Dodaj do ulubionych

Terenowa specerówka dla rocznego dziecka

10.06.13, 22:34
Szukam drugiego wózka dla rocznego dziecka. Obecnie mam Britax B-Agile. Piankowe kółka i brak porządnej amortyzacji są dużym minusem przy jeździe po nierównym terenie.
Szukam więc drugiego wózka do jazdy terenowej, na pompowanych kołach, dobrze amortyzowanego, z dużym siedziskiem (aby wystarczył do końca wózkowania). Z obrotowymi kołami z przodu (może być też trójkołowiec).
Pomóżcie proszęsmile
Obserwuj wątek
    • tygisek Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 10.06.13, 22:36
      Polecam Mountain Buggy Urban Jungle smile
      • pixi098 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 11.06.13, 13:54
        Faktycznie bardzo fajny ten wózeczek. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Niestety jest trochę za drogi, nawet używanysad
        • pomilak1 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 11.06.13, 17:09
          To idąc tropem, że UJ Ci się spodobał, może Baby Jogger City Elite?
          Polecam również MBUJ jak Tygisek , a także Nippera - ponoć już niedostępny w PL a szkoda bo ten wózek wg mnie jest rewelacyjny (o nipperze piszę wink )
          • martuska1982 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 11.06.13, 17:26
            jest jeden na allegro używany.
            • kkitka Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 11.06.13, 19:12
              W kiepskim stanie niestety i z popsutym hamulcem, a zakupiony w Anglii więc gwarancji tu nie ma.
              • martuska1982 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 11.06.13, 20:01
                aaa, to lipa.Ja nie wnikałam, bo nie jestem zainteresowana.
          • pixi098 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 11.06.13, 21:15
            BJ City elite jest super. Nastawiałam się na posiadanie dwóch wózków. Britax miał być do samochodu, do galerii handlowej itp., bo jest lekki, szybko się składa i jest mały po złożeniu.
            Drugi wózek na pompowanych kołach miał być na długie spacery po nierównym terenie.

Ale widzę teraz,że City elite ma identyczny system składania jak b-agile i po złożeniu jest mały w porównaniu do innych wózków z pompowanymi kołami.
            Chyba sprzedam britaxa, kupię city elite i on będzie jedynym wózkiem na wszystkie okazjesmile

Ciekawa jestem tylko czy w nim faktycznie czuje się amortyzację i czy łatwo się go podbija?
            • ironia-losu11 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 11.06.13, 21:18
              Wg mnie podbija się super - mi "sam wjeżdża" na krawężniki, więc wlaściwie nawet nie muszę go podbijać.
              • pixi098 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 15:55
                Oglądałam dzić BJ Elite w sklepie. Zaskoczyła mnie wielkość kół. Na zdjęciach nie wydawały się tak ogromnesmile Mam pytanie do użytkowniczek tego wózka o usztywnienie plecków. Ten, wózek który oglądałam miał tylko materiał pod pleckami, nie było żadnego usztywnienia. Czy u Was też tak jest?
            • mahogany6 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 13.06.13, 12:49
              no ja właśnie do podobnych wniosków dochodzę uncertain kupiłam b agile bo nie chciałam parasolki, ale w moim terenie przy dłuższych spacerach męczę się bo jest sztywny jednak brak amortyzacji mi (młodemu) doskwierał. Na wakacje i na zimę miał byc stary czołg ale za dużo miejsca zajmuje po złożeniu. Trafiła się okazja i kupiłam speedi. jestem bardzo zadowolona z prowadzenia, chociaż czuc różnicę w ciężarze jak jadę nim na zmianę z britaxem. Mąż się wkurza, że nie mamy w domu miejsca na dwa wózki i w sumie teraż żałuję, że poskąpiłam kasy na gt bo miałabym złoty środek myśle, a to co wydałam na te dwa co mam to właśnie na to samo wyszło. Pocieszam się że speedi jest przyszłościowy bo mam do niego gondolę no ale jednak chyba fajniej dla mnie byłoby miec jeden fajny wózek i mniej kombinowania w czym na spacer wink
              • magda79pn Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 17:00
                gdy ja doszłam do podobnych wniosków, to sprzedałam b-agile i inglesinę zippy free i kupiłam GT, przemyśl to, ja się długo broniłam ale nie dawał mi ten pomysł spokoju big_grin
                sprzedaj b-agile póki w miarę nowy

muszę podkreślić że GT NIE MA AMORTYZACJI, ale... w przednim kole są sprężynki i ono się ładnie ugina, natomiast w tylnych nie ma zupełnie nic a mimo to wózek w jakiś cudowny sposób lekko amortyzuje, jeżdżę nim od kilku dni i próbuję dojść do tego co w nim amortyzuje, na tą chwilę wydaje mi się że stelaż ma minimalny luz i dlatego jest to odczuwalne jak amortyzacja, a gdy dziecko śpi to można pobujać na boki i wtedy siedzisko się kołysze smile

========================================================

mahogany6 napisała:

> no ja właśnie do podobnych wniosków dochodzę uncertain kupiłam b agile bo nie chciałam
                > parasolki, ale w moim terenie przy dłuższych spacerach męczę się bo jest sztyw
                > ny jednak brak amortyzacji mi (młodemu) doskwierał. Na wakacje i na zimę miał b
                > yc stary czołg ale za dużo miejsca zajmuje po złożeniu. Trafiła się okazja i ku
                > piłam speedi. jestem bardzo zadowolona z prowadzenia, chociaż czuc różnicę w ci
                > ężarze jak jadę nim na zmianę z britaxem. Mąż się wkurza, że nie mamy w domu mi
                > ejsca na dwa wózki i w sumie teraż żałuję, że poskąpiłam kasy na gt bo miałabym
                > złoty środek myśle, a to co wydałam na te dwa co mam to właśnie na to samo wys
                > zło. Pocieszam się że speedi jest przyszłościowy bo mam do niego gondolę no al
                > e jednak chyba fajniej dla mnie byłoby miec jeden fajny wózek i mniej kombinowa
                > nia w czym na spacer wink
                • pixi098 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 17:25
                  A za ile można sprzedać używany przez 3 miesiące B-Agile? 600 zł? Czy mniej?
                  • magda79pn Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 19.06.13, 09:29
                    ja sprzedałam za 600, kupiony w grudniu
                    myślę że 3 miesięczny możesz za 650-700 spróbować

==============================================
                    pixi098 napisał(a):

> A za ile można sprzedać używany przez 3 miesiące B-Agile? 600 zł? Czy mniej?
    • sferka Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 16:44
      My używamy High Treka Bebe Confort. Jest wielki i ciężki, ale daje radę. Stonka grudniowa, a zima tego roku długa - radził sobie w śniegu, błocie pośniegowym, a teraz na piachu. Mieszkamy na obrzeżach miasta i 80% spacerów robię w terenie: las, pole, łąka, dojazd pod dom mam drogą gruntową. Do plusów tego wózka zaliczyć mogę hamulec ręczny (pomaga przy stromych zejściach, zwłaszcza jeśli jest ślisko), mechanizm blokady przedniego koła w rączce wózka, amortyzacja przód-tył i przekładane siedzisko. Nie ma ich zbyt wielu na all, ale nie są też bardzo drogie. Niestety nie potrafię powiedzieć Ci czy wystarczy do końca wózkowania, bo my używamy go dopiero pół roku. Wiele pewnie zależy od tego, jak długo masz zamiar wózkować. Nie mam również porównania do innych wózków terenowych - marzy mi się MBUJ, ale cały czas zastanawiam się czy jest jeszcze sens zmieniać wózek smile
      • martuska1982 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 17:00
        high trek na pewno do końca wózkowania nie wystarczy, bo siedzisko ma dośc małe, ale na początek to na pewno fajny wózek. smile
        Przy drugim dziekcu koniecznie musze go wypróbować chociaż przez chwilę. smile
        • sferka Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 22:26
          No własnie dziewczyny: jak to jest z tym wózkowaniem? Pytam, bo nie mam doświadczenia, ale obserwuję dzieciaki znajomych i widzę, że jak to to już na nogach pewnie stoi i zaczyna przygodę z chodzeniem na dobre (czyli w tym przypadku w wieku 16 mies.), to nie ma żadnej siły, żeby go do wózia zapakować. Pojazd tylko kurzy się i zwykle kończy się na pozostawieniu "na wszelki wypadek" parasolki, bo mniej miejsca zajmuje. Jakie są Wasze doświadczenia?
          • martuska1982 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 22:33
            mój prawie 2,5latek uwielbia jeździć w wózku.Bywa, ze przez cały spacer nie wyłazi, jednak coraz częsciej już chce pomaszerować.
            zazwyczaj jednak pół godzinki góra na nóżkach i siup do wózka. Do przyszłej wiosny na pewno wózek nam się przyda.Pewnie juz coraz rzadziej,ale nie wyobrażam sobie w tej chwili życia bez wózka, bo jako niezmotoryzowana mama polegam tylko na własnych nogach i dzicka na dłuże trasy nosić nie zamierzam jak mu się syrki zmęczą.
          • afroddytta Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 22:40
            To zależy nie tyle od dziecka ale od sposobu życia, rozkładu dnia itd. Ja mam 3 synów i najstarszy obecnie 6,5 roku poszedł do przedszkola jak miał 3 lata, ale chodził na 3 dni/tygodniu, poza tym sypiał nadal w ciągu dnia i miałam dla niego i noworodka wózek podwójny. Drugi syn ma prawie 4lata i dopiero od września idzie do przedszkola, jak idzie na wycieczkę z babcią, czy niedaleko to chętnie piechotą, ale jak już idę ja i młodszy 2latek i gdzieś dalej to zabieram podwójny wózek bo i nie chce mi się użerać z nim (a lubi protestować), poza tym jak brat siedzi to on jakoś iść też nie może wink Ja też dużo chodzę, lubię spacero-zakupy po kilka km, co zajmuje nam nawet 3-4 godz. i nie muszę się o dzieciaki martwić. Natomiast mam znajomych gdzie mały poszedł do żłobka jak miał z 5 mies. , więc wózek na codzienne spacery niepotrzebny był, więc mieli jeden i to tragiczny (parasolka chicco 3w1) i ogólnie mówili że wózka nie używają, no bo w sumie kiedy.
            • martuska1982 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 22:47
              dokładnie to samo mam.Uwielbiam wyjscia na 3-4 godziny, czasem nawet więcej.
              Bardzo często u nas też wygląda to tak, ze umawiam się z siostrą (również niepracujacą, ma córkę miesiac młodszą od mojego filutka), spotykamy się na mieście około 10-12, łazimy 2-3 godziny, po czym idziemy do niej posiedzieć przy kawce, pogadać, a potem (zazwyczaj koło 17-19) wracam z synkiem do domu.
              Nie wyobrażam sobie czegoś takiego bez wózka.
              Jednak jak Afrodytta dobrze zauważyła, wiele zależy od dziecka.Mój syn uwielbia wózki (ma to we mnie ;P), ale znam dzieci, które jak tylko zaczęły chodzić do wózka nie chciały i koniec.
              • ewajk1 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 19.06.13, 09:54
                Mój najstarszy syn - obecnie 6 lat w wózku jeździł na siłę tak do 1,5 roku. Kolejny syn młodszy o rok i 3 m-ce tak kocha wózki, że skończył jeździć w wózku mając 4 latam(chetnie spał w nim w ciągu dnia) i nawet teraz mając prawie 5 lat pakuje sie do wózka najmłodszego braciszka. Najstarszy nie cierpiał wózka i nawet nie miałam przy tak małej różnicy wózka podwójnego, średni kochał, a najmłodszy (1 rok i 4 m-ce) też raczej woli na nóżkach. No jak jadę to jeszcze ujdzie , ale jak sie na chwile zatrzymam (nawet przy kasie w sklepie) to chce wysiadać i na nóżki. W wózku nie śpi w ogóle nawet mega zmęczony. Niby bracia a gusty wózkowe bardzo różne.
    • aga_1980_31 Re: Terenowa specerówka dla rocznego dziecka 18.06.13, 17:18
      MB Terrain super amortyzacja, i kupę plusów i dwa minusy wielki po złożeniu ale mi to akurat nie przeszkadza a do bagażnika wchodzi w całości więc ok smile i i cena oraz brak używek. W tej chwili nie zamieniłabym go na żaden inny smile
    • ciupaczzka pytanie o gt 18.06.13, 20:18
      czy on faktycznie zastapi spacerowke typowo miekska i powiedzmy Elita? mam zamiar kupic Bee+ i Elita (bee uzywany) i czy jest sens czy moze gt tylko?
      ciagle sie zastanawiam i nie wiem co wybrac, glownie z powodu materialu gt i braku regulowanego podnozka...
      • kkitka Re: pytanie o gt 19.06.13, 08:08
        Myślę że dwa wózki to dobry pomysł, a elite + bee to już ekstra!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka