Dodaj do ulubionych

MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - foty

13.02.13, 12:51
Tu troche fotek porownawczych. Kazdy wozek mial spiwor w srodku (nie chcialo mi sie wyjmowac) i rozlozone na maksymalnie siedzonko do spania. Spiworki niestety troche przeszkadzaja w skladaniu i powiekszaja wozek po zlozeniu...

[img]http://www.iv.pl/images/21281067370703831495.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/89058753447577144062.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/62690884455351917286.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/73952997266945072361.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/78559038707742244559.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/47735377615417162593.jpg[/img]

A tu rozowa Emma jeszcze (na prosbe):

[img]http://www.iv.pl/images/60635074755009633081.jpg[/img]

A tu z zupelnie innym rozowym wozeczkiem smile

[img]http://www.iv.pl/images/70074695383789976016.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • gorligorligor Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 12:59
      super foto relacjasmilejakby ktoś wszedł znienacka, to zawsze przecie możesz mieć gościtongue_out
      Faktycznie spora i fajna stajnia. A jak oceniasz MBUJ do Elite, ps. a bj Summita nie planujesz testować?tongue_out pozdrawiam! Bardzo lubię takie foto relacjasmile
      • gorligorligor Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 13:00
        /sorki za literówki, coś mi chyba oczy albo palce "przeskakują"tongue_out/
    • pinik Szerokosc tylnich kol 13.02.13, 13:02
      Nienawidze, nienawidze, nienawidze mierzyc!!!! Ale zmierzylam! Tylko szerokosc tylnich kol smile

MBUJ: 65 cm
      BI: 63,5 cm
      Nipper: 63 cm
      MB Swift: 58 cm
      Emma Nitro City: 58 cm

Ale jestem z siebie dumna smile
      • kkitka Re: Szerokosc tylnich kol 13.02.13, 13:17
        Dobra robota smile Super wyglądają te wózki! Tak patrząc na fotki to myślę, że nipper to taki fajny mały wózek terenowy, zgrabny wink
        • pinik Re: Szerokosc tylnich kol 13.02.13, 13:30
          Tak, nipper to tak jak pisala kiedys zdajsie Saras: male terenowo-sportowe autko (niskie, szerokie z mala kierownica smile
      • marimag85 Re: Szerokosc tylnich kol 13.02.13, 19:50
        My z Ciebie też. smile Dzięki! smile
    • monika_kas Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 13:32
      Super kolekcja! Naprawdę można pozazdrościć smile

zdjęcia też bardzo fajne, trafnie ukazują różnice pomiędzy tymi wózkami smile
    • agusia041 Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 13:46
      Pinik, jesteś tu zdecydowanie bezkonkurencyjna, cztery wozy terenowe naraz naprawdę robią wrażenie big_grin
    • evitek83 jeden jedyny:) 13.02.13, 13:58
      a tak z ciekawosci, jak byś miała zostawic tylko jeden z trójkołowców, ktory by to był i dlaczego?smile
      • pinik Re: jeden jedyny:) 13.02.13, 14:11
        Uwierz mi, jesli by byl ten jeden jedyny, to bym tyle ich nie miala smile

To zalezy do czego. Urbana bym jako jedyny nie miala, bo do auta to z nim problem.

Swift do auta fajny, ale budka srednia na upaly itd.

Choc jakby mial byc jedyny to chyba albo nipper albo Indie.
        • escapezone Re: jeden jedyny:) 13.02.13, 14:57
          mnie by mąż chyba spakował i wystawił razem z wózkami jakbyśmy mieli więcej niż 1 smile wtedy chyba sama bym się przekonała który wygodniejszy do spania tongue_out
      • martuska1982 Re: jeden jedyny:) 13.02.13, 18:03
        evitek83 napisała:

> a tak z ciekawosci, jak byś miała zostawic tylko jeden z trójkołowców, ktory by
        > to był i dlaczego?smile

To samo pytanie mi się nasuneło.

linkap_wawa napisała:

> Fajne! Musze pokazac mojemu facetowi, ze sa duuuuzo bardziej zakrecone niz ja l
        > aski - wmkwestii wozkow ma sie rozumiecsmile

ja swojego od razu do kompa zawołałam, żeby luknął. smile

Mnie z całej tej klekcji najbardziej podoba się bumbleride indie. Zauroczona jestem tym wózkiem. smile
    • linkap_wawa Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 14:57
      Fajne! Musze pokazac mojemu facetowi, ze sa duuuuzo bardziej zakrecone niz ja laski - wmkwestii wozkow ma sie rozumiecsmile jeszcze elita brakuje do porownan, chociaz mysle ,ze skoro masz i MBUJ i swifta i nippera i BI, to elit juz chyba nic by do twojej kolekcji nie wniosl...wink
    • calineczka793 Dobra robota. 13.02.13, 17:29
      Indie ma piękny kolor, jednak i tak najbardziej podoba mi się sylwetka obu MBsmile Nie przemawia do mnie sylwetka Indie, a Nipper w ogóle mi się nie podobasmile
      • saras-wati Re: Dobra robota. 13.02.13, 18:13
        calineczka793 napisała:

> Indie ma piękny kolor, jednak i tak najbardziej podoba mi się sylwetka obu MB:-

To samo chciałam napisać - jak stoją wszystkie obok siebie, to najładniejsze są MBbig_grin
        • pomilak1 Re: Dobra robota. 13.02.13, 18:40
          Też najbardziej mi się podobają MB!!aż w szoku jestem tongue_out
          myślę,że jednak ten swift do nas jeszcze zawita tongue_out big_grin
      • pinik Re: Dobra robota. 13.02.13, 22:33
        Tez mi sie MB bardzo podobaja wizualnie (sylwetka). Ale czemu one sie tak marnie skladaja? UJ to naprawde strasznie dlugi jest po zlozeniu. I dlaczego nie zrobia im wreszcie wentylacji w budce?

Ale glownie przez skladanie nie moglabym miec UJ np. jako jedyny wozek (no u mnie jako jedyny terenowy smile
        No i tez znacznie ciezszy jest od nippera czy indie.

A nipper to mi sie na zdjeciach tez nie podobal, a na zywo juz tak. A teraz to czasem uwazam, ze piekny jest smile Mnie sie tylko jego ten wystajacy plastikowy podnozek nie podoba i budka z brzodu jak nie jest rozlozona.
    • marimag85 Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 19:45
      Dzięki za postawienie obok siebie Emmy i Nippera! smile Dzięki temu mam teraz wyobrażenie o wymiarach zewnętrznych Emmy. smile
      Kurczę, Nipper tak zgrabnie przy tym BI wygląda... a raczej BI tak niezgrabnie przy Nipperze...
      Swoją drogą... kiedy planujesz wyprzedaż swojej floty? tongue_out wink
      • djulliet Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 20:29
        Super kolekcja big_grin Wszystkimi bym chciała pojeździć, a najbardziej chyba Indie tongue_out O Emmie Nitro myślę ewentualnie dla drugiego malucha, także jak dla mnie pełen odlot wózkowy big_grin
    • sztucznamrowka Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 20:53
      Jestem pod wrażeniem smile Super stajnia smile Jesteś extra zakręcona kobitka pinik smile
      Aż mojego M do kompa zawołałam big_grin
      Ale mi się ten Indie podoba. Niestety mój M nie cierpi trójkołowców (marudził mi jak miałam Britaxa Beep aż go w końcu sprzedałam).
      • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 21:56
        No super! Jestem juz okazem glupoty, a to nawet nie pol mojego wozkowego dobytku tu na fotkach smile
        • monika_kas Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:02
          wow smile to może Pinik zorganizujesz jeszcze jedną taka sesję zdjęciową - porównawczą swoich wózków smile Fajnie się to ogląda, no i cenne informacje można uzyskać smile
          • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:08
            Ja juz rozmyslam, czy nie zaczac organizowac weekendow w Pradze ze sniadaniem, nocleg w pokoju z lazienka i wozkiem do testowania podczas zwiedzania i spacerow po tym miescie smile
            • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:10
              A dzis zaszalalam i kupilam taki spiworek (zobaczymy, czy w Indie bedzie ladnie wygladal):

https://ecx.images-amazon.com/images/I/81dwmfJiz5L._AA1500_.jpg

I do tego jeszcze turkusowego bunker lodgera smile))
              • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:11
                ... cos mi z fotka nie poszlo...

jeszcze raz:

https://www.onlineboss.ch/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/a/4/a420417_a420417.jpg
            • monika_kas Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:12
              myślę, że to dobry pomysł.. na przykład ja byłabym chętna, bo nigdy w Pradze nie byłam smile
              • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:16
                Wozko-wczasy smile
                (zamiast agro-wczasy)

Albo wozko-weekend
                • marimag85 Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:22
                  Biorąc pod uwagę atrakcyjność Pragi i Twojej floty, to Ty się nie podśmiewuj ze swojego pomysłu, tylko... do dzieła! wink
                  • monika_kas Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:24
                    A jeszcze uda Ci się zarobić na tym i będzie jak znalazł na nowe nabytki wózkowe smile
                    • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:26
                      Moj jedyny problem to to, ze mam trojke dzieci i jestem z nimi wciaz sama. Wtedy trudno jakies biznesy sie rozkreca smile
                      • marimag85 Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:43
                        Pinik, jednak Cię ZMUSZĘ wink i poproszę o zmierzenie wysokości oparcia BI. Bo zastanawiam się czy Nippera nie sprzedać i nie kupić BI... Ale wysokość oparcia będzie dla mnie decydująca.
                        • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 23:02
                          Uwaga!!! Wysokosc oparcia (!!!) w BI: 47 cm
                          • marimag85 Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 23:10
                            Łoooo.... no toś mnie zaskoczyła. O_o
                            Nipper ma ok. 50! A buda ile od siedziska? W Nipperze mi wyszło (w pionie, tuż przy oparciu przykładałam miarkę), że jakieś 59-60.
    • magdal-enas Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 13.02.13, 22:49
      Chyba po tej sesji zrezygnuję z Indie. Jakoś do mnie nie przemówił... nie podoba mi sie ta rama, jakieś takie orurowanie... przepraszam, ale duzo bardziej podobają mi się MB. Nipper to wiadomo smile
      Ale stajnie masz niezłą, faktycznie, kiedy Ty tym wszystkim jeździsz...? a może nie jeździsz tylko masz i podziwiasz, jak kolekcjonerzy dzieła sztuki? smile
      • jelsaa Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 28.11.13, 23:38
        AAAAAAAAAAA na bezdechu weszłam na ten wątek po przeczytaniu tytułu bo miałam Swifta, mam Bumbleride Indie a myślę o Urbanie i Nipperze, a tu NIE MA fotek!! Pinik może się da coś z tym zrobić?
        Swiftem jeździło mi sie bardzo fajnie, przeszkadzalo mi tylko pochylone oparcie i brak amortyzacji (niby buja na tych paskach, ale dla mnie to lipa), BI niby jest super, ale znowu to oparcie pochylone i jakis wysoki mi sie wydaje w sensie że dziecku trudno byloby samemu do niego wsiadać, no i sama nie wiem za duży może trochę. Jesli chodzi o prowadzenie tych wózków, to stawiam znak równości, z lecuitkim może jednak ukłonem w stronę Swifta. Zastanawiam sie nad Urbanem bo ma amortyzację i nad Nipperem bo można tu postawić do pionu oparcie no i też amortyzowany.
        No i teraz pytanie do dziewczyn które mają porównanie w tych wózkach ( wszystkie 4 to chyba tylko Pinik, czy sie mylę?), ale prosze chociaż o porównania częsciowe. Nie wiem czy zamieniać to moje Indie na któregoś z nich czy to bedzie jednak zły pomysł?
        • pinik Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 29.11.13, 12:21
          Nie wiem, gdzie wstawic te zdjecia, zeby dluzej tu pobyly...

Dla mnie wielki plus Indie nad Urbanem, to jego rozmiary po zlozeniu. Jesli to dla Ciebie nie istotne, to moze sobie wymien. Mnie sie urbana o wiele lepiej prowadzi niz swifta.

Nipper jest chyba raczej dla mniejszych dzieci, bo ma niezbyt wysokie oparcie (choc moja dwulatka spokojnie w spiworku w nim siedzi i wg. mnie ma w nim o wiele fajniej niz w swifcie, ktory powoli jakis taki malawy mi sie wydaje - chocby wizualnie).
          Ja Nippera wywiozlam teraz do rodzicow, bo sie do nich samolotem wybieram z jakas parasolka, zeby miec na miejscu zima wozek na porzadnych kolach, wiec na codzien z niego nie korzystam, choc go naprawde lubie.

Indie juz dawno sprzedalam, ale jeszcze do niego wroce, tylko mi sie ten nowszy model marzy, bo mi sie w starym strasznie wyglad podnozka nie podoba i ta jego regulacja, a nowe to znow drogie sa.

Mam teraz za to jeszcze z trojkolowych TErraina, ale on to juz wielki dosc jest (choc fajny!).

GT tez polecam smile
          • shinee5 Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 29.11.13, 13:54
            Pinik, jak się nie da wkleić, to chociaż zapisz fotki na fotoforum gazety i daj do nich linka, pls pls.
            Np. można skorzystać z fotoforum gazety "Wnętrza mieszkań" - jak się zalogujesz pod swoim nikiem - pojawi się u góry, obok opcji szukaj opcja "dodaj fotki" - można ich tam trochę zapisać. A zaraz potem jest opcja "Zdjęcia", a w niej galeria, zarządzaj, dodaj.
            Strasznie szkoda Twoich zdjęć, dodaj je pls smile
          • jelsaa Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 29.11.13, 14:20
            Własnie dla mnie nie są tak istotne rozmary po złozeniu, ani waga wózka, liczy sie tylko komfort dziecka i potem mój w prowadzeniu. Pinik a jesli chodzi o amortyzację to który Twoim zdaniem ma najfajniejszą od 1do 3 bo Swifta nie biorę już pod uwagę. I który Tobie sie najlepiej prowadziło też od 1 do 3. To już mi da jakiś obraz sytuacji. No Terrain mi sie podoba, ale jakis taki duży przez te koła mi sie wydaje, choć pewnie jeździ sie nim jeszcze lepiej niz Urbanem. Pinik ja też mam ogromną prośbe o wstawienie ponowne tych zdjęć. Będę Ci bardzo wdzięczna. smile
            • jelsaa Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 02.12.13, 08:27
              Hej dziewczyny,no jak żadna nie pomoże? Napiszcie który wózek był/jest dla Was fajniejszy, fajniej amortyzowany, wygodniejszy dla dziecka. Moje młode ma półtora roku smile
              • agusia041 Re: MBUJ, MB Swift, Nipper, Bumbleride Indie - fo 02.12.13, 16:25
                Dla półtoraroczniaka odpuściłabym sobie Nippera, na długo nie starczy. Oparcie faktycznie można ustawić do pionu, ale jest krótkie, w ogóle całe siedzisko nie jest zbyt obszerne. Kupiłam ten wózek jak mały skończył 9 m-cy, wymieniłam na MBUJ jak miał ok.1,5 roku.
                Obydwa wózki prowadzą się równie lekko i mają bardzo podobną amortyzację, dość twardą, ale sprężystą. UJ jest jednak bardziej przyszłościowy, poza tym ma lepszą budę, tej w Nipperze jakoś nie mogłam polubić.
                Do BI też się przymierzałam, ale boję się, że po Urbanie może mnie rozczarować smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka