Dodaj do ulubionych

BJCM 4 czy Britax b-motion

20.05.13, 08:17
Doszłam do wniosku, że muszę wybrać póki co między tymi dwoma wózkami, niedługo przyjdzie kasa na zakup więc szukam i szukam, taka niezdecydowana jestem, że sama nie wiem skąd mnie tak naszło na te wózkismile
Ah czym ja pojadę na spotkanie baby joggerów:-o
Te dwa wózki różnią się wieloma czynnikami, ale mam słabość do bjcm a że gt miałam to chce spróbować coś innego.
Britax jak juz pisalam troche mi nie podszedl, mogę prosic uzytkowniczki CM o napisanie na jakiej wysokości jest rączka?
Ah i jak możecie jakieś za i przeciw naskrobać miło by byłosmile
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 20.05.13, 08:36
      Ja nie użytkowniczka, więc wymądrzać się nie będę wink ale B-motion chyba ze 12 kg waży? albo się mylę.
      Jeśli miałaś Gt to tu jest porównanie:
      windsorpeak.com/vbulletin/showthread.php?t=452391
      • gniesia007 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 20.05.13, 08:43
        To jest porównanie bob motion a ja bym chciala britaxa to sa dwa inne wozkismile a britax wazy 10,5kg
        • annulka79 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 20.05.13, 19:40
          No bo nie ten link wkleiłam big_grin miał być ten:
          www.barnvagnsblogg.com/britax-b-motion-vs-babyjogger-city-mini-gt/
          A o wadze, to znajoma która go oglądała, podnosiła mówiła że ciężki prawie jak Buzz wiec piszę "chyba" bo to niezbyt pewne źródło jest.
          • gniesia007 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 09:21
            Ahasmile Widziałam tez to porównanie dlatego ten moj były gt zawsze porównuje.
            Tym razem bym chciała zeby też dziewczyny, które użytkowały CM 4 coś napisały czy warto go wziąść zamiast b-motion. Troche poszukałam info o CM 4, jest lżejszy od britaxa co dla mnie przy ciezkim dziecku jest jednak istotne, w sumie niby powinnam porównać CM 4 z B-agile, bo chce teraz czterokołowy ale skoro jest b-motion to mysle tez i o nim.
            Nie mam niestety gdzie przymierzyc sie do cm4, u nas jest w mama i ja ten na 3 kołach tylko nie wiem czy wysokosc do raczki i raczka sa takie same jak w CM 4.

• martuska1982 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 10:39
              cały stelaż, siedzisko, koła, buda i wysokość rąckzi jest identyczne w citi mini 3 i w citi mini 4. W zeszłym roku u mnie w sklepie stały wszystkie trzy modele mini, więc wymacałam.
              CM3 od CM4 rózni sę tylko ilością kół i pewnie przez te koła własciwościami jezdnymi.
              Mnie się cm3 fajnie jeździ, ale kiepsko podbija. Jest lekki i to czuć, czuć różnicę lekkosci samego wózka (porównywałam z gt), ale jednak gt mi płynie i podbija się dobrze, a cm3 niestety nie.
              No i piankowe koła to jednak nie pompowane, tu różnicę też czuć.
              Jednak gdyby cm3 miał być dla mnie dodatkową podwózką to rewelacja.Jak na tak lekki wózek ma super funkcje. Jednak nie potrzebuje i gt i cm3 jednocześnie, bo jako lekki mam maclarena XT, który spełnia warunek bycia odmianą po gt (bo czasem mi się już nudzi).
            • kkitka Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 11:21
              Moim zdaniem warto. Koła sa piankowe ale całkiem spore i wózek jeździ nawet po wertepach i trawie bardzo dobrze. Akurat jestem tym wózkiem u siostry, która mieszka na osiedlu gdzie nawet chodników jeszcze nie porobili ani dróg. Jeszcze dodam że wybrałam się tym wózkiem pociągiem z plecakiem i oczywiście dzieckiem wink Wiadomo, ludzie pomogli ale mogłam go sama szybko złożyć i nieść po pociągu, więc wagowo też ok. Także z tych dwóch to wybrałabym bjcm4.
              • gniesia007 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 13:44
                O no to już jakieś plusy i zadowolone użytkowniczki widzesmile dzięki
                Dzisiaj dostałam info ze sklepu ze jest do wziecia kolor sand/black i ponoć jest to wersja z 2013 roku(jesli ktos mnie w balona robi to piszcie) i co prawda w tej samej cenie co b-motion sand ale gratisowo dostane tacke albo pałąk, czyli podobne zestawy w tej samej ceniesmile
                Co robic? Ciśnienie mi rośnie bo pogoda do d...... i mam 1000 wózkowych pomysłów na minutęsmile
                • agusia041 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 14:04
                  Ja akurat nie znosiłam tapicerki w GT, więc BJCM 4 nie brałabym nawet pod uwagę. Weź motiona, będzie kolejna opinia wink Ja też utknęłam na dobre, po raz pierwszy nie mam pojęcia co kupić a coś muszę, bo pozbyłam się dwóch wózków naraz i mam wolne miejsce smile
                  Chyba podjadę do Smyka i wezmę tego szampana z wystawy uncertain
                  A może swojego jednak sprzedajesz?
                  • martuska1982 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 14:11
                    ja nie sądziłam, ze takiego dnia dożyje, ale tak jak ty mam ochotę coś kupić i nie wiem co. tongue_out
                    • pomilak1 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 14:20
                      bmotion oczywiście nie miałam i o dziwo nie podoba mi się ten wózek, więc nie mam ciśnienia żeby go miećtongue_out
                      BJCM4 miałam i byłam z tego wózka zadowolona, sprzedałam jak każdego innego BJ tylko po to, żeby kupić/przetestować coś innego tongue_out Mi się dobrze prowadziło, podbijanie już gorsze, ale da się przyzwyczaićsmile Miałam CM3 jako ostatni wózek dla mojego starszaka, jeździłam nim zimą i uważałam, że prowadzi i podbija się bdb, po prostu się do tego przyzwyczaiłam smile
                      Co do samego CM4, ma świetne, obszerne siedzisko, wiadomo-ogromną budę, wentylację i inne pierdoły o których wiesztongue_out ale też jest dość lekki (jak na taki wózek) i na prawdę super sobie radzi na szutrowych ścieżkach czy trawiesmile

ja polecam ,ale zaznaczam, że podbija się średnio smile
                      • koala0405 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 14:27
                        Tak z innej beczki POMILAK masz już Urbana?
                        • pomilak1 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 17:13
                          Tak mam big_grin
                    • agusia041 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 14:28
                      Ja też nie sądziłam, bo zawsze jakieś hity forumowe były, takie wiesz, co to trzeba mieć. I ja tak kupowałam po kolei... A teraz co? Większość miałam, zostałam z urbanem i bee, których raczej nie sprzedam do końca. Acha i fusion jeszcze zostaje, bo służy małemu za łóżko na dole. Może Indie, może b-motion, a może XT? No nie mam pojęcia od czego zacząć, bo przecież tak naprawdę to żaden mi niepotrzebny sad
                      • martuska1982 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 15:04
                        agusia041 napisała:

bo przecież tak naprawdę to żaden mi niep
                        > otrzebny sad

oto chyba kwintesencja "działalności" każdej wózkomaniaczki. tongue_out
                        Tak naprawdę zaden nam niepotrzebny tak na koniecznie must have, wystarczyłby jeden plus jakas przewozówka. tongue_out
                  • gniesia007 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 15:11
                    Agusia A ty jestes z trojmiasta moze?
                    • agusia041 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 21.05.13, 15:31
                      Niestety jestem z lubelskiego uncertain Ale za to 8.06 wybieram się wreszcie nad morze, niedaleko trójmiasta smile
    • gniesia007 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 22.05.13, 08:30
      Dziewczyny powiedzcie czy jest na forum któraś co GT zmieniła na B-motion?
      Chciałam się zapytać czy to że jest 1kg cięższy będzie jakoś bardziej odczuwalne przy pchaniu, czy ta amortyzacja jednak jakoś wpłynie na lżejsze prowadzenie, a tylko przy wnoszeniu będzie mi ciężej? Zawsze mi sie wydawało ze koło pompowane daje jakis wiekszy opor na gladkiej powierzchni, jeśli się myle naprowadzcie mnie?
    • gniesia007 Britax b-motion 23.05.13, 15:43
      Dziewczyny jest kasa na wozio, co robić, brać, nie brać?
      Swoją drogą szybki ten nasz urząd 20 dni i zwrotsmile dobrze wysyłać ostatniego dnia.
      • martuska1982 Re: Britax b-motion 23.05.13, 16:54
        a ja złożyłam zeznanie w połowie marca i kasy ciagle nie widzę. uncertain
    • majawrzosowa Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 23.05.13, 17:11
      gniesia, no weśśśśśśsmile
      weeeśśś motiona chociaż na próbę. bo nie ma z kim poglądów wymienić ( nie obrażając nikogo, chodzi mi o użytkowniczki). może się zdarzyło, że ten GT który miałam okazję macać nad zalewem bym felerny oraz rozwiechutany - a normalny okaz bije motiona na głowę?
      a, ja bym motiona teraz nie zamieniła. dziś znów wiózł zakupy + dziecko po takich chodnikach , że lepiej jakby ich nie było - i dał radę ładniutko.
      aaa, xt na zakupy nie nadaje się i już. a jeśli chodzi o spanie... eeeehhhh.... moje dziecko śpi w nim w ciągu dnia od około 8 miesięcysmile
      • gniesia007 Re: BJCM 4 czy Britax b-motion 23.05.13, 17:24
        Xt na spanie sie nadaje ale nie jak ide na zakupysmile
        Tak to tez spala ale tylko razsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka