Dodaj do ulubionych

Uwielbiam bee+!

26.03.13, 18:23
Dawno nie pisałam, bo w sumie z wózka korzystam już rzadko - nie mniej korzystam, jak się ostatnio okazałowink Od września testowałam sobie różne parasolki, wracałam do niektórych marek, z których wcześniej byłam zadowolona. Przerobiłam maclareny, quinny, peg perego...
W dniu 3 urodzin małej pożegnałam się z wózkami...jak się wtedy okazało, młoda odmówiła chodzenia i po którymś powrocie ze szkoły(odbieramy zawsze starszą córkę), gdzie młoda szła na czworakach(serio!) stwierdziłam, że mam dość.

No i sprawiłam sobie znowu beesmile Jeny, zapomniałam już, jak on fantastycznie lekko prowadzi się, jaki jest piękny i przemyślany. Wiem, wiem...nie jestem obiektywna, bo uwielbiam jego design, ale jestem po stokroć zachwycona! W ogóle nie mam pojęcia, co mną kierowało, kiedy go sprzedawałam(tak samo, jak wtedy, kiedy rozstałam się z mb swift).

Myślę, że do końca wakacji spokojnie nam posłuży. Mała będzie mieć wtedy 3,5 roku i z czystym sumieniem będę wtedy mogła zamknąć temat wózkowaniasmile

Naprawdę polecam jako ostatni wózeksmile
Obserwuj wątek
    • gosia_mrufka Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 19:10
      Ja się podpisuję pod tym, co napisała saras-wati i dodam, że polecam nie tylko pod koniec, ale i na początek wózkowania.
      Od tygodnia użytkuję egzemplarz testowy od 4kids, wersja all black, więc o wyglądzie nie muszę nawet wspominać, bo oczywiste, że mi się podoba.
      Doskonale się prowadzi, jedzie cicho i to nie tylko w galerii handlowej, ale także na chodniku i kostce. Dziś po raz pierwszy lekko pojękiwał na starym bruku, ale tego to chyba żaden wózek by nie zniósł. Amortyzacja jest świetna i wyczuwalna. Koszyk duży i z łatwym dostępem, nawet jak oparcie jest rozłożone na płasko. O ile można by znaleźć spacerówkę o podobnych cechach, to przekładane siedzisko wymiata i powoduje, że w chwili obecnej bee jest moim obiektem pożądania i już kombinuję, jak tu mieć swoje własne, osobiste bee big_grin
      • saras-wati Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 19:27
        Gosia, a chyba jakaś forumka sprzedaje teraz bee - kojarzę wątek o sprzedażysmile Ja teraz będę polować na jakieś fajne dodatkismile
        • lukkoye Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 19:56
          Lady chce sprzedać swoje beewink

ja miałam przyjemność jeździć bee jak synek miał z 7/8 miesięcy i wtedy trochę za mały mi się wydawał,ale na koniec wózkowania może zakupimy sobie skoro nadaje się nawet dla 3 latkówwink
        • gosia_mrufka Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 20:01
          Ja jeszcze rozważam zakup nowego Bee na niemieckim limango. Pisałam dzisiaj w tym wątku
          Zamierzam też zapytać 4kids czy nie chcą sprzedać testowanego egzemplarza. Nie wiem czy tak praktykują.
          • gosia_mrufka Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 20:11
            Mój synek ma niecałe 8 m-cy i faktycznie trochę w bee zjeżdża i przechyla się na boki w pozycji siedzącej i półleżącej. Nie jest jednak gorzej niż w macu techno, którego mamy. Potrzebuję mały wózek do galerii, lekarza i inne szybkie wyskoki. Zastanawiam się nad zakupem zapp xtra, póki mały nie będzie stabilniejszy, bo włożony do jego siedziska miał zdecydowanie lepsze podparcie i ułożenie. Jednak różnica w amortyzacji i stukocie była już odczuwalna i słyszalna w sklepie na fugach płytek. Nie wiem jak będzie na chodniku czy kostce. Może przemęczymy się trochę zappem i w międzyczasie upolujemy jakieś bee.
            • lukkoye Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 20:17
              ja korzystałam wtedy z wózka koleżanki która miała wtedy ponad 2 letnie dziecko i była różnica w jeździe,tzn jak ja jechałam z moim synkiem to miałam wrażenie,że wózek bardziej "dzwoni" a przy większym obciążeniu był cichutki,myślę,że jakbym teraz znów przymierzyła mojego bąbla to zdecydowanie lepiej by mi się bee jeździło. Co nie zmienia faktu,że od poczatku dobrze go oceniałam a dodatkowo ten kosz do którego mnóstwo rzeczy się mieścismile

ah mieć takiego all blacka wink Saras może ustawię się w kolejce do Twojego bee jak już dziecko będzie dzielnie przemierzać świat na swoich nózkach tongue_out
              • lukkoye Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 20:18
                o all blacku było odnośnie tego testowanego wózka,bo Saras jeszcze się swoim "nowym-kolejnym" bee chyba nie chwaliłatongue_out
                • tygisek Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 20:23
                  big_grin a nie mowilam??? big_grin mowilam przeciez, ze jest to najfajniejszy "ostatni wozek"
                  ja tez nie jestem obiektywna, ale co tam!
                  • lady2009 Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 20:35
                    wywołana do odpowiedzi wink sprzedaję, sprzedaję... z żalem serca, bo dzisiaj tak na niego patrzyłam, kółeczka czyściłam i taki stoi śliczny, czyściutki i aż się prosi na wiosenny spacer, ale decyzja podjęta smile może za rok wrócę do bee, ale już wtedy używany nabędę "na chwilę" i sprzedam.
                    • agnes_nyc Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 21:02
                      saras ty to wariatka jestes smile a jednak bee
                      • saras-wati Re: Uwielbiam bee+! 26.03.13, 21:38
                        Agnes, oj tamwink Takie ostatnie szaleństwo;D Tak naprawdę zniechęciłam się do innych, a ten jest cudny! Sama zresztą wieszwink młoda, jak piszczała, gdy go wyciągałam z kartonu - najpierw interesowało ją tylko czy będzie cały "biziowy"(czyli różowy, łącznie z ramą - all pinkwink), ale jak wyskoczyło bee, to zapomniała o biziowym kolorze i tylko czekała, kiedy do może do niego wskoczyć!

Tygisek, ale Twojego denima, to chyba urodą nie przebije żaden! Udało się z budką?

Lukkoye, jak mała wyrośnie, to oprawiam moje bee w ramkę i wieszam na ścianę, hyhysuspicious
                        • lukkoye Re: Uwielbiam bee+! 27.03.13, 07:42
                          Saras albo pomyśl o nowym pasażerzewink wtedy bee nie będzie musiało być w ramcebig_grin

"all pink" może kiedyś taki zostanie wypuszczony na rynekbig_grin
                          • olus22 Re: Uwielbiam bee+! 27.03.13, 12:33
                            Nam tez bee+ został jako ostatni wózek, ale ostatnio kupiłam maca volo tylko dlatego że kolor mi sie tak bardzo podobał ze nie mogłam sie powstrzymać no i wyjazd mam w maju, stwierdziłam że bee za dużo miejsca by zajął w samochodzie.
                            • thea19 a tego volo 27.03.13, 13:44
                              to dla jak duzego dziecia kupilas? za mna tez chodzi ale to kurcze mikry wozeczek. no i maz mi bedzie smedzil bo mam 3 wozki w domu
                              bee jednak miesci spore dziecko a volo ma chyba 44cm oparcie.
                              • saras-wati Re: a tego volo 27.03.13, 15:04
                                thea19 napisała:

> to dla jak duzego dziecia kupilas? za mna tez chodzi ale to kurcze mikry wozecz
                                > ek. no i maz mi bedzie smedzil bo mam 3 wozki w domu
                                > bee jednak miesci spore dziecko a volo ma chyba 44cm oparcie.

Volo ma niskie oparcie, ale tam siedzisko jest takie hamakowate i inaczej się w nim siedzi - pupa trochę się zapada. Nie mniej moja, jak usiadła w volo, to od razu głowa jej tyłem wyleciałasad Później przyzwyczaiła się, że w volo siedzi się jak na stołeczku i głowy opierać nie możnawink
                                Thea, volo to nie wózek - jakby go nie było taki ascetyczny(jak quinny yezz), więc śmiało kupuj, bo w szafie to go nawet nie widaćwink

Olus, a jakie volo nabyłaś? Ja miałam zielone na czarnym stelażu, ale jakieś za ciemne mi się wydawało...teraz wyjeżdżam z bee, ale na wakacyjny wyjazd może tego maclarena mark II sobie sprawię - podoba mi sięsmile
                                • thea19 Re: a tego volo 27.03.13, 15:34
                                  no tak sie czaje na niego. na all wisza 2 interesujace mnie kolory. jeden na kp i to doslownie obok mnie ale sprzedawca nie odpowiada na maile a tel nie podal. drugi jest licytowany i tak sei zastanawiam czy podejsc. nigdy nie kupowalam uzywanych wozkow a te fajne kolory sa ze starych kolekcji
                                  maz mnie zabije bo do auta za siedzenie to kupilam noa. do tego dzis nim pierwszy raz wyjechalam a moje dziecko powiedzialo: mama nie, idziemy. no i wozek wiozl torby
    • pomilak1 Re: Uwielbiam bee+! 27.03.13, 14:12
      Wariatka big_grinbig_grinbig_grin
      To jaki kolor kupiłaś??
      • saras-wati Re: Uwielbiam bee+! 27.03.13, 15:06
        Zwyczajny na srebrnej ramiewink
        • olus22 Re: Uwielbiam bee+! 27.03.13, 19:04
          A ja mam wrażenie że siedzi jej się lepiej w volo niż w bee. Kupiłam dla 3 latki sporej jak na swój wiek i ma jeszcze dużo zapasu nad budą. Jestem mile zaskoczona tym wózkiem ponieważ mialam wcześniej maclareny ale nigdy volo i nie byłam znich zadowolona.
          Kolor to Dylans Candy Bar na czarnej ramie jest śliczny
          • saras-wati Re: Uwielbiam bee+! 27.03.13, 19:27
            Ja wręcz przeciwnie - w volo faktycznie jest bardzo dużo miejsca do budy, tylko pomiędzy oparciem a budą jest spora przestrzeń. Szkoda, że nie jest przedłużone oparcie, bo wtedy byłby idealny. Yezz tak rozwiązał problem - oparcie sięga do budy, która jest dosyć wysoko.

Z drugiej strony fajne jest volo, co tu dużo mówić. Mi nie do końca tylko podoba się taka płaska budka (lubię takie owalne, jak w bee czy bj lub quest), dlatego czekam na MARK II.

Jednak bee kocham i strasznie się cieszę, że jeszcze mogę nim sobie pojeździćbig_grin
        • olus22 Re: Uwielbiam bee+! 27.03.13, 19:05
          Wrzucę później zdjęcia jak dzieć do domu wróci
          • saras-wati Re: Uwielbiam bee+! 28.03.13, 13:30
            Wrzuć, wrzućsmile Ja też później w plenerze zrobię jakieś ładne zdjęcia mojej pszczółcebig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka