Dodaj do ulubionych

Chyba czas pozbyć się Buzza...

04.09.13, 22:02
Tak sobie patrzę na niego i jak jeszcze kilka dni temu strasznie mi się podobał, tak teraz zaczął mnie okropnie wkurzać. Sama nie wiem, dlaczego. Może dlatego, że to taki trudny wózek: ciągłe manewry parasolką, zeby małej nie świeciło, upychanie rzeczy w torbach, workach, bo się wysypuje natychmiast z kosza. Moje dziecko należy do arcyruchliwców, więc w kubełku owszem pięknie siedzi, ale dosć szybko irytuje się tym uziemieniem. Poza tym po dwóch dniach z wichurą dosżłam do wniosku, że nawet te osłony przeciwwietrzne, które dokupiłam, niewiele dadzą, a wiatr tu gdzie mieszkam, hula całą jesień, zimę, wiosnę. Mam śpiworek, ale czy on cos da, zwłaszcza że mała niecierpliwa, chodzić zacznie jeszcze przed skończeniem roku.
Jedyne, co mnie powstrzymuje teraz przed sprzedaniem go, to koło terenowe, które posiadam. Pewnie w śniegu lepiej Buzz dałby radę niż Emma Nitro, ale jak będzie "piździawka", mróz i śnieg zacinajacy, to czy będę brać Buzza? Już teraz wybieram Emmę, bo dziecku wygodniej, nogi sobie na pałąk zakłada, rusza się swobodnie pomimo zapiętych pasów, budka chroni ładnie, wrzucam kocyk, zabawki, nic nie wypada. Mam wkładkę od pani helenki, więc pasy wypadają tam, gdzie mają wypadać. Buzz nam służy jako stelaż pod fotelik, ale nie jest przecież niezbędny, zwłaszcza, ze młoda juz sama siada i siedzi, więc można by jakąś mała spacerówkę mieć do auta i przekładać berbecia.
Kusi mnie więc, zeby się Buzza pozbyć i kupić coś na zime do Emmy. Ale nie wiem, czy nie będę żałować, bo dużo w niego zainwestowałam, dopieściłam, gadżecikami wyposażyłam. Zresztą, nie wiem nawet, co by miało to być.
Ech, myslałam, ze jak wrócę do pracy, to skończy się wózkomania, ale ona się dopiero rozkręca u mnie...
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 04.09.13, 22:07
      po takim "ekskluzywnym" wózku jakim jest emma, to nie wiem czy coś cię zadowoli smile
      • kar-ula Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 04.09.13, 22:26
        Wizualnie to on żadne ekskluziw - trochę wygląda jak jakiś adbor ring, brzydotka moja smile Ale mechanicznie to Emma jest po prostu fantastyczna! Jak brat dał mi się jechnąć Elitem to owszem, było fajnie, wygodnie, lekko, ale...Emma też. No i dziwił się, ze ja już natychmiast nie chcę sprzedawać moich wóziorków i kupować Elite. No ale on przesiadł się z ciękiego jednak i pomimo swoich licznych walorów krowiastego Fyna. A moja Emma waży12 kg, ma 57 cm szerokosci, cudownie się podbija, z siedziskiem przodem do swiata daje się prowadzić małym paluszkiem albo wręcz siłą spojrzenia smile
        No właśnie nie wiem, co ja bym do niej chciała. Może... drugą Emmę? jakąś terenową bardziej?
      • martuska1982 Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 04.09.13, 22:26
        ja zimą przed zakupel cameleona miałam do wyboru tylko buzza z kołem terenowym i speedi i bardzo często wychodząc w śniegi wybierałam buzza, przy czym jak mocno wiało to zarzucałam folię. Syn nie protestował, zreszta jak była piździawa a iśc trzeba to nosa za spiworek nie wychylał. wink
        Jednak mając na stanie emmę i buzza zimą pewnie chętniej będzie brała emmę.A nie masz koła piankowego dodatkowo?
        • kar-ula Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 04.09.13, 22:32
          Piankowego do Buzza? mam, a co?
          • martuska1982 Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 04.09.13, 22:53
            to zawsze możesz sprzedać buzza w standardzie, a koło terenowe sobie zostawić na wszelki wypadek, gdybyś na wiosnę czy lato zapragnęła znów buzza.Bo ja zrozumiałam, ze szkoda ci go bo masz koło terenowe, czyli w sensie, ze jak sprzedasz to gdybyś znów chciała buzza to będziesz musiała wydawać dodatkowo kasę na kolejne terenowe.
            • bad_girl10 Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 05.09.13, 10:51
              a jaki kolor terenowego? bo jak czarny to moze bym odkupila? smile
              • kar-ula Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 05.09.13, 17:15
                Martuska, z tym kolem to chodzi o to, ze zima idzie i moze sie okazac, ze bedzie sniezna i Buzz z terenowym dalby rade, a Emma bedzie srednia na te pogode. KKolejnego Buzza nie planuje, bo jakos nie moge sie z tym wozkiem dogadac.

Bad_girl - kolo jest czarne, kupilam nowe jakos w maju chyba, wiec na gwarancji. Ale musze dokladnie sie zastanowic, raczej wolalabym sprzedac wozek w calosci ze wszystkimi dodatkami - kolem, nakladkami na palak, moskitiera, kocykiem itd. Chociaz nie wiem, czy pojdzie za tyle, co bym chciala, bo ludzie kupuja te Buzzy najtaniej jak sie da, a potem dokladaja co najmniej drugie tyle do dodatkow i akcesoriow (ja wlasnie tak zrobilam). Musze to wszystko przemyslec, jakby co to dam znac w stosownym watku smile na razie dumam, co by tu dokupic do Emmy zimowego smile
                • martuska1982 Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 05.09.13, 18:26
                  jak się zdecydujesz to spróbuj te różne dodatki i bajery posprzedawać osobno.Może się okazać, ze są na tyle uniwersalne, ze właściciele innych wózków byliby zainteresowani.
    • kar-ula Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 05.09.13, 23:31
      Dziekuje za porade, pewnie z niej skorzystamsmile

Chodze kolo tego mojego Buzza i taki on ladny, szkoda ze niepraktyczny. Wymyslilam, ze moze by tak w MB Swifta uderzyc? Kolezanka Kkitka mnie natchnela smile Ale to spory wozek, wiec do Corsy pewnie mi i tak nie wejdzie. Potrzebuje w sumie cos, co zastapiloby mi Buzza jako stelaz pod fotelik - nie musi to byc stelaz pod fotelik, mysle ze dla wiekszego dziecka to juz moze byc lzejsza spacerowka, no nie? Moja wprawdzie wieksza jeszcze nie jest, do co najmniej roku chcialabym ja przetrzymac w Atonie, poki co z adapterow korzystam, bo mam od parkingu do mieszkania kawalek i jak dziec zasnie to czasem tak wygodnie. Ale nie ma problemu, zeby ja z fotela przekladac wlasnie do wozka, bo i tak robimy najczesciej (latwiej niesc fotelik niz siedzisko od Buzza, no a jak mamy Emme to juz w ogole, bo nie mamy do niej adapterow).Napalilam sie na Maclarena, bo byl niedrogo w mojej okolicy, no ale nie wyszlo.
      • gie-oska82 Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 06.09.13, 09:24
        Kar-ula a jakie masz dodatki na sprzedaz do buzza??i czy ten koczyk w sowy tez??
        • kar-ula Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 06.09.13, 21:34
          Dziewczyny, ja tu sobie dumu-dumu, a wy mi już wózek na części podzieliłyście smilesmile Fajnie, przynajmniej się utwierdzam w przekonaniu, że lepiej osobno wszystko, zwłaszcza, ze doczytałam np. że śpiwór od Quinny jest ok też do innych wózków, no to nie będę się go pozbywać.
          Mam Buzza z kołem terenowym i piankowym, dwiema nakładkami metkowymi na pałąk, siedziskiem piankowym i tym większym (zupełnie nieużywane), śpiworkiem, moskitierą, folią, osłonami od wiatru, torbą, koszem i kocykiem, parasolem, uchwytem, adapterami. Większość z tych rzeczy dokupowałam osobno, więc sporo wydałam, ale okazuje się, ze jestem gadżeciara!
          Wy mi lepiej napiszcie, czym tego Buzza zastąpić, bo kompletnie nie mam pomysłu w co iść.
          • martuska1982 Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 06.09.13, 22:09
            a może tego swifta od forumki, która sprzedaje?
            • kar-ula Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 06.09.13, 22:24
              No właśnie szukam wymiarów po złozeniu Swifta bo kusi mnie taki terenowiec, ale jednak to raczej wózek, na który bym mogła Emme zamienić, tzn. chodzi mi o gabaryty po złozeniu. Emmy do Corsy nie włożę, więc wozimy ją w Combi, po zimie Emmę sprzedam i wtedy mogłabym takiego MB (albo Elite) kupić. No a Buzza raczej na coś kopmaktowego do towarzystwa dla MB lub BJ.
              Martuśka, kojarzysz w którym wątku były podawane szczegółowe wymiary MB Swift?
    • kar-ula Re: Chyba czas pozbyć się Buzza... 08.09.13, 23:00
      Dzis podjelam ostateczna decyzje - sprzedaje dziada. Slonko na dworze, pieknie, cieplo a ja juz wole Emme, pomimo, ze jeszcze nie zrobilo sie zimno i wietrznie. Ale widze, ze moja mala zdecydowanie woli sie wyciagnac, nogi swobodnie na palak wylozyc, a w tym kubelku taka uziemiona jest i spacyfikowana. Coz z tego, ze taki piekny ten wozek...
      Teraz musze obmyslic strategie wozkowa. Az mi glowa paruje, ale jakie to fajne rozmyslania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka