Noszę się z zamiarem zakupu używanej spacerówki dla córeczki. Będzie to drugi wózek - na co dzień używamy High Treka Bebe Confort - wielki jak czołg, nie straszne mu prawdziwe wiejskie wertepy i leśne odstępy, czyli to co mamy wokół domu. Niestety jego wadą jest rozmiar i waga. Stąd też chciałabym kupić drugi wózek, który mogłabym wrzucić do auta i używać podczas wypadów na zakupy, do lekarza, do miasta. Poza tym za 2 miesiące wracam do pracy, a mała zostanie z moją mamą. Chciałabym, żeby mama mogła korzystać z jakiegoś bardziej przyjaznego gabarytami pojazdu, zwłaszcza, że spacerować będzie tylko po mieście.
Co ma dla mnie znaczenie:
- możliwość rozłożenia siedziska (córka ma dopiero 6 mies. i zaczyna swoją przygodę ze spacerówką, jak na swój wiek jest jednak dużą dziewczynką)
- zwrotność, lekkość prowadzenia, komfort użytkowania zarówno dla dziecka jak i rodzica
- łatwe składanie/rozkładanie.
Rozmiar nie jest tak istotny (po High Treku wszystko będzie lżejsze

- jeździmy z mężem samochodami z b. dużymi bagażnikami.
Pod uwagę biorę 3 modele:
- Nuna Pepp - zdecydowanie najbardziej odpowiada mi wizualnie, nie jest aż tak popularny więc opinii nie znalazłam zbyt wielu;
- Quinny Zapp Xtra - jako jedyny ma możliwość montażu siedziska przodem i tyłem natomiast jego wygląd najmniej mnie przekonuje;
- BJCM - cieszy się dobrą opinią na forum, jednak jest z nich najcięższy, jak dla mnie smutnawa kolorystyka trochę.
Co radzicie Forumki? Może są tu mamy, które miały możliwość użytkowania tych modeli i mogą podzielić się swoimi opiniami?