magda79pn 17.09.13, 17:45 czy on ma faktycznie regulowany podnóżek? allegro.pl/baby-jogger-summit-x3-green-grey-2013-wysylka-24h-i3536861762.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda79pn Re: BJ summit, kto ma? 17.09.13, 18:06 też mi się tak wydaje, w opisie napisano że tak Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: BJ summit, kto ma? 17.09.13, 18:13 On się wypycha jak w CM więc pewnie można coś tam wsadzić ale to kombinowanie już Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: BJ summit, kto ma? 17.09.13, 18:13 Mam go, nie ma regulowane podnózka ani rączki. Ale i tak jest super chyba że jest jakis dodatkowy podnózek, ale raczej nie w zestawie Odpowiedz Link
magda79pn srebrno-listro 18.09.13, 08:45 a jakbyś go porównała np do Elita? bo z tego co pamiętam to miałaś Elita... dużo fajniejszy jest? dużo większy po złożeniu (oczywiście nie licząc kół)? amortyzacja odczuwalna? warto zamienić Elita na niego? Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: srebrno-listro 18.09.13, 09:41 Mam x3. Moim zdaniem elite jest ładniejszy (kwestia gustu). Amortyzacja jest bardzo fajna, te koliska są bardzo terenowe. Moim zdaniem lepiej prowadzi się niż elite. W każdym razie mój malec chętnie w nim śpi, jeździ (jest w podobnym wieku co Twój). Co do wielkości to chyba nie jest szczególnie większy po złożeniu niż elite (będę miała okazję porównac, bo bratowa ma elite), pomijając koła, rzecz jasna. ale u mnie na blogu jest porównanie z mini GT. Jedno mnie tylko zastanawia, może wiecie jak w nim ściągnąć tapicerkę do prania: przy podnóżku jest ona przymocowana do ramy i nie mam pojęcia jak z tym poradzić sobie... (myślę na zaś, jeszcze prania nie wymaga). Odpowiedz Link
magda79pn Re: srebrno-listro 18.09.13, 10:41 Bardzo ci dziekuje, moze biegac zaczne Obejrzalam w telefonie twoje fotki, w domu jeszcze obejrze na duzym ekranie i zamowie, nie wiem czy z czarnym czy zielony... Odpowiedz Link
magda79pn Re: srebrno-listro 19.09.13, 08:22 a czy miałabyś możliwość, żeby zmierzyć mi rozstaw tylnych kół? bo gdzieś czytałam, że X3 ma 64cm, a XC ma podobno aż 70cm ! Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: srebrno-listro 19.09.13, 09:38 Nie wiem ile ma X3, ale sprawdziłam XC - ma 65 cm razem z szerokością opon. Odpowiedz Link
annaspe Re: srebrno-listro 19.09.13, 09:52 Ja mam xc juz dlugo ponad 1,5 roku i tez ci polecam. Jak dla mnie najlepszy wozek, chodze z nim po alpach i sniegu i jest ok Rozstaw kol podawal producent w 2011 roku 67 cm, jak dla mnie na moje tereny idealne, jest bardzo stabilny. Wczoraj widzialam x3 i mi sie naprawde troche wezszy wydawal ale moze to tylko przez nowy wyglad. Ten kosz w xc nie byl najlepszy ale teraz poprawili w x3. Odpowiedz Link
magda79pn Re: srebrno-listro 19.09.13, 10:05 ja już sama nie wiem, może VERSĘ GT? miałyście? powożę go zimą przodem do siebie, a potem sprzedam i kupię summita??? Odpowiedz Link
annaspe Re: srebrno-listro 19.09.13, 10:23 Ja sie tez zastanawiam nad versa, ale dla drugiego dziecia, ktorego jeszcze nie mam Podoba mi sie bardzo, ale z tym przekladanym jest zawsze tak ze tylem sie troche gorzej podbija. Podoba mi sie jeszcze concord wanderer i nowe emmy, super viking ( ma w tym tygodniu u mnie w sklepie byc) i super nitro. Viking troche nowoczesniejszy. Ale na wertepy summit nie ma sobie rownych (no moze jeszcze ten MB Terrain ). Odpowiedz Link
magda79pn Re: srebrno-listro 19.09.13, 11:03 mój mały ma dopiero 15 miesięcy... pojedziemy dzisiaj się poprzymierzać, tylko jeszcze zastanawiam się, czy on by chciał jeździć przodem do mnie, bo może być tak, że nie, i będzie to zakup bezsensu Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: srebrno-listro 19.09.13, 11:05 Versy nie ma nawet co porównywać do Summita, jeśli chodzi o amortyzację i podbijanie. Versa to twardy wózek, bez amortyzacji, podbija się kiepsko. Ja bardzo szybko się Versy pozbyłam, widziałam już kilka sprzedawanych egzemplarzy prawie nowych, czyli nie tylko mi nie podeszła. Summit to całkiem inny wózek, dobrze się prowadzi, podbija, manewruje. Dla mnie ma tylko jedną wadę - jest za wysoki. Odpowiedz Link
magda79pn Re: srebrno-listro 19.09.13, 11:17 no właśnie... mi Elite był chyba za wysoki, tzn ja jestem wysoka i on był niby OK, ale raczej jestem przyzwyczajona do niższych wózków, z GT czułam się lepiej, lepiej widziałam małego i drogę przed sobą z tego co widziałam w necie (zdjęcia srebrno-listki), to summit jest podobnej wysokości co GT, rączkę ma na stałe tak jak ja używałam w GT, a budkę tylko ze 2-3cm wyżej Odpowiedz Link
magda79pn Re: srebrno-listro 19.09.13, 11:18 pisze o summicie X3, bo XC ma chyba wyżej raczkę Odpowiedz Link
magda79pn a jak jest z tą VERSĄ GT? 19.09.13, 11:21 w necie piszą, że amortyzacja na 4 koła, i że do 22kg a tutaj czytałam, że amortyzacja jest na przód i że do 15kg... Odpowiedz Link
eve_81 Re: a jak jest z tą VERSĄ GT? 19.09.13, 11:23 Jak to jest amortyzacja to ja jestem siostra teresa.... to sztywniak jakich malo, ja nie polecam i nie kupilabym tego wozka.... Odpowiedz Link
magda79pn Re: a jak jest z tą VERSĄ GT? 19.09.13, 11:27 a dziękuję, to już problem z głowy Odpowiedz Link
magda79pn plusy SUMMITA nad ELITEM :) 19.09.13, 11:33 jak dla mnie oczywiście, jak o czymś zapomniałam, lub nie zauważyłam to mnie poprawcie summit nie ma łamanej rączki, przez co będzie mi się go lepiej wciągało po schodach i zjeżdżało w dół, ma też w budce fajne wywietrzniki, z klapkami podnoszonymi w górę, te w Elicie są absolutnie bez sensu, szczególnie gdy pada... no i najważniejsze - amortyzacja na 3 koła reszta taka sama, siedzisko podobne, kosz na zakupy również Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: plusy SUMMITA nad ELITEM :) 19.09.13, 11:41 Elite ma jednego plusa: regulowany podnóżek. Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: a jak jest z tą VERSĄ GT? 19.09.13, 11:36 Potwierdzam, Versa nie ma amortyzacji na tył. Z przodu jest, ale niewiele ona daje, bo sam wózek bardzo sztywny. Na zimę zdecydowanie nie. Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: srebrno-listro 19.09.13, 11:40 Dla mnie właśnie rączka w XC za wysoko Odpowiedz Link
magda79pn Srebrno-Listko - WIEEEKA prośba :) 19.09.13, 19:40 zmierz mi proszę, w wolnej chwili rozstaw kół w summicie Odpowiedz Link