Dodaj do ulubionych

dostawka do wózka

21.05.13, 15:36
Poszukuję dostawki pasującej do wózków jedo fyn i peg perego si.
Napaliłam się na litaf seat2go, ale jest praktycznie nie do kupienia, a poza tym nie wiem czy jest warta swojej ceny (zdarza się używana na allegro za ok. 200zł). Czy to miejsce do siedzenia w litaf rzeczywiście się przydaje, czy wystarczy jak dziecko sobie odpocznie stojąc?
Druga, ktorą biorę pod uwagę to lascal buggy board. Czy będzie pasować do obu wózków? Która lepsza - mini czy maxi? dodam, że starszak ma prawie 3 lata, waży ok. 16 kg, a dostawka będzie używana na nierównych drogach.
Obserwuj wątek
    • kar-ula Re: dostawka do wózka 21.05.13, 22:28
      Tej pierwszej nie znam, więc się nie wypowiem. Co do Lascala to musisz wejść na ich stronę i sprawdzić kompatybilność z wózkami - tam jest napisane, czy mini czy maxi.
      Ja miałam do Emmaljungi pożyczonego Lascala Maxi (wcale nie jest jakiś specjalnie wielki). Moja córka ma wprawdzie 4 lata, ale gabarytowo zbliżona - 17,5-18 kg. Na spacerze z tym wynalazkiem byłam raz. Okropnie ciężko! Jechalyśmy po idealnie równej asfaltowej ścieżce rowerowej, wózek jak się rozpędził to z takim ciężarem jechał prosto przed siebie bez względu na manewry. Do tego nieporęcznie, niewygodnie, bo młoda przed pałąkiem umiejscowiona. Kółka turkoczą, ja spocona, zziajana. pod górkę w ogóle nie mogło być mowy o wjeździe ( a w gondoli raptem 5kg, więc nie jakiś specjalny cieżar).
      Jak zdarzyła się nierównosć, to wyjechać z niej z takim obciążeniem - sztuka (ciekawe, czy tak się manewruje Baby Mercem, hehehe).
      W zeszłym tygodniu oddałam to cudo. Stwierdziłam, ze szkoda moich nerwów i kręgosłupa smileWolę zabierać hulajnogę.
      • mama1dawidka Re: dostawka do wózka 21.05.13, 22:39
        ja do trzylatki mojej mam naszykowanego lasckala z bbo dechy i buggypoda sama ciekawa jestem co z czym bedzie pasowalo bo jeszcze nie miezylam nic lezy w piwnicy i czeka do wrzesnia big_grin
    • calineczka793 Re: dostawka do wózka 21.05.13, 22:45
      Ostatnio zakładałam podobny wątek - szukałam dostawki do Urabna dla mojego 3,5 latka ważącego 15kg - brałam pod uwagę Lascala, ale odstraszyły mnie jego małe kółeczka i dźwięki, które wydają.
      Dzięki Afrodycie z forum zdecydowałam na na dostawkę mutsy go steep i ja i Starszak jesteśmy bardzo zaaadowoleni - Tobi jest szczęśliwy, bo w razie bólu nóżek, odpoczywa sobie razem z bratem, natomiast mnie podoba się, że mutsy ma jedno duże koło, to o jeden mniej turkoczący dźwięk, mimo tego jednego koła Karczoch stoi bardzo stabilnie. Tylko musiałabyś się zorientować czy pasuje do Twoich wózków.
      • afroddytta Re: dostawka do wózka 22.05.13, 11:27
        Dokładnie mi też mutsy się sprawdziło, przy 4-4,5 latku przy Quinny speedi.
        Do Jedo nie wiem czy będzie pasować bo ona nie ma uniwersalnych mocowań, a na zdjęciach widzę, że w fynie tylna oś jest dość szeroka i też nie wiem jak z dostępem do niej. Zdecydowanie trzeba by przymierzyć. Ogólnie ta dostawka pasuje do wózków z dużymi kołami, do Si nie bedzie pasować. Do parasolek to chyba tylko takie uniwersalne dostawki np. Lascal, ale tu zdecydowanie obawiałabym się czy taka konstrukcja w ogóle będzie dawała się sensownie prowadzić.
    • myga82 Re: dostawka do wózka 22.05.13, 17:28
      Bardziej zależy mi, żeby dostawka pasowała do pp si, bo będzie dłużej używany niż jedo. Zainteresował mnie teraz byggypod (sprawdzałam, pasuje do pp si) - tylko mam dwie wątpliwości - czy 16-kilowe dziecko nie będzie za ciężkie i czy da radę jechać po nierównych drogach?
      A może jest jeszcze coś innego w czym mogłabym wozić starszaka???
      • afroddytta Re: dostawka do wózka 22.05.13, 20:28
        Powiem szczerze, że ja dostawkę to raczej widzę w mieście na chodnikach, kiedy się jedzie równo i prosto (szczególnie te z małymi kółkami), na nierównych ścieżkach, lesie itd. często sam wózek jest ciężko prowadzić, a z dostawką i stojącym/chyboczącym się na niej dzieckiem i jeszcze z wózkiem typu Si (a nie stabilnym i masywnym wózkiem w typie fyna) raczej nie sądzę aby to zdało egzamin sad
        • myga82 Re: dostawka do wózka 23.05.13, 09:14
          Chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać aż starszak polubi dłuższe wędrówki na własnych nogach sad sad sad
    • mamija5 Re: dostawka do wózka 26.05.15, 09:59
      My używamy Lascal maxi z dużą 2,5 latką i jestesmy zadowoleni. Lascal ma super amortyzację i wcale nie takie małe koła, także dziury chodnikowe przejeżdżamy z palcem w nosie, krawężniki też. Ja polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka