linkap_wawa 25.03.13, 09:58 pokazcie swoje wiosenne odslony wozów szkrab niestety nie dal sie odmontowac - dziewczyna lubi błysk fleszy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkitka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 10:09 Ale kolorowo A ja mam nadzieję jutro dostanę zakupiony właśnie MB Swift to wtedy będę kombinować z wiosennymi dodatkami Odpowiedz Link
agusia041 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 13:22 Moje Si też już z nową wkładką czeka na wiosnę Odpowiedz Link
tereferefretka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 14:05 jaka świetna dzidzia )) i wózek piękny szkoda ze gt tak pozno wszedl na rynek, o wiele bardziej mi sie podoba od zwyklego mini na którego po tym zalewie na forum mam alergie ) Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 15:05 Dzidzia słodka i widać, że "wózkowa" Mi też GT bardziej się podoba niż zwykłe BJCM. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 15:16 To moja pierwsza wiosenna odsłona Chociaż na spacer z Si jeszcze się nie wybieram, może w przyszłym tygodniu, ponoć ma być cieplej to i śnieg zniknie Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 15:17 A skąd masz taki kolorowy kocyk? Czy to też od p. Helenki? Odpowiedz Link
lukkoye Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 16:16 Linkap czyli ten kocyk jest tylko z dwóch warstw minky tak? bo mi własnie koleżanka ma coś w tym stylu na wiosnę uszyć i cały czas zastanawiałam się co dać na wartwę wewnętrzną i czy coś do środka trzeba włożyć wózki w wiosennych odsłonach super wyglądają moje gt nadal ma zimową aurę,ale trzeba powoli myśleć o zmianie Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 16:31 Kocyk, który składa się z dwóch warstw minky można ocieplić albo nie, są różne grubości i rodzaje ociepleń. Zależy jak ciepły chce się mieć kocyk. Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 20:32 w srodku nic nie ma - tylko dwie warstwy minky, wiec nie jest sztywny. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 17:03 Linkap podaj proszę nick sprzedawcy tego kocyka może być na priv Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 17:11 Zachorowałam na taki kocyk: Zamierzam go sobie uszyć. Ma być dla synka Już jeden z ornamentem w kwiaty mam, tylko jeszcze zdjęć nie robiłam. Z jednej strony polar turkusowy a z drugiej bawełna - o taka: Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 17:15 Ale fotkę etui na pieluszki z tej samej tkaniny mam: Odpowiedz Link
afroddytta Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 16:11 Ja ostatnio podobny do tego biało-czarnego nabyłam w Jysk za grosze, jak masz w okolicy to zajrzyj bo oni likwidują materiały i wszystko wyprzedaja po 20-30 zł za 5mb. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 25.03.13, 17:24 aukcja kocyka allegro.pl/kocyk-minky-75-100-cm-i3107481460.html Odpowiedz Link
escapezone Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 11:12 piękny ten kocyk bez wypełnienia, pisałam do tego sprzedawcy ale nie szyją na indywidualne zamówienie, a połączenie akurat kolorów jakoś dla chłopaka mi nie pasuje... i coś chciałam z czerwonym... a cholera mam dwie lewe ręce do szycia... więc nie tykam maszyny. Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 11:23 ale wsrod rzeczy, ktore oni sprzedaja sa tez inne kocyki w bardziej chlopskich kolorach Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 11:24 sztucznamrówka szyje, zobacz w wątku dla sprzedawców Odpowiedz Link
escapezone Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 13:07 linkap ale ja np. wolałabym 1 kolorowy ii tu lipa jest i kolor czerwony którego z tego co widzę też nie mają Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 13:20 to moze cus takiego - fakt, ze dwa kolory no ale ten czarny jest malo zobowiazujacy: allegro.pl/kocyk-niemowlecy-minky-6-kolorow-duzy-95cmx75cm-i3075686555.html albo uderz do p. Helenki albo wlasnie do ktorejs z forumek. Sama bym ci uszyla, ale jeszcze nie mam maszyny Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 14:24 Ten linkowany kocyk to od ozlanski.pl - ma bardzo słabej jakości minky, na pewno nie te z USA. Ja bym u niego nie kupiła. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 13:21 Moim zdaniem to ostre kolory mają, takie zdecydowane i do tego odważne połączenia kolorystyczne Ale za to cena konkurencyjna. Jak zawsze coś za coś Odpowiedz Link
escapezone Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 14:15 linkap dzięki, no wlasnie chyba uderze do p.helenki ew. do mammooni bo kiedys kupowalam tam kocyk i sprzedalam bo electric blue nie okazal sie taki jak na zdjeciach ;] a cos takiego cienkiego by mi sie przydalo linkap a pralas juz ten kocyk? bo np. dziewczyny pisaly na drugim forum ze kupily kocyki u ozlansky czy jakos tak i po praniu szmata sie zrobila Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: przepedzam zime - kto ze mna? 26.03.13, 14:30 nie pralam... mam nadzieje, ze jesli bede przestrzegac instrukcji to bedzie ok - minky nie powinno sie wirowac i prasowac. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 13:50 No właśnie, zastanawia mnie cena tych kocyków - bardzo atrakcyjna... aż za bardzo. Zapytałam więc sprzedającego skąd jest używany przez nich polar minky, czy z USA i cisza...... Moim zdaniem to może być minky koreański (jest tańszy i gorszej jakości a jak się nie widzi spodu to trudno odróżnić od oryginalnego). Wiem co mówię bo widziałam różne minky. Mam ostatnio bliższy kontakt z dziewczyną, która sprowadza minky z USA. A tu na zdjęciu jeden z moich kocyków bawełna+polar Odpowiedz Link
calineczka793 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 15:47 Ja kupiłam chłopakom też te kocyki z belle petti i wg mnie to nie jest oryginalne minky, w porównaniu to kocyka z mammooni, który kupiłam od escapezone to takie troszkę szmatki, ale za tą cenę warto, jak się samemu nie szyje. Odpowiedz Link
calineczka793 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 15:49 Ja zadałam pytanie odnośnie konkretnych kolorów, sprzedający który ma minky z USA kojarzy, tutaj Pani, notabene bardzo miła, odpisała, że to po prostu głęboki niebieski i turkusowy, więc wg mnie to nie są oryginalne minky Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 13:59 Co do kocyków na lato (na chłodniejsze letnie dni) to polecam kocyki dwustronne flanelowe. Znalazłam piękne materiały i osobiście macałam Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 14:22 sliczne te flanelki, nadały by sie tez na taka ciensza wkladke do wozka... a uszylabys zwykla prosta wkladke (ewentualnie z jakims nizbyt grubym wypelnieniem w srodku)??? potrzebuje do mojego valco, bo tam material siedziska jest dosyc sliski i musze miec cos co sprawi, ze mi dziecie nie bedzie zjezdzac , a nic chce takiej z gabka w srodku, zeby nie skracac dodatkowo siedziska. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 14:28 Tak, uszyłabym Ja szyję właśnie takie bez gąbki - inne wypełnienie daję i przez to nie spłycają one siedziska. Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 15:31 super - to napisze do ciebie na priv. Odpowiedz Link
afroddytta Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 16:10 Chyba porażka bo u mnie (i u Ciebie pewnie też) zawieje i zamiecie, istny sajgon... Odpowiedz Link
martuska1982 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 18:02 no własnie weszłam tu by napisać, ze coś to przepędzanie zimy nie idzie. Mój maclarenik piękny z kolorową wkładką czeka. Dzis już zrezygnowana schowałam go na szafe. Odpowiedz Link
escapezone Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 22:14 a ja zastanawiam się czy nie wyjąć choinki i nie ubrać jej w jajka i nie ulepić kurczaka ze śniegu Odpowiedz Link
martuska1982 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 22:25 dokładnie to samo dziś mężowi powiedziałam. że aura nastraja bardziej na ubieranie choinki niż malowanie jajek. Odpowiedz Link
nicolcia9 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 22:28 Ja też już nie mogę doczekać się wiosny (tej prawdziwej, ciepłej, zielonej wiosny ) bo ta pogoda mnie dobija Normalnie aż odechciewa się wychodzić z domu Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 02.04.13, 08:43 Ja mam jeszcze choinkę ze Świąt BN (stoi na balkonie w donicy) - tak myślałam czy nie ubrać ją w kolorowe jajeczka Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 02.04.13, 10:17 Poproszę o fotki maclarenika Odpowiedz Link
martuska1982 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 16:49 nareszcie!!!Dotarła do mnie własnie paczka z aparatem,mogę fotki cykać. Wrzucam mojego maclarenika czekającego aż śnieg pójdzie sobie precz. i mój mały kibic w brumbrumku (zawsze jak wyciągam wózek to nie odpuści i musi posiedzieć). Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 16:55 Jaka ładna wkładka do tego Maclarena Widać, że pasażerowi spodobał się nowy wózio Odpowiedz Link
nicolcia9 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 16:58 Świetną ma fryzurkę mały pasażer Odpowiedz Link
martuska1982 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 17:03 nie da sie nad jego włosami zapanować. Nwet jak go ładnie uczeszę jak gdzieś idziemy to spod czapki potem i tak wyskakuje trzecha. Jak się zrobi ciepło planujemy maszynką przejechać, ale juz mi szkoda na zapas tych loczków. Odpowiedz Link
nicolcia9 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 17:05 Nie obcinaj Ja żałuję, że mojemu ścięłam jego długie włoski Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 17:09 Nie, nie obcinaj tych super włosków A w jakim wieku dziecię? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 17:35 ma dwa lata i 3 miesiace.W sumie to miałam startować do przedszkola w tym roku (przy dobrych wiatrach by się udało wcisnąć rocznik 2011, mimo ze przyjećia dzieci z 2010 są), ale nie wiadomo czy nie zabiorą dzieciom rku przez przyspieszenie obowiązku szkolnego, a do tego mój syn już teraz jest trochę opóźniony względem rówieśników. Dlatego postanowiłam, ze jeszcze ten rok z nim posiedzę w domu, a w takim wypadku nie musze panować nad jego włosami, do ludzi chodzić za bardzo nie bedzie, więc moze faktycznie nie obcinać. Odpowiedz Link
tereferefretka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 19:49 rewelacyjny wlosy sa po prostu extra nie obcinaj mu, bo bedziesz potem żałować a z tym siedzeniem w domu,wiesz moja 2,5latka jak szla do przedszkola tez byla troche do tylu(pozno odpieluchowana,malo mowila bardzo) po 2 miesiacach inne dziecko,mowi calymi zdaniami, woła o potrzeby,je sama itd ale moje w przedszkolu są razem,bez podzialu na grupy to w ich przypadku też dużo dało (dzieciaki 100% czasu razem) Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 04.04.13, 00:01 Mój synek ma 2,2 lata i gada że hej, dziś na przykład zapytał "Czy jesteśmy z niego dumni?" No szczęki nam opadły Ale za to robi w pieluchy... Jestem z nim w domu i do przedszkola to w przyszłym roku we wrześniu dopiero pójdzie bo teraz nie przyjmują rocznika 2011 niestety Odpowiedz Link
martuska1982 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 04.04.13, 00:19 mojej siostrze (ma córkę miesiac młodsza od moejgo syna) powiedziano, ze w turze uzupełniajacej dzieci z początku 2011 mają szansę. Moje dziecię jest opóźnione o tyle, ze wszystko zawsze robił na końcu.Jak były widełki, ze od do dziecko musi zacząc siadać, chodzić itp.to on robił to już przy górnej granicy, na granicy widma wizyty u specjalisty.Ze wszystkim tak było.Gadać dopiero teraz zaczyna, ale są to pojedyncze słowa, często zrozumiałe tylko dla nas. Widzę u niego pewne objawy autyzmu dziecięcego, ale z kolei aby mówić o autyzmie muszą wystąpić rózne objawy, a te inne wykluczam.natomiast jest klasycznym przykładem ADHD.Jak tylko dowiem się gdzie i w jakim wieku się to diagnozuje to pójdę, bo nie chcę by mu cokolwiek utrudniało życie w przyszłosci. Odpowiedz Link
calineczka793 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 12:38 Jest coś takiego jak spectrum autyzmu, ale to pewnie wiesz - to nie klasyczny autyzm, wydaje mi się, że zarówno ewentualny autyzm i ADHG już wieku 2,5-3 lat można działać w sprawie diagnozowania. Odpowiedz Link
calineczka793 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 12:35 Aaaa - jaka piękna fryzura - NIE OBCINAĆ, NIE OBCINAĆ - bo potem Matka będziesz żałować Odpowiedz Link
ola.otiska Re: przepedzam zime - kto ze mna? 29.03.13, 16:53 Ale słodka czerwona dziewczynka! Odpowiedz Link
afroddytta Dziwny obrazek 29.03.13, 22:55 Przypomniało mi się co dziś widziałam, nie wiem czy to też przywoływanie wiosny (raczej lata) czy nowe (dotąd mi nie znane) zastosowanie parasolki w wózku. A więc śnieżyca, zawieja, śnieg pada dosłownie z każdej strony a tu mamusia na spacerze z dzieckiem w spacerówce Jedo Fyn z przypiętą parasolką, parasolka jakby nad dzieckiem, ale w tej aurze to raczej było bez znaczenia. Ja w każdym razie pierwszy raz widziałam taki obrazek, a może po prostu w mojej okolicy tak się nie nosi Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Dziwny obrazek 30.03.13, 07:11 pewnie zapomniała folii i tak sobie radziła. a ze efekt zaden to inna bajka. Odpowiedz Link
ela.86 Re: Dziwny obrazek 30.03.13, 11:22 dziewczyny, a miałyście kontakt z wkładkami jette? chyba pinik tez je miała? ja statnio kupiłam, i są naprawdę genialne, materiał to bardzo delikatkna bawełenka, taka ala flanelka w dotyku, a wypełnienie jest z jakiejś pianki chyba zapamiętującej kształt czy coś... w każdym razie bardzo przyjemna. Plecam, ja do mini kupiłam, który właśnie do mnie jedzie aaa a co do kocykow z minki , ja kupiłam ostatnio ten allegro.pl/show_item.php?item=3106928693, mam też la milou i ten z linka niczym nie odbiega od la milou a jest grubszy (taka kołderka), fajnie są odszyte, i ze 2 razy większy no i tańszy. Polecam. Odpowiedz Link
pinik Re: Dziwny obrazek 04.04.13, 00:20 Ja mam wkladki niemieckiej sieci sklepow BabyOne, ale one chyba sa szyte przez ta sama fabryke, tylko inne metki im doszywaja i troche inne odcienie maja kolory. Sa bardzo podobne do Jette, ale tansze (20 eur). Mam ich chyba 3 i bardzo je chwale. Troche sie peelinguja przy nozkach, ale latwo to ogolic. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 03.04.13, 17:03 To kolejna odsłona mojego PP Si - wkładka, organizer i ochraniacz na pałąk od P. Helenki Chcę ten zestaw ożywić jakimś kolorowym kocykiem Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 11:18 A jaki radzicie uszyć kocyk do tego zestawu PP Si ? - taki smutnawy się wydaje... Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 09:42 Poszalałam z kolorami i zamiast Globetrottera Crown Blue będę miała taki: Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 09:45 Podobał mi się od pierwszego wejrzenia he he he Odpowiedz Link
calineczka793 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 12:34 Piękny jest - dla tego wózka jestem skłonna jeszcze raz spróbować parasolki Sztucznamrówko kupiłaś go stacjonarnie czy w necie? Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 18:13 Kupiłam go dzisiaj w Tosia.pl Dzisiaj też skończyłam szyć mój kolejny kocyk - po dwóch stronach minky jade/charcoal a w środku cienkie ocieplenie (150g/m2) oraz nowość - metki Uszyłam go na wiosnę dla synka Odpowiedz Link
martuska1982 Re: przepedzam zime - kto ze mna? 09.04.13, 18:31 ja dziś dostałam druga wkłądeczkę do maca.Wprawdzie bardziej jesienna niż wiosenna (motyw jak i jej grubość do takich wniosków skłania), ale nadal kolorowo.Wkładka miała być do maca na wymianę, ale jest szersza i grubsza niż tamta fioletowa, a do tego kolorystycznie idealnie będzie pasowała do bjcm gt orange/shadow. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 09.04.13, 22:59 Bardzo fajna ta wkładeczka Ja razem z moim Volo Candy zamówiłam 3 wkładki ale nie wiem czy wszystkie będę używać Raczej do tego Candy to będę szyć, bo słaby wybór wśród oryginalnych. Odpowiedz Link
martulka_s Re: przepedzam zime - kto ze mna? 05.04.13, 14:45 Piękny : ) Marzyłam o Volo dla starszaka ale była wtedy do chrzanu kolorystyka, same jasne budki i w końcu się nie zdecydowałam. Takiego bym brała bez zastanowienia. Odpowiedz Link
sweetmelongirl Re: przepedzam zime - kto ze mna? 09.04.13, 23:02 ale tu pięknie i wiosennie Odpowiedz Link
gorligorligor Re: przepedzam zime - kto ze mna? 17.04.13, 09:41 monika_kas napisała: > śliczny kocyk Dzięki! Odpowiedz Link
monika_kas Re: przepedzam zime - kto ze mna? 17.04.13, 09:44 wkleiłam co by inne forumki mogły podziwiać Odpowiedz Link
gorligorligor Re: przepedzam zime - kto ze mna? 17.04.13, 11:23 dzięki moniś a skrobnęła byś mi na gazetowego (gorligorligor@gazeta.pl) jak Ty to robisz? żeby już nikogo nie męczyć Odpowiedz Link
gorligorligor Re: przepedzam zime - kto ze mna? 17.04.13, 09:40 no nie umiem wkleić bezpośrednio zdjęcia Odpowiedz Link
monika_kas Re: przepedzam zime - kto ze mna? 17.04.13, 09:44 gorligorligor napisała: > no nie umiem wkleić bezpośrednio zdjęcia Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: GT z kocykami 17.04.13, 12:10 oj ten jasno zielony z samochodzikami jest super! a powiedz czy ja mam ci przeslac te wymiary siedziska, no bo widze ze skoro juz masz to chyba nieaktualne? siedzisko wymierzone i wymiary spisane, ale dopiero jutro bede miala mozliwosc przeslania skanu Odpowiedz Link
gorligorligor Re: GT z kocykami 17.04.13, 12:32 sztucznamrowka napisała: > Moje nowe GT i kocyki własnej roboty sztuczna śliczne te Twoje kocyki. Chyba też w wakacje spróbuję coś uszyć, ale Tobie to tak pięknie wychodzi....a do środeczka coś "pakujesz" pomiędzy te dwie warstwy? Odpowiedz Link
gorligorligor Re: przepedzam zime - kto ze mna? 17.04.13, 12:34 linkap_wawa napisała: > pokazcie swoje wiosenne odslony wozów > szkrab niestety nie dal sie odmontowac - dziewczyna lubi błysk fleszy to chyba linkap mamy kocyki z tego samego źródła Odpowiedz Link
kkitka Re: przepedzam zime - kto ze mna? 17.04.13, 12:47 Piękne kocyki A oto moja nowa wkładka od p. Helenki, fajnie bo pasuje zarówno do Swifta jak i bjcm, Dla synka koparki a dla mamy wąsy Odpowiedz Link