Dodaj do ulubionych

BJCM 4 czy BJCM GT

12.04.13, 08:02
Pisałam już na sąsiednim forum, ale tutaj odkrywam kopalnie wiedzy na temat tych wózków, przekopalam juz wiele watkow ale pozwolę sobie zadać pytanie.
Planuje zakup któregoś z ww, początkowo będzie wózkiem samochodowym pod fotelik, moze okazyjnie z gondola.?. Na początek mam bartatine po starszym dziecku, i to będzie podstawowy wózek. BJ ma być docelowa spacerowka (ew. awaryjnie po starszaku na strychu są jeszcze maclaren xt i pp atlantico- ale obydwa w średnim stanie, choć sprawne).I tu pytanie, który z ww lepiej się sprawdzi jako wózek docelowy, pojedzie po śniegu, będzie bardziej stabilny?
Bralabym gt w ciemno, ale trojkolowca nigdy nie miałam( choć chciałabym spróbowaćwink , ale, zwłaszcza po przeczytaniu wątku z awaryjnych przednim kołem, mocno rozważam cm4 ( i czy 4kolowiec nie jest jednak bardziej stabilny?), który bardziej komfortowy dla dziecka?

Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: BJCM 4 czy BJCM GT 12.04.13, 08:06
      moim zdaniem niestabilnośc trójkołowców to mit.
      Druga kwestia - cm4 ma koła piankowe, przez co w trudniejszym terenie raczej nie będzie genialny. wink
      Jeśli chodzi o zwrotnosć jest fajny, ale zaznaczam, ze ja wszystkie trzy joggery (3, 4 i gt) macałam w sklepie tylko.
      No i siedzisko dla dziecka w gt jest chyba lepsze.
      • gorligorligor Re: BJCM 4 czy BJCM GT 12.04.13, 08:55
        zdecydowanie mini gt jeśli ma sobie lepiej radzić w "trudnych" warunkach jezdnychsmile bj 3 kołowe są stabilne. Mini 3 zwykłe macałam tylko w sklepie, jest odczuwalnie lżejszy od gt, mini 4 pewnie podobne. Jeśli miałby to być tylko zapasowy wózek, głównie do auta, to pewnie zwykłe mini wystarczy, ale jeśli myślisz o tym, by był docelowym wózkiem również w teren, to ja bym stawiała jednak na GTsmilepozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka