Dodaj do ulubionych

BJCM GT :)

21.03.13, 15:07
Po tygodniach konsultacji, oglądania, rozważania przyjechało dzis do mnie piękne całe czarne citi mini GT. Wszystkim radzącym i odpowiadającym na pytania serdecznie dziękuję. Wózek wygląda rasowo.
GT zostanie głównym wózkiem jak zima sobie w końcu pójdzie. Czas się pożegnać z BeYou... wozkomania minimalistyczna przewiduje tylko jeden egzemplarz na stanie wink
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: BJCM GT :) 21.03.13, 15:30
      przybij piatke - moje gt przyjechalo do mnie we wtorek - tez cale czarnesmile jak dla mnie super - o taki wozek mi wkasnie teraz chodzilo! Kupilam sliczny kocyk na lato, zaraz przyjdzie wkladka helenkowa i bede juz wogole cala w skowronkachsmile
      A jezcze tylko organizer jakis musze obczaic i wstazki na palak!!!
      • pinik Re: BJCM GT :) 21.03.13, 16:08
        No to ja tez od tego tygodnia dolaczam do grona GT smile TYlko u nas niestety nie caly czarny, a czarny z szarym, ale w sumie, to jakos nie rzuca sie w oczy, ze nie czern, a nikt mi z PL nie chcial przeslac do Czech tego black/black sad

Mam jedno pytanie do was: czy jak jedziecie szybko po np. kostce bazaltowej, to slyszycie nieraz stukanie w przednim kole? Mam wrazenie, ze jak jest maksymalnie dociazone przez moment (jak resor do konca sie juz ugnie), to ten dzwiek powstaje. Ale ja strasznie w kolach nasluchuje dzwiekow, wiec moze to normalne (nie jest to jakis strasznie glosny czy wkurzajacy dzwiek).
        • pinik Re: BJCM GT :) 21.03.13, 16:09
          P.S. Wklejcie no jakas fotke takiego calego czarnego, prosze.
          • linkap_wawa Re: BJCM GT :) 21.03.13, 17:27
            nie zauwazylam zadnych stukow ani innych odglosow z kolka, ale tez jakos specjalnie sie nie wsluchiwalam... jutro na spacerze poslucham jeszcze raz..

z wkladka ze spiworka zimowego - nie chcialo mi sie juz go odpaszacwink
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/oLIGx7WPumn2sm9c5B.jpg
            • pinik Re: BJCM GT :) 21.03.13, 17:51
              Dzieki!

To wsluchajcie sie w to kolo na wiekszych wybijach.

Ja mialam wczesniej verse. Duzo gorzej sie ja pchalo. Gorzej wywazona (siedzonko przodem do mnie tylko testowalam), gorsze podbijanie i manewry i ksztalt raczki. O dziwo GT da sie nawet na tym przednim resorku pobujac od biedy.
        • alo_ha Re: BJCM GT :) 21.03.13, 17:46
          Na razie szybko jeżdze tylko po mieszkaniu i jest cichy. Inna mnie rzecz zastanawia - jak go składam to uderzam rączką o podłogę. Chyba powinnam ją przed złożeniem składać? Też to macie?
        • pomilak1 Re: BJCM GT :) 21.03.13, 17:51
          Pinik i nic się nie pochwaliłaś? tongue_out mi nic nie stuka, nie raz biegłam z GT i nic nie słyszałamsmile

Ja mam oryginalny organizer i jestem zadowolona smile jest mały, ale mi o to własnie chodziłosmile a co najważniejsze ma 2 zamykane przegródki - tego mi brakowało w sunshinekids smile
      • alo_ha Re: BJCM GT :) 21.03.13, 17:50
        Och to jesteś bardziej zaawansowana. Ja na razie tylko myślę o wkładce i organizerze i paskach na pałąk. I o śpiworze myślę.. generalnie dużo myślę chyba trzeba zacząć działaćsmile
        • gorligorligor Re: BJCM GT :) 21.03.13, 23:31
          a chwaliła się pinik chwaliła w innym wątkutongue_out moje gt-ątko też nic nie stuka (ja chyba jeszcze słyszę na dwoje uszu, ale może pinik już wyczulona na dźwięki jesteś?smile, gt pcha się lekko nawet zimą, bo łatwiej (moim zdaniem) przepchać przez śniegi lżejszy wózek, niż ciężką kolubrynę. A mi jakoś metki na pałąku mini gt nie pasują (mam je w innym wozie i tam super), ale do gt? jakoś mi ta elegancja znikatongue_out; no chyba, że tylko na pałąk te metki, ale wtedy to wkładki bym już nie dawała. Fajne jest to siedzonko samo w sobie i znowu, jakoś mi żadna pstrokacizna, czy nawet gładka wkładka optycznie nie pasuje (chociaż ja mam kolorek crimson, więc do czarnulka, to może i jakoś miło dla oka będzie, w moim byłoby już za kolorowowink, a śpiworki już mam dwa-chwalę się kapkę, ale w sumie, to męża dzieło, co to się "uczył szyć" śpiworki z kocyków z Biedronki i nawet fajnie Mu to wyszłotongue_out. Też o organizerze myślę i myślę, ale mam na razie wózek na oku, więc oszczędzam, a potem organizer, no hierarchia jakaś musi byćwink
          • pinik Re: BJCM GT :) 21.03.13, 23:38
            Tak, w watku o Buffalo zdajsie wspomnialam o GT smile

Bo to byl taki zakup "na pocieszenie" smile

GT zawsze zamierzalam kiedys kupic. Ale najpierw chcialam wyprobowac jak najwiecej wozkow z przekladanym siedzonkiem. No i jak nie chcialam kupic, to tu sie wciaz jakies na sprzedaz pojawialy, a jak juz troche chcialam, to jakos nie (to samo bylo ze swiftem).

Nie umiem wytlumaczyc tego stukania. Nasmarowalam ten przegub w przednim kole i zobaczymy, czy bede cos slyszec. To nie zawsze slychac. Ale w Versie tego dzwieku nie pamietam, a to ta sama konstrukcja w przednim kole.

Fakt, ze GT fajnie jedzie jak na swoje male niby koleczka i wielkosc po zlozeniu, to bardzo wysoki komfort jazdy (wyzszy niz versa).

Pojutrze lecimy na urlop. I sie nie moge zdecydowac czy wziazc nippera, czy Indie, czy GT smile
            • agusia041 Re: BJCM GT :) 22.03.13, 08:48
              W moim GT tez przednie koło delikatnie stukało i na pewno wszystko było z nim ok.
              Wózek miałam dla 5-11 miesięcznego dziecka i myślę, że po prostu był za mało obciążony. To jest naprawdę takie delikatne postukiwanie, niektórzy mogą wogóle nie zwrócić na nie uwagi, niemniej jednak ja słyszałam, też jestem szczególnie wyczulona na wszelkie odgłosy podczas jazdy. Smarowanie nie do końca pomogło.
            • monika_kas Do Pinik i innych... stukanie przedniego koła w GT 08.05.13, 09:23
              Pinik (i inne dziewczyny też...) stuka Ci dalej to koło przednie w GT? Bo mi właśnie stuka na dużych nierównościach i zastanawiam się czy to normalne czy coś jest nie tak z tym kołem... uncertain

pinik napisała:

>
              > Nie umiem wytlumaczyc tego stukania. Nasmarowalam ten przegub w przednim kole i
              > zobaczymy, czy bede cos slyszec. To nie zawsze slychac. Ale w Versie tego dzwi
              > eku nie pamietam, a to ta sama konstrukcja w przednim kole.
              >
              • martuska1982 Re: Do Pinik i innych... stukanie przedniego koła 08.05.13, 12:27
                ja wczoraj zrobiłam sobie długi spacer po mieście, bo synek mi zasnął.Jechałam specjalnie po bruku i kocich łbach na starówce, specjalnie robiłam skróty po zaschniętym błocie, specjalnie pojechałam do parku, w którym alejki wybrukowane są kostkami z polbruku, ale takimi obłymi, a przerwy między kostkami na tyle spore, ze każdy wózek mi tam stukał (pamiętam że xa z pompowanymi kołami doprowadzało mnie tam do szału). GT jechał cichutko, jakby w powietrzy sunął i to bez względu czy szłam wolno czy przyspieszałam. Zupełnie bezgłosnie w każdym terenie.
              • gniesia007 Re: Do Pinik i innych... stukanie przedniego koła 08.05.13, 12:50
                Hej
                Ja tez moim przez ostatnie dni całymi dniami błądzę i przedwczoraj pierwszy raz usłyszałam jakiś dziwny pisk, wczoraj tez jadąc przysłuchiwałam się i zastanawiam się właśnie nad przednim kołem, chyba amortyzator, dzisiaj wyczyszcze koła, bo troche sa od piasku wiec moze przez to i dzis zobacze czy to kolo czy stelaż, w sumie nie wiem jak jest z tym obciązeniem ale u mnie wychodzi w całości juz jakieś 18kg w porywach do 20kg, może to za dużo i cosik z kołami się dzieje.
                A ze stukaniem zobacze dzis czy cos takiego jest, może coś się tam poluzowało, albo ten amortyzator swoje robi jak jest za małe obciążenie. Ponoć w elite tak stuka bez obciążenia.
                • gorligorligor Re: Do Pinik i innych... stukanie przedniego koła 08.05.13, 13:45
                  hej, mi stuka a raczej to chyba amortyzacja tak pracuje na bardzo dużych nierównościach lub przy sporym obciążeniu podnóżkawinkElite też tak ma przy gwałtownych zjazdach = dołki
                  • martuska1982 Re: Do Pinik i innych... stukanie przedniego koła 08.05.13, 13:50
                    ja woże synka (13 kilo), ale kosz często mam załadowany (bywa, ze obciążenie kosza do 6-8 kilo mi dochodzi).Nawet z takim obciążeniem nie zauwazyłam dźwięków.No ale może za krótko jeżdżę.
                    • gniesia007 Re: Do Pinik i innych... stukanie przedniego koła 08.05.13, 18:55
                      Ja o zakupach nie wspomniałamsmile to moj podstawowy załadunek na wyprawe z Zuząsmile mam nadzieje, że jak się przejadę po SI to i zaladunek będę segregowaćwink zeby lzej bylo.
                      Dzisiaj się przysłuchiwałam i juz mi nie piszczy ani nie stuka, widocznie amortyzator mi sie troszkę piachem obsypał i tak piszczało.
    • pinik Re: BJCM GT :) 21.03.13, 23:39
      A tak wogole to ten GT jest dosc popularny na forum. Ciekawa jestem, ile jest teraz jego posiadaczek na forum.
      • gorligorligor Re: BJCM GT :) 22.03.13, 00:03
        hahhaa, można forumową listę zrobićtongue_out ooo to dobrze, że chyba tej versy jednak nie kupiłam (wahałam się między nią a mini GT), teraz co prawda i tak będę celować w wózek z przekładanym siedzonkiem, bo jednak młodszy woli tak jeździć, ale dla starszego gt jest bez dwóch zdań naj naj naj! Liczyłam tylko, że może Versa jeździ podobnie jak mini gt, a z opinii wnioskuję, ze jednak różnicę czuć...
        • linkap_wawa Re: BJCM GT :) 22.03.13, 08:26
          no jesli chodzi o plynnosc jazdy i lekkosc manewrowania to oczywiscie ze gt bije verse na glowe, ale ja bym tych dwoch wozkow nie porownywala - to jak dla mnie dwie rozne konstrukcje.
          A jesli chodzi o wystroj - to moim zdaniem do calego czarnego to az sie prosilo o jakis kontrast na siedzonku (zaraz ma przyjsc ta moja wkladka to ci pokazewink), choc rzeczywiscie widzialam gt kolezanki z pomaranczem i tam juz dodatkowe ozdoby wcale nie bylyby konieczne.
          A wstazeczki to jeszcze zobaczymy, afro i tak poki co nie szyje.
          • kar-ula Re: BJCM GT :) 08.05.13, 21:13
            Napiszcie mi proszę, w jakim wieku dzieci wozicie w GT? Wiem, wiem, na pewno już było, ale tyle jest wątków o GT, że nie chce mi się szukać, a chcę wiedzieć, kiedy najlepiej zacząć myśleć o tym wózku.
            • gniesia007 Re: BJCM GT :) 08.05.13, 21:29
              Moja zaczeła jeździć mając 16msc albo 17msc, była dość duża a miała mega dużo miejsca.
              • martuska1982 Re: BJCM GT :) 08.05.13, 21:38
                Ja kupiłam wózek w połowie kwietnia czyli jak mój syn przekroczył 2l i 3m. smile
            • luccy83 Re: BJCM GT :) 09.05.13, 17:05
              Mój jeździ ledwo skończył miesiąc. Jest to nasz drugi wózek do emmaljungi, mąż i dziecko zachwyceni. Ja się boję, że go za bardzo utrzęsie więc ograniczam spacery w BJCM GT, ale do sklepu, czy parku z równymi alejkami, na wszystkie wyjazdy autem zabieramy baby joggera. W emmaljundze śpi w domu, chodzę po większe zakupy i dłuższe spacery jak wiem, że chodniki nierówne będą.
            • alo_ha Re: BJCM GT :) 09.05.13, 22:01
              10 miesięcy, dziecko chciało jeździć przodem
              • kar-ula Re: BJCM GT :) 09.05.13, 22:11
                Luccy, ale jak go tam umieszczałaś jak miał miesiac-dwa? w na płasko rozożonym czy z jakąś dodatkową wkładką, gondolą czy jak? Bo z tego, co czytam, to dość obszerny wózek.
                Jaką masz Emmę? Moje dziecko ma 3 miesiące i mi w spacerówce Emmy tonie, a GT chyba też niemały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka