ostatnią przyjemność (następnE dopiero przy trzecim bobo) i zamówiłam BJCM GT, Ty chyba miałaś Versę i jestem ciekawa jakie jest Twoje porównanie CMgt i Versy? (miałaś, czy chyba będziesz miała cmgt tak?)smilepozdrawiam!PS. a tak w ogóle, to jak wrócisz od rodziców, to mogłabyś zrobić listę wózków, które miałaś przyjemność wypróbować i napisać coś o każdym/+/-/ dla potomnych...no, w sumie to dla innych mam smile
    • pinik Przyjdzie czy nie przyjdzie dzis??? 06.02.13, 07:55
      Sledze mojego bumbleride'a w necie, ale marnie dziala ta strona czeska GLS. Malo informacji i z dlugim opoznieniem. Informacja, ze dotarl do Czech o 19:00 wczoraj jeszcze o 1:30 w nocy nie byla tam odnotowana. I to jest teraz jako ostatni status. Zastanawiam sie, czy paczka jest juz "w dostawie", tylko jeszcze statusu nie zmienili, czy nie.

No i czasem dostawalam SMS'a rano, jak paczka byla w dostawie, ale wlasnie chyba nie zawsze. I teraz dumam, czy aby dojdzie. Jak nie, to gorzej, bo ja dzis na kilka dni wyjezdzam, a oni wtedy pewnie jutro i pojutrze przyjada i na tym sie skonczy.

Trzymajcie kciuki, zeby sie dzis udalo (szczerze mowiac, to nie mialam jeszcze sytuacji w srodku tygodnia, zeby GLS potrzebowal w Europie wiecej niz dwa dni na przesylke).
      • pomilak1 Re: Przyjdzie czy nie przyjdzie dzis??? 06.02.13, 08:32
        Trzymam &&&& żeby dotarł!
        A ja dziś czekam na GT big_grinbig_grin no i na nowe balerinki z crosca tongue_out big_grin
        • pinik Re: Przyjdzie czy nie przyjdzie dzis??? 06.02.13, 08:37
          Zmienil sie status paczki!!! Jest w dostarczeniu! Kurde, ze tez ja dzis akurat wyjezdzac musze i to cale pakowanie tych klakrow...

No to pomilak, Swieta dzis obie mamy. Ciekawa jestem, czy ci gt przypasuje. Ja juz chwile myslalam, zeby kupic, ale jak przypominam sobie jazde wersja i citi mini ze zmieniona raczka, to tak bardzo mnie do niego nie ciagnie smile
          Chociaz jak mala bedzie za duza na wszystko inne, to napewno go jeszcze zakupie.

Versa byla fajna. Tysiace plusow. Ale nadgarstki mi wysiadaly przy prowadzeniu jej. Szkoda, bo tak to naprawde fajna byla i podobala mi sie bardzo wizualnie.

Napisz, jak GT ci sie spodoba.

Ja postaram sie o bumbleride tez jaknajszybciej napisac.
          Sama sie dziwie, ze go kupilam. Jeszcze niedawno wogole mi sie nie podobal smile
          • maria.szymanowska Re: Przyjdzie czy nie przyjdzie dzis??? 06.02.13, 09:03
            Supersmile Jakby udalo Ci się jeszcze zdjęcia wrzucić przed wyjazdem, to byłoby jeszcze lepiej. Ja pewnie mojego dostane w piątek dopiero, ale przynajmniej o Twoim trochę poczytamsmile
        • gorligorligor Re: Przyjdzie czy nie przyjdzie dzis??? 06.02.13, 09:41
          fajnie Ci pomilak, ja jeszcze pewnie sobie poczekam na mojego GT. No, ale myślę, ze za kilka dni już dotrzesmile
    • pinik Przyszedl! 06.02.13, 11:45
      Przyszedl! Jest! Zdazylam tylko na szybko zlozyc, usypiam mala i dalej musze sie pakowac. Ten kolor przesliczny. Jak ktos turkus lubi, to ten jest cudo! Troche z zielonym zmieszany. Cieply turkus.

Paczka mala. Powierzchnia do spania wielka!

Palak jest.

Z minusow: regulacja raczki (malo pozycji).

Kola maja malo powietrza, wiec trudno mi sie o prowadzeniu wypowiedziec.
      • pomilak1 Re: Przyszedl! 06.02.13, 12:42
        No to super, że się doczekałaś! big_grin
        Ja jeszcze czekamsmile
        Za to przyszły już balerinki tongue_out
        • flower_v Re: Przyszedl! 06.02.13, 14:26
          super!
          może uda Ci się jakąś fotkę wstawić real koloru, ciekawa jestem jak wygląda w rzeczywistości ten turkus.
    • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 06.02.13, 19:37
      Przepraszam, ale caly dzien sie pakowalam i uzeralam przy tym z trojka dzieci... Pod wieczor to juz cos na uspokojenie wzielam smile

Z wozkiem nie wyszlam, nawet za dizo sie nie pobawilam (nawet folia z raczki i podglowek dla niemowlat nie sa zdjete. Zdjelam mu kola i wsadzilam do bagaznika (upchnelam w szpary). Balam sie troche brac na wyjazd niewyprobowany wozek, ale nie bylo czasu na testy. sad nawet jednego zdjecia nie zrobilam (aparat i kable spakowane juz byly).

Myslalam, czy by w takim razie nie wziazc swifta. Ale on by mi nie wszedl (za dlugi). Mamy w aucie teutonie cosmo z gondola, trzy walizki (nie najmniejsze), dwie torby wielkie ikea z kurtkami, spiworem itd no i bumbleride smile

Jutro testy smile
    • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 06.02.13, 20:44
      Siedze w aucie, mam czas, to napisze tu moje dotychczasowe spostrzezenia.

Wozek naprawde lekki jak na taki wiekszy model. Lzejszy chyba od nippera. Dobra jest ta "linka" za ktora mozna zlozony niesc.
      Powierzchnia do lezenia naprawde duza! Palak troche jakos dla mnie glupio zamocowany. Palak da sie przestawiac w rozne pozycje.

Buda bardzo sie naciaga. Okienko glupawe: jest to siatka, chyba nawet bez folii (w lecie moze fajna wentylacja), ale dziecko slabo widac (pozycja glupia i przeswit maly).

Oparcie rozklada sie podobnie jak w nipperze. Podobny system, ale troche lepsza ta klamra na pasku (latwiej sie troszke przestawia). Beznadziejnie umiejscowione guziki do zmiany pozycji podnozka. Wewnatrz! A podnozek czesto trzeba prtestawiac, bo po rozliueniu wozka jest w gorze.

Koszyk duzy, dobry dodtep, ale czy rzeczy z niego nie beda wypadac???

Ogolnie ksztaltem przypomina mi quinny speedi.

Latwo sie sklada i rozklada (latwiej niz nipper).

Miekszy ma stelaz od nippera. Troche pracuje np. przy zjezdzaniu ze schodka.

Uchwyt na kubek, palak i pompka byly przy wozku.

Mila gabkowa raczka (cos jak w questach i nipper).

Szerokosc kol tylnich jak w MBUJ.
      • gorligorligor Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 07.02.13, 09:44
        pinik, no to wczoraj miałaś niezłą jazdę uffffsmilejak dla mnie, to Ty byś super mogła bloga jakiegoś o wózkach pisaćsmilechyba byś miała dużo ciekawych wydarzeń do opisania. PS. torby z Ikei rules (też się lubię w nie upychaćtongue_out)
    • pinik zatrzymac czy nie??? 08.02.13, 00:41
      Pomigana jestem! No pomigana!

Nie wiem, czy wyjsc z tym bumbleride, czy jednak go oddac. Ma troche plusow, ale tez kilka minusow. Plusy sa chyba znane. Z minusow: bardzo mnie denerwuje ta raczka, ze wygodnie mi jest (mam 164 cm wzrostu), tylko jak jest ona jakby prosta. Ja lubie jak jest zlamana tak w dol (nie znosze w gore, ale na szczescie do wysokich nie naleze, wiec z takiej opcji nie musze korzystac). Ksztaltem wtedy przypomina mi ta z BJCM, ktorej nie znosilam (choc ten wozek nadal mimo tak ustawionej raczki sie dobrze podbija).

Nie podoba mi sie wizualnie tez podnozek.

I juz chcialam z nim wyjsc, ale jak mialam wlozyc spiworek i wyciagnac ta wkladke pod glowke noworodka, to sie poddalam. Nie wiem, jak te pasy rozlaczyc, zeby moc tam spiwor wsadzic. Jedna opcje widze, ale strasznie upierdliwa i nawet nie chce mi sie w to bawic. Nie wiem, czy nie zauwazylam czegos, czy tak jest.

No i stwierdzialam, ze duzych trojkolowcow to troche mam (MBUJ, Swift i nipper).

A za to uznalam, ze moja mala juz dorosla do Recaro Babyzen i gdyby go dzis znajomy mial na skladzie w sklepie, to bylby moj smile Ale nie mial smile

Ale teraz mysle, czy nie odeslac indie i nie kupic tego recaro, ktory sie na malenstwo sklada i jest troche inny od tego, co mam.

I dzis przyszedl Peg Perego si, no i nim w koncu do miasta wyruszylam. O tym w innym watku smile

Indie moge odeslac spowrotem. I nie wiem, co robic. Boje sie, ze jak zostawie i go nie pokocham to sporo strace, bo to nie znane w DE wozki.
      • marimag85 Re: zatrzymac czy nie??? 08.02.13, 01:10
        Ja bym nie sprzedawała. Zawsze jak trochę pojeździsz, to możesz z niedużą stratą sprzedać do Polski, tu się chętne znajdą na pewno. wink
        • pinik Re: zatrzymac czy nie??? 08.02.13, 01:13
          No tak, tylko w PL to kazdy chce za wozek uzywany dac pol ceny. Nawet jak byl uzyty trzy razy (albo i raz, ale juz "uzyty" byl). To by mi sie malo oplacalo smile

Stoi obok i z boku mi sie b. podoba. Jakos mnie z gory prowadzac smile Kolor przesliczny ten turkusowy. No nie wiem...

Boje sie, ze babyzen sie zle podbija (a tego nie znioslabym). Ech...
    • pinik Do marii 10.02.13, 19:07
      Masz juz swojego Indie?

Ja sie dalej bujam, co z nim robic. Przetachalam go do Niemiec i wlasnie wracamy, a wozek nadal nowka smile

Raz mi sie podoba, a raz nie wink

Wreszcie doszlam do tego, jak wyjac pasy, zeby wlozyc spiworek.

Dzis jak go po zdjeciu kol pakowalam do auta, to sie zdziwilam, jaki lekki ten stelaz. Dla duzego dziecka napewno fajny lekki jogger. Ale moja jeszcze mala i ten recaro babyzen nie daje mi spokoju smile
      • wanielka Re: Do marii 10.02.13, 19:21
        babyzen podbija się okropnie - właściwie bez powieszenia się na rączce nie da się podbić uncertain
        testowałam go kiedyś z małym dzieckiem i było ciężko. wczoraj wsadziałam 11 kg młodszaka i to był dramat.

za to zakochałam się w micralite fastfold - mieści się do niego nawet starszak, a ma już 105 cm wzrostu, prowadzi się z nim leciuteńko, a on sam twierdzi, że mu wygodnie i chce ten wózek smile
        • pinik Do wanielki 10.02.13, 19:27
          No z nieba mi spadlas!!!

A gdzie mieszkasz, ze te dwa wozki ogladalas?

I jak byla ustawiona raczka w tym recaro? Jesli nie byla ani o jedna pozycje zlamana, to to juz wlasnie na obrazkach mi sie w oczy rzucilo, ze moze byc zle z podbijaniem.

Micralite jest fajny. Ja tylko slysze jego kolka, co mnie strasznie wkurza (ale zakupilam tez te terenowe, mam je wlasnie w bagazniku).
          • wanielka Re: Do wanielki 10.02.13, 19:33
            mieszkam na Śląsku smile
            mamy super wyposażony w wózeczki sklep, 2 piętra wszystkiego, o czym można pomarzyć - od najtańszych (tych jest mało) po wszystkie z wyższej półki.

recaro testowałam w każdym położeniu rączki i było źle - on się ugina, jakby sprężynuje, ale nie podnosi się zarazem przednie kółko. trzeba włożyć wiele wysiłku w podbicie wózka.
            • pinik Re: Do wanielki 10.02.13, 19:39
              E to rzeczywiscie super sklep! Nawet micralite juz maja?

A ten recaro umiesz porownac z jakims innym? Mnie sie stokke juz ciezko podbija, a to crusi (chyba) to juz wogole beznadziejnie. Szkoda, jesli recaro tez taki. To moze jednak zatrzymac bumbleride?

Pinik

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12633469&a=16469939
              • wanielka Re: Do wanielki 10.02.13, 19:47
                mają micralite - wczoraj miły pan wyciągnął mi fastfolda i toro do wypróbowania w sklepie big_grin
                mają też orbitka - to jest słodziaczek big_grin

racaro trudno porównać do innego wózka, ponieważ jest bardzo specyficzny. to, co rzuca sie w oczy to długość. ma dużą ramę w stosunku do siedziska - małe i wąskie. podbija sie go tak samo trudno jak wózki bliźniacze jeden za drugim. jestem zdecydowanie na nie.

bumbleride miałam bliźniaczego, więc pewnie odczucia są ciut inne niż przy pojedynczym. zaskakująca jest niska waga, świetne podbijanie, duże siedzisko. dla mnie super i przy kolejnym dziecku kupię bez zastanowienia pojedynczy.
                u mnie w wózku jeździło 25 kg dzieci + jedzenie, odzież, zabawki na cały dzień + rowerek biegowy, a prowadził się jedną ręką i podbijał praktycznie sam.
                NIE ODSYŁAJ BUMBLERIDE, TO FAJNY WÓZECZEK smile
    • pinik Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 10.02.13, 19:55
      W BI nie podoba mi sie, ze raczki nie moge zlamac, bo jest wtedy za nisko i ten podnozek (wszystko wizualne problemy). Podbija sie i tak bardzo dobrze.
      • wanielka Re: Bumbleride Indie - Aqua czy Jet??? Glosowanie 10.02.13, 20:00
        podnóżek jest nieporozumieniem, zwłaszcza regulacja od wewnątrz, ale to szczegół do przełknięcia w porównaniu do szeregu zalet tego wózka smile
        • pomilak1 Wanielka:) 10.02.13, 20:15
          W Boćku mają Miraclite????noż kurcze, że ja jutro na narty wyjeżdżam bo bym sobie wycieczkę zrobiła! big_grinbig_grin

Pinik mi się Recaro na pusto źle podbijało uncertain
          • wanielka Re: Wanielka:) 10.02.13, 20:23
            tak, mają big_grin
            jak tylko wrócisz to leć do Boćka.
            • pomilak1 Re: Wanielka:) 10.02.13, 21:10
              Boję się że mi się spodoba i będę musiała sprzedać bee+ tongue_out big_grin Nawet dobrze, że jedziemy, bo dopiero co kupiłam GT tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka