Dodaj do ulubionych

Peg Perego SI, warto??

14.04.13, 10:54
Po "niewypale" ze swiftem (okazyjnych używek brak, nowego nie kupię bo szkoda mi kasy) naszło mnie na jakąś parasolkę w miarę tanią bo pewnie i tak nią pojeżdżę góra 2 - 3 tygodnie wink tongue_out

pomyślałam więc o SIbig_grin jakoś mnie nigdy ten wózek nie zachwycał, ale mam ochotę go przetestować tongue_out Ale czy warto ten wózek kupić dla prawie 21miesięcznego dziecka?

Na all widzę kilka używek w przystępnej dla mnie ceniewink ten pomarańczowy chyba w najlepszym stanie technicznym (brak dziur w koszu) kolor średnio mi pasuje, ale taki wiosenny w sumie więc te kilka spacerów bym przemęczyła oko tongue_out big_grin wink

Patrzyłam też na m&p tour ale tu używek nie widzę, a 650zł to już za dużo na kilkutygodniową zachciankę tongue_out

No i co ja mam sobie kupić, co? tongue_out big_grin
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 10:56

Pomilak co do dziur to one w wiekszosci maja
      Wiec jak ci sie podoba inny kolor bralabym inny
      • kedro-dasos Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 11:39
        córka ma 18 miesięcy, 12kg, ubranka na 92cm i jak dla mnie jest w sam raz- jeśli wzrostowo i wagowo masz podobną córcię to mogę zrobić zdjęcia swojej dla porównania. Córka wózek nawet lubi, ale tak do godziny nie dłużej, ale ona nie jest wymiernikiem, bo w żadnym wózku nigdy mi dłużej nie wytrzymała.Nie lubię podbijania, od początku mi nie podpasowało, ale wiem,że jestem chyba wyjatkiem w tej kwestii.Mój mąż wózkiem jest zachwycony,jego zwrotnością i tym,że się super prowadzi- ale my nie mamy dużego doświadczenia.
        • pomilak1 Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 11:46
          No moja córka starsza o kilka m-cy ale gabarytowo mniejsza big_grin waży ok 10,5kg ubranka 80/86 jakieś 92 też się zdarzają, ale wyjątki wink
          MamaDawidka nie ukrywam,że cena się też liczy bo tak jak pisałam to wózek na kilka spacerów tongue_out także wolę w kolorze niekoniecznie wymarzonym ale sprawny technicznie, tak żebym potem mogła odsprzedać szybko tongue_out big_grin
          • mama1dawidka Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 12:17
            Tak Pomilak masz racje
            Ale przewaznie te z koszami sa tansze smile
            Z rozdartymi koszami smile
            Noi taniej odzie sprzedac smile
    • agusia041 Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 13:40
      Spróbować zawsze warto. Ja mam do Si jedynie dwa zastrzeżenia: kiepsko się podbija (gorzej niż bee) a przy max wysuniętych rączkach, podczas jazdy słychać takie stukanie, głównie gdy wózek prowadzi się jedną ręką. I to tyle wad smile
      Kółka są cichutkie, wózek prowadzi się lekko, jest zwrotny i naprawdę miękki jak na parasolkę.
      Na 2 tygodnie jazdy w sam raz winkbig_grin
      • basia752 Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 14:17
        A jak z awaryjnością SI? Nowego na razie nie mam szans kupić - brak kasy niestety - no i nie wiem, czy ryzykować z używanym, zresztą używane tanie też nie są, jak na razie to średnio po ok. 600zł przy licytacjach chodzą, przynajmniej na takie aukcje trafiałam. Może teraz na wiosnę większy będzie wybór
    • aga_1980_31 Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 14:35
      pomilak1 napisała:
      ten pomarańczowy chyba
      > w najlepszym stanie technicznym (brak dziur w koszu)
      Jeśli mówimy o tym samym wózku to chyba on ma naszywany materiał z zewnątrz i na zewnątrz a dziury pewnie były wink
    • koala0405 Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 16:55
      Pomilak - nie kupuj pomarańczowego wózka. Ja miałam do beżowego wózka tylko parasolkę pomarańczową i nie mogłam opędzić się od muszek. Dziecku nawet wchodziły do nosa...takie upierdliwe. Po zdjęciu parasolki wszystko ok. Już nigdy pomarańczowego wózka...
      Co do Peg perego Si to mi się go źle podbijało. To już lepiej podbija się peg perego pliko mini.
      • jotka_k Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 17:28
        ale bajki z tym że muchy lecą do koloru wink
        użytkowałam pomarańczowy Si dwa lata, żadne muchy do niego nie leciały tongue_out
        jeśli chodzi o awaryjność to mój w ogóle awaryjny nie był, używany codziennie, na długie spacery i wyjazdy- żadnej usterki
        kosz też był bez dziur choć duże zakupy w nim woziłam
        • aga7-77 Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 19:05
          To chyba zależy od odcienia tego pomarańczowego koloru. Ja miałam taki mocno pomarańczowy chicco i też wszystkie owady do niego leciały, strasznie mnie to wkurzało.
          Mój SI też był bezawaryjny, kosz bez dziur. Wózek miałam dwa lata i sprzedałam z żalem, bo bardzo go lubiłam.
          • mariolaer Re: Peg Perego SI, warto?? 14.04.13, 21:47
            Ja miałam Si przez parę dni w domu. Raz prowadziłam na spacerze. Wizualnie bardzo mi się spodobał jak na parasolkę smile, ale z całą resztą nie przypasował mi w ogóle. Podbijanie dla mnie nieciekawe, wydawał mi się bardzo rozchybotany, kółka za głośne. Miałam wrażenie, że w każdej chwili się rozpadnie. Teraz zamiast Si mam Buggstera i Volo i to zupełnie inne wózki,dla mnie o niebo lepsze od Si. Lepiej mi się je prowadzi, podbija, są stabilniejsze i cichsze.
    • kkitka Re: Peg Perego SI, warto?? 15.04.13, 12:35
      Pomilak zarażasz normalnie wink od wczoraj przeglądam peg perego si, bo w sumie to muszę mieć wózek u mojej mamy, najlepiej właśnie jakaś parasolka smile I znalazłam na tablicy, jutro już powinien być u mnie smile ale pomna ostatnich oszustw na allegro teraz wyślą za pobraniem. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
      • pomilak1 Re: Peg Perego SI, warto?? 15.04.13, 20:56
        Kupiłaś ten za 280zł?
        napisałam do nich maila i zero odzewu uncertain
        W weekend nie miałam czasu poprzeglądać ofert, dziś też późno do domu wróciłamuncertain
        Widzę, że nie można na forum ogłaszać swoich zachcianek, bo wózki się rozchodzą a ceny na all rosną wink tongue_out big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • kkitka Re: Peg Perego SI, warto?? 15.04.13, 21:05
          Też napisałam maila, ale nie odpisali, dziś od rana dzwoniłam i się udało, zapakowali i kurierem wysłali, dam znać jak jutro przyjdzie smile Mam nadzieję, że w znośnym stanie wink
          Ale żeby nie było, ja na allegro nie licytowałam wink
    • dmc1981 Re: Peg Perego SI, warto?? 15.04.13, 22:58
      ja też zdementuje kwestię muszek, używam pomarańczowego już dwa lata i żadna muszka mi do niego się nie czepiała wink a kosz też trzyma się dobrze. Wydaje mi się, że to kosze z tych wcześniejszych modeli tak nawalały, tych bez pałąka jeszcze.
      Ja tam wózkiem jestem niezmiennie zachwycona. I z jednej strony po dwóch latach bardzo mi się chce spróbować czegoś nowego, zwłaszcza że już mam kolejnego wózkowicza, a z drugiej ten jest tak udany, że już drugiego takiego mogę nie trafić wink Myślę, żeby dla młodego kupić PP book, ale czy wówczas warto zostawić Si jako taki wyjazdowy na stałe w aucie?
      a na all faktycznie się teraz te Si wysypały, ja tak obserwuję, jakbym miała jednak sprzedawać. Teraz dla kupujących dobry czas smile

• jotka_k Re: Peg Perego SI, warto?? 16.04.13, 08:06
        hehe, ja sprzedałam Si po córce po to żeby synkowi kupić.... nowe Si tongue_out
        dmc1981 napisała:

> ja też zdementuje kwestię muszek, używam pomarańczowego już dwa lata i żadna mu
        > szka mi do niego się nie czepiała wink a kosz też trzyma się dobrze. Wydaje mi si
        > ę, że to kosze z tych wcześniejszych modeli tak nawalały, tych bez pałąka jeszc
        > ze.
        > Ja tam wózkiem jestem niezmiennie zachwycona. I z jednej strony po dwóch latach
        > bardzo mi się chce spróbować czegoś nowego, zwłaszcza że już mam kolejnego wóz
        > kowicza, a z drugiej ten jest tak udany, że już drugiego takiego mogę nie trafi
        > ć wink Myślę, żeby dla młodego kupić PP book, ale czy wówczas warto zostawić Si j
        > ako taki wyjazdowy na stałe w aucie?
        > a na all faktycznie się teraz te Si wysypały, ja tak obserwuję, jakbym miała je
        > dnak sprzedawać. Teraz dla kupujących dobry czas smile
        >
    • sztucznamrowka Re: Peg Perego SI, warto?? 16.04.13, 10:06
      KUP KUP!!! koniecznie wink big_grin
      PP SI to bardzo fajny wózek, starannie wykonany, super się składa, dobrze amortyzuje (jak na parasolkę oczywiście), super buda.
      Jedyne co mnie drażni to plastikowe rączki i okienko w budzie przez które słabo widać dziecko.
    • kkitka Re: Peg Perego SI, warto?? 16.04.13, 20:56
      Przyszedł do mnie ten czerwony peg perego z tablicy i fajny ten wózek smile Muszę go wyprać, bo tapicerka trochę zakurzona, ale kosz nowy i bez przetarć, wózek z 2011, także jestem zadowolona smile jak doprowadzę go do porządku to zrobię fotki. Obawiam się, że będzie miał jakiś feler za taką cenę, ale poza tym, że widać ślady użytkowania i jest trochę zakurzony to wszystko działa bez zarzutu. Miałam ten wózek kupić z myślą o tym aby wywieść do rodziców, nad morze, ale trochę mi go szkoda smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka