Dodaj do ulubionych

britax b-agile budka

21.04.13, 10:00
Czy w każdym modelu b-agile w budce jest element z siateczki? Interesuje mnie 4-kołowiec, nie wiem czy ilość kół ma tu znaczenie. Waham się między b-agile a BJCM. Wagowo chyba tak samo, pod względem funkcjonalności też są do siebie bardzo podobne. I nie wiem, który lepszy...
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: britax b-agile budka 21.04.13, 14:00
      4kolowy britax ma siatke w budzie
      • mahogany6 Re: britax b-agile budka 21.04.13, 22:17
        Ja mam tego 4 kołowego od paru dni i też strasznie przeżywałam siatkę w budzie a na chwilę obecną tak bardzo mi nie przeszkadzawink dziś zaliczyliśmy spacer pod wiatr i jakoś dało radę, zwłaszcza jak mały zasnął i opuściłam mu oparcie. A propos aktualnie wkurza mnie, że nie da się go jakoś przyblokować do pionu (chyba że jest na to sposób?)
        Podepnę się tutaj z pytaniem jeśli mogę czy to normalne że przy zablokowanych przednich kółkach i tak leciutko skręcają?
    • mahogany6 Re: britax b-agile budka 21.04.13, 22:43
      Napiszę jeszcze że gdzieś już pisałam, że tak samo wahałam się czy bjcm czy britax i stanęło na britaxie w końcu. Porównuje teraz ciągle jeszcze do mojego 3 w jednym bardzo miękkiego no i co zauważyłam na minus to pod górkę z drogą wysypaną dość sporymi kamyczkami musiałam blokować kola i mocno pchać, koła słychać jednak na chodnikach z kostki. podbija się tak sobie, więc nie wyobrażam sobie podbijania w bjcm, który ma wyższą rączkę. dużo fajniej śmiga hamulec i blokada kół niż w bjcm no
      A najważniejsze co mnie na początku mocno blokowało przed britaxem to tapicerka. Widziałam czerwony z milutkiej bawełny i nie chciałam takiej, bo już w sklepie cały oblazł jakimiś paprochami nitkami i innymi. Bjcm 4 ma śliczną na wygląd tapicerkę beżową, ale widziałam, że dziewczyny szyją wkładki dekoracyjne ale też na pewno, żeby było milej dla skóry. W nowym britaxie tapicerka jest bardzo fajna: matowa, sztywniejsza krateczka. Dobrze się czyści miejscowo i nie zostawia plam, a mimo to nie taka sztuczna w dotyku. Na pierwszy rzut oka materiał mój brązowy z bliska nie wydaje się cudny ale patrząc całościowo wózek się świetnie prezentuje, ciekawe jak wygląda ten czerwony w takim razie.
      W sklepie jak porównywałam britaxa i bjcm to wydawało mi się, że siedzisko jest fajniejsze takie leciutko pochylone do tyłu, więc myślałam, że młodemu będzie wygodniej, bo nie będzie zjeżdżał na pałąk, ale teraz jak porównuje do czołgu to brakuje jednak tej pozycji całkiem na prosto. W sklepie wydawało się też że w britaxie widać jakąś amortyzację, ale w moim nowym wózku tego nie widzę. Podoba mi się zapinana na zamek kieszeń, bo nie muszę kombinować z torbą a i da się złożyć wózek jak jest w nie kilka pieluch czy butelka z piciem. Pałąka tez nie trzeba zdejmować przy składaniu chociaż wtedy wózek jest dość długi. Na plus i zarazem na minus działa dla mnie sztywność. Stary wózek już był tak miękki, że miałam wrażenie, ze się rozleci a ten sztywny bardzo ale przez to mam wrażenie że jest taki porządny smile
      Przepraszam, że tak chaotycznie mam nadzieję, że opinie się przydadzą.
      • martuska1982 Re: britax b-agile budka 22.04.13, 08:29
        im wyżej rączka tym lepiej się wózek podbija, chyba ze prowadzący ma 1,50 w kapeluszu, to za wysoko może byc dla niego i tak czy siak nie podbioje.No ale siłą fizyki im wyżej rączka tym lepsze podbijanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka